Български > Религия и мистика

За религиите.

<< < (3/96) > >>

Фита:
Силно против религиите! С това трябва да се занимава ДВСК защото както казах е "духовна храна с изтекъл срок на годност". Религиите са лесно оправдание за избиването на хиляди хора в името на някой Велик, който ненавиждал всички други кумири. Повторният ми съвет е: хора вземете свещенните книги в къщи и си ги четете сами. Не позволявайте това да го правят хитри попове и ходжи, които имат единственно користни цели!
Модераторът да не изтрива текста! Това е моята гледна точка.

muti6:
Хуманността, която отрича Аллах(Бог) - води до безчовечие ,a безбожието от своя страна  е празнота на душата.
Има хора, които или чули,или не, мъдрите поучения, вече сами започват да поучават другите. Те правят точно като болния стомах, който веднага изхвърля приетата храна. Не подражавайте на такива хора. Не изхвърляйте преждевременно, а първо  нека добре  да бъде смляно чутото; иначе ще излезе истински бълвоч , който на никого няма  да послужи за храна.

Фита:

--- Quote from: muti6 on December 05, 2011, 16:24 ---Хуманността, която отрича Аллах(Бог) - води до безчовечие ,a безбожието от своя страна  е празнота на душата.
Има хора, които или чули,или не, мъдрите поучения, вече сами започват да поучават другите. Те правят точно като болния стомах, който веднага изхвърля приетата храна. Не подражавайте на такива хора. Не изхвърляйте преждевременно, а първо  нека добре  да бъде смляно чутото; иначе ще излезе истински бълвоч , който на никого няма  да послужи за храна.

--- End quote ---

Скъпи muti6, тия приказки вършат работа само на ония, които имат полза от проповядването. Човекът не е дегустатор на всякакви храни! Обичайните му човешки инстинкти му показват какво за него е вкусно и какво не. Не се наемай с тази майчинска роля да подаваш лъжичката! Модерното християнство е от 2000 години, а исляма от 1300. Как ти хрумна, че хората няколко хиляди години преди това не са имали вяра? Това дето го демонстрираш е невероятно верско самочувствие. И тогава хората са имали вяра. Децата им  умирали като мухи и те са пренасяли в жертва всичко за да запазят поне един живот. Жрецът тогава не им е съдирал кожите за да кара Мерцедеси или да хвърля милиони за да избива други в джамии. Аз аго Фита те съветвам да си изключиш радиоточката и да помислиш малко върху това. И съм ти приятел, да знаеш - грижа се твоя стомах да не пострада от киселини.

muti6:

--- Quote from: Фита on December 05, 2011, 17:29 ---Скъпи muti6, тия приказки вършат работа само на ония, които имат полза от проповядването. Човекът не е дегустатор на всякакви храни! Обичайните му човешки инстинкти му показват какво за него е вкусно и какво не. Не се наемай с тази майчинска роля да подаваш лъжичката! Модерното християнство е от 2000 години, а исляма от 1300. Как ти хрумна, че хората няколко хиляди години преди това не са имали вяра? Това дето го демонстрираш е невероятно верско самочувствие. И тогава хората са имали вяра. Децата им  умирали като мухи и те са пренасяли в жертва всичко за да запазят поне един живот. Жрецът тогава не им е съдирал кожите за да кара Мерцедеси или да хвърля милиони за да избива други в джамии. Аз аго Фита те съветвам да си изключиш радиоточката и да помислиш малко върху това. И съм ти приятел, да знаеш - грижа се твоя стомах да не пострада от киселини.

--- End quote ---
Хайде да не спекулираме,защото ползата е почти никаква!
Много лесна формула си намерил(намерила),с която за всичко са ти  виновни религиите.Ако не беше трагично,щеше да биде смешно...:)))Човек често предпочита да вижда  онова ,което на него самия му харесва...Блаженни са само,....само низшите духом ,Фита!!!
Сещам се за една история с древногръцкия учен Талес, предвидил слънчевото затъмнение през 585 г. пр.н.е.:
Една вечер, както си се разхождал и съзерцавал звездите, той паднал в дупка. Тогава една старица възкликнала:
"Как можеш да знаеш онова, което става по небето, като не виждаш онова, което става в краката ти?"
Човек наистина трябва да може  да се вгледа в нещата и да ги види в техния реален вид, вместо само да се наблюдава отстрани - преживяване срещу трупане на информация. Това е промяната, която наистина има смисъл. Превърнали сме се в сапунени мехури. Голями отвън, но празни отвътре.Атеизъм в чиста форма!!! 

Svetlina:

--- Quote from: subigi kurt on December 04, 2011, 20:15 ---И аз съм виждал деца които да зубрят  '' Аз съм българче'' без да разбират нищо от него защото майчиният им език не е български.

--- End quote ---

Ами каква да се прави - въпреки привилегиите на малцинствата в България и циганите не говорят български език.
А образованието е безплатно и достъпно, а пък вие наблягате на арабския - защо ли?
Ама нищо - "Аз съм българче" съм убедена, че звучи добре на всички езици. Лошото е, че не можете да си го преведете, щото майчиния (домашния) език ви куца. 8)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version