Имам молба към subi kurt - махни символа на моя род от аватара си турчине, защото по едни прекрасни обстоятелства, аз имам доказателство (за себе си, не ми пука за околните) че съм потомък на този род (Дуло) за разлика от теб коп*ле, и само ще добавя че съм потомък на българи които са живели в село до един от най-стратегическите проходи на балканите и това им е давало доста привилегии (да викат за молитва хората вместо с забренения камбанен звън - с ръкопляскане, да носят оръжие и голяма доза местна автономия и като задължение да се отзовават като войни в султанската армия при заплаха) и поради тези обстоятелства съм може би единственият човек който има доказателство за връзка с този велик род! Така че махай аватара лъжецо.
IYI е тамга/ дамга / печат останал още от древна Скития. Всяко племе си е имало своя печат за да си разпознават стоката и имуществото. Този знак се е използвал от племето Дуло и от племето Кайъ. Кайъ са онаследили Селджукската Империя и са основали Османската. Така че много естественно е внуците на Осман от Кайъ да са се доверили на братята си от Дуло. Тези знаци са се употребявали много стриктно така че
IYI е доказателство само за братски произход между Дуло и Кайъ.
Byzantine historians to refer to Onoguria during the reign of the Bulgar ruler Kubrat in the 7th century north of the Caucasus mountains in the steppe between the Dniester and Lower Volga
In support to this view is
fact that the Bulgars are listed among the ten sons of Togarmah (the mythic ancestor of the Turks) in the Khazar Correspondence.According to other records, Togarmah is regarded as the ancestor of the Turkic peoples. For example, The French Benedictine monk and scholar Calmet (1672-1757) places Togarmah in Scythia and Turcomania (in the Eurasian Steppes and Central Asia).[3] Also in his letters, King Joseph ben Aaron, the ruler of the Khazars, writes:
"You ask us also in your epistle: "Of what people, of what family, and of what tribe are you?" Know that we are descended from
Japhet, through his son Togarmah. I have found in the genealogical books of my ancestors that Togarmah had ten sons. These are their names: the eldest was Ujur (Agiôr - Uyghur), the second Tauris (Tirôsz - Tauri), the third Avar (Avôr - Avar), the fourth Uauz (Ugin - Oghuz), the fifth Bizal (Bizel - Pecheneg), the sixth Tarna, the seventh Khazar (Khazar), the eighth Janur (Zagur),
the ninth Bulgar (Balgôr - Bulgar), the tenth Sawir (Szavvir/Szabir - Sabir)."[4]
The Imperial Dictionay makes
Togarmah to mean the Torkomans who have always joined the Turks
Some derive it from the Turkic words On (ten) and Ghur (arrow) which in combination may mean "Ten Arrows", i.e. "A federation of ten tribes".
Монета от времето на Мурад Хан в Едирне (Одрин) в която се намира символът
I Y I. От тези монети разбираме, че Османците са ги ползвали за разспространение на тюркството и исляма защото в тази епоха монетите са единственото средство.
http://turkbilimi.com/?p=2256Ето го и знамето с тоя знак на основоположителите на Османската Империя династията ( бой) Кайъ.
Ertuğrulgazi Türbesi-Söğüthttp://www.edirnetarihi.com/uzerinde-edirne-yazan-ilk-gumus-akce.html