Author Topic: Смесените бракове  (Read 278480 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Shumarov

• Guest
Ynt: Смесените бракове
« Reply #840 on: February 07, 2010, 11:47 »
  Нека да и е живо името и  св.Петър да я закриля.

Амин! ;D
Свети Петър да я закриля, когато лъже, а ние да вярваме на всичко, което пише!
А ако някой дръзне да се усъмни-да бъде анатемосан! :D ;D

neru

• Guest
« Reply #841 on: February 07, 2010, 20:39 »
Drugi predimstva na t.n. "smesen brak"-Sno6ti s bulkata komentirahme razvitieto na takiva pokoleniq.Iskam da dam primer,koito ne e pravilo no se zabelqzva pri mn. ot t.n. "smeseni brakove"-az sum visok 1,83 y teja 120kg.moqt sin e 1,89m i kam 115kg.Jena mi /pomakiñata/e visoka 1.70m.-da6teria ni e visoka 1.83m.-70kgr.Kogato zapeiat Rodopskite-az pla4a!!!Neveroiatno meki i ot dr.strana potentni glasove.V u4enieto sa izklu4itelno dobri.Moiat sin pravi magistratura v Dania i ve4e raboti po4asovo za edna severno-amerikanska firma.Malkata e edna ot dobrite u4eni4ki v instituta-gimnazia za España.Nie s jena mi
sme gordi s
postignatoto ot nas!

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #842 on: February 07, 2010, 21:23 »
 neru,май удари десетката.Наистина най-важен е резултатът от смесените бракове и когато той е такъв като твоя,тогава всякакви коментари са излишни!

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
« Reply #843 on: February 08, 2010, 08:59 »
Подобни примери като горния могат само да ме радват.  Посочил съм своето мнение за смесените бракове, а то е, че ги възприемам за нещо нормално и естествено.  А дали подобен брак ще е успешен зависи от много други фактори, но най-вече от самата двойка.  Това е от мен. Друго по тази тема повече нямам какво да кажа, изчерпах се ;) Пожелавам на всички много щастие!

Offline Петя

• Senior member
« Reply #844 on: February 08, 2010, 11:14 »
 Абе тука някаква Петя май-се будалка.Веннаж каже че празнува байрям,веднаж че е ронена  и исракнала между помаци и ГИ познава а в много от случайте успява да издири най-негативното за помаците.Нека да и е живо името и  св.Петър да я закриля.
Да правилно си разбрал,родена съм и живея сред помаци.Като всички хора и ние си имаме и "плюсове" и "минуси",това е нещо съвсем нормално. А трябва да си видял и двете,за да кажеш,че ги познаваш!

Петя признавам ти си неуморен тьрсач на нестандартното и пошлото в живота на помаците.Има бьлгарска народна поговорка,която гласи така:
вьв всяко стадо има мьрша
Ние помаците сьщо сме хора и нищо човешко не ни е чуждо често грешим и лично на мен не ми е приятно,когато това присьства вьв всеки твой пост.Склонен сьм да мисля,че си тук с определена мисия т.е. да ни маскариш и това те кара често да прибягваш до иначе богатата си фантазия.Спри и се опитай да погледнеш нещата от другата страна.
Хат попринцип никой не може да сложи по-голяма маска от тази,която човек сам си слага.Така че,споко!

Offline TUFCA35

• Senior member
« Reply #845 on: February 08, 2010, 11:51 »
Drugi predimstva na t.n. "smesen brak"-Sno6ti s bulkata komentirahme razvitieto na takiva pokoleniq.Iskam da dam primer,koito ne e pravilo no se zabelqzva pri mn. ot t.n. "smeseni brakove"-az sum visok 1,83 y teja 120kg.moqt sin e 1,89m i kam 115kg.Jena mi /pomakiñata/e visoka 1.70m.-da6teria ni e visoka 1.83m.-70kgr.Kogato zapeiat Rodopskite-az pla4a!!!Neveroiatno meki i ot dr.strana potentni glasove.V u4enieto sa izklu4itelno dobri.Moiat sin pravi magistratura v Dania i ve4e raboti po4asovo za edna severno-amerikanska firma.Malkata e edna ot dobrite u4eni4ki v instituta-gimnazia za España.Nie s jena mi
sme gordi s
postignatoto ot nas!
Kato gledam vaprosat e reşen. Vseki gleda materialnata strana na jüivota a duhovnata ? Potomtsite   kakvi şte badat ili kakto se kazva ..mainata mu na jivota sled mene az da sam dobre...

Offline Hat

• Moderator
« Reply #846 on: February 12, 2010, 09:25 »
Материалното ни е обзело и покварило напьлно и за наша жалост оставаме глухи и слепи пред голата истина.Осьзнаваме го но много кьсно,когато всичко е безвьзвратно загубено.

Offline кокоран

• Candidate member
  • *
Re: Смесените бракове
« Reply #847 on: June 02, 2010, 15:49 »
v va6eto selo ima li balgari mustafa,za6to ne poblikuva edna snimka na balgarin a samo pompi

Offline muti6

• Adviser
« Reply #848 on: June 03, 2010, 17:44 »
ЕС върви към съгласие за разводите при смесен брак
- A + 28 май 2010 / News.dir.bg
В Белгия, Германия и Латвия съпрузите в смесени семейства могат да избират предварително кое национално законодателство да се прилага при развод.

Това съобщи говорител на Европейската комисия, цитиран от БТА. Процедурата "засилено сътрудничество" задействаха по-рано Австрия, България, Люксембург, Испания, Италия, Румъния, Словения, Франция и Унгария.

Те поискаха от Европейската комисия да се одобри нейно предложение от 2006 г., според което при развод съпрузите в смесен брак ще могат да посочат националното законодателство, по което ще става разводът.

Чрез "засиленото сътрудничество" се прилага на практика новият Лисабонски договор за Европейския съюз, който дава възможност да се действа по важни въпроси въпреки наличието на "блокиращо малцинство" от страни.

"Нека не губим поглед върху нещата от живота - животът на някои семейства може да бъде неимоверно вгорчен от свързани със законите усложнения. Европейските граждани трябва да имат увереност в закона, както и избор кой точно закон ще се прилага при важни събития в техния живот", заяви зам.-председателят на Европейската комисия Вивиан Рединг, която отговаря за правосъдието, основните права и гражданството.
http://dnes.dir.bg/news.php?id=6472149

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
« Reply #849 on: August 03, 2011, 11:38 »
ДРУГИЯТ ДО МЕН (ЕТНОГРАФИЯ НА СМЕСЕНИТЕ БРАКОВЕ)

Ася Асенова
Софийски университет „Св. Климент Охридски”

Използваните автобиографични разкази са включени в сборника „Смесените бракове – модел за етническа и религиозна толерантност” (Пашова 2004) и съдържат проблемен  пункт смесен  брак ...

http://www.pomak.eu/asenova.pdf