2.Доста хора от мнозинството казват: Дали сме им толкова много права а пък те вият от джамиите , а и втора джамия искат да строят!
3.Пари на мюсюлманското вероизповедание не се отпускат,макар ,че и мюсюлманите плащат данък и от този данък се дават пари на християнски свещеници,значи мюсюлманите събират пари и дават и за имами и за попове,но имат много права.
Ще ти отговоря на тези въпроси на които мога да кажа, че не си прав. Това, което казваш, че не се отпускат пари за мюсюлманско вероизповедание не е така.
Виж тази статия, в която пише, че за мюсюлманско вероизповедание са се отпуснали за 2011 година 180 хиляди лева. Ако искаш погледни и другите давания, доколкото знам, една субсидия за дадена религия се определя от броя хора изповядващи религията. Целта на този пост е да кажа, че се дават такива пари, а вече дали са много или малко е друг въпрос, може и малко да са, но математиката не ми е силата за да пресметна точно.
http://hpberov.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.htmlА за това, което казваш, че е имало данък за мюсюлманите да учат след Освобождението не е хубаво нещо, хубавото е, че няма такива разделение днес, но ако се върнем през Османското владичество мога да кажа, че и немюсюлманите са били третирани като по ниска категория от мюсюлманите(по точно Османската държава), плащали са допълнителни данъци като немюсюлмани. А това е причина през Османското владичество немалка част от българите да приемат исляма, а тази причина е икономическата, а тези хора тогава са били сравнително бедни. Друга причина за приемането на Исляма са и големите данъци от Гръцката патриаршия. А лошото в новосформираната българска държава, че е опитала да копира точно тези елементи от Османската империя. За сега ще се въздържа да говоря по другите въпроси, за да не вземе да стане една надълга и широка. И накрая, аз съм приел хората такива каквито са и никъде в по горния пост не съм писал кой как да се пише.
И до
tersid, който опитва да прави сравнение между преброяването от 2001 и 2011 година. Стига сте търсили под вола теле. Едно намаляване на мюсюлманите в тези области може да се обясни с процеса емиграция, и най-вече с приемането ни в Европейския съюз, през които голям процент хора отидоха да работят в чужбина, за да успеят да изучат децата си и да живеят по добре от финансова гледна точка.