Author Topic: Защо Арменците си запазиха имената по време на Възродителния Процес  (Read 127328 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline skoti3

• Forum fan
   Нещо да кажеш.Коментирай списъка  ;)

Доказваш тезата, че проблема не са лошите българо каури, християни и всякакви други, а това, че май няма много желаещи за тази хубава професия. По е удачно вие да коментирате списъка не ние.

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
Доказваш тезата, че проблема не са лошите българо каури, християни и всякакви други, а това, че май няма много желаещи за тази хубава професия. По е удачно вие да коментирате списъка не ние.
  Стефчю ти нощна смяна ли си тази вечер във pomak.eu. Гледам на смени сте тука по целиииииииииииии     глудници ???
Не ми слагай в устата думи като"българо каури"!!!!! Ти ако се имаш за такъв друг въпрос. ;) ;D

Offline skoti3

• Forum fan
  Стефчю ти нощна смяна ли си тази вечер във pomak.eu. Гледам на смени сте тука по целиииииииииииии     глудници ???
Не ми слагай в устата думи като"българо каури"!!!!! Ти ако се имаш за такъв друг въпрос. ;) ;D

За разлика от теб и Субигу не съм на смяна. Иначе от къде знаеш  може да сме имам за такъв. Нали съм такъв за теб. Поне си използвала тази дума.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Естественните форумци се радват на всяко посещение тук, а чуждите ''паразити'' нещо се притесняват. Защо ли аджаба?  ;) :D

Offline skoti3

• Forum fan
Естественните форумци се радват на всяко посещение тук, а чуждите ''паразити'' нещо се притесняват. Защо ли аджаба?  ;) :D

Започна му смяната и на СУбигуту. За отрицателно време се включи и на всеки. Да те питам ти като друг вид паразит не се ли притесняваш ?

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Започна му смяната и на СУбигуту. За отрицателно време се включи и на всеки. Да те питам ти като друг вид паразит не се ли притесняваш ?
Бих се притеснил ако домакините ме подритваха ката ден като тебе.  :D :D :D

Offline skoti3

• Forum fan
Бих се притеснил ако домакините ме подритваха ката ден като тебе.  :D :D :D

Мен никой не ме подритвал, но и да ме подритне дреме ми на опашката.

Offline Marre

• Member
  • **
Егаси и съчиненията. Арменците били избити защото били нелоялни. Хабер си нямаш че когато Русия е окупирала част от сегашна Турция Арменците помислили че е дошло времето за Велика Армения и са започнали чистка на мюсулманите в раёна ( предимно кюрди) Изневяра и предателство по време на война се наказва най-строго. Взема се решение за тяхното разселване по други територии на Империята, предимно Сирия и Ирак. Много от Арменците се преселват в Ливан, Франция, Америка, България и пр. Арменците в големите градове си остават, защото са заможни. Никой не ги е безпокоил.
Талат Паша е назначен като посланник в Германия и не е осъждан. Откъде ги искарваш тези заблуждения. Защо да бяга от родината си? ;D

http://www.dervisan.com/yazi2/ermenifoto.html

Изневяра и предателство е имало от някой турски среди, защото решението за арменците е взето тайно от младотурците (партията Итихат) през 1914 г., цяла година преди геноцида срещу арменците на 24 април 1915, т.е. в гърба на турския парламента и арменците.
Талат паша е играл табла с най-добрия си приятел, депутат от парламента, арменеца Зохраб в навечерието на  24 април 1915 г., а на другия ден са го прибрали без никаква причина или съдебно решение, както и всички арменски депутати от турския парламент, които са изчезнали безследно.
Арменците по чужбина ги има и преди 1915 г., но спасилите се от турския геноцид са малко, защото геноцида е бил добре планиран и организиран: първо били убити депутатите и интелегенцията, после младежите и резервисти арменци в армията, накрая безащитното население било разделено по пол и възраст. Някой от последните били взети в турски семейства и потурчени, а другите под конвой били водени  пеш от град в град и накрая в пустинята, като по пътя били нападани от криминални престъпници, освободени от турските затвори с цел доубиване на вече безпомощните, но все още живи същества.
Недей да повтаряш разни измислици. Талат паша е избягал от турския съд. Има задочна смъртна присъда. Укрива се в Берлин от октомври 1918 г. с фалшивото име Али Сали бей, което обаче не го е спасило и на 15 март 1921 г. е заминал за "посланик " в небитието. Това са фактите.

