Author Topic: За религиите.  (Read 168309 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline Turas

• Forum fan
Re: За и против религиите!
« Reply #150 on: December 21, 2011, 22:40 »
Фактите говорят.И моляте дискусията да продължи по-културно(нали цар Борис убил 52 рода до 9-о коляно  за да ги възроди е пример за културата),че админа нещо се е разсърдил и може и има право да ни забрани дискусията ;)
Кои факти? На Мюсолманите, Християните, Будистите.......?
Цар Борис, ами Мустафа Кемал Ататюрк, ами Мао или Ким.....?
Знаеш ли колко Българи е избила царица Екатерина?
Война скоро може и да няма, но такава борба за мир ще настане, че жив човек няма да остане!!! :(

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #151 on: December 21, 2011, 22:41 »
Назми,хубаво е да спазвате на равно,да няма нарушения и сеене на вражда, народностна и религийна.Само твоите Хаваики могат да плюят.Имо точна резулюция на O.N.Z.
Къде плюя само цитирам видиоклепове от централни християнски медии.Я не прехвърляй пак че сем враждебно настроени помаците и ПОМАКИНИТЕ.Това е дискусия породена не от ислямски терористи...ха..ха но от български медии.нещо неудобно ли казах ;D ;D

Offline havaika

• Adviser
« Reply #152 on: December 21, 2011, 22:45 »
Кои факти? На Мюсолманите, Християните, Будистите.......?
Цар Борис, ами Мустафа Кемал Ататюрк, ами Мао или Ким.....?
Знаеш ли колко Българи е избила царица Екатерина?
Война скоро може и да няма, но такава борба за мир ще настане, че жив човек няма да остане!!! :(
Знамсамо ,че Борис е избил 52 рода(Виж статията на Божо димитров) българи до 9-о коляно за да приемат християнството насилсвено за да е благоугоден на Византия ;D ;)
Това не се ли смяташе за геноцит на собствения народ или е Златния век на кръстоносците ;D ;)

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #153 on: December 21, 2011, 22:47 »
но от български медии.нещо неудобно ли казах ;D ;D
Глупаво! Аз като ти дадох линкове от медиите, били анти ислямистки. хахахахаха
Затова трябва да учат религиите, за да може да се бориш сам със себеси. Едно е вяра друго е религия.
Колкото по- добре познаваш религиите, толкова ти е по-крепка вярата. Ами Бог - кой всъшност е той?

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #154 on: December 21, 2011, 22:52 »
Знамсамо ,че Борис е избил 52 рода(Виж статията на Божо димитров) българи до 9-о коляно за да приемат християнството насилсвено за да е благоугоден на Византия ;D ;)
Това не се ли смяташе за геноцит на собствения народ или е Златния век на кръстоносците ;D ;)
Чела, чела недочела! Виж за кое време става въпрос и става въпрос за 52 ЗНАТНИ рода. Всъшност на Борис не му е пукало за Византия, те просто са му дали повече от Рим.

Offline havaika

• Adviser
« Reply #155 on: December 21, 2011, 22:55 »
Глупаво! Аз като ти дадох линкове от медиите, били анти ислямистки. хахахахаха
Затова трябва да учат религиите, за да може да се бориш сам със себеси. Едно е вяра друго е религия.
Колкото по- добре познаваш религиите, толкова ти е по-крепка вярата. Ами Бог - кой всъшност е той?
Е стигнахме до единодушие.Ако човек е вярващ няма да напада друговерец.НО! БПЦ за да има активи напада нас-помаците,които сме дали немалко за да добрува България.Но кьоравите много лесно се подават на агитацията"помаците врагове на България"що за безумие е това? кой разумен човек ще иска да изгори цяло село и само неговата къща да остане-доста несириозно нали?Това разделя българските граждани и е във вреда на всички в България.Редно е службите не да търсят медиина изява за радикален ислям, а да озъптят хората насаждащи омраза и разделяне на обществото в България с цел гражданска война и дестабилизиране на държавата.Службите там да поровят и виновниците в кауша ;)

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #156 on: December 21, 2011, 23:03 »
Службите там да поровят и виновниците в кауша ;)
Ще им предам. :)
Женската злоба спокойно може да срути всяка стабилна икономика, да предизвика световна война или глобално затопляне, но никога не може да развали настроението ми! xaxa :)

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #157 on: December 21, 2011, 23:14 »
Айде, народе - сега, ако заради правото на бъденето на религиите - за или против и, ако ще требва да дигате интернатски бунтове , нема смисъл да воювате тук - където требва да им по-мирен мохабет, а не нападки с меч и да се търси напразно врага заклет, против нечий религиозний или атеистический гнет и то в сойя Помашкий свет!!!  ??? ;D :) ;)

