Author Topic: Преброяването през 2011  (Read 131080 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
Re: Преброяването през 2011
« Reply #45 on: January 06, 2011, 22:40 »
Европомак, нъема никакуов смисъл да пишиш така че никoй да ни то разбира, уоти като видиш и я мога така да пише ама каква е файдота като само я ше си са разбирам.
.........
Прав си "Ерол", дори хич не се стремя и да пиша нито на диалект, нито на архаичен, нито на помашки, нито на ахмашки, макар, че това е едно изгубващо се езиково богатство за БГ и за ЕО!  ::)
Подобно писание на моменти е отзвук-загадка към някои Помакомразци, на които не бих искал да отговарям като на нормален и разбираем за тях език, защото с подобен отговор щях да засегна и неправилно да обидя с нищо незаслужаващите това , добронамерени посетители на сайта, без значение дали са помаци, българи, турци, мюсюлмани или християни.  8)
Те не са виновни с нищо за това, че определени заблудени нациоетнолизирани елементи правят постоянни опити да унижават помаците и случайно от това, други гости се налага да четат и подобни наши трудноразбираеми коментари.  :(
Те, онези единици, за които се отнасят тези неразбираеми сказки, много добре си ги разбират, въпреки, че постоянно се опитваме да бъдем с тях много добронамерени и много толерантни, но ... !  :)
А, е знайно, че заради подобни причини, много стойностни Хора и Помаци  избягват да посещават този сайт и го напускат, дори и аз десетки пъти съм се отказвал заради наглостта на такива елементи, но ... !  ::)

Offline Nickolay

• Member
  • **
« Reply #46 on: January 06, 2011, 22:41 »
  То произходът на помаците е ясен-всеки си има негова версия и си вярва в нея.
Предлагам да наблегнем на преброяването и на въпроса:трябва ли да има графа"помаци"?И ако има-кому ще навреди?
А ако се легализира помашкият етнос,какви ще са последствията от това за Република България,за нейните граждани?И за хората в съседните страни,които се имат за помаци или за "нашенци"?
  И на кого би попречило едно такова признаване на помашки етнос?Дали това би намалило броя на данъкоплатците в дадена страна?Или ще се появят териториални промени на Балканите?Чии са страховете и на какво са основани те?Какви са страховете от появата на помашкия етнос и основателни ли са те при настоящата реалност?
Възможно ли е в началото на 21-ви век в една страна,член на Евросъюза,да се отричат искания на групи хора?При това искания,несвързани с никакви други претенции-нито финансови,нито политически?

Това са въпроси,на които не е лошо да имаме отговорите.А за изясняването на произхода ни ще е необходимо доста повече време...

А иначе относно мнението на тоя или оня за моята идентичност малко ми дреме на ...

Виж, моите роднини са "ЗА" такава графа, защото те се чувстват различни от българите и турците. Но за мен не би трябвало. Аз ще се определя бълграрин. Всеки сам да си преценява.

Offline Dobrev

• Forum fan
« Reply #47 on: January 06, 2011, 22:44 »
(Мод.: Предупреждение - Ако имате лични мнения, предположения, разобличения и съмнения към определени лица, пишете на лични на определеното лице. В противен случай, ще ви бъде наложена временна забрана или ще бъдете блокиран ! Сайта не е място за изразяване на своеволни съмнения, провокации, изнасяне на лични данни или произволни предположения !!! )

(Мод.: Предупреждение - да считаме, че въпроса е изяснен! Моля, пишете по темата !)

17. Персонални сблъсъци в този форум ще се трият незабавно. На членовете на сайта не се разрешава да публикуват във форума изпратени до тях Лични съобщения.

(Мод.: Последно Предупреждение - да считаме, че въпроса е изяснен! Моля, пишете по темата ! Темата ще бъде заключена !)

