Author Topic: Подкрепа за помаците в Северна Гърция!  (Read 128555 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
Турският премиер Ердоган има грандиозен план - мечтае си турците
 отново да властват там, където са властвали някога.

"Трябва да отидем там, където са били дедите ни", казва той.

http://dnesplus.bg/News.aspx?n=592120

Д..... да ви е яко айдуци.

Араметлия нали знаеш какво ?  ;D ;D ;D

Offline Suleyman.45

• Advanced member
A be chovek,a be siderovska glavo mislih si che kato nyamash znzniya po tova pokoeto izkazvash mneniya  pone imash chustvo za humor.Ti i tova chustvo li go nyamash choveche bedno i neshtastno.Kak moje chovek da e tolkova beden  duchevno,may tzyalata vi pasmina koyato vliza v tozi sayt taka bezpardono ste pulni neshtsnitzi.

Offline onegavon

• Forum fan
AtaTurk ne e bil nikakuv "priqtel" na gologlaviq, toi e pravil politicheski reket na bolshevikite tai kato znae che i te bolshevikite sa protiv imperialistite, kato e kazal " nie sme s vas "  sled kato e vzel pomoshta  " ne ochakvaite ot tucite da stanat komynisti" s edna dyma "elate me fate markyche le chepate grande"
Mlado-tyrcite ot razlichni etnosi jivqli v Imperiqta ne sa ot osnovatelite  ;) Onegalfoncho te svalqt  ot vlast dinastiqta na syltanite  koito  syltani sa ot ogyz turkite na roda Kayi, sashto kato ogyrite s raznlichi plemena i ot roda Dylo tezi dva turkogovorqshti roda  sa ot klana Ashina  onegavoncho s lider Bymin kagan razdeleni ot Gyuokturk Imperia.

Gavoncho sega sled Osmanskata Imperiq  ste super barzozagrqvashti i barzorazvivashti  sashto i pri komynistite bqhte  onegavoncho , be napravo forsirate i boksyvate  ot mlqskane na fasyl po cql den ot barzo-razvitie ;D ::)

Нещо си хванал оттук-оттам ,ама не съвсем.Оногондурите са едно от прабългарските  племена и владетелския род е бил Дуло , които са свалени от власт в средата на 8в. Но не това е важното много родове са се изредили на българския престол виж Именника на българските ханове. Дуло са били във вражда с Ашина за твоя информация и Кубрат възстава срещу Западнотюркския каганат и обединените от него прабългарски племена създават Велика България.Така,че българи и тюрки, а по- късно и турци независимо от това дали са имали родствена връзка в миналото винаги са били врагове.То и и със сърбите сме близки , ама това не пречи да се бием от векове. Същото е и с турците докато завземат останалите бейлици в Мала азия доста кръв се е проляла. Така,че кръвната връзка не значи нищо в случая.

Относно Османската империя важното е не кой е премахнал султаната, а защо. Напъни се да прочетеш автобиографията  та Ататюрк и ще намериш верния отговор.

Offline ibrahim65

• Moderator
Видяхте ли БЕ видяхте ли,
паметника на Васил Левски
вече е готов,остава само откриването.
Казаха и го направиха браво, браво.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Монументален комплекс "Васил Левски" - проектът

Offline Marlboro

• Forum fan
Нещо си хванал оттук-оттам ,ама не съвсем.Оногондурите са едно от прабългарските  племена и владетелския род е бил Дуло , които са свалени от власт в средата на 8в. Но не това е важното много родове са се изредили на българския престол виж Именника на българските ханове. Дуло са били във вражда с Ашина за твоя информация и Кубрат възстава срещу Западнотюркския каганат и обединените от него прабългарски племена създават Велика България.Така,че българи и тюрки, а по- късно и турци независимо от това дали са имали родствена връзка в миналото винаги са били врагове.То и и със сърбите сме близки , ама това не пречи да се бием от векове. Същото е и с турците докато завземат останалите бейлици в Мала азия доста кръв се е проляла. Така,че кръвната връзка не значи нищо в случая.

