Author Topic: Зерфе изгоря за България!  (Read 9074 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
Re: Зерфе изгоря за България!
« Reply #1 on: August 12, 2011, 15:46 »
   Наистина трагедия!
Но защо си решил,че е изгоряля точно за България?Според мен е изгоряла,за да бъде свободна.

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
« Reply #2 on: August 12, 2011, 19:23 »
Може би автора е бил повлиян от това, че в стаята и е имало портрети на Ботев и Левски, а и все пак се прави асоциация с живота в България , а не в друга държава.

Offline tersid

• Adviser
« Reply #3 on: August 12, 2011, 20:15 »
Може би автора е бил повлиян от това, че в стаята и е имало портрети на Ботев и Левски, а и все пак се прави асоциация с живота в България , а не в друга държава.
Ако е истински случая ,жалко за нелепата смърт. Още по жалко за автора ,защото рядко  се  среща такова безсрамие  да се прави пропанда от смъртта на невинни деца.

Offline Seiko

• Global moderator
« Reply #4 on: August 12, 2011, 22:37 »
V klipa se spomenava za versko nasilie.Ne znam dali v minaloto e sashtestvuvalo takova pri pomashkoto naselenie,mislia che ne i v momenta takova niama.Navsiakade v pomashkite raioni mladite se zapoznavat,hodiat izvestno vreme,i se jeniat po-lubov.Ne sluchaino 99- procenta ot motivite v pomashkite pesni sa veseli,zakachlivi i se govori za lubov.

Offline ibrahim65

• Moderator
Ynt: Зерфе изгоря за България!
« Reply #5 on: August 12, 2011, 23:52 »
Българската история е препълнена с толкова  глупости че това е едно нищо така са го издокарали този трагичен случай че на човек му се отщява всичко.Първо съжелявам за главната героиня ако се беше потрудила да не се отклонява от правйят път крайят нямаше да е такъв трагичен в коранът е изрично написано че самоубийството е забранено само аллах дава живота и той може да го отнеме.Второ тук писателят търси под телето вол както кледаме имало е и портрети на други личности така че това да се свързва Българската държава е доста страно действително на писача му е бил нужен вол.

Offline husein

• Adviser
« Reply #6 on: August 13, 2011, 00:08 »
Немога да разбера кой лъже 1968 година Зерфе е ходила с минижуп,после пък я облякли с фередже а през тези години е било забранено да се носят фереджета тогава е бил в действие възродителния процес!Другото имала е и зелен телефон в дома си  ::) а може и GSM да е имала!Кланяла се на хора вместо на господ значи е била комунистка и атеистка!То бива бива ама такива глупости може да напише само един комунист и шовинист!Поне малко уважение да са проявили към съдбата на това момиче а не да пишат лъжи!

Offline Aslan Türk

• Member
  • **
« Reply #7 on: August 25, 2011, 17:41 »
Твърде злоумишлено и обидно отношение към паметта на един починал човек с демонстрира тук в тази тема.
Няма значение човека какво е сторил и как е починал, тук се показва незачитане на човешкото право, и се подиграват с паметта на хилядите избити заради вярата и родът си.
Не знам каква е историята на въпросната Зерфе от клипа.
Но определено със този случай се спекулира цинично, за да се покаже, видите ли. И сред Помаците има "трезво" мислещи хора, и ние от наша страна дай сега да ги приобщим към нашата нация, към нашата вяра, към нашият мироглед, без да ги питаме тях, искат ли не искат ли.
И какво му е трезвомислещото в този случай, че не го схващам. Че някой си е искал да ходи по фриволно, и това става обект на целенасочена анти-помашка пропаганда.
Спирам да коментирам до тук, за да не засегна все пак някой.
Твърде нов съм за този форум, за да се впускам във виртуални форумни войни.
Да обяснявам каквото и да е било, на хора съвсем злонамерени и злобни.
А само искам да кажа следното.
Оставете хората да си живеят живота както си искат.
Оставете хората да си изповядват която си вяра искат.
Оставете хората да си се наричат както си искат.
Искат да се наричат етнически Помаци. ОК такива нека да са. Не по малко са хора от останалите.
Защото не уважаеми другари шовинисти. Домовете ви ги строят Помаци.
Тютюнът който пушите във формата на цигари, пак Помаци ви го отглеждат.
Поне малко уважение покажете към тези хора.
Не е важно човек как се казва. Важно е качеството на човека какво е.
Помаците не по малко са добри и съвестни граждани на тази държава, не зависимо каква вяра изповядват.
Това нека да го схванат шовинистите.
Извинявам се ако с нещо съм по прекалил.
Но не се стърпях при тази явна демонстрация на незачитане на човешкото право за само определение, и из коментирах темата, по доста емоционален начин.
Извинявам се.

Offline Radoslav

• Avarage member
« Reply #8 on: August 25, 2011, 23:33 »
Мухаммеде ти като си тюрк както каза в другата тема кво ми се правиш на интересен и ни определяш нас помаците бе? Кой си ти че да ни определяш че сме отделен етнос? Стой си там мирно като гостенин и недей драпа като щене.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #9 on: August 25, 2011, 23:43 »
 Radoslavе мисля че и ти не си знаеш мястото и недей се ръпчи на всеки тук е всеки добре дошъл и не забравяй свободно постранство мери си думите знам че не ти харества но тук е така а ти Muhammed  ДОБРЕ ДОШЪЛ

Offline Radoslav

• Avarage member
« Reply #10 on: August 25, 2011, 23:46 »
Ибрахиме не може един чужденец турчин да ме определя мене какъв съм и то в помашкия форум. НИКОЙ нема право да го прави. Единствено аз мога да се самооппределя и аз се самоопределям като българин с мюсюлманска вяра. Това е положението.Тебе ще ли ти е приятено ако дойде някакъв си и те самоопредели като такъв какъвто не се чустваш? А? Всеки знае себе си. Турците да спрат да ни се месят. Нямат право.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #11 on: August 25, 2011, 23:57 »
А па мене Rasate всяка сутрин вечер и на обят ме определя като Българин но аз се мъча с по меки думи да му обесня че аз съм чистокръвен ПОМАК не със думете бре.

Offline Radoslav

• Avarage member
« Reply #12 on: August 26, 2011, 00:01 »
Ми ти си мек Ибрахиме а аз не съм. Писнало ми е от такива като Мухаммед. Ама трябва да подхождаме по един начин към всеки който иска да се меси не мислиш ли? Ето аз и аз съм помак и се чуствам българин а ти не  се чустваш българин и никой външен няма право да ни каже че не сме такива. Наше право си е да се самоопределим а на на друг. Нали е така?

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #13 on: August 26, 2011, 00:06 »
  Радославе,ти си помак и какъвто и да се чувстваш,помак ще си останеш.Жалко,че не схващаш разликата между етнос и гражданство,но това си е твой проблем.
  Апропо,на две-три ракии някои се чувстват и като Батман :)

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #14 on: August 26, 2011, 00:09 »
Radoslavе не те познавам но деиствително мие интересно твоите мнения за ПОМАЦИТЕ
Радослав, това име няма нищо помашко. Защото помаците вярваме че когато умре човек, ние като вярващи м
мюсюлмани знаем
че нашият пророк Мохамед.а.с.
извиква всеки със собственото му малко име .
Затова когато възродителите са ни сменяли имената, сме се съпротивлявали.
А в Дружба "Родина" политиката е именно за заличаване на тези традиционни помашки имена
Това за нас е път към мрака и омразата. А що се отнася до турците, те са наши братя.