Author Topic: Защо Арменците си запазиха имената по време на Възродителния Процес  (Read 127218 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser

Хубаво си на смяна, трябва да говориш нещо, но ай просто не говори само заради факта, за да кажеш нещо. За размерите на София през Османска власт няма как да има 50 джамии. Ако мислиш, че тя е била едномилионна значи си зле със фактите. И друго София през целия период е била с български облик и мюсюлманите (поне се научи да пишеш тази дума правилно- срамота) не са били повече от християните дори обратно.

Tablo II. 1289 (1872-1873) Tarihli Tuna Vilayeti Salnamesine Göre Bazı
Sancaklardaki Bina Türleri44
Bina Türü Varna Tırnova Sofya Vidin Rusçuk
Hane 6.242 9.774 10.583 12.469 20.679
Dükkân 1.723 2.154 4.081 3.369 7.539
Mağaza 632 173 38 382 742
Medrese ve imaret 26 17 15 6 33
Mekteb-i Rüşdiye 3 14 5 7 6
Mekteb-i Sıbyan 36 39 42 32 19
Mahkeme 4 4 5 2 9
Han 66 50 132 81 132
Fabrika 3 15 45 12 45
Su Değirmeni 49 46 152 82 142
Fırın 87 82 174 98 188
Cami 58 61 98 54 134
Kilise, Havra, Manastır 8 14 36 20 32
Hastahane - - - 4 6
Hamam 6 7 7 12 17
Gazino ve Lokanta - - - 7 13
Yekûn  8.943 12.450 15.408 16.637 29.736
http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/19/1335/15460.pdf

OT statistikata na dokumenta se vijda 4e v perioda na 1872-1873 godina v Sofia e imalo 98 djamii.
Broqt na carkvite , manastiri i sinagogi ob6to ne nadvi6ava 36.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Изразът Български Турци нещо не пасва. Това са Турци живeeщи в БГ.

Абе Субиги, а я ми кажи защо на теб наречието български турци не ти пасва

Трябва пак да се повтарям че български Турци не пасва защото си има такива и съм ги споменал кои са. Това е нещо като българомохамедани и затова някак си не пасва. ;) Български Турци има в Истанбул В Казан, и другаде. Значи Булгари които се определят като Тüрк. Може би по-правилно ще е ако ги определим като Турци с временно БГ гражданство, защото никой не ги иска и те малко по малко си се преселват към старите си корени. Не знам дали ме разбираш.  ;) А тяхното самоопрделение не български Турци, а само Турци, знаеш това нали. Предполагам че и тук може да има хора които не биха се съгласили да им викат български Помаци. Насила хубост не става. ;)
Видяхме ги колко са български при петъчната молитва в Баня Башъ >:(

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan

OT statistikata na dokumenta se vijda 4e v perioda na 1872-1873 godina v Sofia e imalo 98 djamii.
Broqt na carkvite , manastiri i sinagogi ob6to ne nadvi6ava 36.

На scoti5 му бях казал около 50 за да не се изплаши горкия. Комунистите доста са му промили съзнанието :D :D :D

Offline Marre

• Member
  • **
Marre защо не говориш истината тук за арменският ,,геноцид,,
каккъв ,,геноцид,, какви пет лева.
На нас ПОМАЦИТЕ тези събития ни са малко известни затова.

