Author Topic: Pазкази от Ибрахим Бялев - един помак от ЧЕЧ-а!  (Read 203628 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ibrahim65

• Moderator
Ще напиша история за една жена, изоставила собствения си живот и се отдала изцяло на съдбата, наречена Любов, която я покорява с увереността, със своите бури и урагани ...
Ще се опитам да дишам с нейния дъх, да живея заедно с авантюрата на тази силна жена, самотна, но решителна, готова да промени не само нейния живот, но и този на заобикалящия я й свят. Една чудовищна любов изживяна от жена / мъжкар /, готова да заплати най- голямата цена, за да живее тя -Любовта. Желанието й да бъде обичана и желана, ще струва плът и кръв, а може би и срещата със самата смърт...
Отдалечавайки се от земното притегляне, ще се опитам да извървя нейният път, път между небесни вселени– път, без обратна посока, път отдалечаващ се от земните радости, път превъплатил се в религията, наречена Любов! Вратата на тази религия ще бъде винаги открехната за силните и смели хора, за да можем да разсъждаваме за стойноста й, ...... "

Offline ibrahim65

• Moderator
ОБИЧАЙ МЕ, ЧЕДО!

Живеех в столицата, където се бях родил, но очите ми бяха постояно обърнати към нещо по- голямо- Европа, Америка, Англия. Там навярно беше всичко онова, от което имах нужда. Къщата ни беше на три етажа, но имахме и тавански стаи, в които се беше настанил като прелетна птичка наш квартират от провинцията. Добро и упорито момче, което искаше да покори света и особено момичетата в него. Доста често искаше от мен помощ, а за отплата обещаваше да ме закара на село за няколко дни, за да мога и аз / представете си само!/, "да видя бял свят".

– Утре сутринта тръгваме, нали? -лицето му беше събрало цялото щастие на земята и това ме караше да се ядосвам.
- Някой хора ходят в Истамбул, а ти ме караш в Ямбол, даже не е и Ямбол, а някакво си село! Ще умра от скука ти казвам, сигурно нямате още и интернет там? -видях как по лицето му вече не беше останала и капка щастие, и това ме натъжи.
– Какво пък толкова би станало за една нощ? Я иди, за да има след това с какво да го базикаш... -ми нашепваше дявола, с когото понякога доста си се обичкахме...

На следващия ден след закуска, поехме с автобуса на юго-запад. След около два часа и половина бяхме на около 2000 метра надморска височина. Вековни гори, пронизващ белите ми дробове въздух, зелени поля. Бедни, но щастливи хора- добродушни и сърдечни. За тях не беше важно с какво си облечен, а човешкият поздрава, който винаги раздаваха надлъж и на шир...

- Сърцето ми прелива от радост! Така ми се иска да викам, да чупя нещо, да се сборя с някого...!
- Толкова ли се радваш, сякаш не си идвал тук с години?- продължавах да цитирам дявола...
- Имам чувството, че този път ще ти се случи нещо хубаво и това чувство никога не ми е изневерявало приятелю...! Ще видиш, ще видиш......!
– Да не вземеш да се ожениш, че какво ще стане тогава с даскалото? Ха ха ха .... Този път щастието му продължи да тържествува!
– Защо не? По тези места момичетата ни са все още чисти- нито пушат цигари, нито знаят вкуса на алкохола...
– Ще видим, ще видим...! Стига толкова си се хвалил с тези селяни! Така ми се искаше да пътувам в самолет първа класа за Париж, а аз за село ....
– Да, аз се гордея с корена си и искам когато си тръгнеш от тук, да ми кажеш мнението си за тези непознати за теб села и земи!
– Да, да, непременно! Нима си мислиш, че ще премълча? -този път и аз се развеселих.
– Сега обаче искам да ти обясня нещо за баща ми. Той е малко особен човек, това всички го знаят. Кротко и достойно отпива от педесетте си години, набит, снажен, широкоплещест, необикновено як и силен. Славата му се е разнесла още когато е бил на двадесет. Веднъж се сборил с мечка, за да опази майка ми и по чудо е успял да я спаси. Лицето му е светло и продълговато и това винаги издава неговия помашки произход. Той е много упорит човек, тежък на приказки, но безкрайно добродушен, особено когато не е разсърден, тогава е готов да даде повече от това, което се иска от него. Но разсърди ли се... Майка ми го познава най-добре от всички по строгите веждите и по скърцането на зъбите:
– Какво пак си се навъсил като есенното време....?
-–Баща ти заскърца пак като гредите на старата ни къща...!-така тя обичаше да го кори през иронична, но топла усмивка.

