Author Topic: Алексей Петров - ангел, дявол или просто - човек ?!?  (Read 36184 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ваня

• Member
  • **
По професия съм учителка по руски език, но винаги съм била с будна гражданска съвест и съм участвала в благородни каузи, била съм чувствителна и съпричастна към чуждата болка и нещастие. И винаги съм заставала срещу очевидните несправедливости.
Защо ви пиша всичко това? За да направя преход към сегашната си кауза. От няколко месеца се опитваме (аз и мои съмишленици) да търсим истината за един човек, за когото сигурно сте чували - Алексей Петров, той е от Тетевенския край. Успяхме да се срещнем с хора, които го познават и те ни разказаха за него интересни и неизвестни факти от детството и младостта му, а и какво е направил за родния си край. Имам молба към вас - ако някой го познава и, особено, ако има тук хора от неговия роден край, нека ми разкажат за него.  Искам да съберем повече данни, факти, разкази, за да го покажем такъв, какъвто е - с положителните си и дори и отрицателните му качества, а не така, както се опитват да го представят властимащите - като чудовище! Срещу този човек е застанала една огромна държавна машина, а хората, които го подкрепят не са малко, но повечето от тях се страхуват и се крият като мишки. Аз не се страхувам да търся истината, затова се захванах с тази трудна мисия. Ако ми помогнете, ще съм ви много благодарна. Всъщност вие ще помогнете на един събрат в беда.
А иначе можем да си говорим за много неща, всичко, което ни вълнува е общочовешко - преди всичко сме ХОРА. Но, разбира се, всяка общност си има и свои специфични проблеми. Открита съм към всякакви теми и най-важната ми характеристика е, че уважавам всички  добри и искрени хора, деля  ги на СТОЙНОСТНИ  хора и  на бездуховни и безнраствени.
Пишете ми, ще се радвам. А когато мога ще пиша и аз.
Имаме сайт за Алексей Петров, ще ви го напиша. Ще си напиша и личния имейл, можете да ми пишете и там.
ina65@dir.bg
istinatazaalexei.com

Offline Ваня

• Member
  • **
Re: Пак съм аз
« Reply #1 on: November 20, 2010, 21:47 »
Сигурна съм, че ще се чувствам добре тук сред вас. Само да поясня, че знам само български и руски език, затова ви моля, за тези, които ми пишат съобщения да знаят, че, за съжаление ,не разбирам други езици, нищо че имам желание да ги науча - все не ми стига време (купила съм си учебник по турски език, но така си стои) :)

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #2 on: November 20, 2010, 22:18 »
Здравейте "Ваня", в някои от темите има няколко писания за помака - Ал.Петров, мисля, че бяха в темата за "Помаците от Тетевенско, Галата, Градежница" и т.н.!  8)
Ако ги поразгледаш по-подробно, май ще отгкриеш и нещо интересно разказано от хората от този край.  :)
А, същевременно, нека някой от администраторите да слее тези две или три подобни теми в една, отнасящи се за Помаците от Тетевенско, че така хептен ще се изгубим в многотемието!  ;)

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #3 on: November 20, 2010, 23:12 »
EvroPOMAKA е прав,слях трите теми в една тук  със запазени постинги.
Така е правилно,нека Ваня израстнала сред помаци в Родопите,както и  и приятели от Градежница-Ловешко това че може да ни разкаже за Алексей Петров- ловешки помак го направи тук! :)

