"Селям Хайри, вярно е, че не защитаваше никоя партия, но нападаше ДПС. Аз с коментара си просто казах, че ДПС не е по-добра, но не е и ПО-ЛОША (както ти се опитваш да представиш) от всички останали партии. А в последните си коментари съвсем целенасочено нападаш тази партия, в която (независимо дали ти харесва или не) членуват или просто симпатизират най-много мюсюлмани. Според мен това съвсем не случайно - вярно е, че представители на тази партия, понякога съвсем меркантилно, се възползват от етническо или религиозно напрежение в обществото. Но пак ще повторя тезата си, че причината за това е, че всички останали партии са абдикирали от проблемите на мюсюлманите в България. А що се отнася до скандала с мюфтийството (в специалната тема вече изказах мнението си, но и тук ще го повторя) смятам, че колкото и Мустафа Хаджи да не става за Главен мюфтия всеки друг е за предпочитане пред Недьо Генджев. В заключение ще кажа, че кой каквото и да прави може да заблуди хората, но не може да заблуди Най-справедливия Съдник."
........ Хамдико, с този коментар нещо си противоречиш - В крайна сметка ДПС по-лоша ли е за теб, по-добра ли е, или симпатизираш просто защото много мюсюлмани го правят .... а в такъв случай ще спомена един мой любим цитат: "Когато всички мислят еднакво, значи никой не мисли достатъчно", а и с това искам да кажа, че всички (или повечето, както ти казваш и с което се съгласявам) мюсюлмани подкрепят ДПС не означава, че това е правилният път - това е един омагьосан кръг, който започва от шепа националисти, казали, че ще пратят турците в турция, а повечето мюсюлани в България са турци, та от там и нуждата от подкрепа, която нужда предразполага за благоприятното предразположение на хората към партии "защитаващи малцинствата", сиреч ДПС! Е добре де, за толкова години ДПС не успя ли поне малко да ги интегрира тези малцинства.... напротив, наблюдава се все по-голямо капсуловане, особено в психическата нагласа на хората, а в този случай тя е от съществена важност... и ето как след толкова години политика на подкрепа и интеграция на малцинствата се оказва, че малцинствата все повече се деинтегрират (отварям скобата, защото има един голям процент сред тези малцинства, които осъзнават що за глупост и колко негативни последствия има тази политика) ... та искам да кажа, че както ти спомена, за да може наши хора - помаци, мюсюлмани или други представители на малцинствата в България все по-често да се изкачват по стълбата на политическата йерархия или по която и да било трябва да се оттърсим от подобни комплекси, което от своя старна води до разграничаване от подобна политика на разделение, която в момента и от много години провежда ДПС. И е нормално ДПС да води такава политика - това най добрия начин за печелене на гласоподаватели - когато пропагандираш защита на религиозна или каквато и да било свобода. Просто такъв е манталитета на хората - ето затова такива политики намират почва у нас - а и отново ще спомена проблема с мюфтийството, защото е на дневен ред - ами като ДПС защитава позицията за ненамеса във вероизповеданието, защо тогава тя практикува това вмешателство години наред......... достатъчен показател, но по-важното, както вече споменах - мисленето, или това което всъщност липсва у хората - мислене и осъзнаване. И чесно казано не мога да асимилирам какво всъщност ти търсиш сред редиците на ДПС? Да не би и ти да си подведен по тези инсинуации и манипулации ... трудно ми е да го повярвам......
"Селям Хайри, вярно е, че не защитаваше никоя партия, но нападаше ДПС" - ами ти пък реагираш така все едно теб нападам - хмм, толкова ревностна защита, чесно казано интересно ще ми бъде да чуя (прочета) доводите ти, обясняващи за подобно, по-скоро майчино отношение, закрила. Какво толкова видя в ДПС. Би ли ми обяснил, че аз явно съм го изпуснал.....