Твърде злоумишлено и обидно отношение към паметта на един починал човек с демонстрира тук в тази тема.
Няма значение човека какво е сторил и как е починал, тук се показва незачитане на човешкото право, и се подиграват с паметта на хилядите избити заради вярата и родът си.
Не знам каква е историята на въпросната Зерфе от клипа.
Но определено със този случай се спекулира цинично, за да се покаже, видите ли. И сред Помаците има "трезво" мислещи хора, и ние от наша страна дай сега да ги приобщим към нашата нация, към нашата вяра, към нашият мироглед, без да ги питаме тях, искат ли не искат ли.
И какво му е трезвомислещото в този случай, че не го схващам. Че някой си е искал да ходи по фриволно, и това става обект на целенасочена анти-помашка пропаганда.
Спирам да коментирам до тук, за да не засегна все пак някой.
Твърде нов съм за този форум, за да се впускам във виртуални форумни войни.
Да обяснявам каквото и да е било, на хора съвсем злонамерени и злобни.
А само искам да кажа следното.
Оставете хората да си живеят живота както си искат.
Оставете хората да си изповядват която си вяра искат.
Оставете хората да си се наричат както си искат.
Искат да се наричат етнически Помаци. ОК такива нека да са. Не по малко са хора от останалите.
Защото не уважаеми другари шовинисти. Домовете ви ги строят Помаци.
Тютюнът който пушите във формата на цигари, пак Помаци ви го отглеждат.
Поне малко уважение покажете към тези хора.
Не е важно човек как се казва. Важно е качеството на човека какво е.
Помаците не по малко са добри и съвестни граждани на тази държава, не зависимо каква вяра изповядват.
Това нека да го схванат шовинистите.
Извинявам се ако с нещо съм по прекалил.
Но не се стърпях при тази явна демонстрация на незачитане на човешкото право за само определение, и из коментирах темата, по доста емоционален начин.
Извинявам се.