Author Topic: Конфликтът в Катуница  (Read 41802 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline skoti3

• Forum fan
Re: Конфликтът в Катуница
« Reply #75 on: October 02, 2011, 02:03 »
Ами те ще ни ръководят по повеля на партията майка и БПЦ като родени по рождение "кадърни управленци" и крадци ;D
Ако нямаше турци и помаци нямаше да има пътища построени от трудоваците мюслими ;)

Стига глупости. Поне не говорете така, за да не заспите или как в този сайт така лекичко се насажда мнението- колко онеправдани са мюсюлманите в българия и колко са лоши християните ?

Иначе между другото всеки е правил нещо в тази държава включително и християни и мюсюлмани- кой е гледал тютюн, кой пък гледа жито в Добруджа за хляб. Други пък отглеждат лозя и домати. Трудоваци е имало и от двете религии. Не се опитвайте само вие да се изкарате жертви.

Offline Stanislav Stoianov

• Senior member
« Reply #76 on: October 02, 2011, 11:37 »
И аз съм възмутен от насажданото презрение към българите християни в този сайт! Особенно от личността ХАТ, който открито ни презира и с думите си се представя като представител на етнос , който според него е по висш от българския! Странно изказване за представител на същия етнос но с мюсюлманско вероизповедание. Все едно сам да се наплюеш в лицето..... Срам ме е от него и изпитвам съжаление към обърканата му личност. ХАТ и всички останали които споделят мнението му са откровени расисти. Бог е създал хората равни! Ако незнаете - да ви просветя! И все сте онеправдани, все сте използвани... Голямо реване. Стегнете се и имайте малко достойнство!
Нямаше начин да не напиша тези редове, четейки отвратителните квалификации и коментари по нагоре в темата. Може да съм се поддал на ваша умишлена провокация и това да работи за нечии чужди деструктивни интереси, но не ме интересува! Разделението и омразата в българската нация се засилва неимоверно и вина за това в никакъв случай нямат само българите християни.
Като обвинявате че не сме можели да се управляваме, сетете се коя партия защитаваща уж вашите интереси беше три пъти във властта и стана символ за морален разпад, корупция и местен феодализъм!

Offline ibrahim65

• Moderator
Ynt: Конфликтът в Катуница
« Reply #78 on: October 02, 2011, 13:14 »
 Stanislav Stoianov и на себе подобните като се дразните прехвърлете  си се на АТАКА бе другарю там се възпявате и даже си вярвате.
Оставете ни на мира тук вашата пропаганда няма почва няма да вирее не че не обичаме България а точно обратното знаем какво е това обич
Ако малко вникниш в този сайт ще видиш че има разум увереност доброта напътсвйя спокоиствйе и най вече свобода да свобода.
Тук никой никой не съди не приобщава не се налага и вие имате правото и възможноста да се изкажите и защетите.
Пробвал са съм в вашият сайт леле леле не е за обесняване с какво се срещнах и не повторих но тук сте като петевно дете което постояно хленчи няма значение за какво но нищо не ви харесва........

Асега едно поздравче от мен за успокоение съвместна продукция на Турци и Гърци а а а нас пак ни няма само негодуваме и до каде....

Hüsnü Senlendirici 2011

• Senior member
« Reply #79 on: October 02, 2011, 15:36 »
Не харесвам Атака и не съм нацист, фашист и т.н.  Аз съм нормален обикновен българин и съм останал и аз да се мъча за отечеството си именно защото го обичам. Обичам и народа си независимо от вероизповеданието. Интересувам се от история, политика и съм граждански активен. Затова изпитвам нужда да споделя мнението си тук, защото не съм съгласен с прокламираните "факти" на този сайт, както и със принизяването на българите християни за някакви мързеливи и прости тунеядци. Не съм съгласен за разделянето на българския народ по регилиозен принцип и за измислянето на нови етноси и прочие.
За националистическите сайтове си прав. Там е пълно с лумпени, ултраси и всякакъв род хулигани. Но няма държава в света която да няма такива хора. И Гърция има, и Турция има, за Сърбия да не говорим. Аз ако вляза в сръбски националистически сайт ще ме изядат жив! Или във форум на сивите вълци или незнам какви са турските националистически форуми....
Това не трябва да ви учудва. Винаги се напада различния в сайтове като тези.

Поздрави на всички които не мразят българите християни!

