@muglu
değerli muglu
cevabım 41 numaralı ve 9 temmuz 2008 tarihli mesajınıza:
Kusura bakma yazımı önce sadece alıntı yaptığınızı sanmıştım. Halbuki en sondaki sizin küçük mesajınızı fark edebildim. Benim Toplumlar durağan değil diye başlayan mesajıma en son aynı fikirde olmadığınızı belirten cevabınızı elbette sizin kişisel yargınız olarak saygı ile karşılarım. Ama kararınızı veriniz biçimindeki tavsiyenize karşı sizi aydınlatmak isterim. Yazılarım çoğunlukla uzun olduğundan ve slogan düzeyinde düşünmek benim işim olmadığından yazının vermek istediği mesajı size özetleyeyim. Ben bu sitenin ve önceki pomaknet sitemizdeki tüm yazılarımda kimlik aıdımızın pomak olduğunu, pomakların hem türk hem de bulgar natsiyasından farklı başka bir kültür formu olduğunu, bağımsız olduğunu, şuna yada buna eklemlenerek yok edilme çabalarına şiddetle karşı olduğumu her sefer deklare etmişim.
Zaten bunu ifade eden cümle olan: "Nie sme prosto Pomatsi" cümlesi işte benim çoktan vermiş olduğum kararımı en güzel biçimde özetliyor. BİZ SADECE POMAKIZ.. Başka bir şey değil... Pomaklık: Dil itibariyle türklere benzemez, Kültür itibariyle slav ortodoks bulgar kültüründen-bana göre- çok ayrı ve kendine özgüdür. Onun adı Bulgar kültürü değil, Pomak kültürüdür..