Author Topic: АХМЕТ ИМАМ: ЗАГУБИХМЕ СИ ПЕСНИТЕ  (Read 13808 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
Ynt: Re: АХМЕТ ИМАМ: ЗАГУБИХМЕ СИ ПЕСНИТЕ
« Reply #15 on: September 14, 2012, 21:18 »
  Наистина е похвално едни помаци да помагат на други помаци.Но за целта двете държави Гърция и България  трябва да улеснят комуникациите между едните и другите.За съжаление това не се прави.Имам основания да смятам,че е съвсем целенасочено.Особено на фона на стремленията на правителството на България час по-скоро да ни приемат в Шенген.Сещате ли се какво би станало пи едно приемане в Шенген и наличието на удобни пътища между помашките селища от двете страни на границата?
И двете държави са в ЕС, няма вече какво да се улеснява повече - оправяйте се!

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Re: АХМЕТ ИМАМ: ЗАГУБИХМЕ СИ ПЕСНИТЕ
« Reply #16 on: September 14, 2012, 21:30 »
Здравейте!Преглеждах вчера стари вестници и попаднах на това:
в-к "Свобода" 1869 г.

Това си е чиста Комунистическа продукция, марка '' Бай Ганйо'' също както многото кръстове които ужким извадиха покрай Турските и Помашките села. Отдавна им мина модата :D :D :D

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #17 on: September 14, 2012, 21:36 »
Ботев,пак говориш наизуст.Изглежда че не си чел какво съм написал.Ако това,коета твърдиш за себе си е вярно - а именно,че работиш в района на Доспат - то тогава трябва да ти е ясно,че достъпът на едните помаци до другите никак не е улеснен.А в селата от двете страни на границата живеят роднини.
 Не че не се оправят някак си хората,но не е това най-доброто,което може да се направи.
 А докато начело на двете държави стоят лозунгаджии като тебе  - път няма да има.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #18 on: September 15, 2012, 08:56 »
Ботев,пак говориш наизуст.Изглежда че не си чел какво съм написал.Ако това,коета твърдиш за себе си е вярно - а именно,че работиш в района на Доспат - то тогава трябва да ти е ясно,че достъпът на едните помаци до другите никак не е улеснен.А в селата от двете страни на границата живеят роднини.
 Не че не се оправят някак си хората,но не е това най-доброто,което може да се направи.
 А докато начело на двете държави стоят лозунгаджии като тебе  - път няма да има.
Пътя Пазарджик - Доспат е почти готов. Защо според теб е този грандиозен ремонт? ;) Отварянето на границите тотално е въпрос на време и се спира от Гърция - познай защо?

Леле колко е хубаво било в събота да си в къщи и да си общуваш с помаци за важни неща! :D

Offline TATAP

• Candidate member
  • *
« Reply #19 on: September 15, 2012, 14:43 »
Това си е чиста Комунистическа продукция, марка '' Бай Ганйо'' също както многото кръстове които ужким извадиха покрай Турските и Помашките села. Отдавна им мина модата :D :D :D
Това го твърдиш ти!Мешаш време и пространство!
http://www.nationallibrary.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0038&g
прегледай Продължаващи издания 1844 - 1878 -вестник "Свобода",броевете от 1869г.-не ми се рови сега!

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #20 on: September 15, 2012, 21:56 »
Пътя Пазарджик - Доспат е почти готов. Защо според теб е този грандиозен ремонт? ;) Отварянето на границите тотално е въпрос на време и се спира от Гърция - познай защо?

Леле колко е хубаво било в събота да си в къщи и да си общуваш с помаци за важни неща! :D

Не мисля,че само от Гърция се спира.Просто ние не можем да си изпълним изискванията по Шенген и за това изобщо не са ни виновни гърците.Добре е да слезеш на юг от границата,за да видиш пътища и да ти стане ясно колко сме назад.Тогава вероятно ще спреш да обвиняваш гърците.
  А за пътя Пазарджик - Доспат много се радвам.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #21 on: September 15, 2012, 22:58 »
  Не мисля,че само от Гърция се спира.Просто ние не можем да си изпълним изискванията по Шенген и за това изобщо не са ни виновни гърците.Добре е да слезеш на юг от границата,за да видиш пътища и да ти стане ясно колко сме назад.Тогава вероятно ще спреш да обвиняваш гърците.

Къв шанген бе брат? Това си е местна инфрастуктура! А на юг от границата познавам и козите пътечки. ;)

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #22 on: September 16, 2012, 21:24 »
 Именно за козите пътеки става дума.Ако сме в Шенген,то човек може да отиде в съседното,намиращо се в Гърция село по козите пътеки за много по-малко време,вместо да заобикаля по недоправените шосета.А сега задължително трябва да мине през КПП.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #23 on: September 16, 2012, 21:53 »
Именно за козите пътеки става дума.Ако сме в Шенген,то човек може да отиде в съседното,намиращо се в Гърция село по козите пътеки за много по-малко време,вместо да заобикаля по недоправените шосета.А сега задължително трябва да мине през КПП.
Стига де, кой не е решил не е отишъл. ;)

feggaria

• Guest
« Reply #24 on: September 17, 2012, 09:35 »
Не мисля, че посещение в съседна Гърция създава трудности, особено днес. Знам хора, които си ходят на риба в Гърция. Така че, който има желание може да посети сънародниците си в Гърция, не знам какво общо има Шенген, за който стана дума.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #25 on: September 17, 2012, 22:40 »
  Ако се поинтересуваш,ще разбереш.

Offline Hadj

• Adviser
Ynt: АХМЕТ ИМАМ: ЗАГУБИХМЕ СИ ПЕСНИТЕ
« Reply #26 on: December 10, 2012, 16:06 »
      Някой беше заплакал че помаците в Гърция са изгубили песните си.За това се сетих след като гледах едни "певици" от Селча.Знаете ли как изпълниха песента  "Изплела съм ти Мехмеде" -"Изплела ти съм лебеле два чифта бели чорапи.......
за Велик ден да дойдеш"ЕТО НА ТОНА СЕ ВИКА СЪХРАНЯВАНЕ НА ПОМАШКИТЕ ПЕСНИ.

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
Re: Ynt: АХМЕТ ИМАМ: ЗАГУБИХМЕ СИ ПЕСНИТЕ
« Reply #27 on: December 10, 2012, 16:37 »
      Някой беше заплакал че помаците в Гърция са изгубили песните си.За това се сетих след като гледах едни "певици" от Селча.Знаете ли как изпълниха песента  "Изплела съм ти Мехмеде" -"Изплела ти съм лебеле два чифта бели чорапи.......
за Велик ден да дойдеш"ЕТО НА ТОНА СЕ ВИКА СЪХРАНЯВАНЕ НА ПОМАШКИТЕ ПЕСНИ.

Спокойно ние се я пеем както си е в оригивал , не се тревожи пазим си народните песни !