Author Topic: Pазкази от Ибрахим Бялев - един помак от ЧЕЧ-а!  (Read 200931 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ibrahim65

• Moderator

Кажи ми Любов.
След като ти за мен си Бога.
В живота, все така ли става.
Който падне, все там ли остава.
Който обича, все ли ще страда.
Сълзите ли са, моята награда.
Защо си толкова без пощадна.
Защо там от ляво, е жива рана.
Защо си дарена с нежноста.
Кажи ми, коя е твоята вяра.
Слънцето за кой ще изгрява.
Ти не си ли като моята майка.
Щастието е в твоята прегръдка.
Съди ме ако и ти си безгрешна.

Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator

Ех Любов.
Дойде неканена. И приля,
като мълния в мене заживя.
Поля ме със звезди,
а след това със сълзи.
Капка бях аз за теб в морето.
Люшкаше ме от бряг на бряг,
та и по целият свят.
Ех Любов.
Ти за мен си истина една.
В мене заживя, и остаря.
Но остави след тебе следа.
Жаждата беше ти в мене,
отпивах от теб.От Обичта.
Ех Любов.
За някой си измислица,
за някой скитница.
Но за мене си бяла пролет.
Цъвтя но не прецъфтя в мене.
Какво щях да съм аз без тебе.

Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
ТЯ ЛЮБОВТА

Всяка вечер гледам един и същи сън. Нея Любовта. Съпротивлявах и се, не и давах възможност да си играе с мен, вече не бях дете. Бях мъж. Бях като вятъра, не и позволявах да ме пороби, знаех че любовта е създадена от огън. През който преминеше, след нея оставяше страдания и болка.

- На тебе любов, никога няма да се дам, ще бродя лудо по света, до сетния си дъх със тебе ще се боря, докато аз тебе поробя.

Чух че на вратата ми се чука, отворих леко очи, беше истина, някой чукаше настоятелно на вратата, трябваше да отворя. С бавни крачки се запътих към вратата като проклинах който и да беше. - Да не види бял ден. Но когато отворих вратата, както се казва, блокирах от всякаде. По дяволите. Но защо в този момент изричах името на дявола, той можеше само да развали обзелата ме магия. Тогава щях да го обия.

Гледах я в очите, усетих че бях онемял, толкова беше трудно да изговоря думата "ДА" . Вече бях влюбен мъж, можех да направя всичко за нея, стигаше само да заповяда. Мислено я канех да ми стане господар на сърцето.

- Ела Любов ела, нима е възможно да ти устоя, каде беше до сега, заради тебе ще пребродя света. Не можех да повярвам че изричам аз тези думи, до преди малко бях като скала, а сега съм прашец, изсипваш се пред нея.

Не, не, това не е Ангела, това е Любовта, ангелът има крила, но тя има душа, топлина, а гордоста на богиня, би покорила дори и пустиня. Слънце ли, не не, той огрява само половината от живта ми. А тя и най тъмното ми кътче изпълни със светлина, топлина .... А нежноста сякаш блика от вечноста .......

Тя ще е моя. Обевявам война на цял свят. Но нима е възможно кадето има война, да живее Любовта, никаква война тя е нежноста. Ще и подаря цветя, не не, и това не, някак си на готово, вземи този букет и бъди моя. Не това е Любовта, за нея ще умра.

Когато слабостта си осъзнаеш, че без нея няма да можеш, и в ръцете сърцето си държиш, и няма на кога да го дариш. Когато без да мислиш се засмееш, на места дори и само за да се разсееш. Когато в леглото си сам без мисъл и без цвят, когато си сам в целият свят. Тогава "ТЯ" се претича на помощ, за да попълни тази празнина, наречена самота.

– Здравей Любов моя. Избирай или си със мене, или оставаш един хубав спомен. Не се страхувай от болката ми, в нея е скрита нежността. Не търси лек за моята душа. Когато видиш е болна моята душа, "Обичам те мила!" ми прошепни.

- Сънувах те Любов моя, сънувах те всяка нощ. За душата си ми талисман, сън в реалността. Ако знаех че си по нежна и от майка ми дори, нямаше да бягам от теб, а щях да ти дам от гърдите ми топлина за да те има на света.