Унесох се в дрямка, на клепачите ми сякаш имаше някаква тежест. Навярно от чистия въздух и моите спомени потънах в сън.
Не след дълго приятелят ми ме разтърси по рамото:
– Виждаш ли, виждаш ли ....?
– Какво по дяволите да виждам...? Какво....?
– Планината, виж я каква богиня е само!- бяхме потънали в море от зеленина.
Вълнението ми беше неописуемо. Зеленееха се поляните, зеленееха се и нивите- гъсти и къдрави, покрили напълно угарта си, коя с тютюн, коя с царевица, коя с .....
Подухваше хладничък вeтрец, но слънцето често поглеждаше иззад белите облаци и препичаше. Чучулиги пробягваха от двете страни на пътя, а безброй други се бяха издигнали нависоко и пееха тяхната си песен...
– Погледни нагоре! Виждаш ли ....?
Пред мен блесна нежното и красиво лице на жената – булка, тази, която се освобождаваше от воала си... По ориенталски маниер, воалът на планината сякаш падна и ни поздрави с нейното:– "Добре дошли"! Разбуленото лице на тази горда планина беше чисто и пъстро. Тя беше на милиони години, но по красота все още си оставаше неописуема... Картината сякаш не беше сътворена от човешка ръка. Попитах се в този момент, защо ли ние хората , умеехме и можехме само да рушим и да негодуваме...?

Влизайки в селото, приятелят ми каза че по това време няма "Джин- Джан",но това не можах да го разбера и се наложи той да ми обеснява, че по това време хората са на къра. Всички бяха излезнали на работа и портата беше заключена, но къде се намира ключът се знаеше от цялото село.

Отключихме портата и в двора ни посрещнаха всички любимци, и никой от тях не го беше забравил. Имаше доста новородени, но и те тичаха с останалите да го приветстват. Приятелят ми коленичи и започна да ги милва с любов едно по едно:
– Това е Шаро!- с него израстнах заедно, познавам го много добре... Докато не ми оближеше ръцете и бузите, докато не ме погледне дълбоко в очите, няма да ме остави на мира...
Всичко около мен беше изпълнено с десетки топли душици на ярета, агнета, кокошки .....Усещането беше неповторимо...!

–Така е на село! Този глъч винаги го чувам дори в съня си...!
Когато всичко поутихна, се чу тропот на копита и пърхот ...

– Ах, тези големи и влажни устни, за които понякога тихичко си поплаквам...! Възчерна, тънка, но добре охранена, косъмът й блестеше сякаш е от коприна...
– Баща ми я кръсти с името Назлъ и тя си го заслужава, защото е толкова горда и упорита... До сега ни е дарила с поне десетина чеда, но нито едно не приличаше на нея. Това баща ми го разтройваше много, но на нея никога и за нищо не й се скара- напротив, все я галеше нежно по шията и й шепнеше:
– Следвашият път, Назлъ...! Следвашият път...

–Изненадвам се, че и тя е тук, но повече се изненадвам на големия й корем... Сигурно си мисли, че баща ми се връща...?

Като ни видя, тя също се учуди и наостри тънките си и остри уши, а маслиновите й очи станаха още по- големи.
Приятелят ми я погали леко по челото и я попита нежно как се чувства, има ли болки, иска ли нещо да яде ..... А тя престъпваше от единия крак на другия и не толкова от товара си, а от притеснение, защото навярно чувстваше много добре какво я очаква...
В този момент, неочаквано за нас, Назлъ легна на земята и изпъна краката си. Дишането й стана доста тежко, а очите влажни. Повдигаше глава от земята, като че ли ни молеше за помощ...

