Author Topic: Конфликтът в Катуница  (Read 41778 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline SIVEK

• koгато орелът е ранен полита към върха на планината
  • Moderator
Re: Конфликтът в Катуница
« Reply #120 on: October 08, 2011, 04:09 »
............... Това е срамно петно върху българите мюсюлмани. Шест-седем метрови купчини от обезглавени девойки и невръстни дечица. Извинявайте ама чак такива зверства християните не са правили!...............

Не знам от къде да започна, дали да се смея, или да плача,как можеш с лека ръка  да слагаш всички мюсюлмани под един знаменател,да създаваш напрежение между мюсюлмани и християни.Такива като теб предизвикаха събитията в Катуница,от един криминален случаи го превърнахте в етнически проблем,ще запалите България еи. Всичко друго е наред в нашта страна само това и трябва една нова  Босна,тогава ептен ще го вапцаме и от 6-7 милиона няма да остане нищо и никой.Как може да пишеш такива глупости.Помисли малко реално на нещата ако не знаеш колко е 6-7 метра излез вземи метър и виж какво се получава.Много пъти съм писал спрете да мерите кой какво е направил и кой колко е.Помислете за децата ни нима, искате да продължава всичко това.Не мислете само за днес мислете малко и за  бъдещето.Този спор няма ли да има край.Разумните хора помнят историята и събитията до толкова,само за да не се повтарят такива грозни събития а ние сме се запънали като магаре на мост, сега ще решаваме правилно ли е било преди 100 години какво е станало.Мислете за напред и не позволяваите да се случат същите неща, защото след това всички ще страдат.Защо не оставите вече това кои в какво да вярва,щом спазва закона нека кои в каквото иска да си вярва и какъвто иска да се определя.     Никой не може да те накара или да промени мисленето ти.

Offline ibrahim65

• Moderator
Ynt: Конфликтът в Катуница
« Reply #121 on: October 08, 2011, 08:05 »
Stanislav Stoianov е този път си показа боята няма що аферъм браво на теб.
Но кокто се казва на такава глава такъв браснач затова и аз ще те добоядисам.
-1 Си ограничен жалък нищожен за съжеление не мога да ти помогна сами са си наврял в тази кожа.
-2 Прехвърляш вината винаги на другия а пък ти си голямата работа герои с история и бъдеще няма що
 колко деца имаш колко ще имаш колко ще отгледаш на тази майка България на която вие и е.....маиката.
-3 Когато говорим за възродителният процес тогава малчите като теле в зеле не поимате никаква отговорност сега се перчиш.
-4 Да БРАТКО мой аз се ГОРДЕИЯ с ПОМАЦИТЕ и едно да знаеш от мен на спокоиният човек нервите са голями и още нещо историята се пише от този отгоре не от теб и мен ние можим само да я искривим.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ynt: Конфликтът в Катуница
« Reply #122 on: October 08, 2011, 14:57 »
Smn, хайде , хайде не се прави че не разбираш:) Расате много правилно го е казал. В преходен район сте между две етнографски области.
Ибрахиме, бъдещето на България е светло. Колко е светло за всеки индивид е субективна величина, но цялостни за народа и за държавата аз съм оптимист. Не се притеснявай, ще станат нещата:)
Това че сме сърбали попарата прозвуча изключително грубо. Зверствата върху батачани и върху целия български народ не могат да бъдат обект на подигравка или повод за гордост. Това е срамно петно върху българите мюсюлмани. Шест-седем метрови купчини от обезглавени девойки и невръстни дечица. Извинявайте ама чак такива зверства християните не са правили! Набучвания на кол, разкъсвания с коне и т.н. За Стара Загора да не говорим....  Недей се гаври с паметта на тези невинни жертви.....
Смн, не преувеличавай. Заради тези 500 години "османско присъствие" сега сме 6-7 000 000 жители на България.Отнета ни е възможността за демографско установяване на нацията. Големите Европейски държави имат население от 50 до 80 000 000 човека! Преди турската инвазия ние сме били по напреднали от Западна Европа в културно и демографско отношение. Къде са българите???  Кланета, кръвен данък, еничари, доброволна и насилствена ислямизация. Защо не се говори за тези неща? Отнета ни е възможността да се развиваме през периода на европейския ренесанс. Унищожена е културата ни  градена 800 години. Завладява ни диво и нецивилизовано племе. То успя за няколко века да унищожи културата на ИЗточната РИмска Империя! Въобще не ми сравнявай г еноцида над българите християни, с моментни изблици на насилие свързани с българите мюсюлмани за посочения от теб период. Нелепо е!
Чувствайте се каквито желаете, но едва ли ще успеете да се преборите за някакво официално признаване на помаците като отделен етнос. Това няма кой да го позволи. Същото е и за тези които си мислят че са антични македонци. Същия синдром. Не може да стане, защото това означава дестабилизация и гражданкса война. На Европа само това и трябва.....
За мен , ако щете пистолет да ми опрете в челото (както се казва) , вие сте българи с мюсюлманска религия. Няма сила която да ми промени мнението. Дразнещо, недразнещо - това е положението.  И в "българи" не влагам смисъла на прабългари, а на народа който сме днес. Продукт на сложен етногенензис....

