Author Topic: За религиите.  (Read 168341 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Re: За и против религиите!
« Reply #105 on: December 20, 2011, 17:45 »
След като църквата е служела на управляващите и ты като в проповядваното християнство са се намирали нелогични обстоятелства хората са станали богомили и по-късно са приели Ислама защото им е дал отговор на всички техни въпроси. В Ислама няма никакви титли и всички са равноправни пред всевишния. Няма процедура за да станеш мюсулманин. Вярваш в Господ /Аллах и че Мохаммед е негов пророк и толкоз. Това не изключва вярата в предишните пророци но трябва да се вярва в посланията на последния.

Offline Turas

• Forum fan
Ynt: Re: За и против религиите!
« Reply #106 on: December 20, 2011, 19:25 »
трябва да се вярва в посланията на последния.
Ще видим бая зор да убедим останалите 6 милярда души! :) :) :)
Ще видим най-голям зор с кришнарите, те казват, че тяхната вяра е по-по-по-най тъй като излиза директно от бог(а не от някакви си пророци :) :) :) ). А Бхагават гита е обявена за книга на книгите за всички времена!!! ??? :o

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
« Reply #107 on: December 20, 2011, 20:34 »
O,SANCTA SIMPLICITAS!!!.......................
Светулке,по -добре да си прочетем писаниците и да не изпадаме в смешно и срамно положение,а!Очевидно беше по-лесно да почнеш да осъждаш , да обвиняваш  и да даваш плиткоумни мнения.Май някой те е излъгал,че мисленето ти е силната страна.Всеки може да дава съвети,а всъщност да има нужда от такива.Доста нагло и арогантно от твоя старана да претендираме, че можем да обясним всичко,особено що се касае до религията,която малко познаваме. Трябва да се уважава различното мненние,но когато то  е изразено по същия начин и от другата страна.Мога да кажа само едно,че  умният човек знае кога да мълчи и кога да говори, как да мълчи и как да говори, защо да мълчи и защо да говори.Колкото и да ни убеждаваш ,че  с добро намеренеие го правиш( от любознание),аз лично не ти вярвам!И не се чуди,че никой не иска да отговори на въпросите ти.Не ми се навлиза в безкраен спор с теб.......................................

SAPERE AUDE!!!
Чак ми става жал като препрочитам тия ти умности, а пък за следващите да не говорим!!!
Сложни са ти думите явно, даже и собствените ти духовни водачи не разбираш, затова не смееш да вземеш публично отношение...
Горкия Всевишен Аллах, колко ниви го чакат да ги изоре! А пък ислямските теолози напразно приказват за образование и наука, за гражданско съзнание при мюсюлманите... !!!

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #108 on: December 20, 2011, 20:37 »
След като сме необразовани,неуки и нямаме гражданско съзнание,чудя се защо си губиш времето с нас?

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #109 on: December 20, 2011, 20:50 »
Gelina моля ти се остови я тази да си лае да се сърби
аз съм я оставил одавна да каже само от каде изгрява слънцето.

А това и го давам за домашна дано и светне ама се съмнявам.

Медина – цивилизованият град на Пророка Мухаммед (с.а.с.)
https://www.facebook.com/groups/187803407931258/doc/295937683784496/
http://islamchepintsi.blogspot.com/2011/12/blog-post_1405.html#.TvCgnOTKeyY.facebook
https://www.facebook.com/groups/187803407931258/doc/294969800547951/

1001 Изобретения и Библиотеката на Тайните / 1001 Inventions

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #110 on: December 20, 2011, 21:08 »
Слава богу че поне стомаха и се е пооправил :D

