Author Topic: Конфликтът в Катуница  (Read 41789 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
Ynt: Конфликтът в Катуница
« Reply #105 on: October 05, 2011, 15:50 »
Свeтлuнa, да, да , ние бяхме охранявани от ДС, КГБ, ДПС и затова още не сме се завърнали от ''Голямата Екскурзия''. За солунския конник искам да ти кажа че той е символ по света за първият успешен лидер на  антиимпериалистическата борба. Символ е също на модернитета, военен гений, реформист, революционер в държавното управление и пр. Явно е че като си видяла аватара ми те е избило на комлекс вследствие на което е и твоята ''словесна диярия''
Заради какво ли са влизали с предимство някои от малцинствата? Защото в турските села учителите бяха предимно момичета от български произход току що завършили гимназия и не успели да влезат в някой ВУЗ. А защо ли е нямало етнически турcки учители?  Защото държавата не е искала. Доказателство са тези учителки които гледаха само да cи получат заплатата а не да изучават турските деца. С наученият чужд език ( българския)турските деца успяваха само в математиката и инжинерството. Да не забравяме че основната задача на съвременните държави е да осигурят еднакви условия за всички граждани. Не знам сега дали ме разбра за българската дискриминация относно турските деца. Така че с какво право сега ми говориш за някакви си привилегии. Докато тези турски деца работеха цяло лято по нивите други се кефиха по черноморието.  Ако не ти стигат годините попитай батковците ти и те ще ти разказват за тези ''чудесни младежки лагери'' Във всяко българско село - младежки дом,  а за други села само складове за тютюн :o

Понеже ми изтриха предишния постинг от ПОМАШКА/МЮСЮЛМАНСКА или някаква друг вид СЪПРИЧАСТНОСТ, а не са видели, че ти ВЕЧЕ В ДВА ТВОИ ОТГОВОРА се подиграваш с БЪЛГАРИЯ и МЕ ОБИЖДАШ КОСВЕНО (за последното не ми пука, разбира се) ще кажа в сайта следното:

ПРЕСТАНИ ДА ЛЪЖЕШ, че само българи с турско самосъзнание за работели в селското стопанство и в строителството!!!

1) Всички студенти, ученици  и дори служители от ведомствата ходеха на ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ селскостопански и строителни бригади - аз лично съм била на 10 селскостопански такива, работила съм на село 1 срок като учителка вместо бригада и съм била на 1 строителна бригада от 45 дена през 1987 г.;
2) Много добре знаеш, че имаше квоти за прием в средни и висши уч. заведения; ИМАШЕ СПЕЦИАЛНИ СПИСЪЦИ, чрез които турците влизахте в тях по окръзи - аз лично познавам няколко завършили ВУЗ точно по тоя начин.
Така че и ти си влязъл в такъв списък, в най-добрия случай си се състезавал с децата на съседите ти.
И намери в."Дума" от 12 юни 1990 г., където в събщение са публикувани всички отменени привилегии на малцинствата в България.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
Re: Конфликтът в Катуница
« Reply #106 on: October 06, 2011, 15:42 »
Аз обаче й:

Расистки лозунги и павета в Джумая джамия
Понеделник, 26 Септември 2011г. 09:04ч.

Вчера към 16:00 часа, група от протестиращите в гр.Пловдив минавайки покрай „Джумая джамия, скандирайки расистки лозунги, започнаха да хвърлят павета по джамията. За да няма провокации и ексцесии , служителите заключиха храма и повикали полиция. След 15 минути на мястото пристигна полицейски екип, който остана да охранява до сутринта за да се стигне до сблъсъци. След направения оглед от полицията се установи че има няколко счупени стъкла и павета в офиса на районния мюфтия на Пловдив. По случая е започнато разследване на извършителите.

http://www.genmuftibg.net/bg/news-from-bulgaria/1714-2011-09-26-07-05-01.html

Товаса лапетии,които всички са им виновни и желаят да чупят-подобно със случилото се в Англия.