Offline ibrahim65

• Moderator
Marre защо не говориш истината тук за арменският ,,геноцид,,
каккъв ,,геноцид,, какви пет лева.
На нас ПОМАЦИТЕ тези събития ни са малко известни затова.

- От арменска страна има ло ли е четници и убиства от тяхна страна.
- Във областа на Ван а не и само там колко турци са избити.
- Има ло ли е идеята за велика Армения която да се разпроспростира чак до Бяло море.
- Кой е започнал първо чистката, и колко турски села са били заличени от картата на света.
- Колко съвместни гробници са открити на турци и колко арменски.

Offline zinia

• Senior member
Marre защо не говориш истината тук за арменският ,,геноцид,,
каккъв ,,геноцид,, какви пет лева.
На нас ПОМАЦИТЕ тези събития ни са малко известни затова.

- От арменска страна има ло ли е четници и убиства от тяхна страна.
- Във областа на Ван а не и само там колко турци са избити.
- Има ло ли е идеята за велика Армения която да се разпроспростира чак до Бяло море.
- Кой е започнал първо чистката, и колко турски села са били заличени от картата на света.
- Колко съвместни гробници са открити на турци и колко арменски.

Вие признавате само ако е имало избити турци, а за тези избивани от турците само отричате, не става така, а геноцид към арменците е имало и още как. Колкото и да отричате истината  си е истина.

Offline BG POMAK

• Senior member
В Република България няма бълг. турци, българи християни и т. н., има български граждани с равни права. Помаците също са бълг. граждани. Освен това всеки има право да се определя като какъвто иска и свободно да изповядва каквато религия поиска. Има доста документални филми, от които се вижда, че помаците са запазили своя бит и обичаи, култура, вяра. Никой не се опитва да ги асимилира. И не само тях. Ако бълг. правителство провежда неправилно управление, то е ясно, че от него страдат всички, начело с българите. Не мислете, че само на вас ви е трудно.

Истината е, че ние всички сме български граждани, но на теб не ти се иска да си признаеш, че по етническа принадлежност си помак. Ако си такъв и, ако е останало нещо помашко в теб. Така също е вярно, че има и български турци. Същите никога не са го признавали, а са се самоопределяли само като турци. Българите християни, така ги определям, защото не мога да ги нарека "българските българи" винаги са се разграничавали от нас помасите и българските турци. И трите основни български групи вътрешно са се разграничавали. Това е истината, другото е пупулизъм.

Offline zinia

• Senior member
В Република България няма бълг. турци, българи християни и т. н., има български граждани с равни права. Помаците също са бълг. граждани. Освен това всеки има право да се определя като какъвто иска и свободно да изповядва каквато религия поиска. Има доста документални филми, от които се вижда, че помаците са запазили своя бит и обичаи, култура, вяра. Никой не се опитва да ги асимилира. И не само тях. Ако бълг. правителство провежда неправилно управление, то е ясно, че от него страдат всички, начело с българите. Не мислете, че само на вас ви е трудно.

Истината е, че ние всички сме български граждани, но на теб не ти се иска да си признаеш, че по етническа принадлежност си помак. Ако си такъв и, ако е останало нещо помашко в теб. Така също е вярно, че има и български турци. Същите никога не са го признавали, а са се самоопределяли само като турци. Българите християни, така ги определям, защото не мога да ги нарека "българските българи" винаги са се разграничавали от нас помасите и българските турци. И трите основни български групи вътрешно са се разграничавали. Това е истината, другото е пупулизъм.

Аз лично нямам нищо общо с помаците и в мен няма нищо помашко. Освен това помаците не са етнос, има разлика между етнос и етнографска група.

Offline BG POMAK

• Senior member
Нека и така да се нарекат, но са група от която вие българските християни се разграничавате и не си го признавате.И българските турци правят същото.  по отношение на помаците.

Offline zinia

• Senior member
На мен ми се струва, че помаците искат да се разграничат от българите, или поне тези, които пишат тук. Вярно е, че има българи, които мислят, че помаците са потомци на турците и нямат понятие вероятно, че помаците са си българи като тях, но са приели исляма, което води до промяна на имената и на носията. Но това във форума съвсем не се приема.

Offline BG POMAK

• Senior member
Не се приема защото явно историята говори друго. Когато Турците превзели Родопите установили, че тук живеят хора, които изповядват ислямска религия, далеч по развита от тяхната. По това време същите не познавали джамията като божествен храм, а строели месчити. В същото време в Родопите имало изградени джамии. За това ние се различаваме от турците, а и от българите християни. Последните две групи са дошли от някъде, а помаците са аборигените в тези райони.