Author Topic: Защо повечето от помаците живеят по планините  (Read 49884 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.

Имало Πομάκοι в Гърция-и това сведение се появи след 1969 година или сега-ай стига бе,колко удобно.Учил съм за траките,ама такова племе никъде в никакъв източник не съм намирал.

е ....... то е нормално комунягите дасате учили на неща угодни само и единствено на тях!!! много ясно че нема да кажат: мечка изяш ме!!! пък и неси мисли че всичко е на яве от живота на древните!!!! тепърва предстои да научаваме все по-нови неща за предците ни!!! но със сигурност знам че помаците неса нито българи нито турци!  :)

А какви са според теб.На какъв език говорят,какви са им обичайте,как възприемат света.

Помаците са си точно българи изповядващи християнството,говорят на български,празнуват типично български празници като Едерлез например.

А спрямо гърците-до 69 година правеха помаците на Турци-карахаги да учат турски език,а българският го забраняваха.След 67-69 година и кризата в Кипър-сътвориха друг сценарии-а именно ,че помаците не са нито турци,нито българи,а траки- а оттам по лесно да се погърчат.

Този сценарии е изпробван няколко пъти-в началото с каракачаните,които дори и разноезични(език близък до гръцкият) имат силно българско самосъзнание-до 1953 година започва усилена пропаганда сред това население за да се премахне осъзнаването на каракачаните като българи-направиха ги траки,а после истинските гърци.
Със славяногласните елини е по-драматичен случая-там нещата не се градят на пропагандата,а върху силата и тормозът.
В Македония нещата са същите-от различна славянска група-Березити,до антиквизация-само и само да се отделят от българското тяло.

След крахът на българското контраразузнаване в родопските помашки райони в момента работят две разузнавателни служби-гръцката и турската,като и двете използват различни начини за влияние над помаците и различен сценарии за тяхното бъдеще развитие.Тези служби не се интересуват от помаците в Балкана,които са оставени на спокойствие и живеят сравнително комфортно сред християните-те се интересуват само от Родопите, с които имат териториален досег.

И накрая както виждам ти си повлиян от гръцкият сценарии.

Поздрави.

Offline Hat

• Moderator
Омрьзна ми да се повтаря едно и сьщо нещо,като мантра но започвам да разбирам,че вие  хората като Расате и сие имате нужда от това.

След крахът на българското контраразузнаване в родопските помашки райони в момента работят две разузнавателни служби-гръцката и турската,като и двете използват различни начини за влияние над помаците и различен сценарии за тяхното бъдеще развитие.Тези служби не се интересуват от помаците в Балкана,които са оставени на спокойствие и живеят сравнително комфортно сред християните-те се интересуват само от Родопите, с които имат териториален досег.

И накрая както виждам ти си повлиян от гръцкият сценарии.

Поздрави.
Пьлни глупости иди и виж разходи се сред хората из Родопите  и дано да престанеш да пишеш глупост след глупост.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
 Расате,а защо си пропуснал македонския сценарий?  ;D  ;D  ;D

Offline asakov

• Member
  • **
болен човек си ти Расате!!! ама много болен!!!!  ;D ;D ;D ;D ;D въобще чуваш лисе кво говориш ???????????????????????????????????????????????????????? ние помаците немаме нищо общо нито с Турците, нито с Българите!!!! единстваното общо нещо тук са БАЛКАНИТЕ !!!!! въобще някога виждал лиси живота на помаците от близо????????? виж и живота на Българите и сам си направи сравнението!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline драгиново

• Member
  • **
Незнам кой от каде произлиза и кой какъв е, но знам едно всички сме създадени от оня горе, независимо какъв си негър, бял, помак, християнин или незнам още какъв си преди всичко ние сме хора. Кравата ражда и шарени телета  и кафяви и черни независимо какви са, те са крави. Така сме и ние хората, произлизаме от едно и създадени от един, независимо от кой край на планетата си.

