Author Topic: Преброяването през 2011  (Read 131861 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline ali m

• Senior member
Re: Преброяването през 2011
« Reply #345 on: March 13, 2012, 23:18 »
Расате!Бъдете си националисти!Умерения национализъм е хубаво нещо!Бъдете и патриоти не е лошо за никой!Но не за сметка на малцинствата не е хубаво да си избивате комплексите за тяхна сметка!Защото аз например не се чувствам българин и няма нужда да ме карате насила да се чувствам такъв,какъвто не се чувствам!Но вашия национализъм си е чист шовинизъм!Само като се сетя на какви унижения бяхме подложени за да могат българските фашисти,комунисти и шовинисти да ни представят на света като такива каквито никога не сме били.Преследвайки тази цел вие от сто години системно унищожавате нашата култура градена близо хиляда години,унищожихте джамиите,училищата,книгите от които безценни ръкописи,посегнахте дори и на надгробните ни камъни,а униженията на личността - сваляне забрадките на възрастни жени с бели коси,насилственото преименуване  и още много такива неща....Така че няма как да се почувствам българин!

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
Ynt: Преброяването през 2011
« Reply #346 on: March 14, 2012, 22:47 »
Svetlina чакам извиненията ти затова че ме опрекваш в кражба на стихове.
Ибрахимчо, ако тези стихове си ги написал лично ти, те моля за извинение.
Само не мога да разбера защо поведението ти говори за обратното.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #347 on: March 15, 2012, 00:26 »
Svetlin-ка моя като на майтап и те обикнах. Опитаи се да разбереш и другият по различният простият бедният също така и мен демократа бореца за свобода.
Докато съм тук а то е от 2008 първо само четях след това взех да пиша почуствах че съм забравил да пиша на кирилица кога е у кога о кога е и кога й ми се губеше но не беше само това бях загубил и себе си но бях спечелил толкова злоба че в живота ми повечето изглеждаше черно и на най малкото нещо бях готов да коля и беся нали това ми е работата.Но за това не чуствам никаква вина защото вие ме докарахте до това полужение, съжелявам само за пропуснатото а той е доста. Когато взема живота в ръцете си и виждам много други а не моя, моят го бях пропилял нали беше мой и без пари без цена.
Та мисля си кой съм аз ПОМАКА българин ли или турчин обличах и едната и другата кожа но ми беше тясно и неудобно и в двете а на някой и американската им доиде чужда, но видях че и в двете истории имам място и аз ПОМАКА, затова не искам да се карате помежду си както обичате мен искам да се обичате и по между си но да си ти призная ПОМАЦИТЕ в Турция имат по добро място от колкото в българската.Ненавиждам тази ваша надменост пък и постояно истъквате че сте толерантни едвам ни търпите и всеки момент може да ни исвърлите в Турция, но само да вметна че ако иска някой да ме отмести от Пирин този път няма да е без кръв.Опитах се да проследя историята на ПОМАЦИТЕ в България ушким сме българи пък сме яли бои до посиране било от комити било от комунисти било по погрешка ама без прошка и кантар.Проследих и историята на ПОМАЦИТЕ в Турция хора намерили себе си прогресират стават за завиждане хората ги ценят и зад всяка ПОМАКИНЯ винаги има по няколко турчета да чакат но нашите си предпочитат нашите единствено по старите имат една носталгия която ги яде и не им дава миръ.Другото нещо което искам да ти кажа че в Турция никой никой не опредила като в България просто те приемат какъвто си както през османско ето и тук в този сайт някой от турците да ми е казал че съм турчин докато расате си одра задната част да ни доказва че съм българин.Ако искаш ми вярвай ако искаш недей но се опитах да бъда откровен с теб. 