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #80 on: October 02, 2011, 20:33 »
Stanislav Stoianov добре дошъл никой ама никой никой не мрази или сте криво разбрали или не понасяте истината и различията.
Един човек може да е ПОМАК и да обича много повече България от един българин и това е точно така.
Но когато се каже за свободно изевяване на мислите тогава настъпват криво разбираници упреци и т.н.
Но защо тук в тази държава някой хора като евреите например може да отправят упреци дори към правителството или държавата а ние ПОМАЦИТЕ не можим да гъкнем винаги сме били заклеймявани като нещо лошо или опасно нима нйе сме по малко граждани от евреите.
Мисля че и ти ще се съгласиш че религията ние различна това се вижда от километри така че си сме разделени по не по това.
Апък тука кадето казваш че сме измислена нация искам да ти скръцна с зъби малко и да те подканя да четеш този сайт малко повече.

Поздрави на всички които не мразят българите християни и ПОМАЦИТЕ.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #81 on: October 02, 2011, 22:42 »
Субиги Курт, а ти не си ли роден в държавата България или  нехаеш какво се случва в нея - нямаш гръжданско съзнание с две думи?
Не бяхте ли охранявани от ДС/ДПС по етнически признак като искахте да ви върнат имената? Руско-съветските/Депесарските комунистически мутри различни ли са, според тебе, от сегашните управляващи в НСъбрание?
Като ти виждам аватара ми е ясно горе-долу какви са ти духовните и граждански потребности - същите, каквито са били по времето на солунския конник...
Същият този конник е свалял глави, фесове, шалвари и фереджета, ако не знаеш, ама като се стигне до "гражданско отношение" бързо и силно започвате да викате "дискриминация", нали?
България тутакси става "лоша" нищо, че влизахте с предимство в учебните заведения и не ви харесват някои ваши водачи.

Свeтлuнa, да, да , ние бяхме охранявани от ДС, КГБ, ДПС и затова още не сме се завърнали от ''Голямата Екскурзия''. За солунския конник искам да ти кажа че той е символ по света за първият успешен лидер на  антиимпериалистическата борба. Символ е също на модернитета, военен гений, реформист, революционер в държавното управление и пр. Явно е че като си видяла аватара ми те е избило на комлекс вследствие на което е и твоята ''словесна диярия''
Заради какво ли са влизали с предимство някои от малцинствата? Защото в турските села учителите бяха предимно момичета от български произход току що завършили гимназия и не успели да влезат в някой ВУЗ. А защо ли е нямало етнически турcки учители?  Защото държавата не е искала. Доказателство са тези учителки които гледаха само да cи получат заплатата а не да изучават турските деца. С наученият чужд език ( българския)турските деца успяваха само в математиката и инжинерството. Да не забравяме че основната задача на съвременните държави е да осигурят еднакви условия за всички граждани. Не знам сега дали ме разбра за българската дискриминация относно турските деца. Така че с какво право сега ми говориш за някакви си привилегии. Докато тези турски деца работеха цяло лято по нивите други се кефиха по черноморието.  Ако не ти стигат годините попитай батковците ти и те ще ти разказват за тези ''чудесни младежки лагери'' Във всяко българско село - младежки дом,  а за други села само складове за тютюн :o

Offline Jack

• Avarage member
  • Животът е кратък, наслаждавайте му се!
Ynt: Re: Конфликтът в Катуница
« Reply #82 on: October 03, 2011, 15:27 »
Това не е пример за насаждане на етническа омраза, е обикновена кръчмарска свада. Случват се такива почти всеки ден. Нерядко и между представители на различни етноси. Задавате ли си въпроса защо например "българските родолюбци" не се надигнаха на митинги с възгласи "англичаните вън от България" след опита за убийство на барман от английския фен Майкъл Шийлдс преди 6 години?!

И това ли ще наречеш свада? Може би битова свада?
Ето затова не харесваме циганите - защото СИСТЕМНО крадат, бият и убиват невинни хора. Малко ли ти се струва?

Семейство пребито от група в "Модерно предградие"

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4170391

Offline Jack

• Avarage member
  • Животът е кратък, наслаждавайте му се!
« Reply #83 on: October 03, 2011, 16:16 »
Но както казваше Радой Ралин (мир на праха му): "Търпи народе наш - ти имаш петвековен стаж!"

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #84 on: October 03, 2011, 18:47 »
защото СИСТЕМНО крадат, бият и убиват невинни хора. Малко ли ти се струва?

Ггоподин  Jack да прав си че циганите СИСТЕМНО крадат, бият и убиват невинни хора това е факт.
Но защо не разшерите малко кръгът да ни убесните нещо за Българските подвизи в тази насока мисля че те ще си сложат циганите в джоба.

