Сивин според мене не рядко,а доста често минаваш от тук,но по важното е защо минаваш от тук,едва ли да се смееш на някой.
Защото тук в този сайт всеки придоби едно достойнство и гордост,научихме происхода си,че сме различни и достоини.
Сега е наш ред да се смеем и да пеем,а на който не му уидисова да опровергае казаното дори да е и с насмешка.
Питам някой екземпляри защо когато се казва нещо за ПОМАЦИТЕ, винаги заплахи,назидание,упреци,убиди,а сега и смях.
Да си ви кажа ако съм админ,такива ще ги ритам като топка.А пък на тази Светлина не можа никой да и го светне хей.
Ама аго Ибрахиме защо е този тон.
Аз наистина рядко вече минавам от тук, защото нема време аркадаш.
А ако ми остане малко ,то сайтове в които се пише и се засягат исторически теми има много.
А тезата за печенеги -шаманисти, си е хумористична от всякъде ,извини ме разбира се ако се имаш за потомък на печенегите
то не ти пречи да си пееш и ако се имаш и за извънземен нали.
И къде видя упрек или нещо такова за помаците -а де -реакцията ми бе към една теория ,ако въобще може да се нарече така.
Личното ми мнение е, че подобна теза си е жива шарлатания и според мен чувствата които би породила у помаците, би трябвало да са обратни на тези които пораждат достойнството и гордостта .
Но тук вече навлизаме във води чужди на историята, а във чужди води трудно се плува.
Помаците са носители на една духовна и материална култура ,която е много различна от номадската култура на печенегите и разбира се стояща на много по високо ниво , бих казал несравнимо по ред причини.