Author Topic: Конфликтът в Катуница  (Read 41790 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline ibrahim65

• Moderator
Re: Конфликтът в Катуница
« Reply #90 on: October 04, 2011, 07:55 »
 Svetlina да ние сме прости невежи и жалки А ти А ти си голямата работа всестрана развита личност и затова ще те помоля да ни обесниш нещо не за Ататюрк а за нашият национален герой Васил Левски искам да знам нещо повече било то за цървулите му било то за тефтерчето му и защо е стоял една две седмици на бесилото каде му са били съратниците и каде му е гробът моля ти се ама много ти се моля обесни ни аз съм самоук не съм ходил изобщо на училище налегнали ма са старини и не искам така да си отида от този бял свят ако не ми обесниш за мен ще си останеш една к..........................................

Offline Hat

• Moderator
« Reply #91 on: October 04, 2011, 09:35 »
И аз съм възмутен от насажданото презрение към българите християни в този сайт! Особенно от личността ХАТ, който открито ни презира и с думите си се представя като представител на етнос , който според него е по висш от българския! Странно изказване за представител на същия етнос но с мюсюлманско вероизповедание. Все едно сам да се наплюеш в лицето..... Срам ме е от него и изпитвам съжаление към обърканата му личност. ХАТ и всички останали които споделят мнението му са откровени расисти. Бог е създал хората равни! 
Искам да се извиня най напред,че закьснях с отговора си и ти дадох вьзможност да обиждаш,който и както си искаш.Надявам се най искренно това да не се повтори.Искам да ти заявя,че личносттта Нат винаги се е чувстал помак и продьлжава да го прави и никока не е презирал,който и да било друг етнос дори циганският срещу,който сега изливате помия в изобилие.Много силни думи,които не са подплатени сьс нищо против моята личност искам да остана толерантен и в духа на моята религия да не влезна в излишна и никому не нужна разпра.Никога и никого не сьм наричал с такива обидни думи,които господина щедро изсипва тук не се нуждая от никакво ваше  сьжаление Господине аз по скоро се питам дали сте мислили нормално в момента,когато се писали тези глупости и си мисля,че сте били под вьздействието на някакьв опиат.Вие сте вложили много повече злоба,омраза и тем подобни  десет реда от колкото аз вьв всичките си постинги.Поуспокойте се  и ще продьлжим.Но запомнете едно и никога не го забравяте Помаци е имало и ще има и те са били винаги различни вьв всяко едно отношение с бьлгарският етнос,винаги.

Offline Seiko

• Global moderator
« Reply #92 on: October 04, 2011, 16:24 »
цитат
Stanislav Stoianov-В този сайт не видях нито един българин христянин да прави принизяващи и обидни квалификации към помаците.... От хората които са активни имам предвид. Незнам дали не са влизали провокатори...не попаднах на такива постове
Поздрави.

Станиславе ще ти пусна само едно нещо което изрових от кофата за боклук за да видиш не правят ли обидни квалификации към помаците ,българите християни.И то съм избрал нещо по-хумористично, асъл помията засега няма да пипаме.

@ БГ - гражданин

Re: Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...

Помаците са древен народ и са се заселили по сегашните български земи още по времето на динозаврите преди милиони години. Те са извънземни, дошли от планетата Плутон. Оттам идва и наименованието „помак”, от Плутон. Огромното разстояние и космическата радиация са оказали своето въздействие на думата и затова се е получила тази промяна в звученето й. Тъй като са били многобройна нация, през вековете плутонците /помаците/ са се зародили - атлантиди, траки, славяни, византийци, латини и богомили. Много факти и доказателства сочат, че още в древността част от помаците са се разселили и по други континенти. Една част е тръгнала на юг, към днешна Африка. Заселили се там, създали нови нации и племена, женейки се за местни моми, обитаващи клоните на дърветата. Опитомили дивите момичета, отучили ги от специфичните им акробатически номера и заживели щастливо. Друга част се отправила към земите на днешна Америка, техни потомци са индианците. Именно от тях днешните помаци от Родопите са внесли елементи от индианската култура, склонност към носене на шарено-писани дрехи, дрънкулки, висулки, пера