Offline muti6

• Adviser
« Reply #111 on: December 20, 2011, 22:34 »
SAPERE AUDE!!!
Чак ми става жал като препрочитам тия ти умности, а пък за следващите да не говорим!!!
Сложни са ти думите явно, даже и собствените ти духовни водачи не разбираш, затова не смееш да вземеш публично отношение...
Горкия Всевишен Аллах, колко ниви го чакат да ги изоре! А пък ислямските теолози напразно приказват за образование и наука, за гражданско съзнание при мюсюлманите... !!!
За твое уведомление да ти кажа,че малко повече ги разбирам от теб тези нещица,но с радио не се спори:),понеже ти не търсиш дискусия ,а спор.Моето лично мнение е, че ти наистина се опитваш да накараш  някой да ти сипе готов акъл, без да изглеждаш, примерно, неразбираща.Твърде очевадно е,но пак май ще остана неразбран!Тука едва ли някой ще се хване да ти  обяснява по-подробно,но ако държиш да научиш нещо повече си промени каруцарското държане и опитай с по -мили и приятливи думи.От това никой не е умрял:). Без лоши чуства го казвам,постовете ти наистина ми стоят  на криво.Успех,Svetulke!!!

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #112 on: December 20, 2011, 23:06 »
  Айде  добре тази тема е превърнахте в християнска пропаганда...
Къде е християнската пропаганда? В грешка сте.

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
« Reply #113 on: December 21, 2011, 00:34 »
За твое уведомление да ти кажа,че малко повече ги разбирам от теб тези нещица,но с радио не се спори:),понеже ти не търсиш дискусия ,а спор.Моето лично мнение е, че ти наистина се опитваш да накараш  някой да ти сипе готов акъл, без да изглеждаш, примерно, неразбираща.Твърде очевадно е,но пак май ще остана неразбран!Тука едва ли някой ще се хване да ти  обяснява по-подробно,но ако държиш да научиш нещо повече си промени каруцарското държане и опитай с по -мили и приятливи думи.От това никой не е умрял:). Без лоши чуства го казвам,постовете ти наистина ми стоят  на криво.Успех,Svetulke!!!

Не се и съмнявам нито за миг, че ги разбираш по-добре някои неща от мене, особено в исляма. Точно затова се обърнах към тебе с въпроса "Защо позволявате тука някои участвуващи да се държат ПРОСТАШКИ неосъзнато, докато ТИ САМИЯТ и МОДЕРАТОРИТЕ им пригласяте и ги подстрекавате не само чрез пасивността си, а и с делата си, за да не се отличавате от тях. ?

Нали уж сте по-учени, вярващи, молещи се, съответно смирени,  отговорни. Значи на теория твърдите едно, а в живота се държите  различно и задължително просташки, а също проповядвате презрение към българския народ, когато сметнете/сметнеш за необходимо?! И по какво се познава, че сте дълбоко вярващи и молитвите ви не са формални, след като не можете да се съобразявате с елементарни неща?!

И за какво радио ми говориш?! Радиоточката си ти! Я си виж отговорите, които ми даваш - говориш сякаш си представител на някоя организация - официално, надуто и пренебрежително, като за пред публика.
Не виждаш ли, че тука някои не са прочели и една статия от сайта, въпреки че разправят колко истински мюсюлмани били, а ти дори ги СТИМУЛИРАШ да не четат. Искаш само ти да си образован, да блестиш, ама и да си с другите. Правиш се на умряла лисица.
Прави се.
----------------------------

Гелина, ето интервюто с ректора на Висшия ислямски институт доц. Ибрахим Ялъмов.

На мюсюлманите им е нужен "джихад", но в областта на образованието и науката

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=590240

Offline SIVEK

• koгато орелът е ранен полита към върха на планината
  • Moderator
« Reply #114 on: December 21, 2011, 03:26 »
Защо позволявате тука някои участвуващи да се държат ПРОСТАШКИ неосъзнато, докато ТИ САМИЯТ и МОДЕРАТОРИТЕ им пригласяте и ги подстрекавате не само чрез пасивността си, а и с делата си, за да не се отличавате от тях. ? [/b]

Нали уж сте по-учени, вярващи, молещи се, съответно смирени,  отговорни. Значи на теория твърдите едно, а в живота се държите  различно и задължително просташки, а също проповядвате презрение към българския народ, когато сметнете/сметнеш за необходимо?! И по какво се познава, че сте дълбоко вярващи и молитвите ви не са формални, след като не можете да се съобразявате с елементарни неща?!