А сега сериозно:
По голямата част от населението не скандира подобни класификации,а излязоха заради едно нещо-желанието за ред,дисциплина и наказуемост.Не само на местните феодали,а на всички нарушили закона.На обикновеният човек му омръзна властта да покровителства циганското малцинство за сметка на българското мнозинство.Циганите не плащат данъци,но получават социални помощи.За тях не важат законите-всеки преспал с с9 или 12 годишна малолетна е педофил-но не и циганите,циганите се возят безплатно в градският транспорт,не плащат ток,вода и пр. консумативи-заселват се където искат без значение общинска или частна е земята,строят постройки без позволение-просто правят каквото си искат без да има последствия.Това е омръзнало на хората-нужно е всички да спазват закона от богатия феодал,до обикновеният човек без разлика на етнос,вероизповедание,имуществен ценз или сексуална ориентация.

Законите са за всички!!!

Гледайте филма самоубийствена толерантност,недопуснат до студенската публика от ръководството на софийският университет,под въздействие на хелзинският комитет:

http://vbox7.com/play:75f640f9

http://vbox7.com/play:079ae88e

http://vbox7.com/play:68dafe75

Самата цензура в действие:

http://vbox7.com/play:2494c252

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #107 on: October 06, 2011, 15:48 »
Форумци се съмняват, че Бойко Борисов и правителството покровителстват малцинствата заедно с ДПС, за сметка на българите

Всеки ден четем как ром убил българин

Расисти ли сме българите? Не сме расисти, комунисти сме. Такъв извод може да се направи след щателно проучване на интернет форумите. Българите изпитват неописуема ненавист към ромското население у нас. Под всяка новина за престъпление, извършено от роми, валят расистки коментари от потребители. Реплики от рода на „най-хубавият циганин е пяната от сапуна” е само капка в морето от обидни коментари.

Последната криминална новина „Пиян ром закла катаджия” предизвика бурна реакция по форумите. Този път българите като че ли не бяха водени от расистки подбуди, а от политически. Според форумци ромите безчинстват безнаказано и убиват българи, без да си понесат последствията. Породи се съмнението, че Бойко Борисов и правителството покровителстват малцинствата заедно с ДПС.

„Всеки ден четем как ром убил българин, заклал го по най-жесток начин, а никой не предприема мерки”, коментират потребители. Според тях единствено Волен Сидеров е способен да се справи със ситуацията. „Циганите не плащат ток, вода, сметки, данъци, за сметка на тях българите гладуват. И как ни се отблагодаряват – с бой и убийства”, възмущават се националисти.
Само преди няколко дни Волен Сидеров отправи ултиматум към правителството относно проблема с малцинствата. „Атака” твърдо заяви, че няма да подкрепи Борисов на предстоящите избори, ако не бъдат премахнати новините на турски. Исканията на вожда на националистите възбуди възторжени възхвали към Сидеров по време на митинга на партията на Трети март.

Борисов още не е коментирал ултиматума на атакистите, може би защото няма намерение да го изпълни.

В същото време нетърпимостта към малцинствата у нас се засилва все повече. Във Варненско село например жителите правят подписка, за да изгонят местните роми. Те пък си направили цял квартал, като използвали изворче с минерална вода за обществена пералня.

Всичко това подробно се отразява по форумите, където се нагнетява омраза и нетърпимост към циганите. От ГЕРБ обаче досега нито веднъж не са се изказали по казуса.

Дали пък наистина Борисов не покровителства ромите?

Цигани убиха 26 - годишно момче, полицията потулва случая.
http://vbox7.com/play:a743ee14&r=emb

http://pravda.bg/борисов-ромите-цигани/

Интервю с родителите на 26-годишния Илиян, зверски убит от цигани и захвърлен в коритото на река. Полицията се опитва да потули случая и да го изкара самоубийство. Тялото на Илиян е в хладилна камера вече почти година и още не е погребано.

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #108 on: October 06, 2011, 16:18 »
Още:
vbox7.com/play:7344a8660f

vbox7.com/play:2b9ee64990

vbox7.com/play:m5b3b1b35e

vbox7.com/play:c723a36a56

vbox7.com/play:c42c175c

Просто хората излезли на улицата искат няколко неща:

Ред
Законост
Наказуемост
Равноправие

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #109 on: October 06, 2011, 19:54 »
Предлагам да се престане вече с тези циганаре стана ясно че някой си вади девиденти от тази работа.
Но този сайт е ПОМАШКИ  искам да науча нещо за себе си а не за циганите това изобщо не ме интенересува.
Но гледам някой хора като РАСАТЕ се вживяват защо ли да не би да има общ ген незнам ама прикалихме.
Моля да бъде закрита тази тема и да се опитаме да опознаем битът и културата на ПОМАЦИТЕ.

