Author Topic: Подкрепа за помаците в Северна Гърция!  (Read 128526 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
Караибрахим този белег на главата ти явно сериозно е увредил и без това малкия ти анадолски мозък

Това ще го оставя без коментар,за да   видят останалите  колко ти е багажа в главата.
А за асимилацията - като не ти е ясно понятието,поне провери в Гугъл.Ако изобщо си способен да го направиш.
 Останалото пак ти го обяснявам с думи прости,като на простичко момче.Надявам се този път да проумееш:
 Помаците в България говорят български език,защото той е доминиращ,основен език тук.
 Помаците в Турция говорят турски език,защото той е основен език там.
 Помаците в Гърция говорят гръцки език,защото той е основен език в Гърция. И т.н.
 А помаците във всички тези страни говорят помежду си на "нашта","нашенски".Не го наричат български по съвсем ясни,очевадни причини -това е славянски диалект,употребяван основно от помаци.Употребяван е и от твоите предци,разбира се,но това е поради факта,че те,когато са дошли от Одринска Тракия в Родопите постепенно са се приспособили към този диалект.А пък самият помашки диалект също търпи промени поради влиянието на заобикалящата среда.Затова той в България се е доближил до българския език.

Засега стига толкова,че ще ти се задръсти харда :)

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
          Браво бе "РОДОПЧАНИНО". Родопчаните сме ние,които се родихме и останахме в Родопите.Такива като тебе с какво право се наричат Родопчани.Че са били родени тук.Но това не стига.Родопчанинът се е родил,закърмил,израснал и останал да живее в Родопа планина,за да може да я обича и закриля, да работи за себе си и за нея.А Вие гражданина на гр.Пловдив що се правите на Родопчанин? Вие предадохте себе си и планината. Знаем ги тези въздишки и носталгии.

Още едни тюркофилски защитник или поредния фалшив профил :) Родопчанина си е родопчанин и в отвъдното , а предателя и родоотстъпника мекере до край и тука и на другата диньо !   ;)

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==

Това ще го оставя без коментар,за да   видят останалите  колко ти е багажа в главата.
А за асимилацията - като не ти е ясно понятието,поне провери в Гугъл.Ако изобщо си способен да го направиш.
 Останалото пак ти го обяснявам с думи прости,като на простичко момче.Надявам се този път да проумееш:
 Помаците в България говорят български език,защото той е доминиращ,основен език тук.
 Помаците в Турция говорят турски език,защото той е основен език там.
 Помаците в Гърция говорят гръцки език,защото той е основен език в Гърция. И т.н.
 А помаците във всички тези страни говорят помежду си на "нашта","нашенски".Не го наричат български по съвсем ясни,очевадни причини -това е славянски диалект,употребяван основно от помаци.Употребяван е и от твоите предци,разбира се,но това е поради факта,че те,когато са дошли от Одринска Тракия в Родопите постепенно са се приспособили към този диалект.А пък самият помашки диалект също търпи промени поради влиянието на заобикалящата среда.Затова той в България се е доближил до българския език.

Засега стига толкова,че ще ти се задръсти харда :)

ТИ СИ МАКЕДОНЕЦ АРКАДАШ  :o ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
A be Родопчанин 6to jivee6 v Пловдив  da ti vikat Maинa li ?    :) ;) :D ;D :D ;) :) ;) :D ;) :)

Offline KaraIbrahim

• Moderator
  Не съм македонец.Помак съм.
 И ми е непонятно желанието на едни  хора да самоопределят едни други хора като такива или онакива.Всеки знае най-добре за себе си какъв е.
 Сещам се за възмущението на Алеко Константинов,когото в Америка са го определили като турчин.

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
Малко се съмнявам да сте такива каквито се определяте , защото вие тука работите за турската пропаганда ..... Вече сами изказахте мнение анти български и застъпвате тезата, че всеки мюсюлманин в България трябва да турчин но никога и българин ! ? Вие сте вълци в овчи кожи !!!

Offline Hasan Ismail

• Avarage member
  • И въпреки всичко,аз съм помак.
     За твое сведение "РОДОПЧАНИНО",аз съм най-яростния защитник на всичко добро произлязло от България,заклет туркофоб съм и знай,че не всеки,който не зачита твоето мнение по всички въпроси в този форум е туркофил.Вземи иди на психиатър.

Offline Seiko

• Global moderator
Малко се съмнявам да сте такива каквито се определяте , защото вие тука работите за турската пропаганда ..... Вече сами изказахте мнение анти български и застъпвате тезата, че всеки мюсюлманин в България трябва да турчин но никога и българин ! ? Вие сте вълци в овчи кожи !!!