– Започна се Аллаше...! Помагай, Аллаше, помагай...
Приятелят ми се молеше на неговия Бог, сякаш раждаше не кобилата, а самият той.
Най-после разбрах какво става и на лицето ми се появи невиждана до сега уплаха. Приятелят ми ме погледна, позасмя се засрамено и очите му се навлажниха. Изведнъж силата му закипя като на вулкан. Озърна се и разгледа мястото.След това с дива и необуздана решителност, каквато неочаквано го обзе, взе два снопа сено и ги разхвърли по яхъра. Не спираше да милва нежно главата на Назлъ и продължаваше да й говори с галени думи, сякаш искаше да поеме част от болките и страха й, които изпитваше в този момент кобилата.

Не след дълго главата на кончето започна да се подава. Приятелят ми съвсем леко го извлече върху сеното. Назлъ събираше всички сили и се мъчеше да види рожбата си. Тогава той пое с ръце съвсем внимателно малкото конче и го поднесе до главата й...
От очите и на двама ни вече капеха едри капки, които бяха породени от гордост, от обич, нежност и човещина .......

Привечер, когато пристигнаха селяните, къщата се развесели. Глъчката се чуваше отдалече. Толкова радост, толкова обич на едно място. Стопанинът ме прегърна по бащински и се провикна:
– Хееей! Да пийнем по глътка ракия, че поводите са многооо...!
Масата беше селска, препълнена с хляб, сирене, мед, яйца, суджук, а салатата с домати и краставици, зеле, моркови, лук .....

На тръгване си мислех, че ще ми трябва такси, когато се върна, защото тези хора ме бяха отрупали с армагани, подарени от техните чисти, селски сърца.

Видях и почувствах собствения си корен, който отдавна всички сме захвърлили на боклука. Имаше доста въпроси, които вече ме глождеха и не ми даваха мира и спокойствие...

В следващите дни бях подозрително възбуден. Никой не знаеше на какво се дължи повишеното ми настроение, след моето връщане. Аз вече нищо не виждах и от нищо не се интересувах. Бях видял и почувствал всичко, което съм търсил от години ! Вживях се с патоса си на откривател на златното кюлче, но потайно и безмълвно...

И до сега, след толкова години, храня само най-топли чувства към корена си и към неговите мили и гостоприемни земни хора- хората с ангелските сърца...!

Съжалявам само за краткия си престой там, но ако има нещо, което ще остане завинаги пред очите ми до сетния ми край, това е избледнелият образ на родителите ми, близките ми, родното ми село, сгушено в подножието на Балкана. Който образ ще ми нашепва винаги с нежност:

"Обичай ме,Чедо! Аз съм този, който ще те закриля!"

3 05 2014 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
СВЕЩЕНА

Свещена си Любов за мен ти,
като дреха си обвила тялото ми.
Прекрасно е с теб да се греши,
Аллах и на двамата ще ни прости.

В мислите ми се ражда пак чудо,
позлатена си ти, облечена в бяло.
Заби горкото като камбана лудо,
замоли Аллаха да го остави цяло.

Понякога и сърцето ми плаче,
рони сълзи, от проливен дъжд.
Без нея е като дъждовно облаче,
дори и да е в гърди на силен мъж.

Сърцето ми понякога и кърви,
облада го с нежност тя– Любовта.
За голотата нейна го боли, твори...
Говори за нея с мистични слова.

7 05 2014 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
БОЛНАТА ИСТИНА

Мъдростта е дело на мисълта, а мисълта е дело на чувствата. В живота нямаме ли чувства, не бихме имали сълзи, мечти, вопли, радости, стремежи ..... Именно тези чувства са нашето съкровище, от което черпим мъдрост, с която мъдрост се преборваме и със смъртта, а и не само с нея...

