Author Topic: За религиите.  (Read 168294 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Шали

• Advanced member
Re: За и против религиите!
« Reply #180 on: December 25, 2011, 12:27 »
Ибрахим65, този клип е направен от американци за американци ;D Леко идиотско представяне на ислям, не мислиш ли?

Offline Turas

• Forum fan
Ynt: За и против религиите!
« Reply #181 on: December 25, 2011, 13:46 »
МОЛИТВА НА ВРЕМЕНАТА
Господи, Боже мой, Великий и Святий Учителю на всяка любов и мъдрост, на всяка милост и правда, чуй молбата на тези, които уповават на Тебе в това съдбоносно време. Благий Господи, заради Твоята Велика Любов прости прегрешенията на човеците, просвети умовете ни, умий сърцата ни, укрепи вярата ни, пробуди душите ни, да Те познаем всички и да изпълним Твоята Бащинска Воля. Извед...и ни из тъмния дол на всяко невежество, гордост и грях. Смири ни и озари ни с Твоята Истина. Дарувай ни Твоята Любов и открий ни правия път на живота. Върни на Земята, Господи, Твоя изгубен мир. Дай светлина на всички, да напуснем всяка лъжа, всяка корист, всяка вражда и насилие, да изчезне завинаги от човешкия ум мисълта за война. Навред да съзнаят народите, че Ти Си Единият наш Господ и Баща, че всички човеци сме братя и Твоята Любов и Твоят Закон са правият път на живота ни. Изпрати, Татко наш, както Си някога пращал, светии, пророци и гении да бъдат глава на народите навред. Предай, според Твоя благ помисъл, Земята да е наследство на кротките и направи любовта на добрите хора да е канара на човешкото братство. Великий Учителю наш, Дух от Всеблагия Бог, възрасти ни за обилна жетва за Святото Божие Дело, за Което Ти работи на Земята. Укрепи ни по Божия План чрез всички Небесни ангели и светии, Които са верни служители от Всемирното Бяло Братство.
Освети ни да работим с всички добри человеци. Предай знание, вяра и сила на Твоите земни сеячи и на всички, които Ти Си призовал за Господа, да изпълним своята задача до край.
Нека народът, сред който работим, избраната челяд славянска, да изпълни Волята Божия! Да бъде славянството светилник и крепост на Божието Дело между народите и да се увенчае с пълен успех Божият План на Земята!
Да бъде Волята Божия! Да дойде Царството Божие и да се вселиш, Ти, Господи, Боже наш, в душите на човеците завинаги!
Амин.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #182 on: December 25, 2011, 15:15 »
МОЛИТВА НА ВРЕМЕНАТА
Господи, Боже мой, Великий и Святий Учителю на всяка любов и мъдрост, на всяка милост и правда, чуй молбата на тези, които уповават на Тебе в това съдбоносно време. Благий Господи, заради Твоята Велика Любов прости прегрешенията на човеците, просвети умовете ни, умий сърцата ни, укрепи вярата ни, пробуди душите ни, да Те познаем всички и да изпълним Твоята Бащинска Воля. Извед...и ни из тъмния дол на всяко невежество, гордост и грях. Смири ни и озари ни с Твоята Истина. Дарувай ни Твоята Любов и открий ни правия път на живота. Върни на Земята, Господи, Твоя изгубен мир. Дай светлина на всички, да напуснем всяка лъжа, всяка корист, всяка вражда и насилие, да изчезне завинаги от човешкия ум мисълта за война. Навред да съзнаят народите, че Ти Си Единият наш Господ и Баща, че всички човеци сме братя и Твоята Любов и Твоят Закон са правият път на живота ни. Изпрати, Татко наш, както Си някога пращал, светии, пророци и гении да бъдат глава на народите навред. Предай, според Твоя благ помисъл, Земята да е наследство на кротките и направи любовта на добрите хора да е канара на човешкото братство. Великий Учителю наш, Дух от Всеблагия Бог, възрасти ни за обилна жетва за Святото Божие Дело, за Което Ти работи на Земята. Укрепи ни по Божия План чрез всички Небесни ангели и светии, Които са верни служители от Всемирното Бяло Братство.
Освети ни да работим с всички добри человеци. Предай знание, вяра и сила на Твоите земни сеячи и на всички, които Ти Си призовал за Господа, да изпълним своята задача до край.
Нека народът, сред който работим, избраната челяд славянска, да изпълни Волята Божия! Да бъде славянството светилник и крепост на Божието Дело между народите и да се увенчае с пълен успех Божият План на Земята!
Да бъде Волята Божия! Да дойде Царството Божие и да се вселиш, Ти, Господи, Боже наш, в душите на човеците завинаги!
Амин.

