Пиша тук във връзка с темата "Предложение за промяна на правилата във форума" защото автора на същата тема я заключил.
Лично аз за сега нямам сериозни забележки към ръководителите на сайта, Има моменти определени в които залитат по често кам протурските помаци. Иначе може да се каже, че нещата в сайта са горе долу регламентирани. Имам забележки към това, че прекалено много се влачат исторически нещата.
И така аз искам да споделя и предложа няколко неща, които наблюдавам в настоящия момент и реалния живот. Няма да се връщам да коментирам каменната ера на помаците, новата история по възродителния процес и последните демократични промени. Това са моменти от историята, които не дават реалното положение на нашия помак и как той стои в настоящия момент.
Ето моментите за които трябва да се коментират в сайта и да се даде приоритет :
1. Помаци които са с протурско настроение. Някой от тази група дори се и турчеят, като забравят, че са помаци и нямат нищо общо с тях, освен с религията.
2. Помаци които се опитват да се християнизират.Казвам опитват защото при същинските християни те изглеждат и се приемат като регенерати/Гума втора употреба-преработена/.Същите дори се крият, че са"бивши"помаци.
3. Помаци, които ревностно защитават тезата, че са потурчени българи.
4. Помаци които са с български имена/същите са 80% от помаците в България/ и изповядващи мюсюлманска религия. Аз клоня към тази група.
На всички тези представителни групи на помаците трябва да се дава трибуна на която да коментират тезите и вижданията си, така че да се стигне до момента в който да преодолеем някой предразсъдъци. И най вече да ни стане ясно кои сме и какви сме.