Author Topic: Помаци в източните Родопи  (Read 15559 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline farad

• Member
  • **
Помаци в източните Родопи
« on: February 22, 2011, 07:33 »
Защо никой нищо не пише за тази част от родопите и населението и :)

Offline Hat

• Moderator
Ynt: Помаци в източните Родопи
« Reply #1 on: February 22, 2011, 21:18 »
Чакаме някой да даде тон.Може  и да се конкретизира.
pomak

Offline rado

• Senior member
Re: Помаци в източните Родопи
« Reply #2 on: February 24, 2011, 16:46 »
И на мен би ми било интересно. Имам един приятел от едно от големите села там, с. Тихомир. Ще ми бъде интересно.

Offline farad

• Member
  • **
« Reply #3 on: February 25, 2011, 12:27 »
V iztochnite rodopi po razlichni li sa ot drygite? Na men roda mi e ot tam no tyk ne vijdam nqkoi da e kazal che e ot tozi krai nie ne sme po razlichni ot vas

Offline Hasan Ismail

• Avarage member
  • И въпреки всичко,аз съм помак.
« Reply #4 on: February 25, 2011, 13:07 »
      Помака се е помак,незвисимо в кой край на Балканите живее. Но в източните Ро-
допи един предател от туй племе,който подведе доста хора,които беше ги срам да се наричат помаци  и ги "направи" чисти "българи". На в крайна сметка те пак са си помаци,които рано или късно ще  осъзнаят грешката си.Не знам тези хора как обясняват и ще обясняват на деца и внуци защо те се имат за българи,а другите ги знаят,че са помаци.Те ще излязат предатели в очите на тяхното потомство.
      Дискусия без участници от този край, които пишат в сайта няма да се получи.Най много Rasate и тук да се намеси да Ви кръщава, че сте чисти етнически българи.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #5 on: February 25, 2011, 14:55 »
Айде пак почнахме кой прадетел и кой не. Хората спрете се малко бре. Предатели били. В техните очи те не са предатели, нито в очите на много голяма част от хората. Престанете да обиждате и клафицирате хората госпдин Исмаил. До скоро имаше член на сайта от този край, който вече не пише, точно поради такива причини. Аз го призовавам да пише и да защити своят край.!
Приятел, с който си се сдобрил, ти е двоен враг!

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #6 on: February 25, 2011, 19:21 »
      Помака се е помак,незвисимо в кой край на Балканите живее. Но в източните Ро-
допи един предател от туй племе,който подведе доста хора,които беше ги срам да се наричат помаци  и ги "направи" чисти "българи". На в крайна сметка те пак са си помаци,които рано или късно ще  осъзнаят грешката си.Не знам тези хора как обясняват и ще обясняват на деца и внуци защо те се имат за българи,а другите ги знаят,че са помаци.Те ще излязат предатели в очите на тяхното потомство.
      Дискусия без участници от този край, които пишат в сайта няма да се получи.Най много Rasate и тук да се намеси да Ви кръщава, че сте чисти етнически българи.
Tочно   така   е
Помак дасе наричам  първа радост е за мен

Offline Hasan Ismail

• Avarage member
« Reply #7 on: February 25, 2011, 19:32 »
        От кого да защити своя край?  От мен ли  или от такива като Вас.Щом се смяташ
за тартор в този сайт и казваш да спрем за малко - ще спрем за повечко за да може да се четат само Писанията на Расате и Балканджия,Орлово перо и Тоз последния дето не мога да го изговоря.Хайде пиши спокойно. Обешавам Ви поне един месец да не пиша нищо,което да Ви подига адреаналина.Влезте в Сайта  POMAK.BG за да видите отношение на чисти арийци към помаците.На въпроса"Що е това помак?"ще се   удивиш  на  мъдрости  и  бисери. Хайде - пожелавам Ви спокойно творческо ежедневие. Хора внимавайте, такива като мен да няма в този сайт.
        Копирал съм един пост от гореспоменатия сайт и той не е еденичен случай.
multihunterпреди 5 мес.
0Пу маика ти ***** тея боклуци да ти приличат на Българи? Българите са Арийци тея са чисти тюркиш Те не са българи Не са от нашият народ а са Калъпи Сапун

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #8 on: February 25, 2011, 19:44 »
        От кого да защити своя край?  От мен ли  или от такива като Вас.Щом се смяташ
за тартор в този сайт и казваш да спрем за малко - ще спрем за повечко за да може да се четат само Писанията на Расате и Балканджия,Орлово перо и Тоз последния дето не мога да го изговоря.Хайде пиши спокойно. Обешавам Ви поне един месец да не пиша нищо,което да Ви подига адреаналина.Влезте в Сайта POMAK.BG за да видите отношение на чисти арийци към помаците.На въпроса"Що е това помак?"ще се   удивиш  на  мъдрости  и  бисери. Хайде - пожелавам Ви спокойно творческо ежедневие. Хора внимавайте, такива като мен да няма в този сайт.
        Копирал съм един пост от гореспоменатия сайт и той не е еденичен случай.
multihunterпреди 5 мес.
0Пу маика ти ***** тея боклуци да ти приличат на Българи? Българите са Арийци тея са чисти тюркиш Те не са българи Не са от нашият народ а са Калъпи Сапун
Хасане, нямаш право да обиждаш хората от Кърждалийско само защото не те кефят. Обидните квалификации са забранени от нашия форум. Не бъде толкова тъкнкообиден и не се прави на засегнат. Така че въздъжай се от обиди и запази добрия тон. Освен това сайт POMAK.BG не съществува.

