Author Topic: Родопите - в прегръдката на исляма  (Read 7123 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline AlperenKIRIM

• Advanced member
В някои части на Родопите джамиите са станали повече от училищата, а чужди религиозни влияния карат тайните служби да се опасяват от радикализиране на региона. Ето как телевизия Дойче Веле видя обстановката в Сърница:

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14991369,00.html?maca=bul-standard_feed-bul-619-xml

Offline eii

• Member
  • **
В някои части на Родопите джамиите са станали повече от училищата, а чужди религиозни влияния карат тайните служби да се опасяват от радикализиране на региона. Ето как телевизия Дойче Веле видя обстановката в Сърница:

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14991369,00.html?maca=bul-standard_feed-bul-619-xml

Това не е телевизия дойче веле. Това е нещо купено от балкански субект Х. Дойче веле си разпродаде търговската марка и вече куцо и сакато може да пише под марката дойче веле.

Offline Hasan Ismail

• Avarage member
  • И въпреки всичко,аз съм помак.
          Ако държавата не предприеме политика на създаване на работни места, активно подпомагане на дребния и среден бизнес в Родопите,и даването на справедлива цена на произведения тютюн, то не ни чака нищо добро.Хората тук са принудени да стоят без ток,вода и пр.Представете си какво ще стане,ако мюсюлмански бизнесмени решат да спасяват това население от глада и мизерията.И оставете най-после Сърница на мира.Вие какво искате? Църква ли да направят?

Offline eii

• Member
  • **
          Ако държавата не предприеме политика на създаване на работни места, активно подпомагане на дребния и среден бизнес в Родопите,и даването на справедлива цена на произведения тютюн, то не ни чака нищо добро.Хората тук са принудени да стоят без ток,вода и пр.Представете си какво ще стане,ако мюсюлмански бизнесмени решат да спасяват това население от глада и мизерията.И оставете най-после Сърница на мира.Вие какво искате? Църква ли да направят?

Държавата няма как да дойде и да ти реши проблемите. Подпомагането на бизнеса от държавата е забранено от европейският съюз, защото създава нелоялна конкуренция при отворен пазар. Проблема е голям заради ниското образование на хората в тези райони. Просто инвеститорите избира място, където човешкият ресурс е по-квалифициран. И стига с този тютюн произвеждайте екологично чисти продукти. Района е прекрасен. Чух, че там ще идват някакви евреи с модерно селско стопанство и дано стане. Като няма работа в даден район се местиш на място, където има, а не чакаш (защо мислиш, че 1/4 от България е в София?). Другият вариант е с отваряне на трудовият пазар през 2013 един член на семейството да работи в чужбина за 6 месеца в годината.

Относно цените на тютюна - еми нали ДПС движи изкупуването? Аз купувам кутия цигари, в която има сигурно 20 грама тютюн за 4,30. На вас сигурно толкова ви дават за килограм.

Offline Gelina

• Forum fan
Добре,че ти си образован/а/, та да ни казваш какво да правим.

Offline Шали

• Advanced member
Държавата няма как да дойде и да ти реши проблемите. ...
Тя се занимава със създаването им  ;) Сега мъдрят каква декларация да се попълва минути преди умиране и каква глоба да дължат наследниците, ако изпуснат сроковете :)
Колкото до инвеститорите и квалифицираната работна ръка...не съм съвсем съгласна. Търси се минимизиране на производствените разходи и евтини ресурси - в Бг извън градо всичко това е налично.