Но стига вече. Време е да спра, за да продължите вие тази магия.

Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
ДОКОСНИ МЕ

Докосни ме Любов,
в мечтите ми поне веднъж,
изгрей там като единствен лъч.
Дори и да се изгубиш в мрака,
след теб остава мирис и следа.

Докосни ме Любов,
в сънищата ми поне веднъж.
на воля скитай там до насита.
Ще те целувам нежно и плахо,
не изчезвай като птица в небесата.

Докосни ме ЛЮБОВ,
с обичта си поне веднъж,
нека да дойде пролет и при мен.
бъди за цветята ми като капки дъжд,
в сърцето ми ще бие пулс и за двама.

Докосни ме Любов,
с тялото си поне веднъж,
нека да почувствам струя от страсти.
Волно ще разпусна душата си с теб,
дъха ти ще превърна в стих за нощта.

Докосни ме Любов,
с песента си поне веднъж,
невидим в съня си с теб ще танцувам.
Ще се чудиш защо пак ме сънуваш,
неразбрала, че още лудо ме обичаш.

Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
ИЗБОРЪТ Е НАШ

Очите ми се бяха заковали на едно и също място, не се страхуваха или срамуваха, а само тържествуваха. Не знаеха че след време заради това което виждат, дори и да са затворени или наводнени, ще виждат само тези руси къдрици, и тези пъстри очи, в който ще се изгубят до забрава. Тя също ме погледна, в начало плахо, след това въпросително, продължи озадъчено, но завърши с усмивка, в която имаше доверие радост, и щастие. Червеният цвят на срамът по лицето и беше само чарът който беше присъщ само на нея. Това беше картината на Любовта ми, която нахлу със всички сили обвзе ми цялата душа, прогони сивотата наречена самота. Сърцето ми ме подкрепяше, като беше вече в нейните ръце, говореше и нежно, и галено, сякаш тя беше малко момиче, и го беше страх да не заплаче. Не знаех че един поглед може да говори толкова много, дори и от разтояние, дори и между толкова много присъстващи, може дори да обрисува и раят.

Днес беше празник, Курбан Байрам, чаках ме го от доста време, момчетата събирахме пари помежду нас, и пазаряхме цигани със тъпани и свирки, да ни веселят цели три дни. Но не знаех че днес аз съм избран за курбан, от тази всевиша сила, Любовта, превърнала се в магия, преборила се дори и с царе и везири. Бях се вече отдал на нея и нищо друго нямаше значение за мене, исках само едно нещо, да я докосна, както я докосвах с погледа, да умра в прегръдката и ............

Цяло село беше на мегдана, родителите гледаха как тяхните чеда на хорото се отдават един на друг, как флиртуват помежду си, някой ги насърчаваха, някой се хвалеха, но на всички по лицата имаше изгряла усмивка която тържествуваше до насита. Редът беше като момичето се хваща на хорото, това момче което я е харесало се хваща до нея, и играят заедно като така засвидетелстват тяхната любов на останалите. Но мойте пъстри очи не играеха тази вечер, нямаше как да се хвана до тях, и аз да покажа на всички че тя е моя и единствена. Приближих се близко до нея, поздравих я с усмивка, не исках да си помисли нещо лошо за мене, или да я изплаша със сереозния ми вид, тя също ми отговори с усмивка.
– Как си.
– Добре съм.
- Защо не се хванеш на хорото.
– Аз не мога да играя.
– Как така, шегуваш ли се.
– Не не се шегувам до сега да си ме видял на хорото.
– Аз до сега съм бил сляп, и не съм те видял.Гледах я колко свободно говори с мен, а усмивката и разграждаше всички мой стени който бях изграждал до сега.

