Author Topic: SELANİK KARACAOVA  (Read 123622 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline bello

• Adviser
  • Göçler, göçler, göçler...
Ynt: SELANİK KARACAOVA
« Reply #75 on: April 17, 2010, 12:02 »
http://d1.scribdassets.com/ScribdViewer.swf?document_id=28316131&access_key=key-c8ihqbgurjxworx3pop&page=1&viewMode=list

55. Sayfada başlayan; ''Colonisation Islamicisation'' Konusunun Türkçe özeti yapılırsa çok faydalı olur
''Neden olmasın güzel günlerimiz''

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
« Reply #76 on: April 17, 2010, 23:04 »
Burada en önemli nokta tozerin deyişiyle " ilk türk-müslüman koloniler 14. yüzyılın sonlarında (1300 'lü yılların sonu) anadolunun saruhan bölgesinden "Bugünkü manisa" gelmişlerdir. Yerleşimleri daha çok şehir ve büyük kasabalara yönelik olmuştur. Sanayi bölgelerinde görülmeleri ise 15. yüzyılda gözlemlenmekle birlikte 16. yüzyılda hızla artmıştır. Tetovo'da 1452 tarihinde 146 hristiyan 60 müslüman aileye karşılık 16. yy ortasında (1545 yılı) hristiyan aile sayısı 99 'a düşmüş müslüman ailelerin sayısı 101'e çıkmıştır ve müslüman olan ailelerin içinde 38 aile sonradan islamiyeti seçmiş makedon hristiyanlardan oluşmuştur... 23 yıl sonra 1568 yılında 108 hristiyan ve 329 müslüman aile ( 184 aile ise islamiyeti seçmiş eski makedon hristiyanıdır) ...
Si vis pacem, para bellum !

Offline severnili

• Member
  • **
Re: SELANİK KARACAOVA
« Reply #77 on: October 16, 2010, 12:41 »
babaannem ve dedemin nüfus kağıtlarında doğum yeri karacaabaddır.alibekar22 trakyauniversitesinde eğitimde okudunmu?
ayrıca son bulunan haritalara göre müslüman makedonuz öylemi

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
« Reply #78 on: October 16, 2010, 13:58 »
Toska'nın vermiş oldu verilere göre ortaya bu tablo çıkar.

yıl               hr.       müsl.       toplam

1452          146         60         206
1545           99          101      200        93 yıl aradan sonra toplam ayle sayısı hemen hemen kalmış sayılyr

1568        108       329       429   23 yıl aradan sonra ise tolam aile sayısı artmıştır(%115, iki katından fazla). Hristiyan ale sayısı da 9 aile artış var(%9).
 Dikkatimi çeken ise müslüman nüfüsü 228 ayile artış göstermiş olması. Bu artış büyük ihtimalde bir göçe sebebtır ve gelen ayileler müslümsn olduğunu kanıtlamakta.

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
« Reply #79 on: October 16, 2010, 20:40 »
72. Sayfa -

Müslüman olmuş makedonlar,  kolonistlerin (Türkler) yaşadığı yerler haricinde görülmemişlerdir. Müslüman makedonlar kolonistlerle beraber 9 köyde yaşarlar. (69 kolonist aile ve 72 müslüman olmuş hristiyan aile) ve kolonistlerin yerleşmedikleri 6 köydede 10 müslüman olmuş hristiyan yaşar.  Buradaki örnekte kolonistlerin radika nehri boyunca olan ana hatta yakın yerleşim sergilemişlerdir.
Si vis pacem, para bellum !

Offline aretlim17

• Candidate member
  • *
« Reply #80 on: October 18, 2010, 16:45 »
Sayfanızı yeni buldum, Çanakkale Lapseki den im,  42 yaşındayım, babamın ısrarı ile bi araştırma başlatım ilk keşfim burası.

Karacaova, Kapinya (babam böyle telaffuz ediyor)

Bursa Gürsu ve İnegöl Cerrahköy de akrabalarımız var.

Muhtemel diğer illerde de vardır.

Kendinize iyi bakın.

Offline severnili

• Member
  • **
« Reply #81 on: October 18, 2010, 19:00 »
aretlim17 kapiani benimde dedemlerin köyü havsa edirne serbettar

Offline bello

• Adviser
« Reply #82 on: October 19, 2010, 18:14 »
Sayfanızı yeni buldum, Çanakkale Lapseki den im,  42 yaşındayım, babamın ısrarı ile bi araştırma başlatım ilk keşfim burası.

Karacaova, Kapinya (babam böyle telaffuz ediyor)

Bursa Gürsu ve İnegöl Cerrahköy de akrabalarımız var.

Muhtemel diğer illerde de vardır.

Kendinize iyi bakın.

Öncelikle Hoşgeldiniz, benimde Gürsu, Cerrah'ta akrabalarım var,,, dedemler Kapiynalı :)

Offline severnili

• Member
  • **
« Reply #83 on: October 22, 2010, 22:01 »
bello ben yanlış hatırlamışım kapianili babamın halasının eşi imiş dedemler rujıne babaannemlerin taraafıda severnili

Offline lepneyade

• Candidate member
  • *
« Reply #84 on: November 07, 2010, 01:16 »
Arkadaşlar merhaba, benim de baba tarafım 1924 yılında Selanik FUŞTAN dan gelmişler. acaba atalarımın ataları, Selanik e nereden gelmişler çok merak ediyorum. ataları Fuştan lı olup onları soy kütüklerine ulaşabilenler var mı? benim dedelerim ve o günleri bilen akrabaları hayatta değiller, kimseye sorma şansım yok ama çok merak ediyorum onları ve onların yaşantılarını. bu arada akrabalarım ve Selanik kökenli tanıdıklarım genel olarak uzun boylular. kumral tenliler de sarışın renkli gözlüler de var. Sizlerin fiziki yapıları nasıl biraz bahseder misiniz

Offline bello

• Adviser
« Reply #86 on: June 15, 2011, 16:22 »
Ilia Basho - Feata moi la feata

Karacaova Nutya Köyünde Ulahlar yaşardı 1800 lü yılların başında topluca Müslüman olmuşlar...

Offline Karacaovalı Pomak

• Avarage member
« Reply #87 on: June 16, 2011, 16:29 »
Sayın Lebneyade.İlk önce adınız çok güzel =) lep ne yade=ekmek yemiyor  demektir Pomakçamızda.Benim ailem de Karacaova'nın Tresina ve Prebadişte köylerinden göçme.Dediğiniz gibi bizde sarışınlık ve renkli gözlülük baskındır.Bu tüm Pomaklar için geçerlidir.Aramızda esmer olanlarda vardır ama çok azdırlar.Genelimiz beyaz veya kumral tenli,renkli gözlü ve kumral sarı saçlıyız....

Offline severnili

• Member
  • **
« Reply #88 on: November 28, 2011, 23:30 »
fazla karacaovalı yok galiba yada başka yerlerde birbirleriyle iletişim halindeler galiba

Offline Trakyali_Janhord

• Member
  • **
« Reply #89 on: February 23, 2013, 22:45 »
merhaba arkadaşlar bende pomağım zaten gelibolluyum gelibolu ve köylerinde hala pomakça konuşan insanlarımız var bursada kalıyorum bursanın bir kaç ilçesindede pomaklara rastladım gerçekten güzel.