« Отговор #1234 -: Днес в 21:36:51 »  Ваня
Публикации: 3
По професия съм учителка по руски език, но винаги съм била с будна гражданска съвест и съм участвала в благородни каузи, била съм чувствителна и съпричастна към чуждата болка и нещастие. И винаги съм заставала срещу очевидните несправедливости.
Защо ви пиша всичко това? За да направя преход към сегашната си кауза.
От няколко месеца се опитваме (аз и мои съмишленици) да търсим истината за един човек, за когото сигурно сте чували - Алексей Петров, той е от Тетевенския край. Успяхме да се срещнем с хора, които го познават и те ни разказаха за него интересни и неизвестни факти от детството и младостта му, а и какво е направил за родния си край.
 Имам молба към вас - ако някой го познава и, особено, ако има тук хора от неговия роден край, нека ми разкажат за него.  Искам да съберем повече данни, факти, разкази, за да го покажем такъв, какъвто е - с положителните си и дори и отрицателните му качества, а не така, както се опитват да го представят властимащите - като чудовище! Срещу този човек е застанала една огромна държавна машина, а хората, които го подкрепят не са малко, но повечето от тях се страхуват и се крият като мишки. Аз не се страхувам да търся истината, затова се захванах с тази трудна мисия. Ако ми помогнете, ще съм ви много благодарна. Всъщност вие ще помогнете на един събрат в беда.
А иначе можем да си говорим за много неща, всичко, което ни вълнува е общочовешко - преди всичко сме ХОРА. Но, разбира се, всяка общност си има и свои специфични проблеми. Открита съм към всякакви теми и най-важната ми характеристика е, че уважавам всички  добри и искрени хора, деля  ги на СТОЙНОСТНИ  хора и  на бездуховни и безнраствени.
Пишете ми, ще се радвам. А когато мога ще пиша и аз.
Имаме сайт за Алексей Петров, ще ви го напиша. Ще си напиша и личния имейл, можете да ми пишете и там.
ina65@dir.bg
istinatazaalexei.com

Offline Ваня

• Member
  • **
« Reply #4 on: November 30, 2010, 15:44 »
Здравейте! Как сте? Знаете ли, че ми помогнахте индиректно с някои мнения и някои снимки, за да напиша един материал за нашия сайт.  Благодаря ви! Кажете ми как да си променя езика в профила на български, че не знам как. А аз трябва да се поразровя в различните теми по които пишете и да взема участие и аз. Поздрави за всички!

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #5 on: November 30, 2010, 16:01 »
Здравейте! Как сте? Знаете ли, че ми помогнахте индиректно с някои мнения и някои снимки, за да напиша един материал за нашия сайт.  Благодаря ви! Кажете ми как  да си променя езика в профила на български, че не знам как. А аз трябва да се поразровя в различните теми по които пишете и да взема участие и аз. Поздрави за всички!
Щом пишеш за Ал.Петров, мисля, че за сайта ще е доста интересно да се разбере, дали имаш представа, дали Ал.Петров се чувства и възприема като помак, като християнин или като бивш помак с уговорката, че няма нищо лошо и нищо неудобно един помак да се възприема и да се чувства такъв, какъвто той си се чувства и възприема? ::)  ;)
Тези въпроси са породени от множеството злобни коментари във форумите напоследък свързани с неговите изяви и неговата етническа принадлежност, където често е "обиждан", че е бил помак и дали той наистина се обижда от Помаклъка, тъй като наистина го "осветлиха" изцяло !  8)
А, и доколкото разбрахме от коментарите тука, той е спомогнал за изграждането на параклис над село Бабинци, а дали имате представа, дали е спомогнал и за възстановяване на някоя джамия по неговият роден край?  ???  8)
Ей, така от стремежа на Помаците за опознаване на самите себе си, ще бъдат от полза отговорите на тези въпроси и принос към темата в сайта за помаците от Тетевенския край!  ::)  ;)

А, езика се променя от началната страница, където, горе вляво има специален бутон за промяна на няколко различни зададени езика!  ;)  :)  ;)

Offline Ваня

• Member
  • **
 :) Не мога да отговоря от името на друг човек. Но мисля, че се гордее с произхода си, със семейството си и с родния си край. Аз мога да говоря за себе си. За мен няма значение произхода и религията на даден човек. Има значение САМИЯТ ЧОВЕК. Имам приятели и познати от различени етноси и вероизповедания, уважаваме се и в трудни моменти за мен или за тях сме си помагали. И още мисля, че ние жителите на Балканския полуостров имаме много общо помежду си и би трябвало да сме приятели и добри съседи, но някой насила и целенасочено всява нетърпимост и интриги. Ако трябва да самоопределя себе си ще кажа - българка - християнка. Но........преди много, много години някой си прадядо на майка ми се е преселил в Чирпанско от Албания. А пък на баща ми прадедите са дошли в Родопите от Костур. Така че аз съм си българка, но в мен има и албанска, и славянска, и македонска кръв.Религията? Уважавам всяка религия, с изключение на сектите. Вярвам в Господ, вярвам и , че той има различни имена. И знам, че истински религиозните хора са добродетелни. А храмовете - дали са джамии или  църкви - са свети места, трябва да ги има и никой не трябва да ги поругава. А за Алексей .....дано го освободят и ще му  напомня, че като е построил параклис, хубаво ще е да построи и джамия, защото хората имат нужда и от нея.