Някой ме докосна по рамото не реагирах изобщо, едва ли имаше това някакво значение за мен, но като чух гласът на майка ми, се стреснах.
– Ела баща ти иска да говори с тебе. По трепетът на гласът и познах че това нещо не е за добро.
– Какво има, къде е той, да не е станало нещо лошо. Майка ми мълчеше но погледа и говореше, беше устремен в посока на баща ми, а неговият ме пронизваше като с нож.
– Да те запозная, това е .....
– Зная сине зная, коя е. - Здравей Фатме, майка ти какво прави, кажи и много поздрави от мене. След това ме хвана за ръката, и ме повлече към баща ми, а той беше пребледнял почти от злоба.
- Търси търси, та това ли намери, сакатото Фатме, ти знаеш ли кой си, ти си моят син, аз каквото кажа това ще стане, знаеш че думата ми е закон за теб. Само през трупът ми ще влезне в моята къща .....

Вече не го слушах, в ушите ми звучеше един странен звук във вид на писък, който пронизваше сърцето ми. - Чуваш ли ме, заминавай направо удома и ме чакай, с тебе тепърва ще се занимавам ........ Само махах главата в знак на съгласие и виждах как се отдалечавах от него с бърза скорост. - Хайде хайде заминавай в къщи че станахме за срам пред цяло село. Това и направих отдалечих се но не от мегдана а от баща ми, за да мога да поема глътка въздух, за да си избърша горчивите и солени сълзи.

Застанах на тъмно там кадето беше непрогледно и студено, там кадето проклятията бяха на свобода. Аз също бях проклет, затова че я видях, че я поздравих, че я обикнах нея Любовта. Но как ще живее тя тук при мен, тук няма дори надежда .......... В мислите си имах безброй въпроси, но тук отговорите бяха погълнати от тъмнината и самотата.

Усетих как сърцето ми тупти както никога до сега, някакси тържесвуваше, в него се беше настанила тя, Любовта. И никой не можеше да я изтръгне, дори и най глямата обида за нея щяше да е като комплимент. Тя щеше да живее там с болката си, да свети и да топли сърцето до последният му час.

Гледах я как ме търси с погледа си в тълпата, беше озадачена и изплашена, всичко се случи за миг, сякаш беше сън. Стоях като закован на мястото си, и чаках да завърши веселбата, която толкова много очаквах, бях изпълнен с мечти а сега със страх. Щях да я загубя, беше ме страх че нама да я притежавам. Но възможно ли е да притежаваш Любовта, та тя е толкова ярка, толкова гореща, както обичаше да казва един мой приятел , ,,Любовта е жарава в силни ръце,, бих ли я задържал без да я загъся, и без да ме изгори. И нещо друго знаех че Любовта е като дъжд, всеки те желае , но когато дойдиш като буря, всеки бяга от теб, колкото и да са та жадували и желали.

Успя да ме намери дори и в мрака, впи жадният си поглед в мене и ме пита безброй въпра, а аз вместо да одговарям, говорех сами на себе си.
- Като си харам за мене ти Любов, защо ме докосна с крилото си, защо показа прекрасното си лице, и прогони в мене сънищата. Защо си толкова кратка, чиста и нежна като снежинка, докосна ли те, ще ме зарадваш , но със своята смърт ще оставиш в мене рана да кърви до гроб.........

Знаех много добре че всичко в живота всичко е въпрос на избор. Решаваш как другите ще влияят на твоят живот. Избираш как ще ти протече животът всеки ден имаш избор да се наслаждаваш на живота или да го мразиш. Единственото нещо, което си е само твое и което никой не може да отнеме, е твоето щастие. В живота има винаги два избора - да живееш или да умреш, Бог очаква твоето решение. Това е решение, което никой няма да вземе вместо теб. Затова реших, и аз имам право да я имам, да бъда щастлив, да и даря живот, за да може и тя с нейният живот, да дарява щастие на нещастните.

Излязох от тъмнината, и отидох до баща ми който като ме видя се доста изненада, хвана ме за ръката и започна да крещи.
– Ти още ли си тук, нали ти казах да се прибереш, или заради една саката ще ме накараш да се откажа от тебе. След това аз го хванах за ръката, погледнах го в очите, и с усмивка на лицето му заевих.
– Ако за тебе е саката, тя за мене е Ангел, който ходи върху водата, който е по хубав и от цветята, за който бих си дал и душата.

Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator

Само Ти и Аз.
Лудост и страст.
В мене Я разгори. Полет на орли.
Не не говори за мъка, от нея боли.
Ти за мен си Ангел имаш крила.
Но остана до мен.  Не отлетя.
Аз и Ти. Затваряме очи.
Чуй Я как шепти, помежду ни!
Не не  я поглеждай, а замълчи,
Изпиши ми Я.С нейни думи.

Обичам те Мили. ОСТАНИ.
Обичам те Мила. ОСТАНИ.

Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator

Обич моя.
Положи ме в скута си.
Разлисти ме лист по лист,
Живееш пак, в горещия ми стих.
Прочети ми плачевната самота.
Прегърнати в думите на Любовта.
Пламналите ни от страст тела.
Любов моя.
Във теб се влюбих, себе си погубих,
Топъл полъх, с вълшебен аромат.
Златна жар. Неочакван луд пожар.
На себе си ме обещавай всеки ден
Страх.Неизвестност, пълна тишина.
Но само във мене вирее тя Любовта.

Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
ОБЛЯКОХ СПОМЕНИТЕ СИ В ЧЕРНО

Имах двама приятели, единият беше силен, а другият красив, или такива искаха да са, а аз бях умният, или такъв ми се искаше да съм, да се славя с умът си, за мене той беше калъча на живота, с него човек можеше да пробие дори и планини. Говорихме винаги за велики неща, кой какво щял да направи, за да може хем ние хем тези покрай нас да са добре. В това китно селце в което живеехме, си имаше доста проблеми, особено старите хора, те бяха най-зле, освен мъдроста им не им беше останало кой знае какво. Като ни виждаха винаги ни поздравяваха и натоварваха с някое задължение. Не пропускаха и закачките на който се смеехме до насита. - Тази мома мина от тук. - Отиде там. -  Кажи и това.  -  Тя какво ти каза. - Аз ако съм. - Аз едно време. Така продължаваше живота в този кът от раят, който се впи в мене чак до болка. Силният ми приятел се казваше Сюлейман, той беше по голям от мен една година и обичаше винаги да се перчи, от него излизаха идеите, но ние трябваше да ги одобрим такъв ни беше закона. Както винаги той пак питаше.

– Тази вечер има седянка, ще ходиме ли или не. Вторият ми приятел се казваше Мохарем, той беше от мене една година по малък, заради любопитсвото си се съгласяше на всичко. Пък и му харесваше да си показва красотата както той обичаше да казва че е било срамота и грехота да я крие.

- Да ще отидем, друго и без това няма какво да правим. Гледаше ме право в очите и чакаше с нетърпение моето съгласие. А на мен не ми оставаше кой знае какво, съгласих се на драго сърце. Седянката протече със закачки песни и гощавки. Пък и знаете какво може да се случи между млади хора, всеки е запалил в себе си огънят на Любовта, и иска с нея да покори отсрещният. Но понякога и двамата изгаряха в него.

След седянката бяхме някак си възбудени не ни се пребираше в къщи, леглата ни бяха студени и пусти, за един млад човек беше още рано за спане. Как да се разделиш с тези ярки звезди, който сякаш се любуваха една с друга, който ни се радваха, и искаха да ни разказват свойте любовни истории.

– Какво ще кажете  тази вечер да посетим бучу Ибрахим, гледам че още не си е легнал, ламбата му свети. Пък и одавна не му сме ходили на гости. Вчера го видях доста замислен, дори не ми прие поздрава. – Тръгваме. И двамата ми одговориха в един глас. Къщата на бучу Ибрахим беше расположена на най-високото място в село, от там се виждаше както цяло село и целият балкан. От както се помня той живееше все сам, бях чувал че на два пъти си е палил сами къщата, а след това селените му са я въстановявали. Някой казваха че е луд, а някой че е ранен от Любовта, а трети че тя живее в него. Преминахме през големият двор в който имаше от всички плодородни дървета, ябълки, круши, сливи, череши, ......  Беше известен с тях, когато озреяха береше, и ги раздаваше на хората, а когато някой му даваше пари за тях, категорично отказваше и се провикваше сякаш искаше някой да го чуе. – Нека да е за здраве на нея. Цяло село знаеше коя е тя, дори и съседните. Като ни видя ни се зарадва но нещо му пречеше да се засмее, може би очите, който му бяха навлажнени. Покани ни да влезнем, а той си зае мястото до прозореца от кадето се виждаше гробището на селото. Настанипме се и ние до него  но не смеех ме да го заговорим, като гледахме как си е сложил ръката на устата, а погледът му вперен в празнината. Стояхме така, без да каже никой нищо, но аз чуствах че иска да се изповяда, да излее гневът, огънят който беше натрупал в себе си, сега го изгаря, каква сила му беше нужна на човек да издържи на него.