Относно Османската империя важното е не кой е премахнал султаната, а защо. Напъни се да прочетеш автобиографията  та Ататюрк и ще намериш верния отговор.

Kutrigyri i onogyndyri s razlichni plemena sa ot ogyr grypata na turkoezichnite turki Gavoncho razdeleni ot Gyuoktyrk  imperiq s lider Bumin kagan ot klana Ashina.  Ne samo ogyrite ot roda  Dylo vodqt vrajda edin sreshty dryg ami  i vsichki plemena  se  biqt edin sreshty dryg  i na tozi politicheski cikal  my vikat  Regionalizam kojto region sa turkoezichni  Gavoncho  i koga se obedinqt formirat imperii sreshty drygi kyltyri v regiona.

Koi vie  ste bili vragove i na kogo Onegavoncho ? Koi ste vie, turkite na Atilkese  ili potomci na  nqkvi togavashni manipylirani polyidioti s akul kolkoto  na fasylche, ne be kolkoto na leshta ;D taka narechenite  haidyti/teroristi segashno / na koito  pokoleniq vse oshte ne znaqt ot koq etnos  sa dedite im. Taka che nqma takav etnos bAlgari ima bylgar- turki koito sa osnovali Tyna-Bylgar. 8)
Nqma za k'vo az da cheta tova koeto  mnogo dobre znam  za  AtaTurk  one Gavoncho.

Offline onegavon

• Forum fan
Не един срещу друг , а всички български племена заедно срещу  тюрките Борко.Схващаш ли разликата ,ако трябва да бъдем точни Гостун от рода Ерми според някои източници е започнал бунта срещу омразните тюрки.А кои сте вие бе пич хазарски слуги и отцепници това са твоите предци. За нас пише още Анонимния латински хронограф през 354г. още преди Римската империя да рухне заедно с хуните сме воювали  срещу римляните.Бумин хан е бил тогава още в ташаците на прапрадядо си и е пасял козите по Алтайските чукари.Не сравнявай несравнимото вие сте много по- късно творение не си присвоявайте чужди постижения.Вие сте потомци на едно малко огузко племе кайъ едно от 24 -те и нищо повече. Даже според Махмуд Кашгарски не сте и огузи, ами сте тюркизирани монголи родствени с татарите.Прогонени от пасищата си  в Средна Азия наемници на Караханидите и техни слуги. По милостта на Селджушките султани са ви дали земя във Витиния.   Süleyman bin Kaya Alp; (1178—1227 г.) дядо на Осман  основателя на вашата империя удавил се в Ефрат търсейки покровителство за жалката си тогава орда от бегълци. Това са вашите предци една група бегълци няма какво да се кичиш с историята древния Тюркски каганат. До Осман сте сте просто група странстващи чергари преживяващи от милостта на Караханидите и после на  Селджуките.По- късно от благодарност за подадената ръка  сте я отхапали и сте се обърнали срещу благодетелите си дали ви земя и покровителство. Отношениятта между древните тюрки  и   прабългрите  са се  развивали в други времеви  измерения и не  касаят ни най- малко племето кайь което се е появило много по- късно на историческата карта от древните българи .Нямало етнос българи смешник, а на какъв език пишеш бе умнико на турски ли, на фарси ли , а кажи де? Да си чувал случайно за Република България със столица София или това е някакква фикция?Ти очевидно не пращиш от интелект, ама не ти обяснявам колко ти е голям мозъка .За това престани да правиш обидни квалификации.

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
A be chovek,a be siderovska glavo mislih si che kato nyamash znzniya po tova pokoeto izkazvash mneniya  pone imash chustvo za humor.Ti i tova chustvo li go nyamash choveche bedno i neshtastno.Kak moje chovek da e tolkova beden  duchevno,may tzyalata vi pasmina koyato vliza v tozi sayt taka bezpardono ste pulni neshtsnitzi.

