Author Topic: Oбразованието на Помаците?  (Read 45617 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline ibrahim65

• Moderator
Ynt: Razlichie
« Reply #30 on: March 07, 2012, 21:00 »
onegavon не ме дразни че ще грабна ножа ... ::)

Offline onegavon

• Forum fan
Re: Razlichie
« Reply #31 on: March 07, 2012, 21:26 »
Продължи си мисълта!А ти защо се дразниш , като с тебе не кореспондирам или имаш нещо против кюрдите..Полека лека ще се разкриете драскачите на чужда служба.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #32 on: March 07, 2012, 21:51 »
onegavon ставаш банален алоууу тук е ПОМАШКИ сайт а ПОМАЦИТЕ живеят по цял свят също така и в Турция.
Кюрдите не ми са приятни хора циганите също просто ти направих забелешка че прикаляваш с тях това е.
А за сведения на мен ми дават 5 000 авро на месец да стоя тук в този сайт ако искаш ще оредя и теб. 8)

Offline onegavon

• Forum fan
Ynt: Razlichie
« Reply #33 on: March 07, 2012, 21:56 »
Съжалявам не става! Аз взимам от ПКК и " Шалом" по 4000 общо 8 000 евро. Нали знаеш , че евреите са фрашкани с пари :D!

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #34 on: March 07, 2012, 23:33 »
Заплашваш ли?Не си ти човека, кото ще ме учи на демокрация и толерантност.Това , че си копал по-нивите вместо да хванеш да прочетеш някоя книга си е лично твой проблем.Ти май се мислиш за богоизбран и да ми обясняваш от Анадола кое как е в чуждата държава .За това и аз ти обяснявам  за твоята, а ахмак ще викаш на баща си не на непознати.Нарушаваш правилата!!!!

Първо, ако не беше ахмак щеше да разбереш че БГ не е само твоя държава а и на тези които са български граждани по естествен път та даже и на тези които са  придобили това гражданство след одобрението на опълномощените за това органи.
Второ, ставаше въпрос за библиотеки а в нашето село нямаше докато в други села на ''богоизбраните'' имаше та даже и младежки клубове където младите се друсаха всяка вечер. Това че нямаше библиотека не означава че никой не е чел книги.
И трето, ако не искаш да бъдеш обиждан не употребявай улични изрази като (Ти що си слагаш г... където двама си мерят сещаш се какво) и то на човек който може да е по-възрастен и от баща ти. Личи си че си чел нещо ама май че нищо не си научил.

AZ

• Guest
« Reply #35 on: March 08, 2012, 09:44 »
ставаше въпрос за библиотеки а в нашето село нямаше докато в други села на ''богоизбраните'' имаше та даже и младежки клубове където младите се друсаха всяка вечер. Това че нямаше библиотека не означава че никой не е чел книги.
koe e va6eto selo da si go zapi6a? v koi sela znae6 4e e imalo?

Nqkoi ako poznava profesori, docenti, doktori, injeneri..... ako moje da im napi6e malkite imena i dlujnosti tuk!

a vie spamerite ima si temi za tolerantnos v taq tema iskam da izsledvam razli4ieto v obrazovanieto na pomacite dali e svurzano s imenata i samosuznanieto ili ne6to drugo.