Та се питам кога ще дойде времето на нас ПОМАЦИТЕ

А помните ли как ДС  и БКП запалиха страната с крайни ксенофобски и националистически протести срещу връщането на имената на българските мюсюлмани в началото на 1990 г.? На 29.12.1989 г. се взима решението, но веднага Георги Танев /първи секретар на ОК на БКП-Кърджали/, подпомогнат от структурите на ДС/ще  създадат ОКЗНИ/ с основни представители Минчо Минчев, Гинчо Павлов и Георги Първанов, организират из цялата страна протестни митинги с основни лозунги „България за българите”, „С турски имена в Турция”, „Позор за продажниците на България”. И тръгнаха едни яростни протести из големите градове, шествия, авто-колони, заклинания в краен национализъм и саморазправи. Стигнаха и до Пловдив, но младата опозиция организирахме митинг на 4.01.1990г.  в защита на „основните човешки права, включително  изборът на име”. Оратори бяха легендарните правозащитници Отец Димитър Амбарев и Хасан Бялков. Комунистите направиха контра-протест на стълбите на пощата и крещяха като обезумели срещу възстановяване имената на българските турци. После се преместиха пред общината.  Разгледайте снимката от  вестника. На нея вдясно се вижда младо момиче с раззината от гняв уста и вдигната ръка в хитлеристки поздрав. Пред младата революционерка е Милена Калудова /партиен секретар на ПУ, съпруга на ген. Калудов – всемогъщ шеф на милицията в Пловдив/. Плакатите са симптоматични за онова време: „България – единна и неделима!” и „Българите - в България, Турците - в Турция!”. Коя е мислите гневната 21 годишна дама, демонстрираща крайна ксенофобия, омраза и злоба? Касимчо, Корманчо да не сте в коалиция с нея? А, какво ще кажете?! Я се вгледайте да не е вашта Касим Корморан Гювендия. Иначе тя се пъне по медиите за „дългосрочен проект на етническа търпимост и такт с европейската народна партия”, тя ще ви ИЗЛЪЖЕ драги, като дърта циганка ще ви излъже. Бир текмил, както казват. Касиме, г-н Дал, когато на 4.01.1990 г. учредявахте ДПС, младата комунистка другарката Мария Филева на същата дата се гневеше на пловдивския площад срещу етноса ви и искаше да си ходите в Турция! Ама то си е ваша работа, ако искате – вярвайте и… Май на това му викахте мазмантийство?

Offline Stanislav Stoianov

• Senior member
« Reply #110 on: October 06, 2011, 21:41 »
Ибрахиме, като се заселят дотебе ще се заинтересуваш. Проблем са и трябва да се намери решение за интеграцията им. Лично аз съм скептичен. Виж какво пише в писмо отпреди 400 години:

"Цигани чергари често идват в нашето село, живеят по празните къщи и плевни . . . крадат кокошки, агнета, овце и дрехи и секат околните дървета и гори. От тях имаме само големи вреди и молим да им се забрани да идват в нашето село . . ."

Из жалба на жителите на с. Сърбци паша (днешното с. Долно Сърбци), Битолско от 1634 г.

Ок, и аз искам да науча нещо за помаците. Досега нищо учудващо или кой знае какво не съм научил да ти кажа... Нещо да ме впечатли или нещо да ми докаже някаква коренна разлика от останалите българи християни и български турци не съм видял. Един народ, с еднакви радости и еднакви проблеми.
Признавам си, допреди 3-4 години идея си нямах за изстъпленията срещу българо-мохамеданите в България и Гърция. Останах фрапиран. Четох Девин колко пъти е изпепеляван. Четох за Барутин. Четох за Тъмръшката и Гюмюрджинската републики. Тези неща сред християнското население въобще не са познати. Вие съвсем разбираемо ги помните и предавате  в родовата памет. Малко ми прилича на антитурския синфром на българина. Не е бил потърпевш от страна на турците, но не ги обича по презумция, защото знае че са клали и разчленявали българи с нечувана жестокост по време на османската империя. И със сигурност има заклан или набучен на кол негов прародител през годините....  Кога ще паднат тези предразсъдъци незнам.
Когато паднат, тогава ще сме истински свободни.
Историческата истина също трябва да се приеме и да се осъзнае. Там обаче никога няма да се разберем. Каквото и да стане......