И за какво радио ми говориш?! Радиоточката си ти! Я си виж отговорите, които ми даваш - говориш сякаш си представител на някоя организация - официално, надуто и пренебрежително, като за пред публика.
Не виждаш ли, че тука някои не са прочели и една статия от сайта, въпреки че разправят колко истински мюсюлмани били, а ти дори ги СТИМУЛИРАШ да не четат. Искаш само ти да си образован, да блестиш, ама и да си с другите. Правиш се на умряла лисица.
Прави се.
----------------------------

Гелина, ето интервюто с ректора на Висшия ислямски институт доц. Ибрахим Ялъмов.

На мюсюлманите им е нужен "джихад", но в областта на образованието и науката

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=590240

Светлина тук май прекали с обвиненията. Наричаш модераторите простаци и тем подобни.  Успокои топката не се пали чак толкова за да не вземеш да изгориш. :)

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #115 on: December 21, 2011, 05:49 »
След като църквата е служела на управляващите и ты като в проповядваното християнство са се намирали нелогични обстоятелства хората са станали богомили и по-късно са приели Ислама защото им е дал отговор на всички техни въпроси. В Ислама няма никакви титли и всички са равноправни пред всевишния. Няма процедура за да станеш мюсулманин. Вярваш в Господ /Аллах и че Мохаммед е негов пророк и толкоз. Това не изключва вярата в предишните пророци но трябва да се вярва в посланията на последния.

Да наистина и хората ,които искат  и постоянно да опетнят религията ни нека погледнат в своя двор ;)
Предишния мой коментар( с множество линкове) помолих да коментираме и тези теми посочени от мен.Но тъй ,като е неудобна тема мълчат като паметници на културата. Ето и още по темата??:
Поповете с джипове получават 2 000 000 държавна субсидия!*
Убиец ли е митрополит Натанаил? Част I
Гей скандали в Българската църква
Без коментар.Но не приемам обвинения ,че когато вярваш в Исляма  си терорист по рождение.Всичко е театър за дяволските пари.

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #116 on: December 21, 2011, 08:06 »
Havaika,поглидни в собственния дор.Всеки да чисти своя дом.

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #117 on: December 21, 2011, 08:48 »
Светлина тук май прекали с обвиненията. Наричаш модераторите простаци и тем подобни.  Успокои топката не се пали чак толкова за да не вземеш да изгориш. :)
Заплашваме вече а? ??? Не е хубаво това!

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #118 on: December 21, 2011, 17:02 »
Да наистина и хората ,които искат  и постоянно да опетнят религията ни нека погледнат в своя двор ;)
Предишния мой коментар( с множество линкове) помолих да коментираме и тези теми посочени от мен.Но тъй ,като е неудобна тема мълчат като паметници на културата.

Какво има за обсъждане?
И с Вас ли да обсъждам БПЦ?
В този ли форум да занимаваме участниците със съвсем невълнуващото ги Православие?

Няма нищо неудобно за мен, просто нито мястото му е тук, нито пък Вас ви интересува нещо дълбоко смислено от религията ни.

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #119 on: December 21, 2011, 18:00 »
Какво има за обсъждане?
И с Вас ли да обсъждам БПЦ?
В този ли форум да занимаваме участниците със съвсем невълнуващото ги Православие?

Няма нищо неудобно за мен, просто нито мястото му е тук, нито пък Вас ви интересува нещо дълбоко смислено от религията ни.
Аз не мисля така ;)Щом кръстоносци обсъждат и клеветят исляма,защо да не се обсъждат скандалите тресящи БПЦ.Мен ме интересува,нали от моите данъци и данъците на всички граждани  държавата  налива 2 000 000 000 лв и потъват незнайно къде? Нали същите тия кръстоносни пипала карат децата ми да коледуват и това е включено в учебните програми без да се съобразяват,че има деца и от други религии.Ами да включат в учебниците и как се празнува Байряма ;)
 Та щом такива "светила и духовници" имат демоничен допир до децата ми ще ме интересува >:(