- От арменска страна има ло ли е четници и убиства от тяхна страна.
- Във областа на Ван а не и само там колко турци са избити.
- Има ло ли е идеята за велика Армения която да се разпроспростира чак до Бяло море.
- Кой е започнал първо чистката, и колко турски села са били заличени от картата на света.
- Колко съвместни гробници са открити на турци и колко арменски.
Представяш се за помак, но това което отстояваш е чиста турска пропаганда. Силно се съмнявам да си помак. Помаците са честни хора и лесно не се хващат на пропагандни измислици. Опитвате се да създавате лош образ на арменеца, както и в едно предишно изказване, където казвате, че в градовете арменците не били засегнати от геноцида, защото били богати. Това е пълна дезинформация. В градовете е имало и бедни и богати, не всички арменци са богати. При геноцида, извършен от турците, жертви са били всички:
бедни и богати, деца,  жени и старци. Всичко това е документирано в турския съд, където
свидетелски показания са дали и известни турци. Геноцида наричаш "чистка"!? Сигурно не знаеш, че много държави официално са признали геноцида над арменците, извършен от турците. Скоро ще трябва да отговаряте за всичко извършено.
Ти си знаел за четниците и за героичната защита на арменците във Ван, но не си ли задаваш въпроса: от кого и защо арменците се защищаваха?
Турците започнаха геноцида, както бях писал, с "чистката" на арменците в парламента, а после бяха привикани в армията способните да носят оръжие арменци и там унищожени.
Мирното население, състоящо се само от старци, жени и деца нямаше как да прави "чистка" на турците, още повече че от къщите на арменците са прибрани даже кухненските ножове.
Това, което пишеш за Бяло море за пръв път чувам, но иначе земите, които сте окупирали ще трябва да ги връщате, а за героичната защита на мирното арменско население в г. Ван, срещу турската армия, има публикувана книга и заслужава да се пише, но обективно!

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Маре, гледаш само от едната страна на въпроса. Руските архиви са пълни с документи за геноцида над кюрдите и другите погроми над всички мюсулмани в областта. Ако е имало план за масово изтребване, как са се преселили стотица хиляди по Франция, Канада, Америка, Ливан, Сирия та и българия. Когато Франция слага край на окупацията на част от империята в тази област, знаеш ли колко Арменци заведоха с корабите си за Франция, защото знаеха че за предателство и изневяра и то по време на война никаде не се щади. Да си чувал за Арменския полк, който е служил на френските окупатори. Няма смисъл да ти ги обяснявам тези неща защото гледаш като кон с капаци  ;) :D

Offline ibrahim65

• Moderator
Marre боли нали от истината боли но не се притеснявай този въпрос съм го оставил на историците, но и от това вие страх но рано или късно всичко ще излезе на бял свят с тази мръсна и долна пропаганда и политика кадето я водите до никаде няма да стигните.Един съвет няма нужда от паметници да вдигате навсякаде, това са отживелици гледайте напред без Турция ще си останите все така гладни и очукани изолирани от света.
Но не мога да се стърпя и ще ти задам няколко въпроса.

Вашите терористи колко турски консула избиха.
Каде живее един ерменец по добре в Турция ли или в Армения.
Ако се признае геноцида в цял свят с това какво ще спечелите.
Защо този геноцит не го признават в България с едно изключение в Бургас кадето вие свърталището.
Какво ти е мнението за               http://www.scribd.com/doc/55624765/%D0%9F%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%91%D0%B3%D0%9C#%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%9F%D0%BE%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D1%8E%D1%81%D1%8E%D0%BB%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8-1912

Ако искаш не ми отговаряй това си е твоя работа но ако ми отговориш сложи си ръката на сърцето и тогава по подробно.

И сакън не ме определяй какъв съм че ще те гръмна писна ми вече да ме определят какъв съм.

С поздрави най-големият ПОМАК Ибрахим65 потомък на Тръмбашлията.

Offline zinia

• Senior member
Ето един цитат, в който става дума за възстановената църква на с. Бисер. Обърнете внимание на името, което се споменава:
Стогодишният храм беше възстановен от бедствието от фирмата “Геострой” АД, която извърши ремонта под формата на дарение. Църквата е санирана, поправени са куполите, а дворът е облагороден. Подменена е козирката, сменена е и входната врата. Наложило се и пребоядисване на фасадата, защото първоначално избраният цвят не е бил харесан от жителите на Бисер, обясни инж. Али Бекир, проектант-конструктор в “Геострой” АД. Сега храмът е целият в бяло. Освен цялостен ремонт храмът сега има и фасадно осветление"

Е, не е прокурор, но да си инж. е не по-малко отговорно. Учил е човекът, постигнале нещо. О, но той сигурно е бил агент на ДС!