Offline Hasan Ismail

• Avarage member
  • И въпреки всичко,аз съм помак.
       А бре аллахъм кулу, Родопите са били открай време в прегръдката на исляма и не се знае дали тази прегръдка ще има край. Къде ти гори акъла бе момче младо.Знай , че не всичко зелено е трева.Къде ти гори акъла,да идеш в мюсюлманско село да строиш църква.Естествено,че ще се строят джамии,които са молитвен дом за вярващите.Една джамия,която не може да събере всички вярващи значи,че е малка и естествено се налага или да се разшири или да се построи нова.
        Бре джанъм,ти взе че се изкара голямата работа.Ужким нямаше да бъдеш агресивен,пък то какво излезе.Позната история.Даже се досещам кой си.Арогантността и пошлостта са ми познати от един друг ник.Имай малко достойнство.Не може един нормален човек да регистрира ник в 05 часа и в 18.00 да има 11 постинга по най различна тематика и все с поучителен тон.Ти за какъв се мислиш?За образован ли,кой ти дава право да обиждаш един етнос като го наричаш необразован.Ти като си образован защо пишеш обеждавам,вместо убеждавам.

Offline eii

• Member
  • **
       А бре аллахъм кулу, Родопите са били открай време в прегръдката на исляма и не се знае дали тази прегръдка ще има край. Къде ти гори акъла бе момче младо.Знай , че не всичко зелено е трева.Къде ти гори акъла,да идеш в мюсюлманско село да строиш църква.Естествено,че ще се строят джамии,които са молитвен дом за вярващите.Една джамия,която не може да събере всички вярващи значи,че е малка и естествено се налага или да се разшири или да се построи нова.
        Бре джанъм,ти взе че се изкара голямата работа.Ужким нямаше да бъдеш агресивен,пък то какво излезе.Позната история.Даже се досещам кой си.Арогантността и пошлостта са ми познати от един друг ник.Имай малко достойнство.Не може един нормален човек да регистрира ник в 05 часа и в 18.00 да има 11 постинга по най различна тематика и все с поучителен тон.Ти за какъв се мислиш?За образован ли,кой ти дава право да обиждаш един етнос като го наричаш необразован.Ти като си образован защо пишеш обеждавам,вместо убеждавам.

Ако държиш мога да пиша и правилно. Няма проблем.

А дали ще има църква или джамия зависи от вярата в района. Ако има потребност от нещо, нямам против да го има. Аз тази тема не съм я засегнал. Май си прочел нещо криво. Няма как да се досещаш кой съм, защото нямам стари регистрации. А часовника не ми го гледай. Ако искам си лягам в 07:00. Мога да си легна и в 17:00.

Относно образоваността - ислям и интелект не съжителстват добре. Това е лично мое мнение и не ангажирам никой с него. Поради тази причина не е нужно да спориш с мен и да се палиш. Аргументите са ми наблюдение върху ислямските държави. Ако няма петрол в тези държави стандарт като този на България е меко казано непостижим.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
Ако държиш мога да пиша и правилно. Няма проблем.

Относно образоваността - ислям и интелект не съжителстват добре.

А относно интелекта-той съвсем не е пряка функция на християнството.Ти можеш да минеш за доказателство на това ми твърдение.
 И добре ще направиш да се запознаеш с правилата,преди да пишеш по всички теми с авторитетен тон.Оттам се започва винаги.Така е и тук,така е и в реалния живот.

Offline С.Стефанов

• Avarage member
      Няма да е лошо да провери и коефициента на интелегентността си.Да не си мисли,че е нищо повече от пишещите тук.Напротив.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
Авторитетен=авторитарен? ;D

Offline ibrahim65

• Moderator
Госпожици и господа в КОРАНЯТ в 250 аета се казва да се исползва главата или по точно мозъкът кои какъв е не е важно важното аз какъв съм и не е важно това да се хареса на някои си .А що се отнася до джамите та те за нас са основният дирек достатъчно е човек да прекрачи този прак и живота му почва да има смисъл усещаш тръпка вълнение докосваш се до неща които на други места ги няма .Спомням си като днес когато бях за първи път сърцето не мие биело никога по силно от тогава имаше толкова много хара поздравяваха се всички едни на други наредиха се в рединици и се моляха за здравето и благ получиието на всички хора .Един доста въздрастен човек се наведе и ми хвана ръцете целуна ги и ми каза дано АЛЛАХ  те напътсва през целият живот точно тогава станах мюсюлманин дано АЛЛАХ ни показва правилният път дано не ни изости че..че...