Дали да продължа? Умеете да провокирате....Мога да спра, мога и да продължа. Започвам отзад напред - хубаво е празниците да се празнуват заедно, по съседски. Ако се абстрахираме, че това е християнски празник, мисля, че вярата, надеждата и любовта като дълбоко човешки преживявания, са необходими на всички нас като ХОРА! На тема "помаци" и "българи" не мога да бъда уязвена, защото аз нося в сърцето си всички хора, особено помаците от Родопите, те са част от детството и младостта ми, част от мен!
Алексей Петров? Сложна, но не и противоречива личност. Напротив - твърде праволинеен е, което е чуждо за мен. Друг е въпросът как и кога са настъпили големите обрати в живота му? Аз и до сега търся отговор на някои въпроси и мисля, че ще достигна донякъде....поне.
А за другото - не мога да говоря, не искам да говоря, имам си съображения. Бих го направила при определени обстоятелства, извинете, но нося отговорност поне за два още живота!
Дали умея да манипулирам? Мисля, че мога, но когато срещу мен стоят хора на по-ниско от моето ниво. При Вас случаят е друг - Вас и да искам, не мога да манипулирам, защото няколкото изречения, написани от Вас, ми говорят, че сте ДОСТОЕН събеседник, с когото трябва да си откровен и категоричен.