– Какво става бучо Ибрахим, защо така, вчера те поздравих но поздрав не получих, згрешил ли съм с нещо пред тебе, ако е така искам прошка.

– Не не си згрешил, дори и да си згрешил, на младите е простено, грешката на тях  им отива като на мома къдриците, като на мъж мустаците, като на старец бастуна. Аз искам прошка от тебе не съм те чул бях се замислил нещо.

– Кажи тогава какво има, какво се е случило, да няма нещо лошо.

– Вчера бях на касабъта. Като минавах край християнското гробище, погледът ми се спря върху надписа на входа, който гласеше: “И ние бяхме като вас, но и вие ще дойдете при нас”. Това ме накара да се натъжа, да се замисля пак за Нея. А тя беше по-свежа и от пролетта, особено когато се засмееше, сякаш беше къпан ябълков цвят, от ситна слънчева роса. Очите й – парче, взето от ясно небе. Погледът й – поразяващ като мълния, но понякога те обгръща като гъста мъгла, обърква ти посоките. Излъчващата й нежност беше като ромона на забързан поток, примесен с песента на гласовито птиче, което пее за любов. Косата й беше събрала мириса на всички горски цветя – ухаеше на свобода, висота и чистота, на люляк, иглика, минзухар, кокиче .....
Погребвали ли сте някога нея, Любовта, в тази черна и студена земя. Осещали ли сте как тогава силите те напускат, как бягат от теб като от чума. Потънал си до плещи в земята, застанал си на прага на вечноста, а в краката ти лежи тя Любовта. Не питаш нищо, дори и не плачеш, само искаш да продължиш пътя си с нея. Искаш да я стоплиш, да я заговориш за цветята, защото на тях винаги се радва,тогава очите и някак си наголемяват, издават изражение на смях или на истинско щастие.
А след всичко това когато и да погледна надолу към земята, там ниско кадето ще е нашето бъдеще, виждам легналите в нея. А те гледат нагоре към нас, в очакване на срещи с близки и приятели. Някой беше си осъществил мечтите, някой беше си оставил най-милото, но всички бяха обърнати с лице към нас и чакаха някой да прекрачи тази пропаст която ни делеше, която след като я прекрачиш няма връщане назад.
Разсърдил съм се на живота, защо ме щади, за какво съм му такъв просяк? Та аз съм половинката от цяло, всичко в мене куца, дори и усмивката ми не е цяла, а е с половин уста. А мислите ми все се обръщат назад в миналото – там, където тя си замина, и на нейно място остана само споменът да ме пари като нагрято желязо.
 Ех, бе Любов, защо изсипа целия си огън върху мен – не ме пощади дори затова, че имам толкова мъничко сърце. Как да нося в него този пламък, този скъпоценен камък, като съм толкова малък… Ще се скитам по гори и поля, ще се моля на звезди и небеса, поне един път да те зърна в деня или в нощта. Облякох спомените си в черно и той стана любимият ми цвят. Оставих се течението на живота да ме влачи като паднал в реката лист.
Ако животът има острие, той е забито в мене, и то там кадето трябва. Падах ставах, тъпчеха ме оплюваха ме, обвиняваха ме за всичко, дори и ме обичаха. Но аз прощавах на всеки, дори им пожелавах живот и здраве, със злоба не одговорих на никой. Познавах аз и болката и самотата, на тях одговора е добротата.

Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator

На Съдбата
Заложих аз Душата.
Сълза за мен си ти.
Сълза от душа. От Божествени небеса.
Очите ми обливаш. По мене се разливаш.
Любов без красота. Без доброта.
Умира още в нощта. Обречена самота.
Роза без бодли. Червена да е тя дори
Не би оставила Кървави следи.
Болката ти пред всички ме боли.
Любовта, която ми е отнела съня.
Като божество живее в мене тя.
В бурите, в стихиите твои се влюбих.
Като деня в нощта се изгубих.
Макар да знам миналите спомени,
В душата ми се крият сълзи отровени.
Всичко непознато в теб ме привлича.
Огнената ти страст до полуда ме увлича.
Ненаписан роман. Орисия или магия.
Ти си моето силно, мъжко момиче.

Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
АНГЕЛЪТ НА ДУШАТА МИ

Всичко започна ей тъй на шега,както в приказките...
В моята имаше всичко,от което се нуждаех,а приказките нали бяха за това,да убиеш злото в тях и да възпееш хубавите неща,да покориш върхове и непроходими планини,а защо не и да полетиш,за да се извисиш над всичко земно и да останеш само с чувствата си като някой ПОЕТ.

Поканиха ме на рожден ден,приятелката на мой приятел-беше поканили всички приятели,за да отпразнува двадесетото си рождение.Купих малък подарък и букет цветя и зачаках на спирката да дойде автобусът.Времето се беше разсърдило на всички ни,защото никой не беше доволен от него.Едни искаха дъжд,други слънце,а трети все да е лято.Затова подухваше и студен вятър и прехвърляше едри капки дъжд,с които сякаш ни се отплащаше.

Към спирката със забързани крачки се приближи стройно младо момиче.С чантата си се предпазваше от вятъра и капките дъжд,които не я жалеха,а я налагаха с всичка сила.Друго не можех да направя за нея ,освен да се отместя,за да й направя място да се подслони на сухо.

Ухаеше на цветя,любопитството измъчваше погледа й ,но гордостта не й позволяваше да ме разгледа.Всеки сътворява собствен свят и живее там,но много често пътищата ни се пресичат,сърцата ни се докосват от разстояние и тогава сме виновни без вина.
Но този път моето сърце напъваше и крещеше,защото беше усетило пулса на отсрещното,което туптеше с него в един такт...
–Сбогом Мила,дано си щастлива и без моята магия! Няма как да не те срещне и друга Любов,дори и в мрака би те разпознала и би те възпяла...

Автобусът се зададе от завоя.Движеше се бавно,защото беше претъпкан с хора,които бягаха от разлютилото се време.Сърцето ми продължаваше отчаяно да се вайка и протяга ръка.Късно е вече за едно "Здравей!" ,поне ще останеш като спомен само в този час,ще се изгубиш завинаги...

За моя голяма радост автобусът не спря.Тя проклинаше,а аз се радвах на този прекрасен дъжд,който в момента рисуваше съдбата ми...
–Моля те,ела! Не искам спомени и тъга,ти си като небесната дъга,сътворена от дъжда...
След тези мои думи тя вече можеше спокойно да ме разгледа и проучи.
–Ти поет ли си?Толкова нежни думи не бях чувала скоро...?
Ако съдех по тона на гласа й беше ме одобрила.

–Оставяш образа си в мен,зад облаците се показваш като звездите,пробуждаш в мен мечтите,объркваш в мен дните с нощите...
По лицето й вече се беше появила усмивка.

–Браво,толкова добро и силно,възхитена съм.В тона й имаше задоволство и радост.

–Още преди да те срещна в живота си ,теб аз обичах,в древни гравюри,рекламни афиши...Колко години чакам,колко причини трябваха,за да създадат този момент.Нежният сблъсък на сърцата ни,за да започне съдбата ми...
–Ти,ти си до мен,това е чудо!

–Къде така си тръгнал с тези цветя и в това време?
Погледът й се беше заковал върху цветята,а те сякаш бяха създадени за нея.

–Вече са за теб,моля те не ги оставяй в мене да умрат...