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #348 on: March 15, 2012, 01:05 »
Няма да те разберат защото пак си похвалил Турция :D :D :D

Offline Svetlina

• Forum fan
« Reply #349 on: March 15, 2012, 11:32 »
Svetlin-ка моя като на майтап и те обикнах. Опитаи се да разбереш и другият по различният простият бедният също така и мен демократа бореца за свобода.
Докато съм тук а то е от 2008 първо само четях след това взех да пиша почуствах че съм забравил да пиша на кирилица кога е у кога о кога е и кога й ми се губеше но не беше само това бях загубил и себе си но бях спечелил толкова злоба че в живота ми повечето изглеждаше черно и на най малкото нещо бях готов да коля и беся нали това ми е работата.Но за това не чуствам никаква вина защото вие ме докарахте до това полужение, съжелявам само за пропуснатото а той е доста. Когато взема живота в ръцете си и виждам много други а не моя, моят го бях пропилял нали беше мой и без пари без цена.
Та мисля си кой съм аз ПОМАКА българин ли или турчин обличах и едната и другата кожа но ми беше тясно и неудобно и в двете а на някой и американската им доиде чужда, но видях че и в двете истории имам място и аз ПОМАКА, затова не искам да се карате помежду си както обичате мен искам да се обичате и по между си но да си ти призная ПОМАЦИТЕ в Турция имат по добро място от колкото в българската.Ненавиждам тази ваша надменост пък и постояно истъквате че сте толерантни едвам ни търпите и всеки момент може да ни исвърлите в Турция, но само да вметна че ако иска някой да ме отмести от Пирин този път няма да е без кръв.Опитах се да проследя историята на ПОМАЦИТЕ в България ушким сме българи пък сме яли бои до посиране било от комити било от комунисти било по погрешка ама без прошка и кантар.Проследих и историята на ПОМАЦИТЕ в Турция хора намерили себе си прогресират стават за завиждане хората ги ценят и зад всяка ПОМАКИНЯ винаги има по няколко турчета да чакат но нашите си предпочитат нашите единствено по старите имат една носталгия която ги яде и не им дава миръ.Другото нещо което искам да ти кажа че в Турция никой никой не опредила като в България просто те приемат какъвто си както през османско ето и тук в този сайт някой от турците да ми е казал че съм турчин докато расате си одра задната част да ни доказва че съм българин.Ако искаш ми вярвай ако искаш недей но се опитах да бъда откровен с теб. 
Ибрахимчо, с риск да ме изтрият (понеже това са лични разговори и защитавам България на обикновените граждани), ще ти кажа следното: живял си смазван от политико-икономическата машина, както и аз в България, както и родителите ни, бабите и дядовците ни, въпреки че едната религия ни дели.

Почувствал си се освободен от нея в чужбина и затова дишаш по-свободно, пък и ти нямаш претенции, не си се докоснал дори (предполагам) до средната класа на обществото в Турция, както и в България, където бушуват доста по-различни движения и настроения. Повишил си икономическия си стандарт.

Ти какво си мислиш: на западняците като им вземат колите, миялните машини и заплатите - и те ще заприличат на балкански граждани. Затова всички пищят срещу банките и не искат свръх-либерален капитализъм, а всъщност големите имигрантски потоци са към страните изградили "социален капитализъм", другото е дрън-дрън.

Що се отнася до помаците в Турция и в България е ясно, че онези от тях, които са се приспособили към обществото всячески са успели - образовани са, имат цели и т.н. Бъди сигурен, че същите не споделят и викат навсякъде "аз съм помак" както ти правиш тука, те са се стремили да бъдат като останалите, за да успеят, полагали са труд за да придобият знания и не са имали време да разсъждават какви са и що са. Дори съм сигурна, че езика си са забравили, защото не го ползват.
Не забравяй, че в учебните заведения (и не само в тях) в България имаше привилегии именно за всякакви малцинства (синове и дъщери на АБПФК, класирания по окръзи - разбирай влизане без изпит, рабфак, по партийни показатели и т.н.). Имаше привилегии и при постъпване на работа.
Никой турчин няма да ти каже "ти си турчин". Я се замисли ти с колко турци се срещаш и говориш за помаклъка, за тях е достатъчно, че влизаш в джамията (като на село), значи си като тях.
А ако развееш българско знаме в Турция дали така ще реагират, както тука ми възпяваш османската империя и както приказват от ДПС в Родопите.