Offline ibrahim65

• Moderator

Offline Stanislav Stoianov

• Senior member
« Reply #94 on: October 04, 2011, 20:00 »
Hat, това е цитат само на последния ти пост в тази тема:
Ако има нещо,което бьлгарите да вьршат наистина добре то това е да ядат и да пият и още по добре да се оплакват,че все някой друг им е виновен за положението в което се намират.Сега се оказва,че сте и мачкани.При положение,че и сиренето и ножа са у вас и пак не мажете да го разделите.Егати  и дьржавата щом аз сьм министьр беше казал някой, друг би казал прост народ слаба дьржава.  Да се чудиш и да се маеш,да плачеш ли да се смееш ли.
Край на цитата.
Ти искаш от мен да не се обиждам, когато пишеш унизяващи квалификации относно частта от българския народ към която принадлежа. Трябва ли да извадя всички твои словоизлияния назад по различните теми, за да убедя хората че ти открито презираш българите християни?  Такова усещане оставяш в нас....  А ти вярвай на каквото желаеш. Аз също ще си вярвам каквото желая.
Ибрахим.... по същия начин целия свят се подиграва на македонците, които си мислят че са наследници на анатичните македонци....  За смях стават хора, които се опитват да променят факти и събития, които ясно и точно са документирани! Македонците станаха за резил на света, вие поне само на национално ниво се излагате. Попитах по горе - как можеш да разграничиш сред помаците, българи християни които преди 200-300 години са приели исляма от тази група хора, за която вие твърдите че населява родопите от 7 век и са си мюсюлмани оттогава?
Каза че помаците са държава в държавата. Не мисля така. Помаците са около 100 000 - 150 000 души, разпръснати в различни краища на България. Не обитават обособена територия населена само с помаци. Общо взето се редуват мюсюлманско с християнско селище. Нямате изключителни права върху нищо в тази страна. Нали сте наясно с това? Нито родопския диалект, нито песните. Може би само носиите, но това е етнографски а не етнически белег.
Това е реалността.
Поздрави.

• Senior member

Offline ibrahim65

• Moderator
Ynt: Конфликтът в Катуница
« Reply #96 on: October 04, 2011, 21:38 »
                                                                          Мерси мното а сега едно ПОМАШКО поздравче.

Stani mome samnalo e

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #97 on: October 04, 2011, 22:05 »
Помаците са около 100 000 - 150 000 души, разпръснати в различни краища на България. Не обитават обособена територия населена само с помаци. Общо взето се редуват мюсюлманско с християнско селище. Нямате изключителни права върху нищо в тази страна. Нали сте наясно с това? Нито родопския диалект, нито песните. Може би само носиите, но това е етнографски а не етнически белег.
Това е реалността.
Поздрави.

Приятелю ела в западните родопи и търси ми ти християнско село, а родопският диалект си е нашински нйема да гу сакладисвате, в нашйен диалект си куландисваме нашински джумлети куландисваме си нашински думи и в пяснине ни си са нашински сос зурне сос топане сос тарихье за севдалък за патаклами за вруд...

• Senior member
Ynt: Конфликтът в Катуница
« Reply #98 on: October 04, 2011, 22:37 »
Хм, наистина ли мислиш че не разбирам този диалект...? Че не е жив прадядо ми да ти поговори на северняшки диалект. Да не говорим за шопски, македонски и т.н. диалекти. Я отиди в Еркеч да ги чуеш как говорят....  Не можеш да ме впечатлиш със диалектното си говорене. Измисли нещо друго:) Книжовният български език е модерен език, изграден на базата на диалектите в българия + руски заемки.

Ибрахиме, фолклора ни е красив и необятен. Обожавам българската нродна музика и съм горд с нея. Имам сигурно 500 гигабайта:) Предполагам че си сърфирал из youtube и си разглеждал клиповете с bulgarian folklore. Отдолу има само възгласи - настръхнах, разплаках се, божествена музика, най-красивата музика и прочие. Това е една малка важна част от цялото огромно културно наследство, формирано от прадедите на всички нас в хилядолетната държава България.
Гадно е някой когато иска да се цепи от колектива:)

Ето една със сигурност предхристиянска и предмюсюлманска традиция на България!
Folkloren Ansambul "Filip Kutev" (part I)
и четете коментарите на чужденците под клиповете!
The MAGIC Of Bulgarian Voices & Music - Malka Moma / Little girl - LIVE ブルガリアンボイス

Поздрав.

• Senior member
« Reply #99 on: October 04, 2011, 22:42 »
Хахаха, насред клипа на Ибрахим се появява Боян Саръев зачеркнат с хикс:)))) Той не беше ли помак бре?

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #100 on: October 04, 2011, 22:47 »
Stanislave яз не съм торнал да та впечатлявам с родопският диалект - диалект като диалект

Offline Nedim Mehmedoski

• Moderator
  • Torbesh
« Reply #101 on: October 04, 2011, 22:53 »
Ако има нещо,което бьлгарите да вьршат наистина добре то това е да ядат и да пият и още по добре да се оплакват,че все някой друг им е виновен за положението в което се намират.Сега се оказва,че сте и мачкани.При положение,че и сиренето и ножа са у вас и пак не мажете да го разделите.Егати  и дьржавата щом аз сьм министьр беше казал някой, друг би казал прост народ слаба дьржава.  Да се чудиш и да се маеш,да плачеш ли да се смееш ли.
Край на цитата.
Ти искаш от мен да не се обиждам, когато пишеш унизяващи квалификации относно частта от българския народ към която принадлежа. Трябва ли да извадя всички твои словоизлияния назад по различните теми, за да убедя хората че ти открито презираш българите християни?  Такова усещане оставяш в нас....  А ти вярвай на каквото желаеш. Аз също ще си вярвам каквото желая.
Ибрахим.... по същия начин целия свят се подиграва на македонците, които си мислят че са наследници на анатичните македонци....  За смях стават хора, които се опитват да променят факти и събития, които ясно и точно са документирани! Македонците станаха за резил на света, вие поне само на национално ниво се излагате. Попитах по горе - как можеш да разграничиш сред помаците, българи християни които преди 200-300 години са приели исляма от тази група хора, за която вие твърдите че населява родопите от 7 век и са си мюсюлмани оттогава?
Каза че помаците са държава в държавата. Не мисля така. Помаците са около 100 000 - 150 000 души, разпръснати в различни краища на България. Не обитават обособена територия населена само с помаци. Общо взето се редуват мюсюлманско с християнско селище. Нямате изключителни права върху нищо в тази страна. Нали сте наясно с това? Нито родопския диалект, нито песните. Може би само носиите, но това е етнографски а не етнически белег.
Това е реалността.
Поздрави.
Stanislav,go obvinivte Hat i ostanatite koi sme na taa liniq za rasizam i prezrenie kam b'lgarite hristiqni,a vie ste tokmu na taa frekvenciq.
I ostavete gi makedoncite i onaka tie se vo naigolem del slicni kako vas i odnosot nivni sprema nas makedonskite pomaci(torbeshi) e ekvivalenten na vashiot odnos sprema pomacite v B'lgariq.
Nema nishto da postignete so takva retorika,eve ucete se od nas kako se obicat bratq mejdu sebe!  :)