Ние , вие нещо бъркаш родовете може би защото си истински турчин :D . До сега не разбра ли , че си пишеш с един човек  ;D Хапни една баклава и се успокой ...... или в специалните части не са ли те учили  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline Suleyman.45

• Advanced member
Ne me interisuva ogancho li si ogeycho li si  no po vsichko lichi,che si prznoglava atakistka svinya.Ne moga da razbera zashto rukovodstvoto na sayta dopuska hora s takova prostashko kulturno nivo da uvonyavat sayta na ganyovshtina.Takuv tip antichovetzi ne biva da budat dopuskani v sayta,v Kurcali  serbez forum s edni:gyavur nahalen chupkata shtyha da mu pokajat vratata.

Offline KaraIbrahim

• Moderator

;D ;D ;D ;D Сега робите са виновни , че са се освободини от османлийския гнет , от кога избриците станаха мишки където реват за правдини !  ;D Няма да стане момчета , вашия филм няма кой да ви се върже , пишете от дистанция , много сте ербапи защо не ви видим някъде в действие . Пред компютрите всеки може нещо май ви е страх от тези хайдути като толкова много ги коментирате , да ви кажа май има защо :D

От османски гнет може и да са ГИ освободили,но от робската психика никой никога няма да ви освободи!Юначеството  ви е само на трапезата - когато булката забави мезето я шамаросвате.

Offline Marlboro

• Forum fan

K'vi sa tiq "bAlgarski" :o plemena koito gi balnyvash oneGavoncho tezi plemena sa turkogovorqshti bulgari, koito sa / buglashik /omesheni turki ,tehni  Kotragovi rodstvenici vse oshte govorqt turkik e-iiii  tam gore na severoistok.
 Nikoi ne trqbva  zadaljitelno da e istorik ili uchen -isledovatel za da razbere tova ,che  bulgarite na Atilkese sa turki kakto i celiq svqt znae, samo haidyti ne sa chyli a moje bi shtoto jiveqt v peshteri i chykari //mejdy  drygoto  "chykari "e chisto turkska dyma i idva s bylgar-turkite tova skoro go chetoh . 8)
 Nqmam namerenie sega i za teb specialno da  tarsq i rovq i da se dokazvam koeto se znae veche ot cql svqt  puk i koito i websait da poglednesh pishe za bulgar-turkite a vie haidytite neka si povtarqte kato papagali  s manipylirani  fasyleni mozacheta k'vot si znaete.
  Za "vas" samo anonimni  haidyti/teroristi  moje da pishat i sa pisali a ne latinski hronisti , shtoto vse oshte po balkanskiq poly-ostrov ne sashtestvyva nito etnos nito termin kato "bAlgari" i nokoga ne e imalo do pristiganeto na bulgar-turkite v 7- mi vek, puk ti ako shtesh  ne samo yshite moje i bonbonkite  da si gi parjish na tigan ot qd.  ;D
  Veche  kazah osven lesno manipylirani haidyti s malki mozacheta kolkoto na  bybolechki nqma koi dryg da mrazi tyrcite shtoto tam jiveqt ot vsichki tezi etnosi koito pravqt tyrskiq narod kato gi izbroih specialno za teb i za dokazatelstvo sa milionite tyristi ot cql svqt v tyristicheska Tyrciq.
    A i kakvo obshto  moje da imat antichnite korenni jiteli i pridoshlite  po vremeto na Osmanskata Imperiq i novozaselenite savremenni tyrski grajdani  s roda na Syltanite i ogyzskite plemena  ostanali ot seldjykskite beistva.
Istoriqta  koqto drankash s maslen fener ot peshterni klinopisni zavartylki li si chel ili haidyti/teroristi ti pomognaha s promivkata na ... da ne  kaja kuv mozak, che moje da revnesh otnovo.  :-[

