Author Topic: Ислям - Islyam  (Read 185195 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

neru

• Guest
Re: Ислям
« Reply #285 on: May 18, 2010, 00:48 »
1-во.-Това  са погрешните представи породени от научни теории, а не от историческо познания.
- Науката е тази,която движи света.Сигурен съм ,че всеки разумен индивид опира до нея!
2-ро.-Православен.
-Не съм православен!Кое те наведе на мисълта за това?
3-то.-Инак си много добър с определенията и квалификациите.
-Тук си много прав!Право куме та в очите!
4-то.-Искам да знаеш само едно,че не се правя на"некој си голем верник"и само Бог(Аллах) знае кой е такъв
-Ти също!
5-то.Ако  беше прочел и вникнал внимателно в съдържанието на написаното от мен, щеше непременно да забележиш   ,че не това съм имал предвид.
-Чета тевоите постинги от доста време.Дори голяма част ги имам копирани.Сигурното е ,че ще ги използувам в определен момент!!!!
6-то.Най-общо  в разговорния език под интелект се разбира способността на човек да мисли, да  възприема и осъзнава дадена информация, както и да си служи с нея. Видимо е че не ти се отдава.
-За моето ниво,явно е повече достатъчно!
7-мо.- И спорете с  хората на Писанието само по най-хубавия начин, но не и с онези от тях, които  угнетяват, и кажете: “Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас.  Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени.”” (29:46)
-Как те угнетявам?Системата на всички живи в природата е отворена или не съм прав?Всяка коза,за своя крак.
8-мо.-Историята трябва наистина да се знае, но реваншизмът си е  отвратителен отвсякъде.
-Реваншизъм?Точно ТИ не ми говори за това! Моля!!
9-то.-Дай да гледаме на нещата с малко повече трезвеност и реализъм  и по-малко да хвърляме емоция.
-Съгласен!
10-то.-Имайте  уважението на хората, за които пишете.
-Винаги!Но само при положение,че няма фалшиви моменти.
11-то.- И първо мислете преди да сеете раздор и  омраза.
-Омраза и раздор няма!Има идеи и разнообразие на възприятията.Също както в природата!
12-то.-Всеки различен е красив по-своему и в това е красотата на  природата!
-Направо си в 10-ката!
13-то-Нивото на  дискусията падна доста ниско с последните  два-три поста и няма какво да си  кажем повече.
-Напротив!Не сме започнали!Силно се надявам този саѝт да не се превърне в монолог!

Offline muti6

• Adviser
« Reply #286 on: May 18, 2010, 06:53 »
Наистина си неспасяем!И какво като ми копираш постингите?Сложи си ги в една рамка и си ги закачи на стената и им се радвай.хич нямам намерение да си меря ината в надприказване и писане с теб.Както беше казал един умен човек:Насила неможеш да дадеш,само можеш да вземеш" .    "Всеки  да си остане при мнението и халал да му е!
И не се прави  на умник,казах ти не ти се отдава!!!

Offline fotakiev

• Forum fan
« Reply #287 on: May 18, 2010, 09:02 »
Не може един човек уважаващ себе си(богослов да кажем)да пада на ниво,което не харесва. 
Макар и казано с догадки те разбрах какво имаш в предвид,защото сме си говорили за тези неща  и преди в чата и не само,а и не се познаваме от днес.
Мисля ,че си ме разбрал погрешно и ще се наложи да оправя това.Аз никога не съм търсел конфронтация.Даже отбягвам да пиша в тези тема конкретно,защото тя си е за мюсюлмани и само чета.Има случаи обаче,в които човек не може да остане безучастен ,като обикновено не започвам първи,а просто реагирам.
Сега искам да ти обясня защо реагирах...Нашият модератор от Македония пусна материал,който не мисля че не е никак нормален,не параноичен,не комплексарски,не радикален.Защо мисля така?
Винаги е била спорна темата за приемането на исляма през всички периоди на ислямско териториално разширение на Арабски Халифат или Отоманска империя.Споровете са били покрай това ,дали исляма се е разпространявал мирно или с оръжие.Ето какво се казва сега в клипа на Недим:
"..Аллах ще  победи в Европа без оръжия,без завоевания.На нас няма да ни трябват терористи или химически бомби.Над петдесетте милиона Мюсюлмани в Европа,ще обърнат в ислям континента за няколко десетилетия.
Това говори,че исляма работи с оръжия,терористи и химически бомби за победата на Аллах,но излишно,защото самите мюсюлмани ще дирижират и доминират в Европа заради мнозинството си след определен брой години.Нали?
Та Надим си измива ръцете като казва,че този клип и радикален не го е правил мюсюлманин,но забравя,че тези горе цитирани думи са на Ислямски лидер.Говори за врагове и споменава дехристиянизацията на Европа.Кой са враговете ..християните,Европа,не мюсюлманите?
Тази явна войнственост няма друга дума освен ИСЛЯМСКИ РАДИКАЛИЗЪМ!
А Вие/Ти какво правите?Мълчите си.Защо си мълчите?Защото ви допада казаното или защото исляма забранява конфронтация между мюсюлмани заради християнин(неверник според Вас)Хайде си го кажем правичката ,че е така... Нали знаеш,че когато си мълчиш в дадено неправомерно деание и ставаш съучастник?