И друго ще ти кажа. Говориш непрекъснато за кланетата в Батак: лично аз не правя разлика между мюсюлманите в България, за мен дали български турци, помаци, цигани, евреи или арменци ... са изклали батачани е все тая, всички мюсюлмани в миналото/ и сега са били/са  готови веднага да защитят падишаха чрез действията си и това, според учените, е било възпитавано и съответно задействано на чисто битово ниво. Защото религията също е идеология, в случая ислямът е бил господствуващ.
Що се отнася до думите на Расате: прав е, но най-добре прочети писанията на учените за "доброволното" приемане на исляма чрез икономическа и идеологическа принуда. В сайта има историята на селата и Чечлията беше качил сканирани страници за историята на с. Туховища (ще намериш и други статии в оня сайт на тази тема) - там ясно е проследено "доброволното" приемане на исляма.

За твое сведение днес Р.Турция отново е превърната в религиозна държава под влияние на Ф.Гюлен, ученик в изгнание на един от големите противници на Ататюрк. Терсид е дал връзка към книгата му, възхвала на ислямското първенство във всички области на обществото, вкл. и политическата (в тема "ислям").
Поздрави Ибрахимчо.

Offline sioz

• Member
  • **
« Reply #350 on: March 15, 2012, 14:14 »
Ne mrazja varvashtite a mraza vsichki religiii koito izpolzuvat varvashtite v tyahna polza. TR i BG e tragnal v sashtata posaka. razlika nyama.Razni psevdo musulmani,hristiyani,hodji i popove vzeha da se poyavavav po vsichki TV kanali i da se praviat na super chestni i da davat akil na horata. Znayte che visicki tezi izrodi rabotyat ili za sebe si ili za nyakakva organizatsia bilo to paritelstvena ile ne. A nie kato ovtse im hodim po dirite. Savetvam vsichki da si zapazyat varata obache da ne palnyat gushite na tezi izrodi. Az obicham vsitchki chestni i dobri hora bez predrazsadatsi.

Offline Svetlina

• Forum fan
« Reply #351 on: March 15, 2012, 18:19 »
Ne mrazja varvashtite a mraza vsichki religiii koito izpolzuvat varvashtite v tyahna polza. TR i BG e tragnal v sashtata posaka. razlika nyama.Razni psevdo musulmani,hristiyani,hodji i popove vzeha da se poyavavav po vsichki TV kanali i da se praviat na super chestni i da davat akil na horata. Znayte che visicki tezi izrodi rabotyat ili za sebe si ili za nyakakva organizatsia bilo to paritelstvena ile ne. A nie kato ovtse im hodim po dirite. Savetvam vsichki da si zapazyat varata obache da ne palnyat gushite na tezi izrodi. Az obicham vsitchki chestni i dobri hora bez predrazsadatsi.
Има доста верни неща в думите ти.

Offline tersid

• Adviser
« Reply #352 on: March 15, 2012, 21:38 »
За твое сведение днес Р.Турция отново е превърната в религиозна държава под влияние на Ф.Гюлен, ученик в изгнание на един от големите противници на Ататюрк. Терсид е дал връзка към книгата му, възхвала на ислямското първенство във всички области на обществото, вкл. и политическата (в тема "ислям").
Поздрави Ибрахимчо.

Драга и предрага Светлина, Турция не е религиозна държава и се радвай ,че това  е така. Фетхуллах Гюлен , ни  най малко може да бъде фактор за превръщането на Турция в религиозна държава ,защото за това си има конституция още повече ,че неговата философия помирява както светския/съвременния/ начин на живот ,така и християнството с Исляма.Но ,за да го разбереш това ,не е достатъчно само да четеш заглавията .Трябва да прочетеш и съдържанието за да разбереш,че всъщност Гюлен не възхвалява Исляма за сметка на другите религии ,той просто търси общото между тях и от общото между тях извежда едно ново виждане за общество в което не е важно кой си ,какъв си, а какво правиш.Да,дал съм връзка към книгата му ,но не е достатъчно да погледнеш ,че тази книга е написана от него и веднага да я оставиш,не е  достатъчно да я прочетеш и дотам,необходимо е и да се отърсиш от преубежденията си към автора и към обществото от което произлиза,най малкото за това ,че автора се е отърсил от предубежденията си към читателите, а те могат да бъдат всякакви. И не съм дал връзка към книгата му раздел "Ислям" а в раздел "книги".Чети ,чети драга Светлина ,чети ама и мисли ,дано ти се удава.