–Не,не,моля те,дай ги на тази,за която си ги взел.

–Може повече да не се видиме,затова когато се разделям с този,който обичам,винаги се сбогувам с думите на Любовта.От всички мои думи само една ще остави за нас следа сега:

–Обичам те,мила,остани докато умра!

Протегнах цветята към нея,а тя след като ги пое прошепна сякаш на себе си,защото чувстваше някаква вина за случилото се в момента.

–Но как е възможно да говориш подобни неща,ти не ме познаваш,а сякаш си живял един век с мене? Учудването й не се криеше, даже беше премесено със съмнения.

–Едно нещо знам,човек,който прави другите щастливи не може да бъде нещастен.Ти си възпята в мислите,в мечтите,в сълзите ми дори.За теб имам едно късче от Рая в мен,спотаил съм го дълбоко,за да не го докосне никой-дори с поглед или с мисли,защото в тях може да има капка завист,която ще го опетни или натъжи.Няма място там за тях.Имаше и бури и тъга,и болка дори в него,но след тях изгряваха окъпаните от слънцето лъчи,радостта тържествуваше на свобода...Болката се превръщаше в щастие и заличаваше станалите рани,все едно не е имало нищо.

Най-лошото беше,когато ти си тръгваше.Тогава започваха молбите...–Не си отивай,моля ти се остани още малко,секунда дори,ти за мен си вечност,ти за мен е всичко онова,за което си заслужава да живея...!

–Моля ти се,чуваш ли ме Мила,не си тръгвай! –Не ме оставяй сам,че ще умра,аз не живея без теб,а чакам...чакам...чакам............
След тебе в пустотата оставаше само викът:Ела...Ела...Ела...

Обичах като малко дете да те държа за нежната ръка,за да ме водиш,за да не се изгубя в този райски кът,който бях създал за тебе.Обичта ми те правеше млада,наперена,с голяма доза и гордост,която й отиваше най-много.Очите ми те правеха Ангел на Душата ми,затова когато си вдигнеше ръката или погледа от мен дори -изгарях от самота от болката,която изпитвах...

Бях безмълвен,когато ме питаше:–А ти,как си...? Тогава мъничкото ми Сърце се вцепеняваше и не можеше да отрони дори троха от чувствата си...но тихо и скрито бършеше породените сълзи от щастие,че го е попитала как съм...

Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
КЛЕТВА

Участ мъжка,все да съм сам,
да обичам безметежно и без свян.
Не е Любов това,а ураган...
За обич съм роден и без срам...
Но опасна Любов за мене си ти.
Караш душата ми да лети,да кърви.
Ти си сутрин и още нещо. ИЗГАРЯМ !
Ти си вечер и още нещо. ПОЛУДЯВАМ !
От къде долетя и очите ми заля?
След теб и червеното е сълзи.
Опасна Любов за мене си ти...!
Не,не мога да се прегръщам сам.
Когато съм сам не падат звезди...
Заради Любовта станах с тебе едно ЦЯЛО !
В пепелта ми ще намериш вината своя.
Нямам Бог,за да му се помоля,
да не прося Любовта твоя.
Да бъдеш огън ти,който не гори.
Да нямаш рани,но да те боли.
Жива да си,но да не си !