• Senior member
« Reply #85 on: October 03, 2011, 23:35 »
Добре Ибрахим, щом си дал тон, ще се водя по твоята свирка. Чета ти по нагоре в постовете. Всячески се опитваш да даваш пример с българите. Като стане въпрос че циганите системно крадат убиват и изнасилват, ти веднага натопяваш българите че са по големи убийци, изнаслилвачи и крадци. Като стане въпрос за политици и управленици, пак изкарвате че заради българите сме всичките на този хал. Като стане въпрос за бягство от родината - пак българите са най-големите предатели. Като стане въпрос за образованост - българите според вас са най-необразовани....
Е това ако не е злоба, здраве му кажи. Тряба ли аз сега да отвърна по същя начин? Помаците са такива, помаците са онакива...?!  Че кой е най големия бандит на държавата? Помакът Алексей Петров! Коя е най-корумпираната и крадлива партия? ДПС! Кой държи малцинствата в подчинение, изолация и капсулация? ДПС!
Ама на вас все българите ви виновни.... Всяко стадо си има мърша.
Вашето малко е като лозунгите на нацистка Германия. Все сте онеправдани. Най-умни сте. Най-непорочни. Най-морални. Най-толерантни.....  Кой ви набива тези глупости в главите незнам. И изобщо с какви хора общувате? Всички сме в кюпа наречен България.  Как пък един помак не спечели олимпиада по математика примерно....?  Защо трябва постоянно да се самоизтъквате. За човек се съди според заслугите. Казвате че сте едикакви си...ок, покажете ни. Изявете се. Защо се самоизолирате от обществото? Кога ще скъсат хората от родопските села със средновековието? Традициите са хубаво нещо, но в даден момент спират развитието на човека....
Приятелю, няма сила на света която да промени истоическите факти. Ти вярвай в каквото искаш. Можеш ли да кажеш, че всички коренни мусюлмани в българия, които не са турци и цигани, са етнос различен от българския ( не прабългарския - разликата е голяма)? Дори да е имало някакво мусюлманско население в родопите преди падането под турско робство, как може да се раздели от българите християни , които 500 години са били насилствено или доброволно ислямизирани? Нали няма да отречеш че е имало такив процеси? Все пак има архиви в които всичко е написано. Изобщо може ли помак да отхвърли вероятността , че преди 300-400 години примерно , някой негов прародител е приел исляма за да изплати дълга си и да спаси семейството си от глас. Или е приел исляма заради привилегии?
В този сайт не видях нито един българин христянин да прави принизяващи и обидни квалификации към помаците.... От хората които са активни имам предвид. Незнам дали не са влизали провокатори...не попаднах на такива постове.
Ибрахим, разликата в религиите е от голямо значение. Тя донякъде определя философията, бита и културата. Но ако я съпоставя към всички други прилики , тя губи значение. Ние сме рожби на Майка България и в една люлка сме люляни. Помак, българин-християнин , турчин...всички сме братя и сестри. Изключение правят тези които се самоизолират в гета и не могат името си да кажат без 3 грешки....
Поздрави.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #86 on: October 04, 2011, 00:00 »
  Едно не мога да разбера-защо,аджеба,циганите са казвали на българите "гяури"?Аз,който съм потомък на мюсюлмани-не си го позволявам.Повечето от пишещите тук-също.А циганите,които са на светлинни години от исляма си го позволяват.Откъде-накъде едни безбожници,употребяващи религиите за свои облаги,ще увреждат имиджа на исляма?Това е опасно,ще рефлектира в погрешна посока.И по този начин един чисто битов конфликт може да прерасне в религиозен някой ден.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #88 on: October 04, 2011, 01:13 »
Stanislav Stoianov проблемите са много но най голямият проблем е ПРИЕМАНЕТО на различията.
Гледам по развития свят това го са решили много по рано от нас приемаш човека такъв какъвто е и това е всичко.
Но проблемат е че вие се страхувате от различният и веднага го заклеимявате във враг на държавата а такова нещо няма просто тази държава е на всички и я обичаме еднакво и си плащаме данаците по равно това е другото е вятър работа.
Аз никога не мога да кажа на един Българин Турчин или Циганин че са ПОМАЦИ и да си ти кажа че съм живял в смесен район и винаги между нас е имало една граница и сме гледали никога да не я прекрачим и тогава е имало мир.
Най опасното е ОПРЕДЕЛЕНЙЕТО това води до раздор страх смут одалечаване едни от други и незнам кой ви дава право на това.
Какво определя човек като ценост това са бит култура език религия начин на живот и т.н.
Когато човек вникне в ПОМАЦИТЕ вижда че битът и начинът на живот е доста по различен от останалите например отношението в семеиството правенето на свадби събирането на.....чейз.....прикя кактоя наричат съоношението на цветовете не се срещат никаде на друго място и е доста по различна от Българската ракраска.
Stanislavе задаваш въпроса дали ПОМАШКИЯТ етнос  е по различен от Българският ДА господине и ако искаш да го видиш за това не са нужни очила само трябва да погледниш.
Защо ли е така когато се говори за ПОМАЦИ трябва да се има испредвит за един народ който населява доста голяма територия казвал съм я и друк път от Коня до Белграт разсеяни по Бяло море Средиземно море Тракия и балканите.
За мен ПОМАЦИТЕ винаги са били ДЪЛЖАВА в ДЪРЖАВАТА няма значение от коя са били но са били винаги лоялни към нея.
Та тези ПОМАЦИ си имат доста здрав и дълбок корен например през 711 година стават мюсюлмани имат си и собствена държава http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%8F имат си и това http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8 и т.н.и т.н.
А искам и едно да знаеш от мен че един мюсюлманин плаща много повече данаци от правоверният той е освободен от доста неща дори не го са взимали воиник така че това е доста стара история която си я чел.
Никой не дели а иска признание очаква похвала очаква задължения и т.н.
Хей приятелю само да посмее някой да посегне на тази държава тогава ще видиш ПОМАЦИТЕ както в Турция знаеш ли колко жертви са дали на Чанакале никой не знае.
А питаш дали имаме известни постижения не забравяй че АТАТЮРК е ПОМАК и това стига на всички.