Offline Svetlina

• Forum fan
« Reply #353 on: March 15, 2012, 22:12 »
Драги Терсид, защо си мислиш, че не съм прочела някоя творба на Ф.Гюлен, както и отзиви за дейността му от всякакви източници?

Offline Mehmedfere

• Member
  • **
« Reply #354 on: March 16, 2012, 01:02 »
И  в крайна сметка знае ли се колко хора са се писали помаци?

Offline fatmetok

• Candidate member
  • *
Ynt: Преброяването през 2011
« Reply #355 on: March 16, 2012, 08:53 »
Мехмед, прочети статията  -  http://www.librev.com/--/1516-2012-03-06-09-21-19  и си направи изводи!

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #356 on: March 16, 2012, 08:55 »
Здравейте  fatme_kurtova мното се радвам когато видя жени тук в този сайт.Но не е ли по добре да се бориш за признаването на този етност и да не чакаш на готово едва ли някой ще ти го поднесе на тепсиика.И другото нещо което е че дали ще се пишиш туркиня или българка няма значение важното е че не си това което си заради един език или вяра никога не трябва да се прераждаме или продаваме.
Ben,de turce biliyorum ama daga turk olmadim ve olamam bu biraz dusun istersen.Siygilar.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #357 on: March 16, 2012, 10:29 »
Ибрахимчо, с риск да ме изтрият...

Е,как да те изтрият,след като тук не се вижда нито един епитет,съдържащ обиди ;)

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #358 on: March 16, 2012, 22:32 »
Драга и предрага Светлина, Турция не е религиозна държава и се радвай ,че това  е така. Фетхуллах Гюлен , ни  най малко може да бъде фактор за превръщането на Турция в религиозна държава ,защото за това си има конституция още повече ,че неговата философия помирява както светския/съвременния/ начин на живот ,така и християнството с Исляма.Но ,за да го разбереш това ,не е достатъчно само да четеш заглавията .Трябва да прочетеш и съдържанието за да разбереш,че всъщност Гюлен не възхвалява Исляма за сметка на другите религии ,той просто търси общото между тях и от общото между тях извежда едно ново виждане за общество в което не е важно кой си ,какъв си, а какво правиш.Да,дал съм връзка към книгата му ,но не е достатъчно да погледнеш ,че тази книга е написана от него и веднага да я оставиш,не е  достатъчно да я прочетеш и дотам,необходимо е и да се отърсиш от преубежденията си към автора и към обществото от което произлиза,най малкото за това ,че автора се е отърсил от предубежденията си към читателите, а те могат да бъдат всякакви. И не съм дал връзка към книгата му раздел "Ислям" а в раздел "книги".Чети ,чети драга Светлина ,чети ама и мисли ,дано ти се удава.

То общото в аврамовите религии отдавна се знае.Що се отнася до това кой си и какъв си има една поговорка " Не слушай попа какво говори, а гледай какво прави".Меду другото турската конституция е една от основните пречки за приемането на Турция в ЕС.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #359 on: March 17, 2012, 21:43 »
То общото в аврамовите религии отдавна се знае.Що се отнася до това кой си и какъв си има една поговорка " Не слушай попа какво говори, а гледай какво прави".Меду другото турската конституция е една от основните пречки за приемането на Турция в ЕС.

За какво ни е ЕС след като там си има държави които са се уредили да цицат и такива които са обречени да берат краставици и зелки. ;) Първите не ни искат като ортаци а вторите никой не ги бръсне. :D Това е голата истина която само ахмаците не могат да я проумеят. ;D