----------------------------------------
No comment!!!  ;) ??? :o

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #184 on: December 25, 2011, 20:25 »

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #185 on: December 26, 2011, 13:31 »
92-годишен свещеник ходи пеша от село на село

http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/92godishen_sveshtenik_hodi_pesha_ot_selo_na_selo-127740.html

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ynt: За и против религиите!
« Reply #186 on: December 26, 2011, 18:08 »
Има ли българи мюсулмани в БГ. Да, има въпреки големите репресии и гаври. Ето ви един пример с Иршад (Милена Борисова) която е намерила единствената утеха и смисъл на живота си в Ислама. Аз не си смених вярата а само религията- казва тя. Тя е с 2 висши образования и е избрана за майка на годината.

Милена ( Иршад ) в "Карбовски Директно"

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #187 on: December 26, 2011, 19:34 »
Не  Шали не мисля че е лошо представян този филм.
Защо ли защото и аз мисля така,когато кажиш че си мюсюлманин
някой хора си представят точно тези неща камила,бурка,терорист,и т.н.
Аз мага да допълня този филм като кажа че дори не съм ги виждал тези неща
но това прави ли ме по малко мюсюлманин не точно обратното в това съм сигорен.
За що ли мисля така аз имам приятел арап и съм го гледал как се кланя някак си фабрично
при нас е съвсем друго има чуство виждал съм ПОМАЦИ когато се кланят да плачат със сълзи.
Не съдя никой но за мен ПОМАЦИТЕ си остават най-голямите най-чистите най-вярващите мюсюлмани.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #188 on: December 27, 2011, 11:02 »
Не  Шали не мисля че е лошо представян този филм.
Защо ли защото и аз мисля така,когато кажиш че си мюсюлманин
някой хора си представят точно тези неща камила,бурка,терорист,и т.н.
Аз мага да допълня този филм като кажа че дори не съм ги виждал тези неща
но това прави ли ме по малко мюсюлманин не точно обратното в това съм сигорен.
За що ли мисля така аз имам приятел арап и съм го гледал как се кланя някак си фабрично
при нас е съвсем друго има чуство виждал съм ПОМАЦИ когато се кланят да плачат със сълзи.
Не съдя никой но за мен ПОМАЦИТЕ си остават най-голямите най-чистите най-вярващите мюсюлмани.

Aллах(Хувалляхуллези ла иляха илляху)-Той е Аллах,освен него няма друг илях.Първото име е свещено име(Исми шериф).

Запитва ли сте се откъде произлиза името Аллах и какво означава. ;)

Обяснението е много лесно:
Аллах (от араб.: الله , اللّه , اللّٰه , ﺍﷲ, Allāh) е арабската дума за „Бог“, образувано от определителния член ал (ال) и илях (إله - Господ, Бог), т.е. „Богът“.