Понякога се питам защо някой хора  казват неща които нямат нищо общо със реалната деиствителност ?  По-горният постинг е доказателство за това . На Родопчанина ще кажа само няколко неща които искам да споделя със всички тук ,въпреки че ми е неприятно да споря на тема , произход на помаците. Но след като една „ майна „ които живее на 10 -ия етаж в ж.к „ Тракия“, които дори не съм много сигорен дали е ходил поне до  гр. Доспат и е видял истински помаци,  дава краини твърдения и определения за нас, то аз ще му дам някакъв  одговор надявам се .Първо да твърдиш че помаците са българи  / Български граждани да ! / , е все едно да твърдиш че „“ Мерцедеса“ е българска кола , въпреки че летите му джанти са патентовани от гражданин със български произход . Помацита са по-скоро  местното население което живее по- своите земи още преди  българите да се появят по-земите им за зло или добро. Според мен реалният процент на помаците във България които се смятат за турци едва ли надхвърля , 0,5 процента така че е незначителен .Същият е и процента на помаците които се определят за българи . Тези помаци които казват че са българи е просто последствие от  насажданата от годсподстващата етническа група „ българската „ че хората с турски имена са втора ръка хора от третият свят . Маи че нещата понякога  се променят и не са точно такива каквито си ги мислим.Мога и да продължа да размишлявам,но така или иначе със много многословие резултати не се постигат.По -скоро трябва да се впрегнем да работим и заедно да изблутаме каруцата от калта...И така " майна " !....

Offline KaraIbrahim

• Moderator

Ние тука работим аз помашката пропаганда,ако ми позволиш да ползвам твоя начин на изразяване.
Останалите твърдения не си спомням да съм ги произнасял и няма да ги коментирам изобщо.
Факт е обаче,че Турция е единствената страна на Балканите,която не е предприемала нищо срещу помаците,а е работила в защита на интересите ни.Може и да е в синхрон с нейните интереси,но така стоят нещата.Нали не искаш да очаквам от теб да кажеш нещо лошо за Руско-турската война?И тогава по същия начин руснаците са работили в защита на техните си интереси,а в резултат на това се е появила българската държава.И още нещо - ако българската държава беше работила в защита на собствените си интереси в синхрон с интересите на своите граждани,то повече от един милион помаци щяха да си стоят в България и нямаше сега страната ни да е застрашена от обезлюдяване.

Offline С.Стефанов

• Avarage member
                Цитат на Родопчанин на 05.12.2012 г. в 23.24 часа.

„Г-н Стефанов, всичко което казвате е така , но има едно ГОЛЯМО НО , къде забравяте общите корени ? Къде забравяте това че нашите са роднини и с християни ? Защо налагате едно понятия "помак" като общо за всички . Много добре знаете , че това не е така . Няма помашка нация , няма помашки етнос ! Ние сме едно с християните , това , че някои не искат да говорят МАЙЧИН език към Одринска тракия си е тяхен проблем . Вие искате да ни изкарате някаква друга народност , но не и българи каквито сме по корен ! Не сме паднали от Марс .... Или ще го обясните , че сме славяни , татари, краки и още не знам си какви ? Къде има ноучно обяснение за това , че не сме българи ? Покажете ми някъде в исторически белезници или записки и ги пуснете тук ? Напротим има такива , които показват обратното ... ? Не излизайте с тезите лансирани от хора НЕ ИСТОРИЦИ ! ЧАКАМЕ ДА ПУСНЕТЕ ДОСТОВЕРНИ МАТЕРИАЛИ ОТ НЕЗАВИСИМИ ИЗТОЧНИЦИ НИТО БЪЛГАРИ НИТО ТУРЦИ ?”
                             Драги ми Родопчанино,
                             Роден съм в Община Девин в далечната 1954 година.Помня се от петгодишна възраст.Семейството ми беше седемчленно-разбира се с мене и двамата ми братя.В селото ни имаше  само едно християнско семейство.Дядо ми,бог до го прости почина през 1966 год.,когато бях на 12 години.Почти юноша.От неговите спомени знам,че през втората половина на 18 век дядото на неговия баща бил някой си Петко-християнин,който приел исляма за да може да се ожени за мюсюлманка.От страната на моята майка-тотален ислям.Е аз какъв съм.Има едно малко невзрачно коренче на християнство,но то се е присадило и изсъхнало.Научен съм от дядо си, от баба си,от баща си и майка ми да бъда мюсюлманин и да проповядам мюсюлманските ценности,като не отхвърлям и уважавам и религиите на обкръжаващите ме хора.Не виждам нищо лошо в това.
                               Сега живея в едно село в Северна България,където сме наполовина мюсюлмани и християни.Макар сега да съм с християнско име,не знам и две турски думи на кръст,и се мъча да бъда толерантен със всекиго,не се получава желания резултат,а именно да бъдем едно цяло,да няма деление,нали всички сме хора.Ужким ни имат за българи,но винаги се делим на Нашите и Вашите.Демек нашите българи и вашите помаци.Това се отнася за горе долу около 75% от българите,а останалите 25% направо си ни мразят.Не знам откъде се е взело това озлобление и омраза спрямо нас.
                               Майчиния ми език е българския,но и майчината ми вяра е Ислям.На историци не вярвам,защото те пишат това,което на тях и изгодно и по поръчка на властимащите и най вече за пари.За мене Историята като наука е като науката Статистика.Не съм историк и да чакаш да ти пусна научен материал няма откъде да ти го намеря,защото такъв не съществува.Всеки е писал свободни съчинения,както и ти,така и аз.И накрая нека да не забравяме кои са ни приятелите,кои използвачите и най вече враговете си-самите ние.

