Author Topic: Участие на помаците в обществено-политическия живот на съвременна България  (Read 2851 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline BG POMAK

• Senior member
Аз се гордея, че съм помак и не се срамувам да ме наричат като такъв, защото помаците са силни, горди и цената на големи усилия постигат успехи във всички свери на съвременния живот. Всички медии създават представа за помаците, че те са затворено общество, което живее в планините и е изостанало от съвременния начин на живот. Напротив това население е развито и има успехи във всички начинания. Представители на помаците има в науката, образованието, културата и политиката на България.
Аз желая да се дискутират тези успехи и във връзка с това ще ви запозная с участието на помаците в обществено-политическия живот на помаците в област Кърджали.
В област Кърджали съществуват три сдружения на помаците, регистрирани по ЗЮЛНЦ. Същите сдружения работят активно за развитие и просперитета на общността в областта. Такива сдружения са регистрирани в гр. Кърджали-Сдружение на помаците "Развитие", гр. Момчилград "Карлък"/връх в Родопите/ и гр. Джебел "Алада"/връх в Родопите/. Работи се по въпроса за създаване на такива сдружения и в Крумовград и Ардино. Регистрираните сдружения участват на всички избори, като до сега са подкрепяли всички политически партии в зависимост от моментната политическа обстановка.
В Момчилград на предишните местни избори сдружението участва със собствена листа/официално се използва регистрирана партия, защото нямат право самостоятелно да участват/ и вкара в Общинския съвет двама свои общински съветници. Във връзка с това е назначен  заместник кмет по строителството в Община Момчилград и няколко служители в ръководството на общината от представители на общността в града. Със същите условия са и сега на тези местни избори.
В гр. Кърджали сдружение "Развитие" също, както в Момчилград, чрез участието си в местните избори има излъчен заместник кмет.
Преди десет години нямаше община в областта в чиято администрация да работят служители от общността, но поради активното участие на сдруженията в настоящия момент работят много.
Сдруженията са работили и за Парламентарни и Президентски избори, като са поткрепяли и СДС и БСП и ГЕРБ И РЗС и ДПС дори на места и Атака.

Offline Turas

• Forum fan
Точно така трябва да се прави. На лична можем да разменим координати за обменяне на опит.

Offline BG POMAK

• Senior member
Вологез, ако искаш контакти с мен напиши си личния емейл и ще обменим опит, чрез лични контакти.

Offline Marlboro

• Forum fan
Точно така трябва да се прави. На лична можем да разменим координати за обменяне на опит.

--------------
Samo bez pregrudki i  :-*