Яхве/Йехова-това име има две съкратени форми освен пълната му форма. Тези две съкратени форми са "Я" (откъдето идва "халелу-я", което означава "хвалете Я") и "Яхо" или "Яо" или "Яху" или "Яу". Така например името на пророк Исая на еврейски може да се произнася както като "Иша-Я", така и като "Иша-Яхо", на Еремия като "Ирми-Я" или "Ирми-Яхо" и т.н.С подобен произход е и името на пророк Илия-което е пълен аналог на Илях- и означава бог Я-ИЛ Я

От друга страна на шумерски ИЛ/ЕЛ означава бог,Илой/Елой-богове ,Бог Яху-би звучал като ИлЯху-в превод бог Яху.В последствие благодарение на монотеизмът сред семитите думата Ил Ях се слива и става нарицателно име за бог-т.е. от точно определеният  бог- Яху-думата се превръща просто в нарицателна за бог.

И така Аллах(Иллях) на арабски означава просто "богът",но произлиза от староиранската дума за бог "Ил/Ел" и семитският бог  "Яху"

От друга страна да не забравяме,че на иврит думата "Халаха" (הלכה),на идиш,ладино и староарамейският "Алаха" в юдеизма се отнася за всичките им религиозни закони и обреди.Т.е. Алаха- закони от бога.

За християнството- съвременното християнство има много повече общо с иранският политеизъм,отколкото с древното християнско учение.
Триединството-бог Отец,бог Син и светият дух,божията майка,и редицата светци си имат свои аналози в иранският божествен пантеон.На вас оставям задачата да намерите техните иранските аналози.

"Илях" е арамейската дума за Бог и нея е използвал и Ишу Емануил(Исус Христос).
JESUS CALLED GOD ALLAH

Слушайте внимателно казва Илях,а не Аллах ;)

Бог Яхве е имал жена и нейното име е Ашер(Ищар)- http://bgvesti.com/index.php?option=com_content&view=article&id=52527:2011-03-07-14-09-44&catid=69:2008-09-17-19-45-15&Itemid=83

Поздрави.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #189 on: December 27, 2011, 11:26 »
ШУМЕРСКАТА БОЖЕСТВЕНА МИТОЛОГИЯ

