И да те питам след като си се отдала на изучаването на житието и битието на Ахмеда наш , имаш ли представа ,защо българските власти не са го бастардисали, а са го оставили да си живурка сам преспокойно.
Изобщо не съм се отдала на изучаването на житието и битието на Ахмед ага.
Нито на която и да било отделна историческа фигура, нито н който и да било отделен исторически период. Нито имам такова време, нито такова желание, нито само историята е тази, която ме е интересувала или интересува, когато и да било през живота ми. Нищо подобно.
Колкото до самият този Ахмед ага, който ви се вижда като някакъв много невинен едва ли не, доколкото ми е известно, той умира сред неистови мъки, поразен от болест, която причинява окапването на месата по тялото. Божията справедливост, Божието възмездие, вярваш или не, не е като човешкото. От него никой не може да избяга, нито да се спаси, ако е вършил престъпления. И няма никакво значение дали е смятал, че е прав, като ги е вършил; дали е смятал, че Аллах или Бог (думата "Аллах" на арабски не значи нищо друго, освен Бог, единственият Бог) ще го "възнагради", че е убивал "в името на вярата". Само демоните се радват, пак казвам, когато успеят да заблудят който и да било човек, които и да било хора, да престъпват Божията справедливост и Божиите закони, смятайки, че го правят в "името Божие".