Author Topic: ТЪРПИМОСТ и УВАЖЕНИЕ.Това е правилният път!  (Read 3512 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline fotakiev

• Forum fan
здравей те,
открих този сайт търсейки история. историята на дедите ми. идват от беломорска тракия и съм много благодарна на господина написал матерала МЪКИТЕ И СТРАДАНИЯТА НА МАКЕДОНСКИТЕ И ТРАКИЙСКИ БЪЛГАРИ. видях че има коментари срещу публикуването му и това ме накара да ви пиша. да господа прави  сте да не ви се нрави написаното, както на мен не би ми се нравило да ме обвиняват за възродителният процес или на немец за втората световна и фашизма, но това е история. трябва всичко да се знае, да се осмисля и помни за да не се правят нещата по старият начин. за да станем ако не по-добри то поне по-умни и да не повтаряме грешните решения. аз научих, че както са изселвали пра дядо ми от беломорска тракия така и гърците от румъния са ги изселвали, защото когато дядо ми е напуснал къщата си са я населили бежанци от румъния. те също са страдали и са напуснали домовете си. с това искам да ви кажа, че историята не е да ни разделя а да ни учи и да ни прави по-добри, да отвори кръгозора ни. и майката на моят прадядо са я обесили на двора бременна пред децата и, баща му са го застреляли а децата са ги дали на друго семейство за отглеждане. после при преминаването на марица убиват и сестра му на 12 години, но аз не съдя никого за това, само стигам до извода че разделението и връждата между хората поражда страдание. живях в район с много помаци и от личен опит мога да твърдя че не съшествуват лоши помаци и добри българи или обратното. има лоши или добри хора, независимо какви се смятат те от етническа гледна точка. а да не забравяме че исторически погледнато турците сменят вярата на помаците и ги оставят на мира, което ме кара да мисля, че всъщност те са хората които са най-българи защото са запазили традициите си непокътнати и автентични. останалите българи не са сменили вярата си но пък са били преследвани и неминуемо са сменили начина си на живот и традициите си. така че господа майката му е ТЪРПИМОСТ И УВАЖЕНИЕ. това е правилният път. нека никой не търси под вола теле и да живеем спокойно с  хората около нас независимо от това в какво вярват. с уважение ПЕТЯ

Offline Svetla

• Advanced member
ИСКАТЕ ДА КАЖЕТЕ "ВЗАИМНА ТЪРПИМОСТ И УВАЖЕНИЕ".
Без взаимност няма положителен изход.