През 1970 г. БГ е 8 милиона а Турция  - 30.
Сега ТР е 75 мил. а БГ пак има няма 8 а би трябвало да е 20 милиона.  :Д
Тази разлика  от къде иле иде? Май пак ще кажете че турци и помаци са ви клали.  ;) Тази разлика е само за 40 г. Ами преди?
Тези 6 м. купчини се доказа че са плод на фантазия и измишльотини и именно поради това не се позволява да се разгледа митът Батак.
Дерзайте тогава докато не изчезнете от историята а тя е безпощадна към подобни народи.

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #123 on: October 08, 2011, 15:34 »
Stanislave подлъгах се в началото със мнението си за теб. Ако аз съм преувеличил 1 път, то ти преувеличаваш 100 пъти! Явно и ти си един от болните мозъци които са на мнението на СИДЕРОФ че ако нямаше османската империя България щеше да бъде 100 милиона.  А не осъзнаваш че по времето на османското присъствие българите са най-многолюдният етнос на Балканите - смешен си!!
 Вече 100 и кусур години няма османци по болгарската земя, Защо вместо да се увеличавате се топите с 600 000 души за 10 години???

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #124 on: October 08, 2011, 20:32 »
Расате болгарски диалекти бол варлък твуья говур гу ни разбирам  ;D адин транслей ша шътниш ли  ;)

Ще разумеш,нема как да не разумеш ова що думам. ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #125 on: October 08, 2011, 21:19 »
Smn, хайде , хайде не се прави че не разбираш:) Расате много правилно го е казал. В преходен район сте между две етнографски области.
Ибрахиме, бъдещето на България е светло. Колко е светло за всеки индивид е субективна величина, но цялостни за народа и за държавата аз съм оптимист. Не се притеснявай, ще станат нещата:)
Това че сме сърбали попарата прозвуча изключително грубо. Зверствата върху батачани и върху целия български народ не могат да бъдат обект на подигравка или повод за гордост. Това е срамно петно върху българите мюсюлмани. Шест-седем метрови купчини от обезглавени девойки и невръстни дечица. Извинявайте ама чак такива зверства християните не са правили! Набучвания на кол, разкъсвания с коне и т.н. За Стара Загора да не говорим....  Недей се гаври с паметта на тези невинни жертви.....
Смн, не преувеличавай. Заради тези 500 години "османско присъствие" сега сме 6-7 000 000 жители на България.Отнета ни е възможността за демографско установяване на нацията. Големите Европейски държави имат население от 50 до 80 000 000 човека! Преди турската инвазия ние сме били по напреднали от Западна Европа в културно и демографско отношение. Къде са българите???  Кланета, кръвен данък, еничари, доброволна и насилствена ислямизация. Защо не се говори за тези неща? Отнета ни е възможността да се развиваме през периода на европейския ренесанс. Унищожена е културата ни  градена 800 години. Завладява ни диво и нецивилизовано племе. То успя за няколко века да унищожи културата на ИЗточната РИмска Империя! Въобще не ми сравнявай г еноцида над българите християни, с моментни изблици на насилие свързани с българите мюсюлмани за посочения от теб период. Нелепо е!
Чувствайте се каквито желаете, но едва ли ще успеете да се преборите за някакво официално признаване на помаците като отделен етнос. Това няма кой да го позволи. Същото е и за тези които си мислят че са антични македонци. Същия синдром. Не може да стане, защото това означава дестабилизация и гражданкса война. На Европа само това и трябва.....
За мен , ако щете пистолет да ми опрете в челото (както се казва) , вие сте българи с мюсюлманска религия. Няма сила която да ми промени мнението. Дразнещо, недразнещо - това е положението.  И в "българи" не влагам смисъла на прабългари, а на народа който сме днес. Продукт на сложен етногенензис....

