Author Topic: За ядката на Исляма, и за обстоятелствената му обвивка  (Read 12439 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Инфо2010

• Member
  • **

Въпросът който поставям и темата му стават все по-актуални световно.  ;)
Тук наистина ли няма диалогични хора, или просто никой няма време да обърне внимание ?   ???

Offline Kaplan

• Adviser
Интересно, уважаеми мюсюлмани, какво мислите по темата за вегетарианството на днешния Ви празник в който масово се яде заклано жертвено животно ? Според Вас този празник и въобще месоядството запазват ли актуалността си, предвид многото проблеми които месоядството усилва на глобално ниво - екологични, икономически, етични и здравни проблеми ?
 Тези теми обсъждат ли се в джамиите от имамите Ви и Вие интересувате ли се от актуалността на религията Ви ?  :)

Що се занимаваш с глупости? Бъзикаш ли се, подиграваш ли се?... .
Що за въпрос е "Според Вас този празник и въобще месоядството запазват ли актуалността си, предвид многото проблеми които месоядството усилва на глобално ниво - екологични, икономически, етични и здравни проблеми ?"

Курбан байрамът е най-големият мюсюлмански празник!!! Как можете да задавате толкова тъп въпрос дали си запазва актуалността? Как можете да питате дали е актуален или не? Какви проблеми може да ти създаде едно жертвено животно? Вие сама ли изяждате животното, та да ви създаде някакъв здравословен проблем? Та курбанът да не е от свиня та да навреди на здравето ти? Другите "проблеми" въобще няма да ги споменавам. Защото нямам време да се занимавам с глупостите Ви.
А ако искате да видите, какво се обсъжда в джамиите отидете и вижте. Там хора не ядът, а напротив ако не сте някакъв провокатор дори много радушно ще Ви приемът.

За последният ти въпрос само ще кажа едно, Ислямът не е Християнство за да се "изменя" и "подобрява" на всеки 5 години. Ислямът е един от възникването си досега. Бог изпраща Мухаммед (С.А.С.) за да предаде това което Христос (Бог да го благослови и с мир да го дари!) е проповядвал на хората но с годините са го променили!

Offline Инфо2010

• Member
  • **
А мислиш ли дали пък това което ти си написал не са до голяма степен глупости ?
Разбира се че червеното месо - каквото е това от добичетата - е вредно за здравето. Това казват световните здравни авторитети, които съм цитирал - готов съм да Ви цитирам точно най-актуалните становища ако е нужно. Свинското също е червено месо.
Може Библията да се е променяла - съгласен съм, но също така Християнството е имало реформациите си.
Защо когато масовото месоядство доказано вреди на екологията и на здравето на хората Ислямът не се реформира в това отношение ?
Вие мислите ли за това ? Или искате политиците да почнат да въвеждат еко-данъци за животинските продукти, както вече се говори ?
Същия въпрос съм задавал и в християнски форуми.

Offline Инфо2010

• Member
  • **
Липсва диалогичност тук.
Всъщност съм фен на вегетарианството което става все по-актуално, затова съм така разпален. Обаче отлично го аргументирам, а не намирам достоен отговор, вместо това ми пишете за някакъв сайт за психология. Тийнейджърско поведение... жалко.  ???
Ето Ви една интересна статия, белким някой прочете нещо:
"Заколение в името на исляма" - http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15531650,00.html?maca=bul-homepage-bulgarian-329-xml

Offline KaraIbrahim

• Moderator
Липсва диалогичност тук.
Всъщност съм фен на вегетарианството което става все по-актуално, затова съм така разпален. Обаче отлично го аргументирам, а не намирам достоен отговор, вместо това ми пишете за някакъв сайт за психология. Тийнейджърско поведение... жалко.  ???

Аркадаш,чудя се само едно-лятото има райграс,преживява се  добре.За зимата обаче не ми е ясно какво да правим-със сено ли да се запасяваме или да мигрираме към топли пасища? ;D

Offline muti6

• Adviser
Липсва диалогичност тук.
Ето Ви една интересна статия, белким някой прочете нещо:
"Заколение в името на исляма" - http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15531650,00.html?maca=bul-homepage-bulgarian-329-xml

Твърде наивно е от твоя страна  да даваш подобен тип оценки!
Слушай сега защитнико на тревопасните!Коленето на Курбан е едно от задълженията на мюсюлманите,което носи ползи на хората(на този и на отвъдния свят),демек във  всяко нещо казно в Корана има мъдрост(скрита или явна),която такива "умници" като теб едва ли биха разбрали.Така ,че не се хаби много с празноговорене.По добре се опитай да се запознаеш по- обстойно с Исляма,вместо да говориш небивалици и да даваш ялови съвети.Ето прочети и ти нещо,та дано да ти светне малко:
http://vqra-iman.com/17-a.html

Offline Turas

• Forum fan
За последният ти въпрос само ще кажа едно, Ислямът не е Християнство за да се "изменя" и "подобрява" на всеки 5 години. Ислямът е един от възникването си досега. Бог изпраща Мухаммед (С.А.С.) за да предаде това което Христос (Бог да го благослови и с мир да го дари!) е проповядвал на хората но с годините са го променили!
С времето всичко се променя, Дион-Иисус(гърците му казват Дионис) е движение, ритъм и развитие! Иссус проповядваше чист Орфизъм, затова евреите го отхвърлиха. Съвременните религии влючая и исляма са вредни за хората и са създадени единствено с манилулативна цел. Вярата е нещо друго, тя произлиза от самия човек и го свързва с природа и космос. Много хора казват, че съвременния човек вече не вярва в нищо, не е вярно! Обезверен е от религиозните водачи и тяхните манипулации. Народа вече не е овца! Идва видев ден за всички!

Offline Kaplan

• Adviser
Съвременните религии влючая и исляма са вредни за хората

Вредна ти е главата, щото е куха манерка и освен бръмчене на бръмбари друго не се чува!

Offline Turas

• Forum fan
Вредна ти е главата, щото е куха манерка и освен бръмчене на бръмбари друго не се чува!
Нарушаваш правилата на форума! :)

Offline Kaplan

• Adviser
Ни-най-малко! Ти богохулстваш

Offline Turas

• Forum fan
Ти богохулстваш
Убии ме с камъни! :) :) :)

Offline Kaplan

• Adviser
Само безгрешен може да хвърля камък по човек  ;)