Offline asakov

• Member
  • **
кой оня горе? говориш за майками и баща ми нали?  знам че те са създателите ми  :D а оня горе.......... ми не го познавам!! :D

Offline Hat

• Moderator
кой оня горе? говориш за майками и баща ми нали?  знам че те са създателите ми  :D а оня горе.......... ми не го познавам!! :D
"Оня горе" не е само горе той е навсякаде около нас той е вътре в нас  той е създателя и на майкати и на бащати дори и на теб.Постарай се да го опознаеш ще ти олекне и ще станеш по добър човек отколкото сега.Успех.

Offline asakov

• Member
  • **
 :D :D :D хах вярвам само в това което може дасе види, докосне и помирише !!!!!  ;D ;D ;D а иначе чак пък дасе ПОСТАРАЯ .......... това е силно казано!!!!!!!! нямам подобни намерения братле !!!!!!  ;)

Offline asakov

• Member
  • **
 :D :D :D тук  освен модератори , май  други не влизат  ;D ;D ;D 

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
Расате,а защо си пропуснал македонския сценарий?  ;D  ;D  ;D

Съвсем уместна забележка! На македонците дълги години им бе обяснявано от сърбите, че са прави срби, та накрая и език им измислиха с помощта на интернационала.
По същия начин на помаците в Гърция им обясняват от няколко години, че са елинизирани траки, сиреч ромеи, въпреки че гръцките мюсюлмани пък ги направиха турци, за да не говорят на български, а на поматски. Да ви дам ли връзка към филма на френската телевизия от октомври 2010 г. да си припомните точно как стоят нещата в Гърция. А за Турция да не говорим.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
  То и сега им е обяснявано.Също така им е обяснявано,че са истински българи.Пък те упорито продължават да се наричат "македонци" ;D

Offline Rasate

• Forum fan
  То и сега им е обяснявано.Също така им е обяснявано,че са истински българи.Пък те упорито продължават да се наричат "македонци" ;D

Македонската идея се възприе радушно от българите,като съпротива на сърбизацията протекла до 1941 година От друга страна в Македония бяха поселени множество сърби колонизатори и от старите предели и от източна Сърбия(посърбени турлаци).Тази вътрешна съпротива роди такива съвременни националности като югославяни и македонци и всички лежат на базата на българите-дали от Македония,дали от Банат и Моравието.

През 1991-92 година е върхът във възраждането на българизма в Македония-както казва Любчо Георгиевски ВМРО е изцяло българофилско,т.е. българско-но реакцията на Сърбия не закъсня и внедрената в Македония от времето на Югославия удбашка мрежа заработи-така постепенно във ВМРО се извърши вътрешен преврат и така нар. бугараши се замениха от верни на Белград хора-започна и антиквизацията на македонската история и отстояването на индетитетот.
В Македония пропагандната машина работи на пълна сила-от детската градина,през масовите медии до агентурната мрежа.В Македония много е лошо да си българин,толкова колкото е да си българин и в Сърбия, и в Гърция до преди няколко десетилетия.

А помашката пропаганда в Гърция ми е много добре известна-от Кипърската криза насам е-до тогава беше протурска,т.е. всички помаци бяха заставяни да бъдат турци-учеха турски,пишеха се турци и пр.Поради това е и това разделение в Скеча- Най голямата част от помаците се имат за турци,след това са гърците помакой,а най малко се имат за български помаци-от един сой с българите християни.  ;D

И накрая в отговор на:
Омрьзна ми да се повтаря едно и сьщо нещо,като мантра но започвам да разбирам,че вие  хората като Расате и сие имате нужда от това. Пьлни глупости иди и виж разходи се сред хората из Родопите  и дано да престанеш да пишеш глупост след глупост.