Tozi izfabrikyvan ezik ne e bylgarskiq ezik bulgarskiq se govori vuv Volshka Bylgariq  tyk na balkanite e smesica ot  antichno-makedono-rimo-vizantiisko-osmansko s otkradnati  kopski bykvi ,zatova ne moje da ima  etnos "bAlgari" kato tezi dialekti polycheni po vsichki kraishta na Tyna -Bulgar  Imperiq  potvarjdavat  fakta ,che e govoreno na razlichni ezici  ot razlichni narodi  predi  cherkovno-slavqnskiq i sled novovavedenata azbyka s otkradnatite kopski  bykvi  ot Kliment s jitejska nadstavka Ohridski kato "kirilica"... 44-ri kopski bykvi  sled vreme premahnati 12 ta oshte 2-ve i nakraq ostavat 30 inache kak li shtqhte da gi zybrite  tezi 44-ri bykvi  ::)

Offline onegavon

• Forum fan
Ne me interisuva ogancho li si ogeycho li si  no po vsichko lichi,che si prznoglava atakistka svinya.Ne moga da razbera zashto rukovodstvoto na sayta dopuska hora s takova prostashko kulturno nivo da uvonyavat sayta na ganyovshtina.Takuv tip antichovetzi ne biva da budat dopuskani v sayta,v Kurcali  serbez forum s edni:gyavur nahalen chupkata shtyha da mu pokajat vratata.

Много ниско паднахте  ,като нямате аргументи.То трябва и да си учил  иначе отиваш на свини ,античовеци,гявури нахални и т.н.

Offline onegavon

• Forum fan
Много ниско паднахте  ,като нямате аргументи.То трябва и да си учил  иначе отиваш на свини ,античовеци,гявури нахални и т.н.
   K'vi sa tiq "bAlgarski" :o plemena koito gi balnyvash oneGavoncho tezi plemena sa turkogovorqshti bulgari, koito sa / buglashik /omesheni turki ,tehni  Kotragovi rodstvenici vse oshte govorqt turkik e-iiii  tam gore na severoistok.
 Nikoi ne trqbva  zadaljitelno da e istorik ili uchen -isledovatel za da razbere tova ,che  bulgarite na Atilkese sa turki kakto i celiq svqt znae, samo haidyti ne sa chyli a moje bi shtoto jiveqt v peshteri i chykari //mejdy  drygoto  "chykari "e chisto turkska dyma i idva s bylgar-turkite tova skoro go chetoh . 8)
 Nqmam namerenie sega i za teb specialno da  tarsq i rovq i da se dokazvam koeto se znae veche ot cql svqt  puk i koito i websait da poglednesh pishe za bulgar-turkite a vie haidytite neka si povtarqte kato papagali  s manipylirani  fasyleni mozacheta k'vot si znaete.
  Za "vas" samo anonimni  haidyti/teroristi  moje da pishat i sa pisali a ne latinski hronisti , shtoto vse oshte po balkanskiq poly-ostrov ne sashtestvyva nito etnos nito termin kato "bAlgari" i nokoga ne e imalo do pristiganeto na bulgar-turkite v 7- mi vek, puk ti ako shtesh  ne samo yshite moje i bonbonkite  da si gi parjish na tigan ot qd.  ;D
  Veche  kazah osven lesno manipylirani haidyti s malki mozacheta kolkoto na  bybolechki nqma koi dryg da mrazi tyrcite shtoto tam jiveqt ot vsichki tezi etnosi koito pravqt tyrskiq narod kato gi izbroih specialno za teb i za dokazatelstvo sa milionite tyristi ot cql svqt v tyristicheska Tyrciq.
    A i kakvo obshto  moje da imat antichnite korenni jiteli i pridoshlite  po vremeto na Osmanskata Imperiq i novozaselenite savremenni tyrski grajdani  s roda na Syltanite i ogyzskite plemena  ostanali ot seldjykskite beistva.
Istoriqta  koqto drankash s maslen fener ot peshterni klinopisni zavartylki li si chel ili haidyti/teroristi ti pomognaha s promivkata na ... da ne  kaja kuv mozak, che moje da revnesh otnovo.  :-[