Offline Dobrev

• Forum fan
« Reply #48 on: January 06, 2011, 23:12 »
(Мод.: Последно Предупреждение - да считаме, че въпроса е изяснен! Моля, пишете по темата ! Темата ще бъде заключена !)

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #49 on: January 06, 2011, 23:28 »
След поредица от предупреждения, май е време да се наложи временна забрана на нашият настоятелен потребител "Dobrev", защото са съжаление явно не разбира от добра дума, какво е виновна за това "темата" ?  8)

Offline Svetla

• Advanced member
Ynt: Преброяването през 2011
« Reply #50 on: January 06, 2011, 23:34 »
Прав си "Ерол", дори хич не се стремя и да пиша нито на диалект, нито на архаичен, нито на помашки, нито на ахмашки, макар, че това е едно изгубващо се езиково богатство за БГ и за ЕО!  ::)
Подобно писание на моменти е отзвук-загадка към някои Помакомразци, на които не бих искал да отговарям като на нормален и разбираем за тях език, защото с подобен отговор щях да засегна и неправилно да обидя с нищо незаслужаващите това , добронамерени посетители на сайта, без значение дали са помаци, българи, турци, мюсюлмани или християни.  8)
Те не са виновни с нищо за това, че определени заблудени нациоетнолизирани елементи правят постоянни опити да унижават помаците и случайно от това, други гости се налага да четат и подобни наши трудноразбираеми коментари.  :(
Те, онези единици, за които се отнасят тези неразбираеми сказки, много добре си ги разбират, въпреки, че постоянно се опитваме да бъдем с тях много добронамерени и много толерантни, но ... !  :)
А, е знайно, че заради подобни причини, много стойностни Хора и Помаци  избягват да посещават този сайт и го напускат, дори и аз десетки пъти съм се отказвал заради наглостта на такива елементи, но ... !  ::)

А тези "споделяния" по темата ли са? Или пак мерите с две мерки?!

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #51 on: January 06, 2011, 23:39 »
Поглеждайки графиката в началото на темата, виждаме, че за кратко време в порядъка на 1.30 часа, желанието за вписването в преброяването като "ЕтноБългари" нарасна с над 25 %, което може да се остави без коментар, само с отбелязване на факта, че въпроса е зададен към "Помаците", а на въпроса имат възможност да отговарят всички, дори и Непомаците!  ::)
Да, видим самият резултат при действителното преброяване, какъв ще биде?  ??? :)

Offline Svetla

• Advanced member
« Reply #52 on: January 06, 2011, 23:41 »
"Дениз", кать не се разбират писанията, те поне не се стреми да ги четеш, някой да е наврял монитора в муцуната на "Бончо" , зорлем, май, че не !  8)
За сведение на "Боянчо", в други сайтове заради произволни и производни опити за набедяване, за вменяване, за  произволно оприличаване и за изопачаване, веднага щеше да бъде, не редактиран, а напълно изтрит, заличен и забранен!  :o
Както , виждаме, тук, това не се случва, но всяка свобода и мярка си има и граница !!!  :)
По-горният текст в превод означава:
"Ще се боря за това, дори и "Боян" да има правото да се определи като Българин, Мюсюлманин, или Българин-мюсюлманин, дори и Българин-християнин, но както и за онези които искат да се нарекат Помаци, Цигани, или всякакви други, които много повече държат и обичат своята родина или държава в която са се родили или живеят, но не по този начин, както на посоченият му се иска да налага своята си разбиране за свобода на правото да мислиш свободно и самостоятелно!
И то, без да се налага да предсказваш или да интерпретираш какво мисли другият, без да е казал ни най-малко нещо подобно!  ???

И това ли е по темата? Хайде поне привидно се направете, че сте безпристрастни.
Исляма на това ли ви учи?
Нали сте уж смирени и правоверни уж!

