Author Topic: Конфликтът в Катуница  (Read 41814 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
Re: Конфликтът в Катуница
« Reply #60 on: September 30, 2011, 18:23 »
Svetlina, mi nali si imate armiya, policiya, sledovateli, mafiya, Ataka - site sa etnicheski bulgare, . Zashto ne vi pazyat, trognah se nistina ;D
Субиги Курт, а ти не си ли роден в държавата България или  нехаеш какво се случва в нея - нямаш гръжданско съзнание с две думи?
Не бяхте ли охранявани от ДС/ДПС по етнически признак като искахте да ви върнат имената? Руско-съветските/Депесарските комунистически мутри различни ли са, според тебе, от сегашните управляващи в НСъбрание?
Като ти виждам аватара ми е ясно горе-долу какви са ти духовните и граждански потребности - същите, каквито са били по времето на солунския конник...
Същият този конник е свалял глави, фесове, шалвари и фереджета, ако не знаеш, ама като се стигне до "гражданско отношение" бързо и силно започвате да викате "дискриминация", нали?
България тутакси става "лоша" нищо, че влизахте с предимство в учебните заведения и не ви харесват някои ваши водачи.

Offline Rahmie

• Charter member
« Reply #61 on: October 01, 2011, 09:30 »
Мюсюлманите в Пловдив: Стига разпри! Да се помолим заедно!

Молитва на помирението беше отслужена в пловдивската Джумая джамия

Мюсюлманите в Пловдив дадоха пример за етническа толерантност, като се помолиха за етническо и религиозно помирение в страната.

Над 100 мюсюлмани се помолиха днес за мир и благоденствие на редовната петъчна молитва в пловдивската Джумая джамия. След молитвата поклонниците заявиха своето желание да бъдат спрени етническите и религиозните противоречия в страната.
„В Пловдив всички етноси за живели от векове мирно и тихо, трябва да продължим така” – заяви след молитвата 24-годишният Ахмед от Аджисан махала. Той заяви, че не може една лична разпра на Цар Киро с Катуница да взриви етническия мир в цялата страна.

„Цар Киро дори не е мюсюлманин, аз така знам. Не зная защо омразата се прехвърля към мюсюлманите” – учудва се Мехмет от „Столипиново”. Той заяви, че след ареста на Кирил Рашков положението в квартала е по-спокойно.

Още вчера мюфтията Осман Хилми призова мюсюлманите да се явят на петъчната молитва, за да се помолят за помирение.

По-рано днес Българската православна църква също направи стъпка към помирение на етноси и религиозни общности. „Етническо напрежение в България не е имало, няма и не бива да има. Православната църква ще направи всичко по силите си, с молитва и проповед, това да не се случва” – това се казва в специално Послание за мир и народно единство на Светия синод по повод събитията в Катуница и последвалите ги протести и размирици.
„Дано бог чуе молитвите ни” – споделиха своите надежди и християните, и мюсюлманите.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #62 on: October 01, 2011, 11:41 »
Камери заснели заплахите на Кирил Рашков

На кадрите ясно се вижда как осем часа преди трагедията Кирил Рашков, внукът му Киро и техен братовчед отишли в кафенето на Веселин Христoв.
Рашков старши се изплюл в краката на хората с думите "Гяури мръсни". След това им казал, че ще им извади очите и че ги чака смърт.

И това ако не е насаждане на етническа омраза, здраве му кажи.

http://dnes.dir.bg/news/kameri-zaplahi-bezreditzi-catunitza-9590687

Това не е пример за насаждане на етническа омраза, е обикновена кръчмарска свада. Случват се такива почти всеки ден. Нерядко и между представители на различни етноси. Задавате ли си въпроса защо например "българските родолюбци" не се надигнаха на митинги с възгласи "англичаните вън от България" след опита за убийство на барман от английския фен Майкъл Шийлдс преди 6 години?!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #63 on: October 01, 2011, 11:44 »
  Права си.Когато е от Галевите например-тогава мачкането не е мачкане.
  Когато е от Кирил Рашков-тогава е мачкане.
  Друго си е да те мачкат свои-ех,какви мачкатори е раждала,ражда и сега българска майка юнашка!

Затова проблема на мнага места се определи като етнически-енергията се канализира в неправилна посока.Може би благодарение на "партиоти" от твоя тип-мразещи всичко чуждо,дори и да не е лошо и обичащи всичко родно,колкото и гадно да е то.

Собствените лай.а не миришат.