Tozi izfabrikyvan ezik ne e bylgarskiq ezik bulgarskiq se govori vuv Volshka Bylgariq  tyk na balkanite e smesica ot  antichno-makedono-rimo-vizantiisko-osmansko s otkradnati  kopski bykvi ,zatova ne moje da ima  etnos "bAlgari" kato tezi dialekti polycheni po vsichki kraishta na Tyna -Bulgar  Imperiq  potvarjdavat  fakta ,che e govoreno na razlichni ezici  ot razlichni narodi  predi  cherkovno-slavqnskiq i sled novovavedenata azbyka s otkradnatite kopski  bykvi  ot Kliment s jitejska nadstavka Ohridski kato "kirilica"... 44-ri kopski bykvi  sled vreme premahnati 12 ta oshte 2-ve i nakraq ostavat 30 inache kak li shtqhte da gi zybrite  tezi 44-ri bykvi  ::)

Сто пъти ли трябва да ти обяснявам ,че езика на който са говорели прабългарите е без значение.Друг е въпросът ,че няма никакви сигурни доказателства какъве бил освен , че е бил близък с хазарския.

Историческите факти са следните:
- прабългарските племена са били подчинени на Тюркския хаган и по - късно се освобождават.Като създават собствена държава Велика България, а не Велика Турция.
-Специално за теб понеже ту ни пишеш балгари ту билгари, а и булгари вярното  е БЪЛГАРИ. Волжските българи произнасят звука "У" потъмнен преминаващ в звука "ъ" това го чух с ушите си от един езиковед професор от Уфа столицата на Башкортостан .Наложил се е варианта с " у " - булгары защото в руската кирилица не използват  ер голям  и за да се различават от нас  те ни изписват болгары.

Последните ти простотии за измисления език и откраднтата коптска азбука ги оставам без коментар.

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
   От османски гнет може и да са ГИ освободили,но от робската психика никой никога няма да ви освободи!Юначеството  ви е само на трапезата - когато булката забави мезето я шамаросвате.

Историята говори  ;D ;D ;D ;D

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan

Историческите факти са следните:
- прабългарските племена са били подчинени на Тюркския хаган и по - късно се освобождават.Като създават собствена държава Велика България, а не Велика Турция.

При Гёктüуркския Хаганат сте се мотали между краката ни, после при Хазарския и Алтън Орду ( Златната Орда дето му викате на съвременнен български).
През 1299 г ви уптавлява Татарски Турчин Чака Ногай. През 1365 г искате помощ от Османлиите против Византийците но в битката ви няма никакви и накрая са ви приютили за 500 г. Сега ми се фръцкате с врели некипели като 5 на нож. Утешавайте си се; че какво друго ви остава в положението в което се намирате. От скут на скут ;) :D :D :D :D

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
Що си мисля, че вие сте комплексираните!? ;)

При Гёктüуркския Хаганат сте се мотали между краката ни, после при Хазарския и Алтън Орду ( Златната Орда дето му викате на съвременнен български).
През 1299 г ви уптавлява Татарски Турчин Чака Ногай. През 1365 г искате помощ от Османлиите против Византийците но в битката ви няма никакви и накрая са ви приютили за 500 г. Сега ми се фръцкате с врели некипели като 5 на нож. Утешавайте си се; че какво друго ви остава в положението в което се намирате. От скут на скут ;) :D :D :D :D
Алооо кукоригуто  :D :D :D :D да ти припомням ли пак последните битки? :D :D :D :D А що се отнася за Визнатия тя май се възражда и ще помете това недомислие наречено Турция! :-*