Асега ми позволи да те поздравя теб и останалите  с това парче

buddha bar-Secret love

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
« Reply #89 on: October 04, 2011, 04:16 »
Свeтлuнa, да, да , ние бяхме охранявани от ДС, КГБ, ДПС и затова още не сме се завърнали от ''Голямата Екскурзия''. За солунския конник искам да ти кажа че той е символ по света за първият успешен лидер на  антиимпериалистическата борба. Символ е също на модернитета, военен гений, реформист, революционер в държавното управление и пр. Явно е че като си видяла аватара ми те е избило на комлекс вследствие на което е и твоята ''словесна диярия''
Заради какво ли са влизали с предимство някои от малцинствата? Защото в турските села учителите бяха предимно момичета от български произход току що завършили гимназия и не успели да влезат в някой ВУЗ. А защо ли е нямало етнически турcки учители?  Защото държавата не е искала. Доказателство са тези учителки които гледаха само да cи получат заплатата а не да изучават турските деца. С наученият чужд език ( българския)турските деца успяваха само в математиката и инжинерството. Да не забравяме че основната задача на съвременните държави е да осигурят еднакви условия за всички граждани. Не знам сега дали ме разбра за българската дискриминация относно турските деца. Така че с какво право сега ми говориш за някакви си привилегии. Докато тези турски деца работеха цяло лято по нивите други се кефиха по черноморието.  Ако не ти стигат годините попитай батковците ти и те ще ти разказват за тези ''чудесни младежки лагери'' Във всяко българско село - младежки дом,  а за други села само складове за тютюн :o

А студентите и учениците не ходеха ли по задължителни селскостопански и строителни бригади?! Забрави и това, нали, защото ти е по-удобно - все да си жертва.

Кои съвременни държави, Субигий са длъжни да осигурят равни условия на гражданите?!

Че вие още си живеете в османската империя като гледам. А ти специално в осъвременяващата се османска империя, в Турция да не говорим - като се разходим извън курортите знаем какво се вижда.
Не се учудвам, че думите ми ти причиняват болка, защото ти е трудно да признаеш пред себе си истината, че се ползвахте с привилегии, а сега пък се правите на дискриминирани.
Още срещам българи с турско съзнание, които не могат да пишат и четат на  български, защото са напуснали рано училище, ама защото те не са искали да учат, а не защото учителите им са виновни - виж молитвите ги знаят и са щастливи. Е, кой им е крив?

И като се възхищаваш от делото на Ататюрк, основателят на републиката, според тебе гений, защо жените ви още ходят с шалвари и фереджета, а в Турция  пък на всяка крачка има добре въоръжена полиция - за да ви пази ли, или да поддържа "реда/страха".

Там си сигурно последна дупка на кавала, ама живееш прилично, но тук си изливаш  отровата на български и кой знае за кого гласуваш.