Offline Силвия

• Advanced member
Като какъв се чувства Алексей Петров, само той може да каже.

По-важни са делата му обаче, това, което е правил и прави, не това, че се е родил помак. По принцип всеки човек, особено ако е публична личност, но не само; всеки, независимо от това каква идентичност има, каква вяра или невяра, какъв етнос и т.н., не бива да се срамува, нито да крие своя произход. Нищо срамно в ничий произход няма. Виж обаче, ако е лъгал, крал, манипулирал, заплашвал, убивал и пр. неща - който и да е той - има от какво да се срамува (макар че немалко от хората, които са правили точно подобни неща, въобще не се срамуват от тях).

Алексей Петров, по собствените му думи, е част от българския преход. Струва ми се обаче, че въпреки своята битност на бизнесмен, агент на ДАНС, доцент, спортист и т.н..; въпреки че по едно време като "честен гражданин" занесе един секретен доклад, неизвестно как изпаднал от кабинета на бившия премиер Станишев и появил се в негови ръце; и въпреки цялата кохорта от политици, журналисти, адвокати, какви ли не около него, които много здраво са се заели да му чистят публичния имидж - той не е част толкова от публичната, колкото от скритата, по-тъмна и неясна, доста тъмна даже част от българския преход. (Не че е само той разбира се, много са. Имаме си  достатъчно честни граждани, бизнесмени, агенти, какви ли не, които са всичко друго, само не и честни.)

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
.......... А за Алексей .....дано го освободят и ще му  напомня, че като е построил параклис, хубаво ще е да построи и джамия, защото хората имат нужда и от нея.
Б Р А В О и поздравления за предложението и разсъжденията!  ::)
Ето, че имало и мнооого добронамерени християни, които могат да мислят положително за проблемите, липсите и духовните необходимости на противният религиозен етнос, тъй като по Тетевенско доколкото знаем мюсюлмани бол, а пък джамии никакви или всички порутени и унищожени още от врмето на ВП!  :(  8)
Ако, срещнем ходжата на Галата и Тетевенско, ще те похвалим, да не се кахъри много, че му са развалени храмовете на джемаатья, тъй като има вече и подръжници от другата вера за възстановяването им, а пък и да изкаже и една добра молитва за такива людье, кать вазьи!  :)
Щом и противника мисли за добруването на другият, значи работата ще стане и державата ще тръгне на хубаво!   ;D   :)
А, доколкото веч четем за Алексейчо, то май, че е полусвободен и скоро време ще има възможност да направи дарение за джамийския храм по неговите села, ако е рекъл Аллах (Господ) !  :)  ;)  :)

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
Като част от ежедневието в днешният политикономически живот се случват всевъзможни неща, някои от тях на които, може би и Помаците в България не могат да си отговорят с точност, със сигурност, с яснота или гледащи като в мъглявина, кое е съвсем право или криво в правото и в кривото на державата и кое е съвсем криво в познанието и в мерака за опознаване на правото и на кривото ?!?  ::) ??? ;)   

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
Едно писмо или статия по случаят !  8)

Приятели от детството….Писмо до Алексей Петров
17.12.2010  Спирка извън разписание…..

Здравей, Алексей!