Единственото ясно е,че жертвите не са преувеличени,както се опитват в момента да докажат след повече от столетие под диктат на Неоосманската политика на турското правителство някой добре платени и не исторически осведомени псевдоучени,опитвайки се да опровергаят  репортажите на кореспондента  Джанюариъс Макгахани доклада американският консул Юджийн Скайлър,при условие,че американците все още не са световен политически играч-а страна от среден калибър.

Но да оставим миналото и да се пренесем в настоящето!!!

Чудя се-ако мнозинството от нас,които си плащаме всичко реши да се изнесе в чужбина,държавата и паразитите от кого ще се издържат.Нали за да има помощи трябва да се плащат данъци,за да има електричество трябват пари за поддръжка и гориво-а както ни е известно мнозинството от циганите нямат никакво участие в бюджета и вътрешният брутен продукт на страната-те не дават,а само получават.

Според мен трябва да се спрат всички видове социални помощи и да се увеличат пенсиите на старите хора и инвалидите-народът си го е казал "който не работи,не трябва да яде"

Поздрави

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #126 on: October 08, 2011, 21:39 »
През 1970 г. БГ е 8 милиона а Турция  - 30.
Сега ТР е 75 мил. а БГ пак има няма 8 а би трябвало да е 20 милиона.  :Д
Тази разлика  от къде иле иде? Май пак ще кажете че турци и помаци са ви клали.  ;) Тази разлика е само за 40 г. Ами преди?
Тези 6 м. купчини се доказа че са плод на фантазия и измишльотини и именно поради това не се позволява да се разгледа митът Батак.
Дерзайте тогава докато не изчезнете от историята а тя е безпощадна към подобни народи.

Субиги-както ти е известно раждаемостта на населението се определя от няколко фактора-осигуреност и образованост.

Образованите родители имат деца на по голяма възраст,а броят им зависи от финансовата стабилност на семейството.
Простите и необразовани родители имат деца още като деца,а броят им няма никаква зависимост от финансовата стабилност.

А сега се запитай защо за този период населението на Турция се е увеличило толкова и за сметка на кои се е увеличило.

Аз ще ти дам още един пример:

Населението на Турция през 1918 година е около 8 милиона,на България около 5 милиона,през 1927 Турция е около 14 милиона,България е около 6 милиона.Това покачване на населението в Турция е поради големи миграционни процеси от Балканите и Русия.След този период населението на Турция се увеличава основно върху така нареченото малоазиатско население или так. нар. Черни турци за сметка на имигрантите и балканското население-белите турци,които се увеличават с подобни темпове като и в Европа.

От друга страна Турция избягва две огромни чистки сполетели българите-цанковистите и комунистите,плюс четири национални катастрофи.

Поздрави

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #127 on: October 08, 2011, 21:45 »
Stanislave подлъгах се в началото със мнението си за теб. Ако аз съм преувеличил 1 път, то ти преувеличаваш 100 пъти! Явно и ти си един от болните мозъци които са на мнението на СИДЕРОФ че ако нямаше османската империя България щеше да бъде 100 милиона.  А не осъзнаваш че по времето на османското присъствие българите са най-многолюдният етнос на Балканите - смешен си!!
 Вече 100 и кусур години няма османци по болгарската земя, Защо вместо да се увеличавате се топите с 600 000 души за 10 години???