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #53 on: January 06, 2011, 23:42 »
А тези "споделяния" по темата ли са? Или пак мерите с две мерки?!
Не, това е отговор на въпрос зададен от възпитан човек, който според мен не би трябвало дъ бъде изтрит само заради това, че друг посетител създава постоянна каша в страницата, а и може ли нещо по темата !  ;)

Offline Svetla

• Advanced member
« Reply #54 on: January 06, 2011, 23:44 »
(Мод. Предупреждение - Моля, пишете по темата !)

Offline Haiduk

• Candidate member
  • *
« Reply #55 on: January 07, 2011, 00:14 »
Здравейте! :) Първо да ви се представя - от едно малко диво село съм - Добралък, Асеновградско, християнин съм , ама колко съм вярващ - аз си знам ;). Преди време не се замислях за значението на думата помак - за мен беше синоним на родопчанин - и мене постоянно в Пловдив зад гърба ми казваха помак :)  Усещах че се използва за да ме обиди и унижи по някакъв начин , та ми стана интересно и взех да се интересувам по темата. Да си кажа и аз какво знам от старците - в селото ни е имало помаци до баканските войни - тогава последните са се изселили поради страх че българите ще им връщат за зверствата през априлското въстание и ще последват съдбата на Тъмреш. Поне не помнят да е имало насилствено потурчване в селото ни, ама казват че някои станали помаци заради привилегиите и данъците. След време се ожених за жена от турско Лясково, както му викаме - Девинско. Тя вече си е чиста помакиня. Като говоря с нейната рода ги питам - вие какви сте - те викат - помаци. Питам ги пак - а какви са помаците - те викат - най-чистите българи. Викат - и на твойто дете главата да е на цепалника и ти ще сложиш чалмата - и като се замисля - напълно са прави. Въпрос на оцеляване е било за тях. И друго викат - които са успели да избягат от турците са направили друго Лясково, до Асеновград. Рода сме, ходим си на съборите. През това другото Лясково минава единствения път за селото ми, ама никога не съм спирал в него - обаче веднъж качихме със жена ми две бабички на стоп от Асеновград за там и се разговорихме.  Те като разбраха че жена ми е от другото Лясково , много и се зарадваха, също потвърдиха историята на тамошните хора и започнаха да изброяват родовете с които са рода и са си ходили на гости. С това въпроса за помаците за мене поне се изчерпа - всичко си е ясно. Доста попрочетох от тоя форум и направо съм удивен от щуротиите в него(повечето неща). Ясно е че защитава чужди интереси и използва тая болчица дето всеки я носи във себе си, за да прокарва чужда пропаганда.
 С огромно уважение и почит към всички помаци :)

Offline Coban

• Avarage member
« Reply #56 on: January 07, 2011, 00:53 »
Като гледам анкетата, скоро май в Форума  ще има повече Българи отколкото Помаци? ? ?

Offline elemag

• Candidate member
  • *
« Reply #57 on: January 07, 2011, 01:30 »
Един бърз въпрос на кого принадлежат следните стихове :

"От един народ създадохме ний два народа. От език един направихме езика два.
В името на истината бранехме заблуди. Стар ярем разбивахме. Ковехме нов хомот.
На България без жал делехме небосвода. Хвърляхме позор на майка с майчински слова..."

И един джокер :същия този поет има голям опит коминтерновската практика на ХХ век  -изкуствените етнообразувания .Не знам обаче защо е някой иска да я наложи като традиция .

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #58 on: January 07, 2011, 08:49 »
 от мен един въпрос: Ти да не си привърженик на ВМРО?

А иначе това е на Венко Марковски. И написаното се отнася за Македония.

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #59 on: January 07, 2011, 09:02 »
Като гледам анкетата, скоро май в Форума  ще има повече Българи отколкото Помаци? ? ?

Логично е! :) Тук влизат малко помаци. На останалите  им харесва повече , имат свободно поле за изява. :)))) Тук започват творческата си кариера. ;) А и се мислят за много по-умни. Ние сме  "смирени и послушни"!