Loshoto e che vuobshte ne moje da se smeete moje samo da se potigravate i zlobeete.Pulnata lipsa na chustvo za humor,pulnata lipsa na elementarna chovechnost vi pravi,kakto vi e opredelil edin moy sumishlenik-prshternyatzi.Peshternyatzi,no ne Izsledovateli,a zakostineli purvobitni hora s purvobitni istinkti-omraza i strah,drugo nyamate.Ne znaete kakvo e molitva,ne znaete kakvo e da obichash,da budesh obichan.Jalki nechistoplutni sushtestva nechovetzi tova ste vie.Rodopskiya haydutin neupulnomoshten ot nikogo govori vse za bulgari-hristiyani i bulgari-musulmaniba bez vuobshte da ni interesuva mnenieto mu.Predi dosta vreme beshe pomestil edin kolaj nakoyto chisto goli jeni oka cheni na krustove vnushvaha,vidite li musulmanite razpuvat jenite na krustove.Pod kolaja imashe isterichno vuzklitzanie:evropeytziiiiiiii"Mojete li da si predstavite shto za bolen mozuk ima tozi chovek.Da lujesh umishleno,da klevetish umishleno i nay vajnoto da smatash,che si patriot.Kakvito sa siderovtzi i karakachanovtzi takiva sa i tzyalata im pasmina-glutnitza pobesneli kucheta.