Offline Radoslav

• Avarage member
« Reply #64 on: October 01, 2011, 12:06 »
Кво сте тръгнали да защитавате циганите не мога да ви разбера. Криворазбрана толерантност е вашата. Циганите след като станат мнозинство в равнината при християните ще дойдат и при нас в планините и тогава жална ни майка. Много добре виждате че са като паразитите. Цоцат от едно място и като тоя дето са цоцали от него пукне се преместват на друг. Рано или късно ще се качат и горе и тогава ще ви питам пак ли ще ги защитавате? Като почнат да ограбват нашите къщи да изнасилват нашите баби, сестри, и дъщери и да се държат като наши сайбии ще ви видя тогава каква песен ще запеете. А те ще дойдат и то с помоща на ДПС. Със сигурност.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #65 on: October 01, 2011, 13:09 »
Добре бе  Radoslavе ти и твоята агитка какво предлагате да се правят на сапун ли това лие решението не даваш никакви предложения.
Факт не успорим е че България ще цари циганизацията имено за това българите грабнаха светът за по добро бъдеще за децата им.
Гарантирам ти че след изборите всичко ще се утеши.

Lubo Neikov Любо Нейков Циганин Ciganin

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #66 on: October 01, 2011, 13:24 »
             Zapocnaha s romite,6te stigne i do nas.Vyarvayte v tova.Tova e nacionalizam v deystvie.Zapocnaha s prodajnika Kasim Dal.Sega s djipsi kuin,sledva.........

Престанете с тази параноя, какво общо имате с циганите и защо лъжите и говорите глупости та да всявате страх в хората. Каквото и да кажите за мен няма значние, защото познавам турци, които също са възмутени от привилегиите, които се ползват част от циганите като не плащат ток, вода, данъци, като имат само права, но не и задължение.  От всичко това излиза, че една безработна майка ромка получава повече пари от една работеща жена, която не е ромка. За протестите, които се случиха са виновни управляващите през всички години до сега включително, те не направиха нищо да стопят това напрежение. А това напрежение днес е резултат от безправието през всички тези години, от безнаказността на престъпниците. Тези протести немога да ги нареча етнически, те са социални, които показват недоволството в системата като цяло. Днешното правителство имаше шанс да предотврати това и да не се случва, но не успя. Те допуснаха някакъв си да се нарича цар и да си прави каквото желае толкова години. Не одобрявам тези скандирания "Цигани на """"", турците................ ", които бяха скандирани само от част от хората и по точно от тези, които са в партии, мнозинството от протестиращите не участващи в организаций абсолютно са против този израз и въобще на го ползват. Първо турците нямат нищо общо с това, но нали някои партии искат да спечелят дивиденти от това, второ нито пък и всички цигани, защото има и такива които с честен труд и живот си изкарват парите. Протеста стана такъв, заради привилегиите, които получават ромите. Нямам нищо против да получават помощи, но децата трябва да отиват на училище. Ние няма как на сила да ги закараме там, както споделяше някаква си журналистка тук.

Offline Pomache

• Avarage member
« Reply #67 on: October 01, 2011, 17:56 »

Аз съм българче и силна
 майка мене е родила;
 с хубости, блага обилна
 мойта родина е мила.

Аз съм българче. Обичам
 наште планини зелени,
 българин да се наричам -
 първа радост е за мене.

Аз съм българче свободно,
 в край свободен аз живея,
 всичко българско и родно
 любя, тача и милея.

Аз съм българче и расна
 в дни велики, в славно време,
 син съм на земя прекрасна,
 син съм на юнашко племе.

Иван Вазов

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #68 on: October 01, 2011, 20:48 »
Ами докато турци и помаци се трудят във враждебна среда да прогресират  в родната България,ромите само чакат да им падне от небето и лежат на всички останали.Тука фашагите имат право >:(Не може да чакаш някой да ти напълние купата на вечеря,като си играл кючек цял ден >:(Турци и помаци се прегърбват от работа и не се унижават на просия.Има и исключения разбира се,но трябва като да се поощтряват работливите роми така и да се ограничи помоща на роми които са се отдали на безоотговорно отношение към живота

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
« Reply #69 on: October 01, 2011, 21:10 »
Aми докато турци и помаци се трудят във враждебна среда да прогресират  в родната България,ромите само чакат да им падне от небето и лежат на всички останали.Тука фашагите имат право >:(Не може да чакаш някой да ти напълние купата на вечеря,като си играл кючек цял ден >:(Турци и помаци се прегърбват от работа и не се унижават на просия.Има и исключения разбира се,но трябва като да се поощтряват работливите роми така и да се ограничи помоща на роми които са се отдали на безоотговорно отношение към живота

V goreposo4enata razmisal na havaika nikade ne e spomenato kakvo 6te pravqt balgarite ili kakvo iska6 da kaje6 4e te i bez tova dori politika ne mogat da pravqt kamo li da rabotqt.