Признавам, че не обичах много комшията си. В него имаше доста странни качества- свещенни за него, но за мен те не струваха и пукнат грош.
Когато го канех на гости при мен, той винаги си мислеше, че може да влезе в къщата ми с мръсни обувки и без да го питам ми "даваше" безброй съвети, и ако недай си Аллаше видеше някоя моя грешка, то тогава земята спираше да се върти...
Жив професор, но без диплома, той мислеше, че това е негово задължение, а аз на свой ред трябваше да му вярвам и по-лошото– да съм му вечно благодарен.
В последно време, когато и да го видех, той беше все навъсен, замислен, сякаш животът му беше избягал във вълчи дол...

След като се поздравявахме с него, той моментално започваше със "Синът ми"...-една тема, безкрайно дълга, която видимо го "изяждаше" отвътре като червей. От известно време обаче този човек съхнеше бавно пред очите ми.
Най-напред му се появиха "белите влакна", след това цялата му коса побеля, а когато го поглеждах в очите- виждах как от сини, те са се превърнали в сиви. Казвах си, че може би това е цветът на изплаканите очи... Може би.....

Плодородната есен изживяваше последните си дни, под напора на силния вятър, който носеше хладнината, за да напомни на сиромаха, че пристига дългата и тежка зима. Облаците и те се бяха надвиснали сиви и тежки така, сякаш всеки момент ще се изсипят като из ведро. Губещите живот листа, като че ли при мисълта какво ги очаква, потрепваха от страх, който страх приличаше на молитва, отправена към тяхната майка...Те сякаш й шептяха и се молеха да не ги изпуска на земята, която щеше да ги погълне като собствени чеда.

Привечер вятърът започваше да царува по упостелите улици, където той си беше и царя, и неговата прислуга. Не оставяше място, което да не докосне. По най-сиромашките места той беше безжалостен и се стоварваше с всичката си сила, като помиташе заедно с него и радостите и надеждите...

В селото нито един прозорец не светеше. Кучетата не лаеха,,дори и петлите не пееха. Всичко се беше сгушило на топло и в мълчание...

Погледнах през прозореца навън, където вече се опитваше да превали първият сняг. Във въздуха виждах как лудо хвърчаха бели мухи, танцуваха на свобода, докосвани от вятъра. Когато бях дете им се радвах, сякаш виждах ангели, но сега сърцето ми се беше свило: - Как ли ще изкараме тази люта зима...? Как ....?

Присвит почти на две, с бавни крачки видях комшията да се задава от някъде и си казах:
–Като че ли има нещо...? Нещо се е случило...

Показах се на вратата и вятърът ме забрули по лицето, сякаш искаше да ме "задави" като вълк за шията. Очите ми се нъпълниха със сълзи и по цялото ми тяло избиха тръпки, като че ли ме пробождаха остри игли. Земята беше замръзнала и суха,защото жизнеността й отдавна си беше заминала.

– Здравей комшу,! Къде си бил по това време? ...Нещо май се е навъсило,а? Мирише и на сняг, сигурно ще превали ... ? Време му е вече.....

-–Здрасти комшу, при доктора бях. Нещо не съм добре ...Не ме бива вече ... В гърдите имам остри бодежи, а и въздухът не ми достига .....

Знаех, че той никога не е имал пари. Сиромах човек беше и тази сиромащия прогони децата му от бащината им стряха. На глад и на студ никой не издържа! Никой...

– Ако ти трябва нещо кажи ми! Нали за това сме комшии? Какво ти каза доктора? Не се плаши толкова, всичко ще се оправи, ще видиш и синът ти ще се завърне заедно с внуците. Имай вяра! Има още доста хляб в тебе! На пролет ще ........