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
Г-н Стефанов , обръщам се към вас с уважение , защото малко хора тук казват истината каквато е . Вашата лична история е споделена от части и от мен . Разделението , пропагандата , която се опитват да прокарат някои хора работи точно срещу това в което се обединява нашето общо мнение - толерантност ! Плоблема е там , че постоянно има хора , които искат да лансират смехотворни "истории" само и само да не се кажем - Българи ! Забележете тенденцията в последните 20 години . Аз съм родом от Смолян и колкото и да съм трън в очите на шайка 2-3 човека тук съм си родопчанин , но БЪЛГАРИН ! Тези т.н "помаци" , които живеят незнайно , къде в Турция   не работят за това за което иде реч ! ТУКА СЕ ГОВОРИ ЗА НЯКАКВИ ИМПЕРИИ ЗА НЯКАКВИ НЕБИВАЛИЦИ , ЗА КАКВО Е ТОВА НЕЩО , ТОВА БЪЛГАРСКА КАУЗА ЛИ Е  ? Затова няма да си мълчим , мнението за нас затова е такова в България , защото има някои , които настройват християните за това . НИЕ НЕ СМЕ ТУРЦИ ТРЯБВА НЯКОЙ ДА СИ ГО НАБИЕ В ГЛАВАТА ! ДРУГОТО , КОЕТО Е НИЕ НЕ СМЕ ИЗВЪНЗЕМНИ ДОШЛИ ЕЙ ТАКА ОТ НЕБЕТО , НАШАТА ИСТОРИЯ Е ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ВАШАТА ИСТОРИЯ , КОЛКОТО ПО-ДОБРЕ СЕ НАБИЕ В ГЛАВИТЕ НА ТЮРКОФИЛИТЕ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ !

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
     За твое сведение "РОДОПЧАНИНО",аз съм най-яростния защитник на всичко добро произлязло от България,заклет туркофоб съм и знай,че не всеки,който не зачита твоето мнение по всички въпроси в този форум е туркофил.Вземи иди на психиатър.

Аз не мразя никой и не се сещам в какво се опитваш да ме убедиш ? Но някой да ми казва от къде са ми корените и какъв е бил рода ми няма да стане !

Offline KaraIbrahim

• Moderator
  Родопчанино,и какъв е резултатът от кампанията ви?Доказахте ли на помаците в Северна Гърция,че са българи?Или си останаха "наши"?

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
  Родопчанино,и какъв е резултатът от кампанията ви?Доказахте ли на помаците в Северна Гърция,че са българи?Или си останаха "наши"?

Ако съм бил да ти кажа . Те винаги са си били наши , не турци  ;D Тези като тебе където са паднали от луната и предали кръвта си да се спасяват  ;D

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Въпросът не е България или Тüркската  Туна Булгариа. Въпросът е какво са дали етническите българи на другите. Дали са само избиване, презрение, унижаване, подценяване и пр. И в други страни има различни по изповедание хора от един и същ етност, но там я  няма тази варварщина която я има в БГ. Отидете в Албания и се уверете. Там хората си се уважават въпреки че са от различни религии. Положението в БГ показва че варварщината която преобладава предимно е на етническа основа т.е. че Турци и Помаци са различни по признака етнос от българите , иначе положението щеше да е шодно както в другите държави и нямаше да ги има тези кръстителни извращения. Разберете най-после че в БГ не всички са с български произход и престанете да се гаврите с различните от вас. Станахте за присмех на света и още не се сте осъзнали в кой век живэте. Нека лумпените тук разберат най-после че самоопределението е лично право гарантирано и от европейските закони. Не ми се правете на улави че може да ви стане навик а един ден истина!!!