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #70 on: October 01, 2011, 21:17 »
V goreposo4enata razmisal na havaika nikade ne e spomenato kakvo 6te pravqt balgarite ili kakvo iska6 da kaje6 4e te i bez tova dori politika ne mogat da pravqt kamo li da rabotqt.
Ами те ще ни ръководят по повеля на партията майка и БПЦ като родени по рождение "кадърни управленци" и крадци ;D
Ако нямаше турци и помаци нямаше да има пътища построени от трудоваците мюслими ;)

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #71 on: October 01, 2011, 21:30 »
Ахх  havaika хубаво заключение правите но но но кой да те чуе и разбере.
Малко прилича на комунизъм но да на тези хора им е нужен диктатор.
Прави ми впечетление че този случай е отразен и в чужбина но да не беше щеше да е по добре.
България в чужбина се слави с циганите си и мизерията която е създала на гражданите си.
Ама какво да кажа завиждам им защо ли ами цигане и те си имат ЦАР и успяват да се организират.
А ние ПОМАЦИТЕ нито си имаме ЦАР нито ВИЗИР все гледаме да угодим на някой а и да не се обиди някой а.

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
« Reply #72 on: October 01, 2011, 21:31 »
A mi i jeleznicata nqma6e da bade v tova sastoqnie. Kolko jelezni darogi sa poopraveni sled 10 noemvri.
6to se otnasq do pati6tata dosta magistrali sa se napravili.

Ама какво да кажа завиждам им защо ли ами цигане и те си имат ЦАР и успяват да се организират.
А ние ПОМАЦИТЕ нито си имаме ЦАР нито ВИЗИР все гледаме да угодим на някой а и да не се обиди някой а.

Balgarite kato si imaha car ta kakvo stana i toi ne im pomogna.

Offline ibrahim65

• Moderator
Ynt: Конфликтът в Катуница
« Reply #73 on: October 01, 2011, 22:31 »

Убийство във Facebook

Миролюба Бенатова

Аз съм Миролюба Бенатова, но пиша от тук, защото хората, които не ме харесват, ме забраниха.
Личната ми страница във facebook е докладвана на администраторите като вредна и обидна, и според правилата на социалната мрежа, аз съм закрита.
До вчера имах право да съществувам в интернет и да изразявам мнението си, така както и тези, които пишеха срещу мен. Вече не.
След едноседмичен словесен терор, насаждане на омраза, заплахи и крайни антисемитски изявления в страницата „Миролюба Бенатова – враг на българския народ“, почитателите на този стил организирано ме изтриха. Така както организирано изляха стотици еднотипни електронни писма, пълни с лъжи за отразяването на конфликта в Катуница. Искаха да бъда забранена, уволнена, изселена, поругана и наказана.
Искаха да се извиня, че съм нарекла „футболна агитка, която безчинства“, тези, които според тях представляват гражданското общество.
Момчетата, които палиха и се снимаха с нацистки жестове пред огъня поискаха да кажа, че са справедливо разгневени граждани.
Не ми е хрумвало да ги докладвам за забрана, защото вярвам в излагането на аргументи и правото да говориш това, което мислиш. Не ме беше страх.
Вероятно това, което ви пиша не ви засяга. Сигурно изглежда, че е лично и трябва да с оправям сама.
Но не е така.
Аз съм насилвана и убивана с думи дни наред, не защото не съм симпатична на някого (разбира се и това има значение), а защото нарекох нещата с истинските им имена. Върших си работата като журналист по правилата на професията. Не влязох в сценарий, не подмених събитието, не подпомогнах протестите, организирани от партиите и подкрепяни мълчаливо от полицията.
Сега ме забраняват като професионалист и като личност.
И тъй като вярвам в аргументите, а не в насилието, ви пиша.
А вие, ако смятате, че имате повод да ме подкрепите, сигурно ще намерите начин да разбера за това.
Предварително благодаря на всички приятели, които ще разпространят бележката ми.

Offline ibrahim65

• Moderator
Ynt: Конфликтът в Катуница
« Reply #74 on: October 01, 2011, 22:58 »
Собственикът на строителна фирма “Коректстрой” в Благоевград инж. Калоян Ерделски е бил задържан във II РУП - Благоевград със заповед за 24 часа заради включването му в една от групите във Фейсбук, сформирала се срещу журналистката на bТV Миролюба Бенатова, с обвинение, че едностранчиво е отразила убийството в с. Катуница и е взела страната на циганския Цар Киро.

http://www.blitz.bg/news/article/119192?fb_comment_id=fbc_10150821335950478_26045400_10150821729945478#f184a97e51064cc

Диян Добрев · Най-добър коментатор · 37 години
Защо не задържат ,,Pomak EU" и ,,Кърджали хабер"!!!!! или не знаят какви неща пишат за БЪЛГАРИЯ и Българите.... подивели българи (или цигани) с турско самосъзнание.

Хубаво е че сред българския Народ най- сетне се зароди жажда за свобода и достойнство!

Boyko Kg ·
Диян Добрев задържали са и са привиквали на разговори. Даже по тази причина някои от пишешщите са спирали да пишат.
Отговор · 3 · Харесва ми · четвъртък в 13:55

Emil Madjirski ·
Диян Добрев ,в pomak.eu подивели няма.А ако случайно се появи някой подивял-гонят го оттам.