Той едва ли вече ме слушаше. Извади пакет цигри и ми го подаде,за да запаля и аз, а знаеше много добре, че не пуша. Смукна от цигарата дълбоко, махна с ръка и продължи с разтреперен глас, сякаш се молеше:

- Аах комшу, дори усмивката на доктора не можа да прикрие истината, която разбра! Устните му, колкото и да говореха, че има някъде надежда, очите му ми казаха болната истина: –На този свят няма правда , а и за останалите се съмнявам ..... Моли се на Аллах! Моли се колкото можеш, дано поне от там да дойде надеждата......Аз знам, че вече съм отчупен клон... Изстивам като камък и за живота съм вече непотребен... Ще гния като мокрите листа в тази черна земя, а след това ще дойде и забравата... Ще дойде вечността...

Дните и нощите ми се сляха в житейската истина: - Искам красива жена, хубава кола, бол пара, този вкус, онзи цвят .....но сега черните ми мисли се превърнаха в тъжни молитви: – Постой още малко, живот в сърцето! Нека почака още малко небето! Все някой ден на всичко му идва края- и на болки, и на работа, и на мераци...

– Те не идват комшу, аз ще отида, нали знаеш поговорката: " Видял Мухамед, че планината не идва при него, станал и той отишъл при нея"?
– Това ще направя и аз - вземи ключа на къщата, че всичко се случва, пък и както казват хората: "Комшията е най-големият роднина" ! Нали така...?

Не знаех в този момент какво да му кажа, Не можех нито да го спра, нито да го виня, защото кой би издържл на тази самота и беднотия? Кой ......?

По навик поглеждам всеки ден към къщата на комшията. Едно време виждах глъч, радост, щастие, живот .... Сега усещам една голяма пустош, която не може да се запълни никога като преди с онова чувство, наречено Живот!

9 05 2014 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
ДОКАТО СЕ ПОГУБИМ

Живеех в китно селце, сгушило се в сърцето на Пирин, където под всяка стряха се пееше една и съща песен:

Имала ми майка, едно ми чедо,
заминало ми то за чужбина,
за чужбина, клета тогиня ...

Днес с голямо нетърпение чаках слънцето да се скрие зад билото, за да пусна окованите във вериги проблеми, да си ходят по живо и по здраво. А то не бързаше и лениво се клатушкаше по изоставения път, водещ в неизвестното. Този път не беше само изоставен, но беше и забравен, както от царете, така и от всички Богове.
Нашите деца и те не се мяркаха вече тук. Един по един гласовете заглъхваха, светлините угасваха, вратите се заключваха ....
Ежедневието посивя, осиротя и на много от хората им останаха само спомените, но и те бяха като забравени сенки, напомнящи за тяхното минало ...
През деня с тях беше поносимо, но през нощта опустяваха, сякаш се сливаха с тъмнината и крещяха оттам, като осъдени на смърт. Болката тогава беше непоносима. Ръчкаше човека ту в ляво, ту в дясно...къде ли не, но най- вече от тях болеше душата...

Откъм балкана се зададе сив облак, който по сивотата си личеше, че е доста гневен, като че ли беше готов да направи поразия. Бедните хорица от селото го гледаха с уплашени очи, а паметта им напомняше колко много са плакали след тази сивота, подарена от небесата ...
Едрите капки не закъсняха и както небето, така и сърцата на всички посивяха. Силните и зловещи гръмотевици се сляха с шепота на молитвите за милост и прошка ....

Селяните мокри до кости, не обръщаха голямо внимание на дъжда, а бягаха, за да успеят и си стопанисат добитъка- коне, крави, телета, които също като хората бяха изплашени до смърт от гръмотевиците.
Те тичаха като полудяли, а кокошките и пилетата, точно когато не трябваше все се тикаха под краката им. Кучетата виеха в хор, сякаш бяха във вълчи дол....

Изля се из ведро, но премина така, сякаш Аллах бе чул молитвите отправени от сърце.

Разясни се бързо и когато яркото слънце изгря,тогава всичко заблестя в празнична премяна. По баирите се стичаха порои, а в селския дол мътната и страшна река поглъщаше всичко по пътя си и го отнасяше със страшна сила сякаш в незнайното...
Децата се трупаха, за да гледат чудото придошло от балкана, отнасящо със себе си всичко на пътя, та дори и столетния мост.