Мислите ли че противопоставянето с " другите" е Христов подход. 
Ех Мутиш, имаш ли представа какво е Христов подход?И защо и ти стана като други с двоен аршин почна да мериш?Защо не ти направи впечатление явното безпричинно противопоставяне на един наш член от сайта имам,който непропуска никога да се конфронтира с християни и за християнство?
Ако искаш да имаш Христов подход първо трябва да си честен със себе си и с другите,защото горе написаното от мен говори,че не си.

Представи си само как би се чувствал представител на друга религия,четящ твоите постове и др.подобни.Какво ще остане в тяхното съзнание освен омраза и ненавист към християнството. 
Такова чувство ли се заражда у теб,Мутиш?Кажи поне една причина да е така...

Задавал ли си си въпроса,че в света се шири тероризъм и насилие , който е   последствие от омразата и ненависта предизвикани от такива "христиански"   твърдения,като твоите.
Затова ли има ислямски тероризъм Мутиш?Защото някои мисли различно?Защото някой оспорва и се съмнява в достоверността на някои ислямски постулати? 

Може ли омразата срещу ближния да създава единение.. 
Не разбира се,но и не може да искаш единение само когато  всички са еднакви и са мюсюлмани...

Вярно е ,че две религии не могат да бъдат прави,но  вярно е, и че по плодовете се познава кой е прав.
Да, по плодовете се вижда кой е прав!

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
« Reply #288 on: May 18, 2010, 10:54 »
Фотакиев в момента мюсюлманите в Европа могат да се сравняват до голяма степен с ранните християни. Да не говорим за кръстоносните походи в Ирак и Авганистан. И тази измилена и нагласена личност Осама бин Ладен, който уж заплашвал мира в САЩ и Европа и който беше причината да се иземе петрола на Ирак и да се контролира дрога в Афганистан. Така че имай го в предвид че през тези години вероятно ще дойде и нашия Константин Велики и тогава наистина ще настане мир в света, така като се споменава в нашите свещенни книги. Защото в света до известно време ще живеят само праведници.

Offline fotakiev

• Forum fan
« Reply #289 on: May 18, 2010, 11:53 »
Фотакиев в момента мюсюлманите в Европа могат да се сравняват до голяма степен с ранните християни. Да не говорим за кръстоносните походи в Ирак и Авганистан. И тази измилена и нагласена личност Осама бин Ладен, който уж заплашвал мира в САЩ и Европа и който беше причината да се иземе петрола на Ирак и да се контролира дрога в Афганистан. Така че имай го в предвид че през тези години вероятно ще дойде и нашия Константин Велики и тогава наистина ще настане мир в света, така като се споменава в нашите свещенни книги. Защото в света до известно време ще живеят само праведници.
Света се бори с тероризма,а не с мюсюлманите.Е случая за теб тероризма и исляма едно ли са,че се смяташ за мъченик?

Междувпрочем ти съвсем открито си казвал,че се смяташ за муджахидин.Ако не си спомняш ,може да ти припомня думите ти.

Какво е муджахидин?Муджахидин означава борец(боец) в превод на арабски, като борец(боец) на свещената войната на исляма и това е  така нареченият: "джихад".
Всеки един загинал боец муджахидин  се смята за мъченик на вярата на Аллах, и че директно отива в рая.

