Author Topic: Ислям - Islyam  (Read 185185 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Re: Ислям
« Reply #240 on: April 16, 2010, 03:56 »

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #242 on: April 21, 2010, 23:06 »
Ще завладеят ли мюсюлманите Европа?  ???
А, Помаците?!?   ;)

http://www.dw-world.de/flashcms/muslimeineuropa/bg/bg_muslimeineuropa_popup.htm

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #245 on: April 22, 2010, 11:23 »
Sirrio ,вместо да си губиш времето в търсене на клипове, по добре сам прочети  Корана! ;)

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #246 on: April 22, 2010, 11:32 »
Вижте истината за ...

Това като го прочета някъде и особено с пълен член... :o
Верно кратичък си  Курана, прочети го па сподели твоята истина  ;) Ще се почувстваш много странно (предполагам)  :P

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #247 on: April 22, 2010, 11:36 »

Мъдри думи

Силен човек не е този, който победи врага си с борба, а този, който се самоконтролира в момент на гняв.
    Пророкът Мохамед (Бог да го благослави и с мир да го дари)
Двама приятели са като двете ръце, едната мие другата.
Кълна се в Този, в Чиито ръце е душата ми, човек няма да повярва, докато не желае за събрата си, това което желае за себе си.
Отбягвайте злото, защото то поглъща добрите дела, както огънят поглъща горивото.
Най-добрите сред вас [са тези], които имат най-добрият характер.
Бог не гледа вашят образ и богатство, а Той гледа вашите сърца и деяния.
Любовта към Бог обвива сърцето, тя ръководи сърцето и дори се разстила върху всичко.
     Имам Газзали
Придобийте знание, но за да се сдобиете със знание научете се да бъдете спокойни и снизходителни.
    Халиф Умар
Всеки на този свят е като гост, а парите му не са нищо друго освен заем. Гостът рано или късно трябва да си тръгне, а заемът да бъде върнат.
    Ибн Масуд
Знайте, че търпението, което човек проявява в лицето на делата си, е като глава на тялото. Ако главата бъде отделена от тялото, то цялото тяло ще се повреди, ето така, ако търпението бъде изоставено, то всички дела ще се покварят.
    Халиф Али
Търпението има две полувини, едната полувина е търпението, а другата признателността към Бог.
   Ибн Масуд
Страхувайте се повече от греха, когато никой не ви вижда, там е мястото, където вашият свидетел е и ваш съдия.
    Халиф Али
Човекът, който харесвам най-много, е този, който ми показва недостатъците ми.
   Халиф Умар
Намерението е мярка за изравяване на действията правилно, така, че ако намерението е добро, то и действието е добро, но ако намерението е опорочено, то действието също е опорочено.
    Имам aн-Навави
Аз поглеждам към всички приятели и не видях по-добър приятел от предпазването на езика. Аз гледам към всички дрехи, но не намерих по-добра дреха от благочестието. Помислих относно всички видове добри дела, но не открих по-добро дело от това да дадеш добър съвет. Погледнах към всички видове храни, но не забелязах по-добра храна от търпението.
    Халиф Умар
Той, който сътвори окото на комара, е Този, Който е сътворил слънцето.
    Бадиуззаман Саид Нурси
Терзанието учи на поквара. Отчаянието е източник на заблуденост, а тъмнината на сърцата е източник на душевно терзание.
    Бадиуззаман Саид Нурси
Солидарността в обществото има за резултат спокойствие във всичките му занимания, докато взаимната завист става причина всичките му действия да преминат в застой.
    Бадиуззаман Саид Нурси
Възраждането на религията означава възраждане на нацията. Набожността озарява живота.
    Бадиуззаман Саид Нурси
Човекът, който вижда доброто в нещата, има добри мисли. А този, който има добри мисли получава наслада от живота.
    Бадиуззаман Саид Нурси
Да знаеш не е достатъчно, трябва да го прилагаш. Да желаеш не е достатъчно, трябва да действаш.
    Йохан Волфганг фон Гьоте
Хората първо се разболяват, за да спечелят пари, а после харчат тези пари, за да спечелят здравето си.
   Йохан Волфганг фон Гьоте
Мъдростта може да бъде открита единствено в истината.
   Йохан Волфганг фон Гьоте
Науката без религията е неубедителна.
    Айнщайн
Мирът не може да бъде запазен със сила. Той може да бъде постигнат единствено посредством разбирателство.
    Айнщайн
Истинната религия е реалния начин на живот; живот от цялата душа, с цялата си добросърдечност и праведност.
    Айнщайн
Две неща ми вдъхват страхопочитание - сияещото небе отгоре и поучителната Вселена, в която се намирам.
    Айнщайн
Това, което виждам в природата е една великолепна структура, която ние бихме могли да разберем единствено много недостатъчно, а това трябва да изпълни мислещия човек с чувство на "хрисимост".
    Айнщайн
Малко са тези, които виждат със собствените си очи и чувстват със собствените си сърца.
    Айнщайн
Старай се не да станеш човек на успеха, а по-скоро човек на достойнството.
    Айнщайн
Не всичко, което брои може да се преброи, и не всичко, което може да се преброи, брои.
    Айнщайн
http://www.harunyahya.com/bulgarian/selected_phrases.php