Пише ти един твой приятел от детството. До сега мълчах, гледах, слушах…Сега реших да ти пиша и писмото изпращам до сайта „Истината за Алексей Петров“.
Минаха години, немалко години, сигурно, ако се срещнем с теб, няма да ме познаеш. Аз нямам такъв проблем, гледам те редовно,  ти стана по-известен от всякога или по-точно вместо да ти избодат очите, те ти изписаха веждите. Вече 10 месеца може да се каже, че ти си основната „новина“ по вестници и телевизии.
е знам дали това трябва да ме радва или да ме натъжава. Защото ти не си човек, който обича да се показва под прожекторите, да парадира, да се натрапва. Твоята работа винаги е била незабележима, тиха, но със сериозни резултати.
Гледам те и си спомням детството….Спомням си онзи простор, онова величие на Планината и в нея две малки фигурки…пълзят по хребетите, губят се сред дървета и треви….разпалено си говорят за какво ли не.
Детски му работи…Но ти винаги си бил различен, сякаш изпреварваше връстниците си, които живееха живота си в реалния свят. Твоят свят (в главата ти) беше друг и колкото и да бяхме близки с теб, ти се изплъзваше от обсега ми, на моменти усещах, че те „няма“. След години разбрах къде си бил….
Има хора, които се явяват тук на земята, за да ни покажат колко сме несъвършени и колко път има да извървим докато се докоснем поне малко до божественото. Ти си един от тях, Алексей. Мечтите ти летяха надалече и нависоко, там където не достигаха нашите. Ти беше един малък „архитект“, който проектираше отрано бъдещия си свят, бъдещия си живот, бъдещите си подвизи.
Не те разбирахме тогава, не се сърди, не те разбират и сега…Но аз проумях много неща и затова искам да ги споделя с твоите съмишленици, а и с твоите противници.

Ти тръгна от едно място, където се раждат истински хора. Техните усмивки са най-чисти, техните сълзи са най-дълбоки, техните души преливат от болка и радост, но никога и никого не мразят. Те просто приемат съдбата си с мъдростта на Боговете в които вярват ( а това няма значение дали е Исус или Алах – по-важното е че са истински вяраващи, за разлика от ….други). Те приемат и тежката си участ цял живот да се борят с планината, да оцеляват в нея, да я превърнат в свой приятел, нищо, че на моменти тя е люта и жестока към децата си.
Ти пое от там силата, чистотата и свободата, но не се примири с този живот  и замина. Замина да опознаваш други светове, да навлезеш дълбоко в дебрите на познанието, да правиш света по-добър!
И тогава се разделихме, моите мечти бяха по-скромни – работа, семейство, деца. Но не спирах да следя пътя ти, исках да знам до къде ще те заведат мечтите ти.

Исках да знам дали е реално едно момче от село, едно момче като всички нас да успее да пробие в света на Големите, в света, който не допуска случайни хора, особено ако нямаш „вуйчо владика“.
И ТИ УСПЯ, АЛЕКСЕЙ. ПРОСТО УСПЯ. За моя радост, за радост на семейството ти (на което липсваш), за радост на всички, които те познаваме.

Успя да изградиш живота, за който мечтаеше, оказа се не само добър „архитект“, но и добър „строител“.
Успя да направиш много добри неща и за хората – знайни и незнайни идваха при теб да търсят помощ. Колко пъти ти успя да се видиш на спокойствие с родителите си, с брат си и сестра си? Винаги когато си идвал по нашия край при теб са идвали хора…с болката си, с проблемите си, с тревогите си…Ти ги изслушваше, помагаше им, правеше добрини, пренебрегвайки много често семейството си, почивката си, спокойствието си. Ти си искрен и доверчив човек, това го знам със сигурност, вярваш на хората, допускаш ги до себе си, не търсиш отплата за стореното добро.
Успя да направиш много и за България, за спокойствието и сигурността на хората,  успя да помогнеш на спорт, наука, култура, имаш блестящи  идеи за икономиката ( не мисли, че като съм от село и не разбирам от икономика…шегувам се).