Offline BG POMAK

• Senior member
Ето един цитат, в който става дума за възстановената църква на с. Бисер. Обърнете внимание на името, което се споменава:
Стогодишният храм беше възстановен от бедствието от фирмата “Геострой” АД, която извърши ремонта под формата на дарение. Църквата е санирана, поправени са куполите, а дворът е облагороден. Подменена е козирката, сменена е и входната врата. Наложило се и пребоядисване на фасадата, защото първоначално избраният цвят не е бил харесан от жителите на Бисер, обясни инж. Али Бекир, проектант-конструктор в “Геострой” АД. Сега храмът е целият в бяло. Освен цялостен ремонт храмът сега има и фасадно осветление"

Е, не е прокурор, но да си инж. е не по-малко отговорно. Учил е човекът, постигнале нещо. О, но той сигурно е бил агент на ДС!

Когато прочетох тази глупост на zinia се уверих напълно, че част от нашите помаци са вече с болни мозъци. Гони ги параноята.
А бе чоджум, човека направил дарение, а ти го почерняш. С поведението си е показал етническа толерантност.Колегата Али Бекир сигурно е помак и с толерантността си е отсрамил помашкото семе, а ти с болния си мозък зачеркваш това.
Пак казвам братята български турци са далеч напред в развитието си от нас помаците. Ще обикаляме чукарите още сто години докато ги настигнем в развитието си и то по вина на такива болни мозъци. Коментирам успехите на българските турци защото със своята етническа толерантност вървят напред. Те участват дори с дарения за строителството на нови църкви. Пък нашия човек е помогнал с някой лев и вие ще го изядете. Българите християни също правят такива дарения за ремонт на джамии.
Какво искате от човека бе диваци такива. Дори си мисля да предложа да си изгради един фонд с дарения, който да подпомага лекуването на помаци с болни мозъци.

Offline zinia

• Senior member
Ако си чел какво е писано по темата ще разбереш за какво става дума. Тук някои твърдят, че помаците не заемат хубави длъжности. Няколко пъти давах примери с хора от помашки произход, докамзали се в политиката, спорта, изкуството. Но все отговаряха тези са били с ДС и затова са успели. Прочетох новината за храма и като видях името на инж. реших да приведа още един пример, че има успели хора от помашки произход. Но ако Хавайка например го прочете задължително ще каже, че е бил от ДС. Аз не съм от помашки произход, а кой точно е направил дарението не се знае, това е фирма-изпълнител. По правилата на форума за това, че наричаш някого дивак би трябвало цензурите да ти наложат забрана за писане тук. И добре казваш, че дълго ще се лутате по чукарите. На хора с подобно отношение там им е мястото.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
Трябва пак да се повтарям че български Турци не пасва защото си има такива и съм ги споменал кои са. Това е нещо като българомохамедани и затова някак си не пасва. ;) Български Турци има в Истанбул В Казан, и другаде. Значи Булгари които се определят като Тüрк. Може би по-правилно ще е ако ги определим като Турци с временно БГ гражданство, защото никой не ги иска и те малко по малко си се преселват към старите си корени. Не знам дали ме разбираш.  ;) А тяхното самоопрделение не български Турци, а само Турци, знаеш това нали. Предполагам че и тук може да има хора които не биха се съгласили да им викат български Помаци. Насила хубост не става. ;)
Видяхме ги колко са български при петъчната молитва в Баня Башъ >:(

Не мисля,че в Анадола са им старите корени-нещо във визията с анатолийците не пасва.Ак турците са с български корен,потурчили се в периодът на Османското иго.
Пак по данни от архивите-80-90% от градското население на България се ислямизира още в самото начало, ислямизационните процеси в селото са по слаби и в последствие туширани по икономически причини-на султана му е трябвало крепостна Рая  ;D .