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #248 on: April 22, 2010, 15:35 »
Най-добрите сред вас [са тези], които имат най-добрият характер.

Offline muti6

• Adviser
« Reply #249 on: April 22, 2010, 23:24 »
Кой е „Уахабиа“ и какво е тяхното послание?
От Шейх Мухаммад Салих ал-Мунаджид

Въпрос:

Приех Исляма наскоро и някои хора ме посъветваха да се пазя от Уахбиите – кои са те и към какво проповядват?

Отговор:

Слава на Аллах!

Задължение на мюсюлманите е да следват Пратеника на Алалх с.а.с., пътя на праведните Салаф, които са следвали ръководството на Пророка с.а.с., Асахаба и тези, които са ги наследили – Аллах да се смили над тях!

Тези хора се наричат Ахл’л-Сунна уа’л-Джамаа’а (Хора на Сунната и на общността). Всеки, който следва тях, следва пътя на Пратеника на Аллах с.а.с. Пророка с.а.с. е предал посланите на Таухиид (абсолютното единство на Аллах) и отхвърлянето на Ширк (политеизъм, приписване на съдружници на Аллах, на синове и/или дъщери); той призовавал хората да служат на Аллах Единствения и на никого или на нищо друго.

Що се отнася до думата „Уахаби“, някои хора я използуват за обозначаване на посланието на Шейх Мухаммад ибн ‘Абд-л’Уахаб ибн Сулайман ал-Тамиими ал-Ханбали, Аллах да се смили над него и наричат по същия начин последователите му – Уахбии. Всеки, който има знание за делото на Шейх Мухаммад и неговото послание знае, че той е предавал посланието на чистия Таухиид и е предупреждавал против Ширк във всичките му форми – като съпричастност и приближаване към мъртви, към дървета или статуи и пр. В своята ‘акида (вероучение) той следва пътя на праведните Салаф и Тааби’ин (т.е. на най-ранните последователи на исляма), както показват книгите му и неговите фатауи, книгите на последователите му – синовете, внуците му и други. Всички тези книги са издадени и се разпространяват между хората. Посланието му е в съответстие с Корана и Сунната на Неговия Пратеник с.а.с. Уахабизма не е нов път или ново учение, а призовава към Таухиида и към тези аспекти на религията, които са били забравени. 

А вие трябва много да внимавате с тези, които са ви предупреждавали да се пазите от Уахабии, защото те са ви предпазвали от следване на правия път и истината. Употребата на думата Уахабия за този, който се съблюдава правата вяра и предупреждава хората от него, е признак на невежество и предубеждение.

Молим Аллах да ви пази невредим и силен.

Вижте също фатуата на Шейх Ибн Бааз, Аллах да се смили над него, 3/1206; също и фатуата от Шейх Ибн Джибрин (в същата категория – „Съвет към тези, които не признават Салафи учени и ги наричат Уахабии“).
А Аллах знае най-добре.

http://islam-whole.hit.bg/suvet%20ot%20Sheih%20Munadjid.htm

Offline fotakiev

• Forum fan
« Reply #250 on: April 23, 2010, 08:27 »
Съгласен съм с теб Мутиш!
Исляма се е променил от времето на Мухаммед до днес.А Уахабите са пазителите на исляма,защото не правят компромиси с нищо и спазват повеленото много стриктно.

sirrio

• Guest
« Reply #251 on: April 23, 2010, 09:20 »
Sirrio ,вместо да си губиш времето в търсене на клипове, по добре сам прочети  Корана! ;)

Gelina, аз мисля че в посочения филм има много интерени факти и истини, които ти едва ли знаеш отнякъде, и е хубаво човек да се запознае  тях (а не да се заяждаш). Само от любопитство, ти Курана на какъв език го четеш?

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #252 on: April 23, 2010, 10:39 »
Отбягвайте злото, защото то поглъща добрите дела, както огънят поглъща горивото.

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #254 on: April 24, 2010, 10:55 »
Кълна се в Този, в Чиито ръце е душата ми, човек няма да повярва, докато не желае за събрата си, това което желае за себе си.