Türkçe > Duyurular

5.Geleneksel Balkan Göçmenleri Buluşması 2011

<< < (5/7) > >>

bogutevolu:
Ablanitsa FG

 Ablanitsa 2011a

bogutevolu:
Breznitsa FG

Breznitsa2011a

Nazmi:

--- Quote from: ibrahim65 on May 13, 2011, 00:12 ---Бил съм в това село- beledie KARAAСLI- още преди да доидат иселниците от България, и съм го посещавал и след това, и мога да ви кажа че се е променило исцияло, това имено се държи на голямото трудолюбие на тези хора.Твардя със сигурност че преселниците са предимно от село Корница Брезница Буково и Долно Изворово Казанлъшко. Хора които успяха да пренесът ПОМАШКИТЕ традиции, бит и култура, също така и си запазеха и езика, които много често се чува как то на нивата, така и на улицата, и в кафенето, това се държи имено на здравият корен които имат, и на СВОБОДАТА коиято им са дали.Със едно е иясно, че България испусна доста трудоспособни пчелички, и както върви ще губи още .Трудоспособното население на България са имено ПОМАЦИТЕ, затова колкото по рано се обърне внимание на това, толкова ще бъде по добре. Как е възможно в България да не искупуват тютюня, а същите тези хора ходят да обработват тютюн в Гърция.Но пожелавам приятно искарване на всики които посетят събитие ,то не е никак лесно да се организира такова нещо, и да се посрещнат толкова хора, но е радостно когато се случват такива неща, нека хората да пеият да се веселят и под това събитие да не търсим нищо друго.
 
--- End quote ---

Taka e Ibrahim.POMACITE kadeto i da sa po sveta dokazvat tova kachestvo-trudolubie i skromnost,uvajavane na tradicii i religia.
Iskam tuk specialno da pozdravq Bogutevolu/ Mustafa/,saita pomak.eu i vsichki koito s truda im ni dariha s radost.Gledaiki sninkite,pesnite ni stava po leko.Blagodarnost i na iniciatorite za tozi praznik.Prekrasni pomashki nosii,pesni ot Madan,Breznica,Kornica,Ablanica.....!ALLAH zdrave da dava na vsichki.

    Breznitsa FG

Breznitsa2011a

bogutevolu:
14 Mayıs 2011 Cumartesi günü şenliklerin başlayacağı saat 18.00 civarında ailecek Manisa İli Karaağaçlı Beldesine gittik. Mehterin ardından ilk önce Ablanitsa folklor grubu sahneye çıktı.

Ardından Madan folklor grubu sahneye çıktı. Ancak şenlik için gelirken Edremit’te araç çarpması sonucu vefat eden bayan misafirimiz adına saygı duruşunda bulunuldu. Madan ekibi bu nedenle performansını gerçekleştirmeden sahneden indi.

Daha sonra Breznitsa folk grubu sahneye çıktı. Ablanitsa ve Breznitsa ekiplerinin performansından  örnek birkaç video çektim ve siteye ekledim. Ayrıca bir çok fotoğraf çektim. Onların bir kısmını siteye ekledim. Diğerlerini de ekleyeceğim.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şenlik süresi üç gündü. Cuma günü bir panel vardı. Ancak festival programında bu panelin nerede yapılacağı belli değildi. Ben programı inceleyip Cumartesi günü katılmayı uygun görmüştüm. Bu arada şenliklerin akşama doğru saat  18.00’de başlaması festivale dışarıdan gelenler için önemli bir dezavantaj oluşturmaktadır. Bu durum festivali çok yerel boyutlara hapsetmektedir.

Bu yıl festivale 15 otobüs geldiğini işittim. Bu durumda sadece yatılı olarak 600 civarında insanın evlerde misafir edildiği ortaya çıkıyor. Bu da festivalin ne derece büyük bir fedakarlıkla gerçekleştirildiğini gösteriyor. Rahmie kardeşimiz bu yıl Karaağaçlı’da yoktu. Ancak geçen yıl ki şenlik sırasında on kişiden fazla kimseyi evinde ağırlamıştı. Bu örnek gösteriyor ki neredeyse her eve festival sırasında çok sayıda misafir alınmaktadır. Zaten bu fedakarlık ruhu olmasa idi bu festival 5. kez yapılamazdı. Bu da Pomak misafir severliğinin somut bir kanıtıdır.

Şenlik esnasında sıralarını bekleyen folk gruplarındaki kimselerle tanışma ve konuşma fırsatına sahip oldum. Rahmie kardeşimiz Breznitsa’dan Zeynep Liman'ın geleceğini ve mümkün olursa tanışmamızı istemişti. Ayrıca Ahmet arkadaşımızın da geleceğini ve bizlerle tanışmak ve görüşmek istediğini belirtmişti.

Akşam üzeri biz ayrılmak üzereyken Saleyka kardeşimizi gördük. O Mustafa Byalk kardeşimizin beni aradığını söyleyince Mustafa Byalk’ı aradık. Şenlik alanını biraz araştırdıktan sonra Mustafa Byalk’ı bulduk. Onu ararken sitemiz üyelerinden Ahmet ve Alaattin isimli arkadaşlarımız da bulduk. Bir süre onlarla sohbet etme imkanına sahip olduk.

Bu nedenle benim açımdan bu seneki şenlikler çok yararlı oldu. İnşaallah bu şenlik sürekli yapılır. Çünkü bu şenliğin amacı genelde Balkanlardaki müslümanların, özelde Bulgaristandaki Pomakların Türkiyedeki akrabaları ile yeniden kaynaşmasını temin etmektir. Bu sebeple şenliği düzenleyen Manisa Valiliği, Karaağaçlı Belediyesi ve Avrasya Türkleri Derneğine teşekkür ediyorum.
 
 

bogutevolu:
Karaağaçlı camii

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version