Та ти Хюсеин Мехмед(pomak BG), с какво си угнетен,засегнат,притиснат или мъчен, че си решил да оправдаваш терористите и радикални мюсюлмани в Авганистан и Ирак?

П.П.Имам еъпрос към всички умерени мюсюлмани, които смятам за редно да задам в нова тема,поради важността на материята:
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,3546.msg60428.html#msg60428

sirrio

• Guest
« Reply #290 on: May 18, 2010, 13:27 »
Защото в света до известно време ще живеят само праведници...

Нещо много си се объркал. Предсказанията на най-великите предсказатели казват, че в скоро време всички съществуващи религии (които в момента разделят хората) ще изчезнат и ще бъдат заменени от една нова обща за човечеството религия, която ще дойде от Изток. Това е предсказано от Нострадамус, Ванга и други.

Offline muti6

• Adviser
« Reply #291 on: May 18, 2010, 14:22 »
Цитат:"Ако искаш да имаш Христов подход първо трябва да си честен със себе си и с другите,защото горе написаното от мен говори,че не си".
Искам да знаеш,че си мислех същото за теб и ще бъда радостен ,ако успееш да промениш мнението ми.

Фотакиев,ни най-малко съм искал да обидя някого или пък да се занимавам с твоята личност.Радва ме това ,че до някаде си ме разбрал какво точно искам да ти кажа,но не мога да приема когато "доказани"хора от сайта се подават на елементарна провокация и отвръщат по същия начин.Колкото до това дали меря с двоен аршин си абсолютно в грешка.Винаги съм давал признанитето си на честните и добри хора(няма значение от етноса и религията,която изпълняват).По някой път аз също си изпускам нервната система ,с което не мога да се гордея и моляда бъда извинен ,ако съм засегнал някого.В  момента, ние всички сме в загуба! 
Благодаря  за отговора и за стремежа ти да се докоснеш до истината!!!

sirrio

• Guest
« Reply #292 on: May 18, 2010, 14:26 »
Вижте на какъв доклад от 2005 г. попаднах в интернет
Интересни заключения има след стр.93

ИНСТИТУТ ЗА ФИЛОСОФСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ КЪМ БАН
РИСКОВЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ИСЛЯМСКИ ФУНДАМЕНТАЛИЗЪМ И ТЕРОРИЗЪМ

http://www.philosophybulgaria.org/books/Riskove.pdf

Offline isa71

• Forum fan
« Reply #293 on: May 18, 2010, 15:23 »
           Разпространяване на прелюбодеянието

Пророкът Мохамед (Бог да го благослови и с мир да  го дари) е казал-

Часът ще настъпи, когато прелюбодеянието стане широко   разпространено.
                (Сахих Бухари)

Отслабването на моралните ценности и чувството на  срам са описани   със следните думи:       
          Когато Съдният ден  наближи... чувството за срам ще бъде   толкова отслабнало, че посред улицата ще  бъдат осъществявани сексуални   връзки. (Табарани, Хаким; Хадиси за Последния  период, стр. 111)
Броят на  извънбрачните деца ще се увеличи. До такава   степен, че човек посред улицата ще  прелюбодейства с жени. (Mухаммад ибн   'Aбд aл-Расул Барзанджи, Aл-Иша'aх  ли-ашрат aл-сa'aх, стр. 140)
Ще настъпи такова  време, че посред улиците ще се   прелюбодейства с жени. Никой няма да се  противопостави на това.   (Mухаммад ибн 'Aбд aл-Расул Барзанджи, Aл-Иша'aх  ли-ашрат aл-сa'aх,   стр. 142)

В Европа излезе на  мода публичния секс.   "Сексуалната революция", подобна на тази, коsто се   случи преди няколко десетилетия в САЩ, прегърна стара Европа ... Този   бум започна през пролетта. Старото табу забраняващо на хората да правят   секс на публични места вече няма да работи. Двойките отиват до крайност и   вече не се притесняват от любопитни погледи, дори да ги снимат, а след   това да ги качват в Интернет. Този акт на любовта може да се види от   милиони потребители в целия свят.

