Ассалям алейкум ва рахматулЛах ва баракатуху.
Сигурно, Караибрахим съм различен от Вас, сигурно и кръвта ми е друг цвят. Според ислям разликата във нашата кръв, цвета на кожата ни и т.н. няма значение, важното е да сме една вяра и това е вярно.
Въпроса е друг, че Вие определяте помаците къто друга нация (етнос), чужда от българската по кръв, това вече води до национализм който е чужд за исляма.
Мъчно ми, че Вие, и още много хора тъка упорито продължавате този празен разговор, имам предвид тази тема изцяло.
Един руски писател (Козьма Прутков) каза: "Зри в корень".
Ще го повторя още веднъж: "Раздеряй и владей", това е предполагам Вашия метод или Вие го следвате без да знаете, а това означава, че сляпо следвате без да виждате целта на някой друг който Ви води. - "Всеки човек работи за себе си доколкото разбира, а неразбирането му работи за този който разбира повече".
Аз мислих че целта на този форум да бъдем по силни във вярата си, да учим ислям, да станем едно цяло, а не да се разделяме на турци, помаци и българи. Сега виждам, че този форум се превръща в една политическа интрига и празнословие!
Quran 28:55 И когато чуят празнословие, те се отдръпват от него и казват: “Нашите дела са си за нас, а вашите -; за вас. Мир вам! Ние не желаем да общуваме с невежите.”
Quran 9:28 Кажи: “Ако вашите бащи, синове, братя и съпруги, и родът ви, и имоти, които сте придобили, и търговия, за която се плашите от застой, и жилища, които харесвате, са ви по-любими от Аллах и от Неговия Пратеник, и от борба по Неговия път, то чакайте, докато Аллах даде Своята повеля! Аллах не напътва нечестивите хора.
Който разбира руски вижте това видео.
http://video.mail.ru/mail/silver6721//65/84.htmlQuran 49:13 О, хора, Ние ви сътворихме от един мъж и една жена, и ви сторихме народи и племена, за да се опознавате. Най-достоен измежду вас при Аллах е най-богобоязливият. Аллах е всезнаещ, сведущ.
Абдула,измислените примери едва ли са най-добрият довод в една дискусия.Сега чети един действителен:
Преди около зоо години,в рамките на Османската империя официално хората били разделени на две категории-мюсюлмани и урум-миллет,така са се водели християните.Това е било,повтарям,официалното разделяне на населението.И отстрани всичко си е било съвсем естествено,нормално.
Но вътре нещата не са били точно такива.Една част от урум-миллета е искала да бъде отделен етнос,а Високата порта е недоумявала-та нали правата и задълженията на всички християни са били равни?
Както и да е,минало време и лека-полека били признати различията вътре в цялостта на населението,което се е наричало "урум-миллет".Постепенно се е оформила българската нация.
Не че и преди това не я е имало,но не е била призната.
Схващаш ли къде е общото между искането ни сега и исканията на българите тогава?
А виждаш ли някакви разлики?
И дори да сме били чисти българи,то е било достатъчно отдавна и оттогава са се случили достатъчно събития,за да ни направят различни.