До тук всичко добре – като във вълшебна приказка се разви всичко. НО…..
Какво се случи с теб? И защо се случи?
Казвах ти, че си доверчив, че си чист човек, че допускаш до себе си много хора – някои си заслужават, но има и много змии около теб, а ти не ги разпозна….Увъртаха се около теб, умилкваха се, пращаха ти смс-си, правеха се на приятели и патриоти.
Но се оказа, че нито са приятели, нито са патриоти.
И какво се получи – набедиха те, че си престъпник, а онзи го провъзгласиха  за Бог?
Не могат да кажат какво е престъплението ти, може би това, че си работил за България? Може би това, че си по-умен и способен от тях, може би това, че умееш да раздаваш себе си и да помагаш? А може би това…..че не искаш да предадеш себе си, нас и Планината!!! Не искаш да предадеш Земята, на която се роди, хората, които ти вярват и клетвите, в които си се клел. Знам, че е така, аз те познавам добре.
И други знаят, че е така, те също те познават. Но защо мълчат? Защо не покажат, че истината не е  тая, която им втълпяват враговете ти? Даже сега се питам кои са повече – приятелите ти или душманите ти?

Мисля, че е време да се преброим!
И ако се окаже, че приятелите са повече ще взема да повярвам и аз в твоите мечти, нищо че съм на години вече, за доброто няма срокове. Ще взема да повярвам, че България е земята, в която се раждат хора с невиждани по света добродетели, че тук винаги е възтържествувала справедливостта, макар и трудно и болезнено понякога. Ще повярвам, че можем да бъдем верни, честни, благородни  и благодарни. Че уважаваме хората, които ни превъзхождат по качества, че именно те дърпат нашия  живот напред и че са двигател на прогреса във всяко едно общество.
Но, ако се окаже, че змиите са повече? Тогава ще ти изчета едно конско – защо не ме послуша, казвах ли ти аз, можеше да не се случи така………Не, няма да го направя! Това си ти, Алексей – от хората, които се явявят на този свят, за да ни покажат колко сме несъвършени и колко още път ни предстои….

Затова няма да те критикувам, няма да те натоварвам, достатъчно грижи си имаш в момента. Само ще ти кажа, че ще те подкрепям. Ще съм до теб така както някога в планината.
Не мога да те настигна – ти изпревари всички!  Но поне ще съм  някъде около теб, а ако се наложи ще си дам малко зор да надскоча себе си и да тръгна рамо до рамо с теб.
За доброто няма срокове!

Болно ми е, някак ми е тежко на душата, не искам да вярвам, че змиите са повече от хората. Затова чрез това писмо искам да се обърна към хората, които те познават и към тези, които биха искали да се запознаят с теб.

Нека покажем, че в нас има нещо здраво, нещо недокоснато от мръсотията на този живот. Че злобата, завистта, алчността не са успели да ни покварят и дори и да ги има в нас, то нека ги потиснем и не им даваме възможност да покълнат и израстнат. Да покажем, че сме признателни на хора, които служат на Родината и народа, те не са просто полицаи, те са нашите момчета, нашите приятели, съученици, колеги, които, обаче, са избрали трудния път на ЧЕСТТА (а СЛАВАТА  са оставили за Родината – както се пее в една песен).
И….да покажем на предателите, че номерата им  няма да  минат, може да ни имат за “ лош матриал“, но истината е, че те са лошият  материал. А народът им е велик и мъдър и всеки, който се е осмелил да се прави на по-велик от народа си и по-голям от хляба  НЕ Е УСПЯЛ. Рано или късно пада в краката на този народ, който може да прости всичко – има добра душа- но ПРЕДАТЕЛСТВОТО не прощава.
Какво да ти пиша още? Освен това, че те чакаме тук при нас, сега тук е много красиво – всичко е бяло, снегът е чист, въздухът кристален, водата бистра като сълза на девойка – балканджийка….Да вземем да се съберем отново приятелите от детсвото, а ти умееш да сплотяваш хората. Ние ще ти дадем от нашите сили и вяра, от нашите недокоснати от изродената цивилизация души, а ти ще ни научиш на това как да ОЦЕЛЯВАМЕ в тежки условия…всякакви, как да се борим с истинските престъпници и предателите и какво можем да направим за България, за да останат децата ни тук,  да  не бягат по чужбините и да стават бели роби…

Остани си със здраве, Алексей! И дано скоро свърши теглото ти! Дано и нашето тегло свърши, не се търпи вече!