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #111 on: October 06, 2011, 21:57 »
Ето това искаме да се промени г-н Стоянов. 90% от всички които са в България дори и не са чували какво е ставало с тези прословути помаци ... 
 Знай само едно - помаците за 77 години (1912-1989) "българско присъствие" са преживели толкова жестокости колкото българите не са преживели за 500 годишно турско присъствие...

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #112 on: October 06, 2011, 22:33 »
Господин Stanislav Stoianov не ми пука за циганирията ама изобщо ако ще да ги правят сапун повярваими и аз ще помагам това са бацили микроби няма какво да се правим на демократи вече България се задушава от този проблем аз по рано побликувах че за тази паплач трябват не дрогирани ломпирани индивиди защото и те са бацили а ЗАКОНИ да специялни ЗАКОНИ  и дадох за пример Турция със кюрдите ако нямаше тези железни закони одавна Турция щеше да се разпадне.
Но вече ми писна тук не е за цигани а за ПОМАЦИ нали нека да говорим за тяхната колтура бит и традици.
Иначе не само на теб не тие било ясно за нас на Предяла имаше една голяма завеса и затъмняваше всичко свързано с нас ПОМАЦИТЕ.
Трябваше да не се знае нищо за нас тогава да се появи някакъв ПОМАК или някакъв хабер за нас беше чудо да не говорим за чуждестраната преса това беше невъзможно ние бяхме невидими.
Но на Българите им е известно за нас ПОМАЦИТЕ от времето на Батак тогава са яли попарата от нас и до сега я помнят.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #113 on: October 07, 2011, 20:34 »
Циганите, не ни жалят
всичко родно те развалят
Я виж, групичка мангали
вилата ми са обрали
Е, те да влезнат и у нази
родната полиция ги пази

Виж ти, в село бабичка убили
нещо сме се заблудили
Банда цигански лица
пребили няколко деца
Ром с кола децата гази
полицията "ни" го пази

А дали е това измама
или работа голяма
Безбройни къщи са обрали
някой техни две запали
и пристигна журналята
да омаскари децата

Щом народът е събран
трябва да е бил пиян
Казват, не е реваншизъм
туй било расизъм
И недей да търсиш правда
ще получиш само брадва

А на циганите в махалите
им затракали зъбите
правят си сдружение
в пълно, бойно снарежение
гледат ги милиционери
сякаш са революционери

Сеят клетви против нас
да сме пукнели завчас
Да, но туй не е расизъм
туй е реваншизъм
Циганин за бой се стяга
полицаят му помага

Ако запееш химна на площада
полицай те бие, без пощада
Тая наша справедливост
мяза ми на уродливост
В родната "ни" демокрация
всичко е дискриминация!

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #114 on: October 07, 2011, 21:25 »
Предлагам да се престане вече с тези циганаре стана ясно че някой си вади девиденти от тази работа.
Но този сайт е ПОМАШКИ  искам да науча нещо за себе си а не за циганите това изобщо не ме интенересува.
Но гледам някой хора като РАСАТЕ се вживяват защо ли да не би да има общ ген незнам ама прикалихме.
Моля да бъде закрита тази тема и да се опитаме да опознаем битът и културата на ПОМАЦИТЕ.