Offline mirvam

• Adviser
  • Помакът си е помак!
    • Ислям
« Reply #294 on: May 18, 2010, 16:18 »
Нещо много си се объркал. Предсказанията на най-великите предсказатели казват, че в скоро време всички съществуващи религии (които в момента разделят хората) ще изчезнат и ще бъдат заменени от една нова обща за човечеството религия, която ще дойде от Изток. Това е предсказано от Нострадамус, Ванга и други.
И да ти кажа ли коя е тази религия? Ислямът. Обаче и Нострадамус и Ванга са премълчали това.  ;D

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
« Reply #295 on: May 18, 2010, 19:25 »
Фотакиев за мен е чест да се нарека муджахиддин, тъй като аз съм такъв но не с оръжие а с калем, който джихат е по-голям от този с оръжието. Като православен християнин мисля че и ти ще си доволен ако си мъченик и особенно ако ти разнасят кокалите тука там или ако те светнат с един ореол на някоя от стените на Александър Невски например  ;) .

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #296 on: May 18, 2010, 21:41 »
И да ти кажа ли коя е тази религия? Ислямът. Обаче и Нострадамус и Ванга са премълчали това. 

Бе то всички беди и религии все от исток са идвали,
ама кото гледам броя на китайците и индийците и как се множат няма как световната религия да е исляма :)

Пък и на кой му пука за "предсказанията" на шарлатани.

Offline mirvam

• Adviser
  • Помакът си е помак!
    • Ислям
« Reply #297 on: May 19, 2010, 04:47 »

Бе то всички беди и религии все от исток са идвали,
ама кото гледам броя на китайците и индийците и как се множат няма как световната религия да е исляма

Пък и на кой му пука за "предсказанията" на шарлатани.
И на мене ми е интересно на кой му пука.  ;D

Offline yusu

• Global moderator
« Reply #298 on: May 31, 2010, 17:39 »
      Йордан приел исляма!

Йордан приел Исляма

източник:www.kornitsa.com    Av4etu

neru

• Guest
Ynt: Ислям
« Reply #299 on: June 09, 2010, 19:15 »
Алекс Алексиев за радикалния ислям
March 17th, 2009 ·

Александър Алексиев е роден през 1941 г. в България. През 1965 г. емигрира в САЩ и става един от най-добрите анализатори на бившия СССР и комунистическия лагер. В момента Алексиев е съветник по въпросите на националната сигурност в Пентагона и ЦРУ, водещ сътрудник в Центъра за политика по сигурността и ръководител на програмата “Ислямски радикализъм и международен тероризъм”. Дълги години е работил за корпорацията RAND. Автор е на публикации по въпросите на ислямския тероризъм: “Уахабизмът – държавно спонсорираният екстремизъм”, “Нефтени милиарди за джихад”, “Таблиги Джамаат – невидимият легион за джихада”, “Съветската армия в Афганистан: поглед отвътре”, “Саудитският уахабизъм – врагът на САЩ и Русия” и други.

Алекс Алексиев
В интервю от 21 март 2006 година за Агенция “Фокус” и вестник „Труд” Алекс Алексиев заяви: „Ако Турция попадне под властта на ислямизма, нашата национална сигурност ще бъде сериозно заплашена”. Ето какво казва още Алексиев:

- Г-н Алексиев, наричате ислямизма идеология, докато много хора, го разбират като религия.

- Религията се нарича ислям. Ислямизмът е политическа идеология, която е тоталитарна по природа и много по-близка до фашизма и комунизма, отколкото до исляма като религия. Това е основната разлика, която не винаги са разбира от европейските правителства. Нещо като разликата между социалното и социализма.
(…)
Може би е вярно, че мнозинството от британските мюсюлмани са умерени, но е вярно също така, че една сериозна и все по-нарастваща част от това малцинство е попаднала под влиянието на ислямски екстремисти. През 2004 г. британското вътрешно министерство проведе изследване, според което 26 на сто от британските мюсюлмани не изпитват лоялност към Великобритания, 13 на сто одобряват тероризма, а 1 на сто са участвали в подготовката или в
изпълнението на терористични дейности у дома или в чужбина. Един процент се равнява на 16 000 души!

- Как се случи това в богата и толерантна страна като Великобритания?

