Author Topic: Подкрепа за помаците в Северна Гърция!  (Read 129520 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
Тези , които се занимаваха с истинско разучаване на историята на българите мюсюлмани отдавна не пишат вече  ;) Останаха "новите турци  "  ;D

Offline Hadj

• Adviser
Българите мюсюлмани са дезертирали от турската армия по време на Балканската война - такъв е бил и моят дядо . Причините и изводите всеки сам да си ги прави !  ;)
Явно е в гена ти дезертьорството,защото и ти си дезертирал от корените си.

Offline Hadj

• Adviser
Тези , които се занимаваха с истинско разучаване на историята на българите мюсюлмани отдавна не пишат вече  ;) Останаха "новите турци  "  ;D
Ако според теб и още някой в сайта историята на помаците се покрива с измешльотината  "Време разделно" аз
търся истината в родовите спомени.Всеки който пише нещата както ги е чул от дадите си и не съвпадат с теорията за "кървавия турски ятаган" бил насаждал омраза към християните.Сигурно не ви хасесва че аз  се отнасям с еднакво уважение и кам турския и българския народ,а според вас трябва да мразя турците  и понеже не е така се дразните.
       Аз ви пиша за история част от историята на рода ми,когато брата на дядо ми бил  "мобилизиран" да работи каторга
заедно със сръбски пленици било  някъде  1916-17 година.Какава Османска империя се варти в главите ви?

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Европейците са наричали Турци всички поданници - мюсулмани в Османската Империя. Така че всичко отрицателно каквото е имало е натоварвано върху този израз без значение кой го извършил, евреин, християнин, чергезин, арменец, арнаутин, боşнак и пр. Даже и митът Батак е стоварен върху Турците, иначе според най-новата българска история излиза че българите сами са се клали помежду си.  :D :D :D Това е плод на параноична социална шизофрения.
Тази параноя сега се казва ''Неоосманизъм'' Треперят горките, сами си измислят и после сами си се плашат. ;D ;D ;D

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!

Умолявам всички по тази тема да не я превръщат в лични дразги и Спам..,заглавието е :

Re: Кампания на сдружение"Родопски Хайдути" в подкрепа на помаците в Северна Гърция!!!!

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
Мерси Назми , трябва малко ред да се вкара иначе не става !  :)

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
Няма нищо по хубаво от лошото време - особено когато вали сняг и бялата му чистота скрива макар и за малко, поразиите и боклуците сътворени от човека.
Винаги е красиво, когато всичко е покрито със сняг .

Offline onegavon

• Forum fan
Тази тема е оспамена тотално и е най- добре да се заключи.Никой не пише по същество, а само се разменят обиди.

Offline ibrahim65

• Moderator
Аз съм на същото мнение да се заключи тази тема,
така и не разбрах нищо, нито от айдуците, нито от кампанията им.

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
Вие пишете глупости и простотии после ревете да се затваря , ами кажете нещо смислено . Хайде давам ви задача , на какъв език се пее в клипчето  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=Opy507Hpdgg#

Коментирайте песните на българите - мюсюлмани в северна Гърция ? Защо се пее за комитлък за воеводи , хайдути за борба ? Против какво са се борили ако всичко им е било прекрасно ? И без простотии за да не спамите темата. Смислени отговори дайте на това чудо ? Как пеем едни и същи песни имеми едни и същи родове  , че пък и за хайдути и войводи се дума ?

Offline С.Стефанов

• Avarage member
              Hadj,
              Мисля,че тука е мястото да разкажеш историята на Али Байрактаров от с.Триград, по която Хайтов написва разказа и сценария на филма "Краят на песента".Има ли нещо общо с горепосочената песен.Преиначена ли е действителността от Хайтов?

Offline Hadj

• Adviser
   Не забравяйте,че Хайтов е ползвал автентичните разкази на хората на база на които е създал своите худажествени образи
  и произведения.Разказите са художествено творчество на Хайтов и е нормално и не е осъдително ,че вътре в голяма степен
  присъства мненитео на автора.Например прототипа на героя  бил забягнал в ксантийско но автора да опише колко е  отвартително в Турция в разказа пише че Али бил там и колко са лоши там нещата.По отношение на моята издиравтелска дейност ако искаш ще ти пиша на лични,не искам тук да споря с дървени глави.
            А темата наистина е безсмислена.Тези които имаме приятели от братята помаци в Гърция знаем много добре ,че пред тях никога не е стояла и не стои дилемата дали са българи или помаци,спора при тях е дали са турци или помаци.

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
Защо не напишеш да видят и "дървените " глави ?  ;D Интересно ще е какво е съчинено  :o

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Културата е обединяващият фактор на Помаци и Турци. В Турция няма никакви задръжки за бракове между Мюсулмани независимо от какъвто и да е етнос. Това е трудно разбираемо за някои Балкански страни където се е загдездила ксенофобията. Има и други неща които са чужди на тези ксенофоби, но днес не искам да им развалям настроението ;)

Offline Marlboro

• Forum fan
   Тези които имаме приятели от братята помаци в Гърция знаем много добре ,че пред тях никога не е стояла и не стои дилемата дали са българи или помаци,спора при тях е дали са турци или помаци.

Tova spored men shte reche ,che propagandata s mnogokratnite pokrastvaniq i promivane na mozatci s dezinformacii ot haidyto-komynisti ne e mogla da premine zad Rodopa planina.