Но без да се съберем и да си помогнем взаимно няма да стане.
Иво

Публикувано в Без категория | Няма коментари »

Offline Силвия

• Advanced member

Едно писмо или статия по случаят !  8)

Приятели от детството….Писмо до Алексей Петров
17.12.2010  Спирка извън разписание…..

Здравей, Алексей!

Пише ти един твой приятел от детството. До сега мълчах, гледах, слушах…Сега реших да ти пиша и писмото изпращам до сайта „Истината за Алексей Петров“.

[…]

Има хора, които се явяват тук на земята, за да ни покажат колко сме несъвършени и колко път има да извървим докато се докоснем поне малко до божественото. Ти си един от тях, Алексей.

Да... свети Алексей Петров

„Алексей Петров е роден на 23 април 1962 г. Петров напуска отряда на баретите в началото на 90-те, за да основе Съюза на бившите барети. Алексей Петров е сред личностите, оставили в миналото съдружия с Бойко Борисов и Румен Николов - Пашата. До 1998 г. тримата участват във фирма “Будоинвест” ООД. […]
Според различни публикации от онова време, Петров е бил гласен за шеф на тогава силната и действаща служба за Борба с организираната престъпност (БОП). Стрелбата срещу него обаче е осуетила тези планове. Постепенно публиката научи, че този атентат е втори срещу Петров след подобен от 1999 г., който обаче впоследствие се смята за случайност и ненасочен към него.
Покрай случая от 2002 г., който МВР и до днес не е разкрило, станаха известни и други обстоятелства около Петров. До голямата промяна той е бил служител на репресивния апарат на държавата, наричан за благозвучие “органи на МВР”. Алексей Петров е член на елитното звено за борба с тероризма. До 2000 г. е съучредител и член на борда на застрахователна компания „Аполо и Болкан”, а също и на ЗК „Спартак” и „Средец М”, а по-късно и ЗД „Левски Спартак”. […]
Според различни фирмени справки, името на Алексей Петров фигурира в бордове на Лев интеркорпорация, Квон България, Спартак-холдинг, Булпетролиум. След атентата през 2002 година Алексей Петров за дълго изчезна от публичното пространство, едва до 2008 година, когато се развихри скандалът в МВР, довел до отстраняването на тогавашния вътрешен министър Румен Петков. […]
На 10 февруари 2010 година Алексей Петров, който е бивш съветник на бившия директор на ДАНС Петко Сертов и известен като "бивша барета", е задържан по време на специализирана операция "Октопод". Според МВР и прокуратурата групата, към която принадлежи Петров, се занимавала с изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на "Кремиковци" АД в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.”

Из  http://personi.dir.bg/person.php?id=2438

Offline Azim

• Senior member
  • Това от което се нуждая е това което имам
Алексеи Петров призна публично в предаването на Карбовски че е помак и че ще се кандидатира за президент.На въпроса от Карбовски "кой очакваш да те подкрепи"Петров каза че ше разчита на тези които подкрепят идеята че едноличното управление на Борисов трябва да се смени  с управление на обществения диалог,промяна в конституцията,друго икономическо направление...

Аз си мисля че Алексеи дълбоко в себе си съжалява че е забравил своя произход и тайничко се надява на подкрепа от Помаците но това едва ли ще се случи...

Offline Силвия

• Advanced member

Алексеи Петров призна публично в предаването на Карбовски че е помак и че ще се кандидатира за президент.На въпроса от Карбовски "кой очакваш да те подкрепи"Петров каза че ше разчита на тези които подкрепят идеята че едноличното управление на Борисов трябва да се смени  с управление на обществения диалог,промяна в конституцията,друго икономическо направление...

Не на едноличното управление, обществен диалог, промяна в конституцията...

Алексей Петров – президент, Яне Янев – министър-председател примерно, интересно кого биха предложили за вътрешен министър?

Някои бягат от възможността да бъдат съдени като стават депутати. Други, както се вижда, и по-нагоре, най-горе се целят.

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY

Да... свети Алексей Петров
Днес, при толкоз много светци и богове озаряващи катьа день от телевидейното сияние богоизбраният народец, що да нема още един, хем по-грамотен от соаденьшнитье шменьтикапели!   Зерь, Помаците не могат да бидать светци и да светять ?;D :D ;)