Offline Hasan Ismail

• Avarage member
« Reply #9 on: February 25, 2011, 20:58 »
          Как ги обиждам? Като казвам,че макар и приели християнството те пак си остават помаци.А какви са? Не са ли помаци? И напротив Източни Родопи не означава само Кърджалийско.Никъде не съм споменавал Кърджалийска област и да знаеш,че там хората много ме кефят /казано на твой език/ и много ги уважавам. Даже и сватовете ми са от там.И не се правя на обиден,защото най лесно човек се обижда от истината когато му я кажат право в очите.Но реших да Ви оставя на мира и да Ви гледам сеира.Виж за сайта си прав.Извинявам се много.Ето го правилния адрес: Що е това Помак?

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #10 on: February 25, 2011, 21:01 »
          Как ги обиждам? Като казвам,че макар и приели християнството те пак си остават помаци.А какви са? Не са ли помаци? И напротив Източни Родопи не означава само Кърджалийско.Никъде не съм споменавал Кърджалийска област и да знаеш,че там хората много ме кефят /казано на твой език/ и много ги уважавам. Даже и сватовете ми са от там.И не се правя на обиден,защото най лесно човек се обижда от истината когато му я кажат право в очите.Но реших да Ви оставя на мира и да Ви гледам сеира.Виж за сайта си прав.Извинявам се много.Ето го правилния адрес: Що е това Помак?
"Предател" не е много ласкаво определение, но щом ти не го приемаш като обида немам какво да добавя. Тогава и аз и семейството ми в твоите очи сме предатели. Така излиза.

Offline драгиново

• Member
  • **
« Reply #11 on: February 26, 2011, 23:29 »
Всеки сам определя кое ще най добре за семейството и коя вяра е правилната за него вярата в която и да е релиигия е нещо което не определя човек по точно неговия нрав и характер и начина по които се държи с останалите били те от неговата вяра или не, та нашите деди по дяволите не са ли гледали това, да намерят най добрия вариант за да спасят семействата си и живота си и са приели исляма и ние продължаваме техните традиции, обичаи и вяра и нокога не сме ги упреквали за това, че са си предали вярата напротив продължаваме да се гордеем с тях. И никой няма право да обвинява другия затова, че неговите родители деди и т.н. са приели дадена религия един ден всекки сам ще си отговаря когато му дойде времето. Трябва ли да разбира, че пра пра дядо ми е предал вярата си като е станал мюсюлманин.
Ловът е страст www.gligan.weebly.com

Offline Hat

• Moderator
« Reply #12 on: February 27, 2011, 20:29 »
Всеки сам определя кое ще най добре за семейството и коя вяра е правилната за него вярата в която и да е релиигия е нещо което не определя човек по точно неговия нрав и характер и начина по които се държи с останалите били те от неговата вяра или не, та нашите деди по дяволите не са ли гледали това, да намерят най добрия вариант за да спасят семействата си и живота си и са приели исляма и ние продължаваме техните традиции, обичаи и вяра и нокога не сме ги упреквали за това, че са си предали вярата напротив продължаваме да се гордеем с тях. И никой няма право да обвинява другия затова, че неговите родители деди и т.н. са приели дадена религия един ден всекки сам ще си отговаря когато му дойде времето. Трябва ли да разбира, че пра пра дядо ми е предал вярата си като е станал мюсюлманин.
Прочетох този постинг няколко пьти и за сетен пьт се убеждавам,че много хора в това число и много помаци все още не са разбрали,че исляма се приема от помаците сьвсем доброволно от арабски емисари без каквито и да е насилия и това става много години преди дори бьлгарите да приемат християнството.Това непознаване, а и драсканиците на много "сьвременни пишман историци" тук в сайта ни кара много хора да се сьмняват в предците си.Мили братя помаци отьрсете се от всякакьв вид сьмнения,които ви мьчат и се радвайте на живота който най сетне ни устройва и ще ни даде вьзможност да докажем пред света кои сме.Нека Всевишният помага на всеки един от вас.
pomak

Offline драгиново

• Member
  • **
« Reply #13 on: February 27, 2011, 22:24 »
Hat ли си какъв си незнам но ние преди всичко сме Българи които изпълнъват исляма и аз съм един от тях, не надъхвай хората за неща за които ти сам не разбираш и нямаш никакви факти , че какви сме  АРАБИ бе серсемин ти ако си такъв това е друг въпрос опитвам се да водя приличен диалог във форумите от които да науча нещо но явно както ме предупредиха в началото има болни мозъци с които не можеш да разговаряш както подобава в Драгиново даваха пари на изостаналите семейства да носят арабски дрехи на това съм очевидец явно и ти имаш някаква изгода от това или си болен мозък който е надъхван като еничар.Едно е националност друго е религия (ввероизповедание). И както казах и в други форуми не религията определя човек а неговия нрав и характер. В това какво е твоето съзнание и дали се опитваш да размисляш върху живота. Не искам да съм груб но когато човек прекали и няма как другия отсреща да се стърпи. На какво те учи корана като си толкова напред с нещата не обиждай, не прави зло  и т. н.
Ловът е страст www.gligan.weebly.com

Offline husein

• Adviser
« Reply #14 on: February 27, 2011, 22:43 »
драгиново,Hat не те обижда с нито една дума,ти сам се обиждаш след като мислиш ,че предците ти са предатели,а и от горе на всичко го обиждаш,трябва да се засрамиш от твоя „приличен диалог“ думи,и да си поправиш вярата, а не Hat !