Toska,Тези теми свързани с ученето на езика са много хубави и полезни НО една забележка имам, според мен е по-добре в тези теми да се помества изобилна информация от ГРАматика вместо изобилие от думи и изрази.
Чрез усвояването на граматиката всеки ще се научи да съставя изречения каквито поиска. Така със граматика, думи и изрази всеки имащ мерак ще може да понаучи добре езика
Даже ще се получи двоен ефект. Който иска да учи български ще учи български, а който иска да учи турски - ще учи турски
Така имат изгода и двете страни. Всеки който се интересува от изучаването на езика вярвам че ще може да научи много от тук, После в чата и едните и другите могат да общуват и да попълват знанията си.
И друго: темите тука са свързани с изучаване на ''помашки език'', по-добре ще е главно да се набляга на книжовният български език, защото граматиката е една и съща (а и ползата да научиш български е по голяма). Граматиката както казахме е една, но има думи които са много по различни от нашите - (помашките), за това може на всяка дума да записваме и помашки еквивалент.
Примерно -
Mного (mnogo) -
яце (yatse) -
çok Харесвам (haresvam) -
бендисвам (bendisvam) -
beğenmek Есен (esen) -
Подзима (Podzima) -
Son bahar и т.н.
Мисля че идеята е добра. - изучаване на Български и Турски език респ. и ''Помашки'' , но изучаването да включва граматика (глаголни времена, наклонения, падежи и мн. др.)
Според мен ще има желаещи.