Offline havaika

• Adviser
« Reply #158 on: December 21, 2011, 23:24 »
Ще им предам. :)
Женската злоба спокойно може да срути всяка стабилна икономика, да предизвика световна война или глобално затопляне, но никога не може да развали настроението ми! xaxa :)
А сакън не съм съгласна, ти фактите като злоба ли ги приемаш ;DФактите като говорят и Исус гледа моите клипове.Нещо пак не ти отърва и го обърна на сляпа атако.Ой юроде спри се бе и погледни правелно.Църквата и нейните служители са подсъдими според НПК на РБ за окриване на доходи и за блажене и возене в скъпи лимозини.В същото време търсят пари за ремонти на църкви,в същото време нашта държава им налива 2 000 000 000 лв всяка година субсидии,в същото време някакъв просяк дарява на църквата своите 30 000лв,в същото време опело струва 70лв,в същото време за кръщаване без такса не може,в същото време стават мафиоти архонти,в същото време се появяват дарители на лимозини,в същото време има заменки на БПЦ с руската мафия по черноморието.В същото време гробищата нямат пари за санитарни нужди, в същото време 22г. църквата като собственик на хотели и като търговско дружество не плаща данъци като Мюфтииството например.Е нещо неудобно и злобно ли казах или копирах теми от медиите ??? ::)

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #159 on: December 21, 2011, 23:27 »
За по-весело.Ако Назми намери за необходимо да го свали.   как кавказцы относятся к женщинам))

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #160 on: December 22, 2011, 01:55 »
...
Ти за мюсюлманка ли се имаш? че нещо тотално се обърках.
Всъщност ми е все тая. Защото знам какво е ислям и какво е мюсюлманин...и разни други подробности знам. Ти си се специализирала в проучване на БПЦ  ;D Чак почнах да те съжалявам за тези 2 млн. (1 660 000 :D) Глупава ли сиили не си в час - казах ти, че само нашата църква в един малък, но много важен град има приход над 3 млн. за тази година.
На другите простотии какво да ти отговарям. БПЦ се занимавала с помаците  ;D :D ;D

А за кланянето ти, ми на който щеш се кланяй, слабо ме касае. На отец Иван ли, на Ванга ли, на бащата на Плевнелиев ли - твоя си работа. Мога да поръчам некоя икона с техен лик да се изработи да ти направя армаган за празниците. :)
Хайде всичко ти най-убаво...в делата е истината ;)

Offline gece yolcusu

• Adviser
« Reply #161 on: December 22, 2011, 11:53 »
........   само нашата църква в един малък, но много важен град има приход над 3 млн. за тази година........

Привет Шали....  :)

Наистина ли един православен храм може да има такъв приход, и то в малък град. Замисляла ли си се - това са много пари. Ако няма развит бизнес, който да е тяхна собственост - не вярвам от дарения да се събират толкова пари, като се знае как дарява българина.
 В нашия град пък - хотела щеше да го купува бизнесмен помак и изведнъж.. хоп - хотела бе закупен от митрополията. Цената дадхвърля 1 млн.
  Ха де...  от къде тези пари бе.... хайде сега...... това си е бая работа - както казват хората !?
И се чудя - като е толкова богата духовната власт, защо не помогнат на отеца който се грижи за бездомните... Иван ли беше. Вчера по Дарик радио молеше за някакви си 30 хиляди лева, за да си платят дългове.

Поздрави!    ;)

Offline gece yolcusu

• Adviser
« Reply #162 on: December 22, 2011, 12:01 »
Някой знае ли колко пари отпуска държавата на Главно Мюфтийство, и дали въобще отпуска?
Според мене, като равнопоставени граждани на една държава в която би трябвало да има и равнопоставено отношение към официално признатите религий - средства да бъдат пропорционално разпределяни....

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #163 on: December 22, 2011, 12:52 »
...
Геджи, привет :)  Много ми е драго да те "видя" :)
Не ми се ще да го играя говорител на БПЦ, но натам се извъртяха нещата, а и няма как да не ти отговоря на теб :) та...за ислям субсидия 180 хил. лв.  http://hpberov.blogspot.com/2010/12/2011.html. Този въпрос никога не е бил в интересите ми, но ако се разровиш в нет-а ще намериш юридическа информация какво, защо и как се гласува относно тези пари.
Със сигурност за нашата църква "Св. Георги" приходите са в такива огромни размери, заради голямата чуждестранна и българска посещаемост като религиозен център от световна величина. Това също за мен не е мн важно, но питат - аз отговарям според възможностите си. И да, църквата получава огромни дарения, както и всеки заможен мюсюлманин прави такива към джамийските настоятелства. И двамата го знаем ;)
Относно отец Иван, той развива приюта от много години и до сега винаги с подкрепата и даренията на вярващи. Там проблемите са административни и отделно от това има съпротива на местно ниво.
Освен него има още стотици примери за българи, които живеят вярата и обичта си към Бог. Убедена съм, че и ти знаеш за много медийно неизвестни истински хора :)

Поздрави! :)

Offline muti6

• Adviser
Ynt: За и против религиите!
« Reply #164 on: December 22, 2011, 14:26 »
Не виждам никакъв смисъл от тази тема,по- добре е  да бъде изтрита!