В началото на времента, когато нито горе имало небе, нито тук долу имало земя, във всемира се въртели само пра старите води. Апсу сладката вода и големия солен океан Тиамат. Безбрежните води непрекъснато се сливали и и разделяли а името на земята още не било назовано, а също и това на небето. Съзидателното божествено слово все още не било призовало нищо от безименоста.
От единението на Апсу и Тиамат, древните хаоси от мъжки и женски произход се родили Лахму и Лахаму. Те дали живот на небето и земята на дълбината и висината Ансар и Кисар.
Ансар и Кисар дали живот на владетеля на небето Ану. Ану създал силния, смелия и мъдрия Еа. И Еа бил по могъщ от своите създатели и предишните богове.
След Еа още редица божествени деца населили небето. По този начин горе настъпил краи на спокоиствието и божествените внуци почнали да се подиграват на по старите богове и не почитали дори своята по стара пра майка Тиамат. .
Тогава разгневения Апсу заповядал пред него да се появи пратеникът му Мумму.
- Приготви се за път, радост на моето сърце Мумму. Да идем при Тиамат немога да понасям вече глъчката на тези непрокопсаници.
И когато застанал пред лицето на своята царствена жена Апсу рекъл:
- Няма повече да търпя разюзданите подигравки на младите богове! Няма да имам мира докато не ги унищожа до крак.
- Не можем да унищожим собствения си род Апсу. Все пак ние сме ги създали – рекла Тиамат.
- Не слушаи Тиамат! Само тогава ще има мир и спокойствие когато се освободим от тези разюздени деца.- рекъл Апсу и целунала Мумму за злия му съвет. .
Апсу свикал божествения съвет и разпоредил своето намерение, тогава боговете и богините изпаднали в ужас. Само един Бог всезнаещия и мъдър Еа запазил спокойствие. Еа обрисувал вълшебен кръг около Апсу и Мумму и ги преспал дълбоко. Когато Апсу се свлякъл безсилен на земята Еа го лишил от мъжката му сила, съдрал дрехата му и му взел символите на власта като се коронясал.
След победата си Еа заел палата на Апсу и направил голямо тържество. След празника тои се отеглил с жена си Дамкина в своите покои и след определеното време тя родила син героя на героите, царя на царете, най великия бог Мардук.
Случило се обаче така, че Ану създал създал 4 вятъра и фучащата върхушка. Той сътворил и бързотечащите реки за да смощават богинята майка Тиамат. Разбирателството между старите богове престанало те събрали злост в сърцето си и решили да се оплачат на великата богиня Тиамат.
- Ето ти претърпя, без да отмъстиш, да убият твоят мъж да хвърлят в робство Мумму и да създадът опустошителните вихри с цел да те унищожат. Нека пламне сетне и твоят гняв тръгни срещу тях и ги унищожи безмилостно.
- Нека се изпълне волята ви! – казала Тиамата – Да започне борбата и да треперят нашите врагове. Ще създадем такива същества от които бунтовниците ще се ужасят. – тогава Тиамат , създала страшни чудовища в чиито тела вместо кръв течала отрова, остата им бълвала отрова, зъбите им били като мечове, а тяхната кръвожадност била безгранична. Дори смазващия вихър съпровождал и яростния ураган съпровождали, чудовищата, змеовете, кучетата кръвопици и хората скорпиони които тя създала. Боговете наобиколили Тиамат. За пълководец на ужаса богинята определила Кингу. На неговите гърди закрепили плочка която определила часта на всичко и съдбата на власта, така в ръцете му била най-висшата власт.
- Нашата майка Тиамат – рекъл Еа на Ансар като разбрал за братоубиствената война- ние намразила и е вдигнала страшна войска срещу нас Неин вожд е първородния и син Кингу на чиито гърди са плочките със съдбата на всичко живо.
- Ти сломи силата на Апсу само ти можеш да излезеш срещу армията на Тиамат и дори Кингу не би ти отстоял. – След тези думи Еа моментално се вдигнал срещу Тиамат, но едва зърнал армията и го обзел небивал ужас. Отишъл при ансар да му се оплачи за поражението си и тогава по съвета му тои извикал своя храбър син Мардук и му рекъл.
- Тиамат се е заклела да унищожи боговете. Армията и е готова за бой а измежду боговете няма по смел и силен от теб. Иди първо при ансар и съобщи решението си. – Ансар с радост приел своя герои на героите и Мардук му рекъл:
- Мой божествени татко веднага ще тръгна на бой срещу Тиамат, но преди това извикаи боговете да ме изберат за свои вожд и да знаят, че думата ми е закон. – Ансар свикал боговете и накарал Мардук да седне на наи бляскавия престол и казал:
- От днес на татък Мардук е върховния бог и неговата дума е закон. Нека тои да въздава наказанията и милоста. – но боговете искали първо да поставят на изпитание Мардук. Донесли един плащ сложили го на раменете на Мардук и му рекли.
- Покажи своята власт и накарай този плащ да изчезне. Нека видим наистина ли е преминала върху тебе божествената сила.- Мардук промълвил заклинание и плаща станал невидим отново казал заклинание и той станал видим тогава всички богове признали силата му.
Мардук се снаражил и се качил на своята колесница теглена от 4 големи жребеца на име Заливащ, убиващ, безмилостен и рогат. Когато се изправил срещу армията чудовищата се изплашили и само Тиамат посмяла да нападне героя.
С малко хитрост и помощ от ветровете Мардук убил Тиамат.
Мардук победоносно стъпкал трупа на Тиамат и със своя гръм го разцепил на две. Едната половина вдигнал високо и от нея създал небесния свод. На небето създал слънцето, луната и звездите. По тях измерил годината и я разделил на месеци и дни и заповядал върху месеците да има звезди(зодиакалния кръг делящ слънчевия цикъл на месеци).
Вътрешността на Тиамат направил обиталище на боговете, определил място на Енлил и Еа да царуват над дълбините и висините. Другата половина на тялото на Тиамат отнсъл в дълбината в средата на дълбините и от нея създал сушата.
След това Мардук разпределил длъжностите между боговете.
Тогава на Мардук му хрумнало да създаде мъничко същество което да служи и помага на боговете. Ала за целта трябвало да пожертват един бог те избрали Кингу предводителя на армията на Тиамат.
Човека трябвало да твори и съзидава да се грижи за живота на земята и за изпръхналата от суша земя.