Offline ibrahim65

• Moderator
МОЯТ БУЧУ /ДЯДО/

- Не искайте много от живота сине, че няма как да му се отплатиш след това, пък и големият товар не краси винаги човека, на места е като гърбица. Бедността не е болест като богатството, което разболява душата на човека, отчуждява я дори от бащиното огнище. Да така е, няма такъв човек, който да е роден само за щастие, без да боледува, без да страда. Но бедността позволява да се радваш на малки неща, да получаваш, да помагаш на по слабият, нуждаещият се от теб...... Хората вече се интересуват само от пари, а незнаят че земята е важна, земята, тя не гори като парите. Във всеки човек има и добро, и зло, много е важно кое от двете ще храниш, както казват хората. Затова човек трябва да се стреми да бъде смирен, за да не умре в прегръдките на злото.
Тези мъдри мисли на дядо ми, се бяха потайли някаде дълбоко в мене, и когато ме налегнеше носталгия по бащиното ми огнище, те винаги изпъкваха като бисери пред очите ми. Дядо ми ще го помня с това, как помагаше на всеки с каквото може, не го бях чул поне един път да се оплаква от каквото и да е било. Често казваше, че Аллах толкова тежест дава, че човек да може да я носи неговата тежест.Не неговата тежест, а алчноста и зависта смазват човека.
Когато се пребирах от училище, винаги наминавах през него, без неговите съвети и на баба ми гощавката не можеш да живея
- Как мина днес. Не пропускаше да попита.
– Добре мина. Одговорих с пълна уста.
– Ако е добре, значи не е било важно за теб. Но баба ми както винаги ме предърпа към нея, за да сме от една страна, и да сме по силни. Но и това не помагаше. На следващият ден одговора беше.
– Зле мина.
– Ако е зле, значи ни си си гледал добре работата. Баба ми вече не издържа и се разкрещя да ме остави на мира да се нахраня пък тогава,да ме разпитва. Това за нея беше тормоз върху малко дете. След като се нахраних дядо ми ме повика да ида при него.
- Гледай сега сине, ще ти кажа нещо, това не го забравяй никога. Остави златисто-жълтият теспих, и с едната ръка ме хвана за рамото, а с другата ръка след като растворени пръстите на дланта, ме докосна по главата. Хвана здраво черепа я леко ме растърси.
– Ако акълът не беше толкова важен Аллах щеше да го даде в краката а не в главата. Ако не го ползваш, няма да мажеш да си и животно. Но баба ми вече беше на крака и ме дърпаше към потуна /предверието/ за да ме спаси от този за нея тормоз, а за мене рай.
Когато го питам. - Ние бедни ли сме. Одговорът му беше доста твърд. – Не, виждаш ли, водата, гората, долината, всичко е сътворено за нас. Не забравяй и свободата в душата. Ти само порасни и човек бъди от това по голямо богатсво има ли.........

Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
SEVMEKTEN KİM USANIR

Mutlu olmak istiyorum
Ve ...Yine seninle yaşıyorum.
göz yaşı dökmeni istemiyorum
Seninle olmak istiyorum gülüm.
Ben senin uruna ölürüm ölürüm.

Umutlarım kurşun gibi gelecek
Sevdam senin yüreğine işlenecek.
Kefenim olsun giyeceğim damatlık,
Sen üzülme güzelim sen üzülme

Sen güzel seven bu yüreğim sin
Benim duygusal yanımsın sevgili.. !
İlkbaharda bir rüzğar  sın sen.
Şu an layık oldugun yerdemisin

Sen bu kadar güzel olmasaydın bebeğim
Seni sevmekten kim usanırdı meleğim
Eğer içimdeki sesleri susturmasaydım
İçimdekilerle ben sana hep diyecektimki

Bu sevgi dolu bakışlarım olmasayda
İçimde sana ne varsa bir bir yakardım,
Sana her şeyi bir çırpıda anlatacaktı
ve yeri sol yanımda hiç değişmeyen

Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator

Част бях от залеза, от душата.
Като звезда в небесата.
Символ съм аз на Свободата.
Но докосна ми ти душата.
В мене изгря Звездата, Луната.
С тебе ми почна Любовта. Първата.
Не вярвах отричах, че душата ми е озарена,
че Любовта ми пред тебе е смирена.
Не си спомняш за мене вече. Може би.
Не плача.Е малко ме боли,и доста тежи.
Как прекарвам дните без тебе. Знаеш ли.
Останаха ми спомени, на отронени сълзи.
Не,не плача, но тук от ляво вече никой не стой.
Не искам нещо много, или велико.Но бих искал....
Да имаш винаги в ръцете си свежи цветя.
Да си болна от Любов Жена.

Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator

Излъжи ме!
Че заради мен си скитала цяла нощ.
Че си прободена от стрели със нож.
Че заради мен си скитала по небето.
Че за мен си плакала на морето.
Излъжи ме!
Излъжи,просто хей тъй на шега,