Имиграция,братче-имиграция.

А ида те светна и преди Турците Българите са наймногобройният етнос на Балканите-в това,число и власи и сърби  ;)

Гърците са били в градчета по крайбрежието,а докараните от ромейте албанци-са били много малко и в планините.

От друга страна ако си учил популационна генетика няма как да един етнос да стане 600 милиона,ако не може да се изхрани от земята. ;)

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #128 on: October 08, 2011, 21:46 »
Rasate oстави Станислав сам да отговори да видим какво ще съчини.

Поне виж още веднъж какви глупости е надрънкал:
Цитат от Станислав:

П.П - имиграцията е само една от многото причини...

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #129 on: October 08, 2011, 22:01 »
Rasate oстави Станислав сам да отговори да видим какво ще съчини.

Поне виж още веднъж какви глупости е надрънкал:
Цитат от Станислав:

До някъде е прав-докато тук българите и ромейте са можели да извадят 60 000 и повече хилядни армии,в западна европа не са могли да съберат и 10 000.
Виж за какви цифри става на въпрос на запад и тук.Наистина Балканите са били много гъсто населени и в историческо ниво са били много по напред от запада-някъде с около 100-200 години.Един френски пътеписец с изненада пише "българските градове са толкова гъсто населени,че нямат нужда от градски стени за да се защитават"

До като зараждащата се османска империя е била военизирана държава на историческо ниво от типа на Крумовата-т.е. столетия по назад от историческо и културно ниво-с навлизането си на Балканите прави един огромен прелом в развитието на балканските народите връщайки ги назад с около от два века и ги забавя с още толкоз.
Получава се един стоп кадър 14-17 век.От друга страна на популационно ниво българският етнос се възстановява ,чак в края на 16 век.

Ако нямаше османската империя може би щеше да има Сърбия,но нямаше да има сръбски език,може би щеше да има Влашко,но нямаше да има влашки език.За руски също се съмнявам.

А завладяването е било възможно само благодарение на изгодният момент-а именно силното закрепостяване на населението случило се в Западна Европа през 16 век.
Това което се случило тук-тази разпокъсаност се случва в Германия век и половина по късно,а в Русия чак в края на 17 и началото на 18 век.

Поздрави.

Offline Seliam-hodja

• Avarage member
« Reply #130 on: January 24, 2012, 10:23 »
Вуйчото на Ангел: Присъдата на Рашков е успех ....

Жителите на пловдивското село Катуница са доволни от присъдата на Кирил Рашков, съобщи бТВ.

Вчера Цар Киро бе осъден на първа инстанция на 3 години и 6 месеца затвор ефективно заради отправени закани за убийство срещу Веселин Христов и Иванка Петрова. Той трябва да им заплати и по 2000 лева за нанесени неимуществени щети.

Христов е вуйчо на 19-годишния Ангел Петров, който бе прегазен от близки на Рашков преди четири месеца. Това доведе до масови протести в селото.

Веселин Христов разкри, че е удовлетворен от присъдата, защото тя е успех за цялото общество. Въпреки това, той призна, че продължава да се страхува за семейството си. Според него обаче Рашкови нямат морални задръжки и скоро може да има ответна реакция от тяхна страна.

Вуйчото на загиналото момче е привикан на нов разпит днес. Най-вероятно той ще е за показания среден пръст от страна на Кирил Рашков при излизането му от съда след едно от заседанията. Христов не скри надеждата си, че и за този неприличен жест ромският бизнесмен ще бъде осъден.

Внуците на Рашков продължават да обикалят селото, въпреки че не живеят там, разказаха жители на Катуница. Те няма да допуснат ромският бос да се върне да живее там и обявиха, че са готови на бунт, ако това се случи.