K'vi sa tiq "bAlgarski"
plemena koito gi balnyvash oneGavoncho tezi plemena sa turkogovorqshti bulgari, koito sa / buglashik /omesheni turki ,tehni Kotragovi rodstvenici vse oshte govorqt turkik e-iiii tam gore na severoistok.
Nikoi ne trqbva zadaljitelno da e istorik ili uchen -isledovatel za da razbere tova ,che bulgarite na Atilkese sa turki kakto i celiq svqt znae, samo haidyti ne sa chyli a moje bi shtoto jiveqt v peshteri i chykari //mejdy drygoto "chykari "e chisto turkska dyma i idva s bylgar-turkite tova skoro go chetoh .
Nqmam namerenie sega i za teb specialno da tarsq i rovq i da se dokazvam koeto se znae veche ot cql svqt puk i koito i websait da poglednesh pishe za bulgar-turkite a vie haidytite neka si povtarqte kato papagali s manipylirani fasyleni mozacheta k'vot si znaete.
Za "vas" samo anonimni haidyti/teroristi moje da pishat i sa pisali a ne latinski hronisti , shtoto vse oshte po balkanskiq poly-ostrov ne sashtestvyva nito etnos nito termin kato "bAlgari" i nokoga ne e imalo do pristiganeto na bulgar-turkite v 7- mi vek, puk ti ako shtesh ne samo yshite moje i bonbonkite da si gi parjish na tigan ot qd.
Veche kazah osven lesno manipylirani haidyti s malki mozacheta kolkoto na bybolechki nqma koi dryg da mrazi tyrcite shtoto tam jiveqt ot vsichki tezi etnosi koito pravqt tyrskiq narod kato gi izbroih specialno za teb i za dokazatelstvo sa milionite tyristi ot cql svqt v tyristicheska Tyrciq.
A i kakvo obshto moje da imat antichnite korenni jiteli i pridoshlite po vremeto na Osmanskata Imperiq i novozaselenite savremenni tyrski grajdani s roda na Syltanite i ogyzskite plemena ostanali ot seldjykskite beistva.
Istoriqta koqto drankash s maslen fener ot peshterni klinopisni zavartylki li si chel ili haidyti/teroristi ti pomognaha s promivkata na ... da ne kaja kuv mozak, che moje da revnesh otnovo.
Tozi izfabrikyvan ezik ne e bylgarskiq ezik bulgarskiq se govori vuv Volshka Bylgariq tyk na balkanite e smesica ot antichno-makedono-rimo-vizantiisko-osmansko s otkradnati kopski bykvi ,zatova ne moje da ima etnos "bAlgari" kato tezi dialekti polycheni po vsichki kraishta na Tyna -Bulgar Imperiq potvarjdavat fakta ,che e govoreno na razlichni ezici ot razlichni narodi predi cherkovno-slavqnskiq i sled novovavedenata azbyka s otkradnatite kopski bykvi ot Kliment s jitejska nadstavka Ohridski kato "kirilica"... 44-ri kopski bykvi sled vreme premahnati 12 ta oshte 2-ve i nakraq ostavat 30 inache kak li shtqhte da gi zybrite tezi 44-ri bykvi