Не крия ,че има заселници в България в района на Кърджали от Анатолия по време на Баязид светкавицата,поради бързото обезлюдяване на района -населението е избягало по планините.С заселването им Баязид си усигурява плацдарм за по нататъшна военна и ислямизационна инвазия в района.

В последствие тези малобройни анатолийски османски заселници се смесват с новоприелите исляма местни жители и се оформят кърджалийските турци.Това се потвърждава и от факта ,че в Кърджалийско наравно с белите турчета се раждат и малко по чернички. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Анатолийските османци в повечето случай са с нетюркски произход(с арменски,семитски,нохчийски и пр. произход).

Поздрави

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ей Расате, пак ме разсмя. Вярно е че има и мургави Турчета по Рио де Кърджалеро. Съветвам те да отидеш до Караман / Коня та да видиш колко са мургавите. Ами какво ще кажеш за мургавите българи в КЖ, които никак не са малко, та и с леко дръпнати очички, та с къдрави черни косицки, та и с валчести главички сиреч антропологическ чисти Турци. :D :D Я пусни пак нещо да си се посмея до края на седмицата. Благодарим предварително. ;)

Offline zinia

• Senior member
Ей Расате, пак ме разсмя. Вярно е че има и мургави Турчета по Рио де Кърджалеро. Съветвам те да отидеш до Караман / Коня та да видиш колко са мургавите. Ами какво ще кажеш за мургавите българи в КЖ, които никак не са малко, та и с леко дръпнати очички, та с къдрави черни косицки, та и с валчести главички сиреч антропологическ чисти Турци. :D :D Я пусни пак нещо да си се посмея до края на седмицата. Благодарим предварително. ;)

Та ти описваш монголоиди, не турци.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Та ти описваш монголоиди, не турци.

Да ти дам ли снимки от такива. Има един от Атака Чоколов ли беше  :D

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
Veroqtno namekva6 za evrodeputata  от Атака -  Десислав Чуколов.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Veroqtno namekva6 za evrodeputata  от Атака -  Десислав Чуколов.

Pozna!!! :D :D :D

Имах съученик с по-изразени азиатски черти; викахме му китаец, а в казармата на един му викахме монголец. Доста са учените които описват монголските примеси при Булгарите. Монголо-татарите след като побеждават Йълдъръм Светкавицата навлизат в Анадола, заселват се и се претопяват с местното население. Сегашните български земи са били обект на заселяване не само Булгарите Тюрки а и на Авари, Узи, Огузи, Печенези, Кумани и други. След идването на Османлиите доста от тях особенно болярите са приели Ислама и са се присъединили към Османските Турци. Интересното е че етнически Тюрки сега се оказват върли душмани на своите братя по кръв Турците. Такива мити работи, но така е навсякаде. Цест ла вие

http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://bnr.bg/sites/horizont/shows/current/beforeeveryone/politic/PublishingImages/2814/11-05-03-99748_3.jpg&imgrefurl=http://bnr.bg/sites/horizont/Shows/Current/BeforeEveryone/Politic/Pages/chukolov2505.aspx&h=343&w=610&sz=1152&tbnid=rtnovrOWhdNxIM:&tbnh=65&tbnw=115&prev=/search%3Fq%3D%25D0%2594%25D0%25B5%25D1%2581%25D0%25B8%25D1%2581%25D0%25BB%25D0%25B0%25D0%25B2%2B%25D0%25A7%25D1%2583%25D0%25BA%25D0%25BE%25D0%25BB%25D0%25BE%25D0%25B2.%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=%D0%94%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2+%D0%A7%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2.&usg=__gMVdWOwhi_ZciacaO5qqRilaQsk=&docid=7oZDSc-SkdDyjM&hl=tr&sa=X&ei=tI4TUPnsOYSMswaquYDABQ&ved=0CDsQ9QEwAg&dur=1117