Шумерския мит за сътворението е повлиял на почти всички митове в околноста включително на тези на хети, гърци и евреи.

Автор Боян(магесник) ;) ;D ;D ;D

Поздрави.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #190 on: December 27, 2011, 12:08 »
Rasate няма да ти се иска да научиш какво означава Българската дума БОГ на турски.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #191 on: December 27, 2011, 15:21 »
Rasate няма да ти се иска да научиш какво означава Българската дума БОГ на турски.
Религиозни фактори

В историята на ПОМАЦИТЕ, както и в историята на дригите балкански нации, този фактор е бил пренебрегван, когато е ставало дума за анализиране на проникването на Исляма на Балканския полуостров. Но въпреки трудностите, нужно е да се види какво предлага Исляма в лицето на Християнството, Манихействито или езичеството, та се е стигнало до ранното му приемане от някои балканджии.

Ислямът ясно обяснява Бог и каква е мисията на хората на земята. Ислямът, освен духовните аспекти, регулира и всекидневния живот на хората – всяко действие трябва да е в съответствие със законите на Бог.

Ислямът, чрез Корана, предоставя нови духовни и материални алтернативи. Ислямът предоставя монотеизъм и безвремеви закон (шериат), и многото му задължения са помагали и обогатявали човешкия род като наместник на Бог на земята.

Европейският историк Ставрианос отбелязва че, „самата религия е била основния фактор за бързото и широко приемане на Исляма“. Християнството представя само някои ограничени духовни догми, докато Исляма е начин на живот, в който влиза и духовността.

Ислямът ревностно учи на монотеизъм чрез многото си пророци. Все пак с течение на времето монотеистичните идеи са деградирали. Ислямът обръща този процес, проповядвайки единството на Бог, чрез многото предписания в Корана, отнасящи се към тази тема.

Противоречив елемент в християнската религия е божественото възприемане на Иисус Христос. Исторически факт е, че божествеността на Христос е „продукт“ на по-късни периоди. Идеята за Христос като „Бог-човек“ е включена в християнската догма през 451 година, въпреки че някои християнски секти все още отказват да го признаят.

Примерът на пророка Мухаммед е бил от голяма важност за повлияване на хората. Тези, които искат да бъдат перфектен син или дъщеря, съпруг или съпруга, баща или майка или перфектни владетели, би трябвало да следват неговия пример. Самият Коран определя Мухаммед като най-добрия модел за подражание. Това е различно при Иисус, който през своя къс живот не оставя модел за подражание на хората.

Много други аспекти на християнските догми, като първородния грях, безбрачието и др., са против човешката натура. Тези аспекти, както и некомпетентните и неграмотни християнски духовници, накарали хората да се държат безразлично към Християнсвото и в последствие приели Исляма.

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #192 on: December 27, 2011, 16:52 »
Винаги ще има различни религии, било е, е и ще бъде, независимо кой какво смята. И всеки е свободен да си избере тази в която намира своята истина. Който не разбира трите ипостаса на Бог...да продължава да търси. Ето я тази Милена, има и др, има и обратните случаи, всеки според възможностите си. Излишно е да си ги мерим.

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #193 on: December 27, 2011, 17:58 »
Триединството-бог Отец,бог Син и светият дух,божията майка,и редицата светци си имат свои аналози в иранският божествен пантеон.На вас оставям задачата да намерите техните иранските аналози.

В ранното християнство няма светци!

Offline gece yolcusu

• Adviser
« Reply #194 on: December 27, 2011, 18:23 »
Който не разбира трите ипостаса на Бог...да продължава да търси.

Какво означава думата "ипостас"... и няма да се мерим, може само да си казваме някой работи.
Няма принуда в религията - нали!?  :) ;)