Та се питам кога ще дойде времето на нас ПОМАЦИТЕ

А помните ли как ДС  и БКП запалиха страната с крайни ксенофобски и националистически протести срещу връщането на имената на българските мюсюлмани в началото на 1990 г.? На 29.12.1989 г. се взима решението, но веднага Георги Танев /първи секретар на ОК на БКП-Кърджали/, подпомогнат от структурите на ДС/ще  създадат ОКЗНИ/ с основни представители Минчо Минчев, Гинчо Павлов и Георги Първанов, организират из цялата страна протестни митинги с основни лозунги „България за българите”, „С турски имена в Турция”, „Позор за продажниците на България”. И тръгнаха едни яростни протести из големите градове, шествия, авто-колони, заклинания в краен национализъм и саморазправи. Стигнаха и до Пловдив, но младата опозиция организирахме митинг на 4.01.1990г.  в защита на „основните човешки права, включително  изборът на име”. Оратори бяха легендарните правозащитници Отец Димитър Амбарев и Хасан Бялков. Комунистите направиха контра-протест на стълбите на пощата и крещяха като обезумели срещу възстановяване имената на българските турци. После се преместиха пред общината.  Разгледайте снимката от  вестника. На нея вдясно се вижда младо момиче с раззината от гняв уста и вдигната ръка в хитлеристки поздрав. Пред младата революционерка е Милена Калудова /партиен секретар на ПУ, съпруга на ген. Калудов – всемогъщ шеф на милицията в Пловдив/. Плакатите са симптоматични за онова време: „България – единна и неделима!” и „Българите - в България, Турците - в Турция!”. Коя е мислите гневната 21 годишна дама, демонстрираща крайна ксенофобия, омраза и злоба? Касимчо, Корманчо да не сте в коалиция с нея? А, какво ще кажете?! Я се вгледайте да не е вашта Касим Корморан Гювендия. Иначе тя се пъне по медиите за „дългосрочен проект на етническа търпимост и такт с европейската народна партия”, тя ще ви ИЗЛЪЖЕ драги, като дърта циганка ще ви излъже. Бир текмил, както казват. Касиме, г-н Дал, когато на 4.01.1990 г. учредявахте ДПС, младата комунистка другарката Мария Филева на същата дата се гневеше на пловдивския площад срещу етноса ви и искаше да си ходите в Турция! Ама то си е ваша работа, ако искате – вярвайте и… Май на това му викахте мазмантийство?

Ibrahim65 Всичко това беше добре режисиран сценарии с една едничка цел-да се дестабилизира България за да може власт имащите по лесно да я разграбят-видя ,че това не сполучи и спряха зареждането на магазините-и така изкараха хората по площадите.
Всичко е замислено някъде от 1985 година от определени кръгове в Москва,София и пр. донякъде контролирани от ЦРУ,донякъде от собствена изгода.

Помниш Московският Пуч в СССР по времето на Горбачов- не знаеш ,ама беше организиран от клетките на ЦРУ в КГБ с една единствена цел разпад на основният военен конкурент на САЩ- СССР -какво стана след неуспеха(постановката) на Пуча- цялата власт премина в ръцете на Елцин,СССР се разпадна и се започна разграбването на съветите родило милиардери.
В България сценария беше изпробван с Младенов и студентите,за да може кликата около Луканов да забогатее-само че тук са милионери.
Всичко тук се държи от хора на Луканов и ДС,в Съветите от хора на Елцин и КГБ- от видимото до невидимото и мафията.

Поздрави.

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #115 on: October 07, 2011, 21:42 »
Господин Stanislav Stoianov не ми пука за циганирията ама изобщо ако ще да ги правят сапун повярваими и аз ще помагам това са бацили микроби няма какво да се правим на демократи вече България се задушава от този проблем аз по рано побликувах че за тази паплач трябват не дрогирани ломпирани индивиди защото и те са бацили а ЗАКОНИ да специялни ЗАКОНИ  и дадох за пример Турция със кюрдите ако нямаше тези железни закони одавна Турция щеше да се разпадне.
Но вече ми писна тук не е за цигани а за ПОМАЦИ нали нека да говорим за тяхната колтура бит и традици.
Иначе не само на теб не тие било ясно за нас на Предяла имаше една голяма завеса и затъмняваше всичко свързано с нас ПОМАЦИТЕ.
Трябваше да не се знае нищо за нас тогава да се появи някакъв ПОМАК или някакъв хабер за нас беше чудо да не говорим за чуждестраната преса това беше невъзможно ние бяхме невидими.
Но на Българите им е известно за нас ПОМАЦИТЕ от времето на Батак тогава са яли попарата от нас и до сега я помнят.

Ибрахим за Батак не се знае-дали са били пазарджишките и родопските помаци или черкези и татари от там в едно с редовната турска армия-за този погром малко са размити нещата.Ясното е ,че тамошните помаци-около Батак са криели деца,жени и пр. от селото за да ги спасят.Изклани са около 3000 човека.

Но по голям погром от всички е преживяла Стара Загора след въстанието 1875 и  клането от 1877,където пак са замесени татари и черкези башибозук към армията на Сюлеман-  избиват се между 10 000 и 15 000 души и от най голям град-25 550 човека в цяла България-по голям от Одрин,Солун и пр. пада на 6 място с 10 650 души. :(

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #116 on: October 07, 2011, 21:49 »
Приятелю ела в западните родопи и търси ми ти християнско село, а родопският диалект си е нашински нйема да гу сакладисвате, в нашйен диалект си куландисваме нашински джумлети куландисваме си нашински думи и в пяснине ни си са нашински сос зурне сос топане сос тарихье за севдалък за патаклами за вруд...

