Български > Религия и мистика
За религиите.
tersid:
--- Quote from: Фита on December 09, 2011, 16:59 --- Ама muti, приятелю, аз искам като вляза в джамията да кажеш:...Братя, днес е един пореден скръбен ден, в който 75 души бяха убити от кола бомба из улиците на Афганистан, например. Делото не е на Чичо Сам, а на хора, които наричаме "братя". ....Толкова ли е трудно да назовеш нещата с истинските им имена? Ти не го правиш, но тогава аз оставам с впечатлението, че вътре някъде има един Аллах, а на улицата властва съвсем друг!? Това ме обърква и започвам да се съмнявам в посланията, а и в твоята почтеност?! Между нас няма диалог? Аз искам да видя твоя пример на поведение и отношение към несправедливостите, а те ме занимаваш с японски Дзен-будизън и постигането на Нирвана.
--- End quote ---
Аго Фита ,ти си толкова Голем ,и това си личи по твоите големи претенции . Искаш от хората около теб да ти ходят по гайдата, но още не си се научил да свириш както трябва. Аго , аз мисля ,че безидейността и нихилизъмът ,едва ли са идеология и морални норми, които могат да заместят вярата в Бог и религиозните норми .Аго Фита ,религията ,и особено нашата не е площадна,а е строго лична,мюсюлманинът общува директно и лично със Всевишния и само Всевишния го съди тук и там. Джамията не е сграда за обсъждане на обществени проблеми , а е място където всеки човек си приближава до онзи ,който е много по голем и от тебе.
За обществените проблеми си има селсъвет , там можеш да отидеш и като влезеш при кмета да му кажеш: - Кмете ,днес в Кербала е станало лошо ,не ги знам онези хора какви са , но те си отговарят лично за постъпките , аз не мога да нося тяхната вина.
Затова разделяй нещата между улицата и храма , и когато влезеш в джамията премахни съмненията си към абсолютно всичко и всеки и тогава ще успокоиш душата си и няма да изглеждаш като Хамлет ,докато си ядеш бифтека. Освен това ,аго Фита ,струва ми се ,че ти си и голем мечтател ,също като първите комунисти ,които искаха всички да са като тях, хубаво е ама не става ,не може всички да са еднакви - трябва да има от всичко ,за да да изпъква добрия пример. А, за сега ти не си,за което съжалявам но ,както казах ти си голем и с голем потенциал. А, добрия пример се дава не само със думи, дава се основно със малки , но добри дела , а добрите дела за сега са формулирани само в религиозните учения затова дерзай и юруш напреж и не бъди съдник , за тази работа си има отговорник,не му изземвай функциите.
osmanbey:
Преди няколко дни направих едно изчисление по броя на богомолците, които са обслужени от една джамия на глава от населението в страните членки на ЕС, т.е. колко мюсюлмани се падат на една джамия. Парадоксално, но на първо място е Гърция. Припомням, че Атина е единствената европейска столица, в която няма джамия. Там се падат около 400 мюсюлмани на една джамия, в България те са някъде 700. Това са груби данни, тъй като съм включил в тях и религиозните домове, които на Запад не винаги имат легален статут. В Белгия са 110, в Австрия са 1800, във Франция са 3600, в Швейцария са около 34 000, там има само две джамии, във Великобритания малко над 2000. Т.е. в България има изключително голяма толерантност по отношение на мюсюлманите в тяхната територия.
muti6:
--- Quote from: Фита on December 09, 2011, 16:59 --- Ама muti, приятелю, аз искам като вляза в джамията да кажеш:...Братя, днес е един пореден скръбен ден, в който 75 души бяха убити от кола бомба из улиците на Афганистан, например. Делото не е на Чичо Сам, а на хора, които наричаме "братя". ....Толкова ли е трудно да назовеш нещата с истинските им имена? Ти не го правиш, но тогава аз оставам с впечатлението, че вътре някъде има един Аллах, а на улицата властва съвсем друг!? Това ме обърква и започвам да се съмнявам в посланията, а и в твоята почтеност?! Между нас няма диалог? Аз искам да видя твоя пример на поведение и отношение към несправедливостите, а те ме занимаваш с японски Дзен-будизън и постигането на Нирвана.
--- End quote ---
Всеки от нас неизбежно се замисля за Смисъла на пребиваването си на тоя свят.Колкото и да се прикриваш,видимо е,че когато си сам със себе си, си задаваш куп въпроси на които едва ли имаш отговор.Творецът не можеш да го видиш само с бълване на празнословия и високомерно държане. Той е НАД ТВОРЕНИЕТО СИ. ИЗВЪН ВРЕМЕТО И СЪЩЕСТВУВАНИЕТО. А за това ИЗВЪН мерилки няма. И който смята че има, или може да открие, значи е тъп, духовно тъп и самообрекъл се на тъмнина,понеже човек е създаден с ограничени възможности.Често пъти сме свидетели как невежи хора влизат в полемика относно айетите, опирайки се на това, че са прочели нещо от Свещения Коран. Истината е друга и те не са осведомени за смисъла на Свещенната Книга, и нямат дори елементарни представи относно това, какъв спектър от знания се съдържат в Свещения Коран и т.н. Вярата е прекрасно нещо, но и тя е семе, което иска плодородна почва. Поради тази причина все повече хора се обръщат към науката, философията за да си обяснат Бог(Аллах). И още нещо ,не харесвам преднамереното ти четене и тълкуване на Корана,ако обичаш не създавай зорлем дебат.Просто хората тук не са ахмаци и нема са получи.
Фита:
--- Quote from: muti6 on December 10, 2011, 15:49 ---... Поради тази причина все повече хора се обръщат към науката, философията за да си обяснат Бог(Аллах). И още нещо ,не харесвам преднамереното ти четене и тълкуване на Корана,ако обичаш не създавай зорлем дебат.Просто хората тук не са ахмаци и нема са получи.
--- End quote ---
Разбрали сте, че в БГ има едно племе лесно за мачкане и се юрнахте по лятно облекло насам! Не ти е приятно, че има хора с различно от плановете ти мнение. Има и още как! По всичко личи, че ще ядеш бая зор и ако си решил да поостанеш, иди си купи ватенка. И се приготви за въпроси защото имам много да те питам за разни извратени постановки, които продаваш като послание на Всевишния.
Аго Фита ти дава почивен ден днес. Използвай го правилно.
muti6:
--- Quote from: Фита on December 10, 2011, 17:41 ---multi, този сайт е пълен с "ахмаци", които ти ловиш на гола кука. Разбрали сте, че в БГ има едно племе лесно за мачкане и се юрнахте по лятно облекло насам! Не ти е приятно, че има хора с различно от плановете ти мнение. Има и още как! По всичко личи, че ще ядеш бая зор и ако си решил да поостанеш, иди си купи ватенка. И се приготви за въпроси защото имам много да те питам за разни извратени постановки, които продаваш като послание на Всевишния.
Аго Фита ти дава почивен ден днес. Използвай го правилно.
--- End quote ---
Такива ,като теб имат съзнанието, че притежават това божествено съвършенство в себе си, но го използват неправилно, желаейки винаги да имат право за сметка на другите.Всъщност най-добре да се сравняваш с някой, който е по-високо от теб, разбирайки, че този човек умее по-добре да дава израз на своя БОГ ;D. Ти просто си един предвидим смешник , който нищо смислено не може да предложи.
Когато вътрешно мислиш, че си коректен и прав в сравнение с другия, който не само няма право, но е и напълно некоректен, ти си единственният губещ.
Внимавай с духовната надменност!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version