- И известна част от вината е на останалите европейски правителства, които смятат, че повечето мюсюлмани са временни „гостуващи работници” и не полагаха никакви усилия, за да ги интегрират. Това, заедно с традиционната европейска ксенофобия доведе до гетоизирането на мюсюлманските общности. Растящата нетърпимост у второто и третото поколение имигранти от мюсюлмански произход срещу европейските общество и култура създаде плодородна почва за хиляди радикални ислямисти от Близкия изток да се заселят и проповядват посланията си на омраза. И всичко това беше възможно благодарение на 90-те млрд. долара, които Саудитска Арабия похарчи през последните 35 години, за да разпространява ислямския фашизъм.
(…)

- Къде е мястото България в този песимистична равносметка?

- Българските мюсюлмани са синкретични и от суфистки произход, и винаги са били умерени. Напоследък обаче се засилва присъствието в България на уахабитски групировки,които разполагат с големи финансови средства.
Много по-важно е бързото ислямизиране на Турция под управлението на Ердоган. Там днес има широко-мащабно нападение срещу светските традиции, установени от Мустафа Кемал Ататюрк. Във всички сфери на обществото турският секуларизъм е сериозно заплашен.
Ако Турция попадне под властта на ислямизма, нашата национална сигурност ще бъде сериозно заплашена.

В интервю за Агенция “Фокус” и вестник „Труд” от април 2006 година Алекс Алексиев коментира: „… Разпространението на ислямския екстремизъм в мюсюлманските гета в Западна Европа, където той започва все повече да се превръща доминиращата идеология с потенциално пагубни последствия за бъдещето на Европа”.

През 2008 година в интервю за “Фронт пейдж мегъзин” вицепрезидентът на Центъра за политика по сигурността на САЩ Алекс Алексиев отново коментира заплахата, която представляват шериатските финанси за САЩ и целия западен свят. По думите на Алексиев основната цел на шериатското финансиране е спонсориране на тероризма и ислямския екстремизъм в глобален мащаб.

„Шериатските финанси представляват значителна заплаха за САЩ и Запада. Много от тях нито се разбират добре, нито се вземат предвид от западните правителства, с частично изключение за субсидиите за тероризма. Тези заплахи варират от финансиране на терористична дейност и радикални ислямски мрежи по света до подкопаване на нашите финансови пазари и узаконяване на средновековно варварство под формата на шериатска доктрина, чиято единствена цел е най-малкото унищожаването на западната цивилизация и налагане на ислямистко управление в целия свят”.

На въпрос – как са се използвали шериатските финанси в миналото, Алекс Алексиев заяви: „Има голям брой подробно документирани случаи, в които свързаните с шериата институции са ангажирани с финансова подкрепа за тероризма и екстремизма, а много други ислямски банки се подозират в същото. Моята гледна точка е, че това продължава днес и то много вероятно се случва в голям мащаб”.

(…)

От 1973 г. Саудитска Арабия е изразходвала не по-малко от 100 млрд. долара в опитите си да подкопае позициите на Запада с популяризиране на радикалния ислям и омраза срещу нашите ценности и начин на живот. Тя успя в доминирането на повечето от мюсюлманските образувания в Европа и Америка и наложи своята омразни гледни точки над голяма част от мюсюлманското население. Мнозинството от нашите официални лица нямат представа за виско това, което случва дори в места като Пентагона или министерство на вътрешната сигурност, да не говорим за ФБР. Всъщност, сега ФБР са тези, които искат от радикалната ислямска организация CAIR, която има много свои представители в терористичните мрежи, да обучава техни агенти. Администрацията на Буш трябва да поеме своя дял от отговорността за това положение на нещата.

(…)

Въпреки големия успех на нашите военни в Ирак и Афганистан, ние губим войната срещу тероризма. Губим я, защото ние не сме във война срещу тероризма, а във война с варварството под формата на смъртоносна средновековна доктрина, която има за цел унищожението на нашата цивилизация. Още по-зле, ние сме обявили тези, които трескаво действат за изпълнението на тази цел, за наши стратегически партньори. Губим тази война срещу варварството също и заради това, че сме в процес на трансфер на голяма част от нашите финансови средства в хазните на врага, ставайки тотални зависими от петрола на тези паразитни рентиери, които скоро ще бъдат по-богати от нас, ако всичко това продължи. Погледнете само ентусиазираното приемана на шериатски финанси на Уолстрийт, които имат за цел нищо по-малко от легализиране на шериатския варваризъм на Запад, и ще видите колко далеч сме стигнали по този хлъзгав наклон.

Източници:

Българите-

Агенция „Фокус”

Вестник “Труд“