Приятна нежна топлина се понесе из въздуха, а миризмата й ухаеше така,, сякаш бе подарена от Боговете.Топлата мараня се разнасяше във всички посоки,а най-много ухаеше тази на детелината.
О, велики Аллаше...! Затваряш очите си и като ангел се понасяш към небето .....

В градините вече имаше зеленина- от онази неповторимата, миришеща само на младост. Вишната и тя приличаше на булка, сякаш облякла с любов бялата си рокля... Пчелите неуморно бръмчаха и песента им се сливаше с крясъците на разтревожените врабчета, които никога не можеха да си хареса място за гнездо, страхувайки се единствено от котешките мераци.
Черните лястовици в тази неповторима картина приличаха на диригентите на оркестър. Те летяха ниско над земята, а след това политваха стремглаво нагоре. Единствен котаракът ги наблюдваше с лениво поклащане на глава , а мислите му бяха както винаги една от друга по- черни и зловещи...

Защо в този земен Рай, където чувствах, че здравето ми е като на чинар, защо пак там дълбоко в сърцето ми имаше остри бодежи, а в гърлото ми сякаш беше заседнала една буца, която не мърдаше нито нагоре нито надолу? Исках да преглътна слюнка, но тази буца.. ах тази буца – тази стара рана, пак ми напомняше за деня, когато те си тръгнаха и светът се преобърна...?

Погледът ми неспокойно се завъртя и се спря на пътя, по който се задаваше пощаджията. Когато той пристигаше, в мен винаги настъпваше голяма бъркотия, приличаща на тази, станала в нашето село преди броени часове.
Аз чувствах винаги, че този човек е като Бога за мен, защото знаех, че той носеше в чантата си бурята, която се изсипваше върху мен като порой.. а думите- като поточета, които се превръщаха в редове като реката и ме понасяха в неизвестното..., там където ми бяха сърцето, мислите, душата ....
.
Пристигнеше ли писмо за мен, аз винаги хващах пътя към балкана, защото там намирах утехата...така, както здравите корени на буковете ми я даряваха.
Единственно те помнеха колко бури са преживяли, но никога не бяха се предали... Бяха устояли ! Да, устояли .....!

Писмата у дома се трупаха едно след друго, а снимките от тях украсяваха стените, но раната в мен растеше с времето и винаги тайничко си кървеше... Жена ми гордо ги четеше дори на всички гости и комшии, а когато оставахме сами, говорехме с часове, малчахме с часове, обвинявахме се в какво ли не... Въпросите бяха безброй, но истината винаги беше само една.:

За нашата съдба, ние нищо не можехме да направим. Единствено трябваше да се примирим и да търпим, дотогава, докато се погубим...

15 05 2014 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
ДА ГИ ЗАБОЛИ

Много бяха, около двайсетина...
Кълняха се във вярност, дори и в смърт!
Но днес ми останаха само трима!
Като ястреб, като орел, чуя ли зов -
и за тях на всичко съм готов!!!
Може би най-верните остават?
Само в скръб ръката си подават?
През пожарища да те прекарат!
Много бяха - двайсетина... Къде са?
Нищо! Нека да са живи и здрави!
Трябват ми само един, двама,
да хвърлят земята ми на смяна...
Без да им тежи и малко да ги заболи...

18 05 2014 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
С ОБИЧ ....

Свикнах да живея,
с хора незнаещи да летят!
Свикнах да живея,
с хора нямащи сърца!
Да, Аллаше, такава е
съдбата на Любовта,
да умира, и да се ражда -
в празни сърца!
Знаех и силно вярвах,
с обич злото, че ще победя!
Всеки миг в огън горях ... !.
Сражавах се дори и с дявола!
Дошъл съм на тази земя,
едно чувство да изпитам,
за което си струва да живея!
Обичам! Обичам! Обичам!...