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #36 on: March 08, 2012, 21:46 »
Към АЗ-Хей момче, ако беше малко по сериозен, твоето изследване щеше да има успех, но понеже от постингите ти лъха на лиги и детски сополи няма да постигнеш нищо. Това не е лъжица за твоята уста. Не може да правиш изследване, което е много сериозно за  помаците, а в същото време да се държиш като палячо.
Случайно с твоя болен мозък си налучкал част от една тема, която наистина е много болна и табу за помаците.Казвам част, защото насоката за старите и новите имена е правилна, но въпроса не е зададен правилно, а просташки. Помаци със стари и нови имена има професори, доктори, инженери, български политици, държавници и студенти учащи се в най престижните университети на Европа и Америка.
За тази тема се изисква сериозна дискусия, а не прояви на сърбеж в някои части на тялото ти. А ние помаците сме майстори по лечение на такива заболявания.
А може би се правиш на улав, но и по този начин не можеш да постигнеш успех, защото ако не си помак няма как изследването ти да има успех. Вие другите не можете да разберете душата на помака.
Лично аз съм с ново име от 1971г., не ми пречи това и нямам нищо против помаци със стари и нови имена, това е нещо което е лично и никой няма право да навлиза в това лично пространство, та дори това да е и помак. Това пространство в душата на помака е тайнство, което трябва много внимателно да се изследва и помака може да допусне да се изследва същото само от  хора сериозни и умни.

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
« Reply #37 on: March 08, 2012, 23:05 »
Онегавоне, тук обсъждаме страната която ни е обща родина а не кюрдите. Кво ми бягаш от тепиха като мазен пехливанин. :D Ние когато израснахме на нивата твоите близки и роднини си печаха гёбеците по морето ала сега вече е демокрация и трябва да има равноправие иначе ще играе соровицата по главите ви докато не вденете че не сте богоизбрани. Анладън мъ ахмак. :D ;D :D

Субигиев, май никога не си излизал от нивата - близко до природата ти е мястото, белким чуеш нейните призиви и послания, ама къде у теб сетива за такива работи. Природата за това те е зовяла, в което няма нищо лошо, но ти си просто глух, сляп и ограничен за такива природни послания.
Ами то вярата в Аллаха виждам как си я показваш и колко си вярващ - имаш нужда да се молиш непрекъснато, денонощно, където си избереш, а може и на усамотение да отидеш, да ти се изчисти малко мозъка от глупостите, с които ти е претъпкана главата - затова ти гърмят бушоните и не разбираш доста думи, само ги копираш и повтаряш като папагал.

Ходи си печи ти гьобеците на морето, като знаеш толкова, ама слугите и разсилните като тебе и за това нямат мозък.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #38 on: March 09, 2012, 00:31 »
Право си рекла, аз в природата а ти светлинке в бърлогата, да си квичиш на спокойствие и да не ни притесняваш повече с исконната си робска култура. :D :D :D

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #39 on: March 09, 2012, 08:17 »
Е сега оставаше да му кажеш и името на по-образования помак.Имам предвид християнското.А за български имена ще коментираш в историческите форуми,защото сега такива няма.

Караибрахим трябва много внимателно и предпазливо да коментираме именната система  при  помаците. А тя е изпълнена с арабски, турски, български и християнски имена. Не забравяй, че в сайта участват помаци не само с арабски и турски имена. Същите помаци не са по малко помаци от другите. Ти си модератор и би трябвало да заемаш неутрална позиция по именната система.
Вече отговорих на ония сополанко "АЗ", че помаци със стари и нови имена има професори, доктори, инженери, български политици, държавници и студенти учащи се в най престижните университети на Европа и Америка.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Prawq izsledwane za obrazovanieto na pomacite. Tiq s bulgarski imena sa po-onrazowani ot tiq s drugi!
Zachto?
И до къде стигна AZ?
              Дай факти,хронология,изводи,..защо е така?
              Трудно е да се докаже,според мене Помаците са доста образовани като процент% съотношение в страните където живеят,независимо от имената които носят!