Хат защо смяташ,че помаците живеят само в Родопите или пък само в Неврокопско. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

И така ето и моят отговор:Хат иди и виж-разходи се из помашките краища на Балкана,ако ти е далече иди и до близкият  смоленски край,а и до кърджалийско -срещни се там с наследниците на Тамръш и разбери какво мислят   ;)
При все,че без да се хваля все пак съм обиколил почти всички помашки краища и познавам хората там. :)

Поздрави

Offline Hat

• Moderator

И накрая в отговор на:
Хат защо смяташ,че помаците живеят само в Родопите или пък само в Неврокопско. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

И така ето и моят отговор:Хат иди и виж-разходи се из помашките краища на Балкана,ако ти е далече иди и до близкият  смоленски край,а и до кърджалийско -срещни се там с наследниците на Тамръш и разбери какво мислят   ;)
При все,че без да се хваля все пак съм обиколил почти всички помашки краища и познавам хората там. :)

Поздрави
Виж ти прекрасно знаеш,че смолянски кърджалийски региони са част от Родопите и ти ако наистина си ходил и обикалял из"почти всички помашки краища" и познаваш хората там нямаше да пишеш глупост след глупост.Вярвай ми обиколил съм доста помашки селища и винаги съм оставал с възхита от съхраненото от хората и това е затвърдило убеждението,че помаците са непреклонен народ от който трябва да се поучат такива "пишман" платени историци, като теб които за наше голямо съжаление не са малко.Майка ви партия се е постарала добре да ви плати щедро и  даде широка трибуна на която да леете безчинствата и издевателствата си над един достоен за преклонение етнос какъвто несъмнено е помамшкият.Години наред безполезен  труд и все я докарвате до под кривата круша.

Offline Rasate

• Forum fan
Виж ти прекрасно знаеш,че смолянски кърджалийски региони са част от Родопите и ти ако наистина си ходил и обикалял из"почти всички помашки краища" и познаваш хората там нямаше да пишеш глупост след глупост.Вярвай ми обиколил съм доста помашки селища и винаги съм оставал с възхита от съхраненото от хората и това е затвърдило убеждението,че помаците са непреклонен народ от който трябва да се поучат такива "пишман" платени историци, като теб които за наше голямо съжаление не са малко.Майка ви партия се е постарала добре да ви плати щедро и  даде широка трибуна на която да леете безчинствата и издевателствата си над един достоен за преклонение етнос какъвто несъмнено е помамшкият.Години наред безполезен  труд и все я докарвате до под кривата круша.

Точно!!!
Но всъщност зная и за какви се имат. ;)

Съгласен съм за съхранението на обичайте и ритуалите-все пак са по затворени общества-но реално питал ли си ги как се чувстват-това бе въпросът ми.
Защото все пак аз съм!
Зная,къде и как се чувстват хората-това имах предвид-за разлика от Неврокопско,и много малко от Смолянско и Благоевградско -всички останали се имат за българи мюсюлмани-или с две думи значението на терминът Помак за тях е българин, изповядващ исляма.
Все известно е ,че терминът "помак" все повече се налага сред българите мюсюлмани измествайки всички останали термини охарактеризиращи ги като общност,но възприемането му като значение е различно в различните краища на България. :)

Поздрави

Offline Hat

• Moderator

Все известно е ,че терминът "помак" все повече се налага сред българите мюсюлмани измествайки всички останали термини охарактеризиращи ги като общност,но възприемането му като значение е различно в различните краища на България. :)

Поздрави
Абсолютни глупости трябва ти поне малко да познаваш помаците,за да разбереш,че щом терминът "Помак" все повече се налага,както казваш и ти самия,значи все повече помаци осъзнават,колко несправедливо се е постъпвало с тях и техните деди и че най сетне е дошло времето да се сложи край на тази идиотщина.Крайно време е терминьт Помак да придобие друго измерение и то съвсем различно от това,което такива,като теб платени  псевдоисторици са се опитвали в продължение на много години да му присадят.Искахте да ни накарате да се срамуваме от самите нас да ни вмените неща от които трябва да се срамуваме без да сме ги извършили,да ни унижите и то с едничката цел да ни приобщите към вас и това ако не е извратено мислене здраве му кажи.