Щом си пуцате сос пуцанйе и си думкате сос зурне и топане значи сте македонье,рупчането и мървакьето не пукат,а на викваат,свират само сос каба гайда, сос кавале и топанье. ;) ;D

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #117 on: October 07, 2011, 22:07 »
Ех  Rasate ех гледам колко си загрижен за България и ти съчуствам но на такива като теп никога няма да дадът път това се знае тази държава винаги е била на мошеници в ръцете и така ще си остане.
Да не говорим за Русия че тя ми е болната тема а Горбачов любимият но се разорачовах и от него и до сега ме боли имах такава надежда но всичко е било заблуда на противника очаквах един реносанс но се получи чорба и то шкембе чорба.
Тези срещи на високо равнище падането на Берлинската стена подаряването на България независимост но сме виновни ние за всичко да загубено време загубени мечти само да не загубим Бьлгария че малко остана но както върви и това ще стане като гледам на кой е в ръцете.
Спомням си сто хиледните митинги беше нещо неповторимо пред мен стоеше човек сигорно имаше  80 години и със сълзи на очите ревеше колкото си може долу БКП и казваше   хей господи и това доживях.
В животът съм имал много силни моменти и ги съм изживял както трябва но пред мен е мъгла от това ме е страх. 

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #118 on: October 07, 2011, 22:29 »
Щом си пуцате сос пуцанйе и си думкате сос зурне и топане значи сте македонье,рупчането и мървакьето не пукат,а на викваат,свират само сос каба гайда, сос кавале и топанье. ;) ;D

Расате болгарски диалекти бол варлък твуья говур гу ни разбирам  ;D адин транслей ша шътниш ли  ;)

Offline Stanislav Stoianov

• Senior member
« Reply #119 on: October 08, 2011, 01:46 »
Smn, хайде , хайде не се прави че не разбираш:) Расате много правилно го е казал. В преходен район сте между две етнографски области.
Ибрахиме, бъдещето на България е светло. Колко е светло за всеки индивид е субективна величина, но цялостни за народа и за държавата аз съм оптимист. Не се притеснявай, ще станат нещата:)
Това че сме сърбали попарата прозвуча изключително грубо. Зверствата върху батачани и върху целия български народ не могат да бъдат обект на подигравка или повод за гордост. Това е срамно петно върху българите мюсюлмани. Шест-седем метрови купчини от обезглавени девойки и невръстни дечица. Извинявайте ама чак такива зверства християните не са правили! Набучвания на кол, разкъсвания с коне и т.н. За Стара Загора да не говорим....  Недей се гаври с паметта на тези невинни жертви.....
Смн, не преувеличавай. Заради тези 500 години "османско присъствие" сега сме 6-7 000 000 жители на България.Отнета ни е възможността за демографско установяване на нацията. Големите Европейски държави имат население от 50 до 80 000 000 човека! Преди турската инвазия ние сме били по напреднали от Западна Европа в културно и демографско отношение. Къде са българите???  Кланета, кръвен данък, еничари, доброволна и насилствена ислямизация. Защо не се говори за тези неща? Отнета ни е възможността да се развиваме през периода на европейския ренесанс. Унищожена е културата ни  градена 800 години. Завладява ни диво и нецивилизовано племе. То успя за няколко века да унищожи културата на ИЗточната РИмска Империя! Въобще не ми сравнявай г еноцида над българите християни, с моментни изблици на насилие свързани с българите мюсюлмани за посочения от теб период. Нелепо е!
Чувствайте се каквито желаете, но едва ли ще успеете да се преборите за някакво официално признаване на помаците като отделен етнос. Това няма кой да го позволи. Същото е и за тези които си мислят че са антични македонци. Същия синдром. Не може да стане, защото това означава дестабилизация и гражданкса война. На Европа само това и трябва.....
За мен , ако щете пистолет да ми опрете в челото (както се казва) , вие сте българи с мюсюлманска религия. Няма сила която да ми промени мнението. Дразнещо, недразнещо - това е положението.  И в "българи" не влагам смисъла на прабългари, а на народа който сме днес. Продукт на сложен етногенензис....