Offline BG POMAK

• Senior member
Имам питания и предложения към ръководството на сайта. Възможно е да не съм в час с някои неща по организацията на сайта и моля предварително да бъда извинен. Не търся конфронтация, а коментар, как по добре да се профилира и организира сайта. Обяснения от рода на това, че има някакви хора от чужбина, които така така ....... са решили и така така ..........да помагат финансово, не са достатъчно за информация. Защото, ако има малко прозрачност няма да има никакви съмнения. Независимо от това, че това се финансира от помаци, които живеят извън страната. Помаците в България също могат да помогнат.
1. Питания
1.1.  Какво е съотношението на  модератори и администратори, които живеят в България и които са извън страната в чужбина.
1.2. Получават ли хонорар.
1.3. По какъв критерий се определят администраторите и модераторите.
2. Предложения.
2.1. Ако са платени предлагам да се набират средства за тяхната издръжка и от България. Имам в предвид от помаците в България. Има такива богати помаци и в България, които ще подпомогнат финансов сайта. Защото нали знаете, който плаща поръча и каква музика да се слуша, а не винаги тази музика е приятна.
2.2. Предлагам модератори и администратори да се избират на квотен принцип. Да има представители на задграничните помаци, а те от своя страна да са и със стари и с нови имена. Да има представители от помаци които да живеят в България, но също със стари и нови имена.
2.3. Модератори и администратори да са неотрални и да не вземат страна по даден спор. Да се произнасят мотивирано без пристрастия.

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
Gönderen: BG POMAK
« : Bugün, 13:02 »

2.2. Предлагам модератори и администратори да се избират на квотен принцип. Да има представители на задграничните помаци, а те от своя страна да са и със стари и с нови имена. Да има представители от помаци които да живеят в България, но също със стари и нови имена.

Българските имена

Сега избирането на име е значително по-сложно. Младите родители търсят нови, модерни имена за рожбите си – старите им се виждат прости и отживели. Новите имена могат да бъдат видоизменение на някои стари (например от Вельо, Велчо или Велко става Велемир, Велислав, Велизар, от баба Вела или Велика правят Верка и Вероника), понякога запазват само първата сричка или звук от старото име (от Камен става Красимир, от Станчо – Станислав, от Стойна – Соня), а най-често не се държи никаква сметка за имената на деди, баби и роднини. Съседите записали детето си Нели, ние да не сме по-долу от тях – ще запишем нашето Поли... И виждаме в регистрите за раждания какви ли не детски имена: названия на различни цветя, все от чужд произход – Жасмина, Камелия, Хризантема, Цикламка; имена от наши, а по-често от преводни книги – Аксиния, Албена, Диана, Жанета, Ингеборг, Наташа, Пиер, Тамара; имена от киното – Марлена, Наргиса, Патриция, Радж; умалителни и изопачени форми от наши и чужди имена – Валоди, Ванюша, Вили. Ели, Женя, Кристи, Мими, Пепи, Рени, Сузи; произволни съчетания от две имена или измислени форми – Красноцвет, Цветелин, Цветопламка, Венерим, Виолин, Даворинка, Летин, Моталина и т.н
:)

Offline BG POMAK

• Senior member
Към ЖАРКО ЖЕГЛЕВ. Имах в предвид стари имена арабските, а нови българските . Това определение по нашия край /Кърджали/ се ползва от 1971г. след като ни смениха имената.

AZ

• Guest
И до къде стигна AZ?
              Дай факти,хронология,изводи,..защо е така?
              Трудно е да се докаже,според мене Помаците са доста образовани като процент% съотношение в страните където живеят,независимо от имената които носят!
6efe, mi do podkru6ata! Nikade nikakvo sydeistvie. Tuk mnogo golemi te6kari ne6to. Toq deto iska da mi lekuwa surbeja da doide v Pld da se probva samo da ne si ide s 4etwartita glava. ;) Lqtoto jivot zdrave 6te si go prawim sami ve4e ima ekip dobrovolci ot P.U.
A tiq forumni guzari deto osirat vsqka tema trqbva malko da gi vkarate w red 6toto az ne sum obidil nikoi i ne iskam i men da obijat! Koto iska da mi kaje ne6to da doide da mi go kaje li4no 6te mu kaja de da me nameri!

Случайно с твоя болен мозък си налучкал част от една тема, която наистина е много болна и табу за помаците.
Ti s tvoq zdrav mozak mi q napravi hem i pari4ki 6te si izkara6. A kato za na4alo se nau4i da citira6 pravilno. ;)