Türkçe > Foto-galeri

Friendship Bridge Between Turkey and Bulgaria

<< < (3/6) > >>

rodoplar:
Boşnaklarda müslüman sırptırlar karacaova. Ama onlarda kabul etmezler sırplıklarını  ;) çünkü adları tarih sahnesine boşnak olarak yazılmıştır.

daylek:
arkadaşlar dil ve kan evet tanımı bilinmeli ancak herşey değildir bunlar. ben eğer yirmi yıl önce var olan ama şimdi kaybolan değerlerimi arıyosam bu bir sorundur ve entegre olma yolunda değil asimile olma yolunda gittiğimizi gösterir. evet pomak tanımını bilmemiz gerekiyor ancak bunun öncesi sonrası ve arada yaşananlar vardır ve bunları bilmemiz gerekir eğer bilemezsek ozaman bize biçilen kılıflara girmek zorunda kalırız bence önce bunlar araştırılmalı ve bu güzel değerler ortaya mutlaka çıkartılmalı .

daylek:
dahası ben düzcede yaşıyorum ve düzcede çerkez, abaza, kürt, laz, gürcüler, balkan türkleri...vs pek çok etnik köken bir arada yaşıyor. biri hariç hepsi kendi dilini konuşuyor, kendi kıyafetlerini giyiyor, kendi danslarını oynuyor, kendi yemeklerini yiyor ve bunu anlatabiliyor tek bir grup bunları yapamıyor tahmin edin hangi grup tabiki balkan türkleri onlar çerkezler, abazalar,kürtler, lazlar, gürcüler gibi yaşıyor kendilerine ait hiç bir iz yok yaşamlarında neden   

daylek:
ve bu noktada ben pomaklar için bulgarların yada türklerin biçtikleri kılıfı değil neden bu kılıfı biçtiklerini merak ediyorum

daylek:
ve dahası pomakların neden sorgusuz sualsiz bu kılıfı giydiklerini

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version