• Senior member
« Reply #102 on: October 04, 2011, 23:11 »
Недиме, почувствах се засегнат и отвърнах. Има една народна поговорка: Каквото повикало, такова се обадило.  Та и в нашия случай така:) Нищо лично. Съдейки по начина на изразяване и разсъжденията, мога съвсем спокойно да кажа, че Хат е един интелигентен човек, но обсебен от помаклъка или помашката идея. Нищо лошо. Има много такива хора. Във всяка държава на балканите проблемите са идентични. Религията, за наше голямо съжаление е изключително силен инструмент за разделяне на хората. Аз съм убеден че става въпрос за едни и същи народи! Или ако някога преди 1500 години са били различни, то през средновековието и най-вече по време на Османската империя са се консолидирали. Според мен сърби и босненци са един наорд - две религии. Същото е и за българи + македонци + помаци + торбеши = един народ. Прекалено много еднакви белези има. Попрочети какво казва и световната наука по въпроса....А не на този или онзи дядо му. Световната наука борави с факти и археологически артефакти. А не с устни предания:)
Аз съм осъзнал че с добро стават нещата. Съжалявам много за озлобените тинейджъри които не знаят какво правят. Знам също че винаги че съществува такава категория хора и винаги , навсякъде малцинствата са марзени от тази категория хора. Въпроса е многопластов и е свързан с възпитанието в семейството и училището. Но като ги гледам децата по площадите......  Дано като пораснат им уври главата!
И тук мога да кажа с чисто сърце: Аз обичам българските мюсюлмани! Наистина. Не изпитвам и един грам лоши чувства. Всичко което съм написал е предизвикано от злобните подмятания и определения. Моментен яд..... после ми минава и съжалявам.
Поздрави.

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
« Reply #103 on: October 05, 2011, 09:34 »
Dosta se otdelihte ot temata karda6lar.
Hayde neke sa varnem kam bratqta s tozi klip na Bregoviç.
Bubamara - Goran Bregovic

i edin jivot na gipsy king..
Gipsy Kings - Un Amor

Vsi4ko tova za razmisal kadesme nie bilo to balgari, turci, pomaci, gagauzi, tatari, evrei, vlasi i kakvi li ne kakvo ot tova nqmali mqsto za vsi4ki nas pod tova nebe.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #104 on: October 05, 2011, 09:37 »
Господин Стоянов няма нищо,което сьм написал не е льжа това е самата истина, винаги сьм се придьржал кьм реалният свят в който живеем.Никога през живота си не сьм презирал бьлгарите християни,както вие пишете, напротив има много моменти в които им сьм се вьзхищавал,та аз живея сред тях.Не мога да премьлчавам и никога не ще забравя обаче издевателствата над помашката общност кьм която принадлежа и ще се боря сьс всички сили тази помашка общност да бьде официално призната и за твое сведение искам да ти заявя,че това рано или кьсно ще стане просто някой трябва да си отвори очите и  прогледне.Помаците са етносьт,който най силно обича Родината си Бьлгария доказал го е доказва го и сега.Просто трябва да посетиш някое помашко населено място и да се увериш,че там кипи живот вьпреки мизерията в която сме принудени да живеем всички.Не се срамувам от това,че сьм помак и надявам се децата ми да растат като горди граждани а не унижавани и хулени. Вие знаете по колко жесток начин бяха унижавани помаците само допреди няколко години.
Край на цитата.

Това е реалността.
Поздрави.

От това,което пишеш остава впечатлението,че ти вьобще не познаваш помаците и почти нищо свьрзано с тях нито пьк с релният им брой.Информацията,която черпиш е от минали не добри времена.Силно се надявам обаче присьствието ти тук да е ползотворно,както за теб така и за мен а и за всички наши сьфорумници. Нека взаимно да се обогатяваме и черпим вдьхновение от  божествената красота на страната в която живеема не да тьрсим черното вьв всичко около нас.Наистина това е самата жива  реалност.
Поздрави.