16 05 2014 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
Тази сутрин все още има зведи, а луната стои и ме чака.... Дори и слънцето ярко свети в нея. Тази сутрин е свещенна! Стана чудо на чудесата... В мен умря грозотата! Цяла нощ страстно, неуморно прегръщах Любовта, а тя... А тя с ярка светлина уби в мен цялата грозота...
Ех, Любов... Ти дори и да си в съня... Правиш чудеса!

Ибрахим Балев

Offline ibrahim65

• Moderator
Пиян от любов, крача смело в нощта, а сладостта от устните й... Ооф, оф ...! А допирът на ръцете й... Аах, ах ...!
Аллаше! Влюбих се в една жена- майка на красота! Сътворена е тя от страстта. Богиня твоя е тя, Аллаше! През деня тя е слънце, а през нощта е луна! Аах, Аллаше! Аз за нея ще умра! .....
Ако не я видя- сутринта не идва! Нощем не я ли целуна- сън не ме хваща...
На всички цветя е лика- прилика! Тя е ярка планинска иглика и само едно си знае...! Че много ме обича! Че мноооооооого ме обича!
С ласките й и в съня ме кара да гася пожари! Негаснещи са тези пожари, Аллаше! Тръгне ли си от мен, то тогава онемявм, оглупявм, осиротявам! То тогава тези пожари ме превръщат в пепелище....!
Видях, Аллаше светулка една, на свобода лети в лунна синева! В ръцете си пламъчета диви държи, а усмивката, очите, ръцете, косите .... са толкова красиви! Кипна ми кръвта... Да, Аллаше! Да! Това е Любовта! Жена е Тя- разнася огън и светлина по света...! На всички сърца!

Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
СБОГОМ

Сбогом свят!
Бях аз твоят цвят!
Като хляб,
засищах твойта
скръб и глад.
Сбогом свят!
Богат бях,
на своето
раздаване -
човешкото .....
Стремглаво си отивам...
Кой знае,...?.
Миг... Час остават...?
Свещта ще угасне
все някой ден ...
Ти и да ме стъпкаш,
от мен няма да се отървеш!
Като житен клас,
ще поникна аз!
Ще поникна,
в душите на живите,
превръщайки се
в хляб за тях.
Отивам си,
оставяйки
обичта си...
За днес и завинаги!
И теб, Надеждо моя!
И теб... Обичам те!
Ти си безсмъртна нива!
В тебе всички класят!
Всички ти се молят...
Копнеят... В теб царят ....

13 05 2014 г
Автор Ибрахим Балев

Offline ibrahim65

• Moderator
ЛЮБИМ

Не искам да ти бъда божество !
Те не познават болката човешка !
Сладостта да съм по устните твои !
На сърцето ти интимната топлина !
Да съм ти между вчера и утре... Сега !
Мигът в прегръдка да заключим !
Да се любим! Да се любим .... Любим !
Любовта нека така да приключим !
И нищо друго! Другото е смъртта !

12 05 2014 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
ПАЗИ Я

Молитва в шепот редя...
Кажи, Аллаше, за мен ли е тя?
Дари я Аллаше с усмивка твоя,
от злините земни ти пази я ....!

Влюбих се, Аллаше ......!
Във вятъра на една жена!
Докосва ме със своята красота!
Понякога е нежна... От юг богиня!
Понякога от север...Разстрелва ме тя!
Погледна ли я в очите, плача и редя...
Лудост било това Аллаше... Любовта!

Обичам я, Аллаше, .....!
Като ангел ми облада душата...!
С гальовните си очи ме прелъстява!
На красотата й завижда всяка звезда!
Премина през мен като силен огън!
Остави в сърцето ми изгарящ спомен!
Обичам я, Аллаше...! Приказна е тя! Жена...
Стихия от нежност... Моята мадона е тя!
Денят и нощта е... Мечтаната ласка в съня!!

11 05 2014 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
ЕДНО ЦЯЛО

Защо за Бога,
без теб аз не мога?
Ти си радост и печал,
за теб и в ада съм горял,
без да мисля, бих и умрял!
Коя си ти - за Бога?
В сърцето ми пося тревога,