Author Topic: Тревожни неща се случват...  (Read 69589 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Силвия

• Advanced member
Re: Тревожни неща се случват...
« Reply #60 on: December 21, 2010, 14:55 »

И сега,моля за извинение останалите членове на този форум,но ще проявя малко грубост:
  Ти,уважаема silvia,къде се изучи така да манипулираш ?Във Факултета по журналистика или в някоя от специализираните школи?Не вярвам да е във Факултета по журналистика,щото там ви учат да си проверявате информацията.
 Ама знае ли човек?Някои се научават,а други-не.Дори и да са водещи на популярни предавания... 

Молиш да извинение онези, които не нагрубяваш.
И наричаш уважаем някого, когото едва ли уважаваш.

Нищо, едва ли си първият.

Защо обаче, бе Карабрахим?

Защо толкова пъти повтаряш, че пускането на списъците, които бяха изтрити, било страшно манипулативно?

Защо такъв „слон” направи от това?
И защо, като няма какво друго да кажеш, и ти си стигнал до нивото - което така или иначе не е хубаво – на личните определения и нападки?

Дали не беше все пак по-добре вместо непрекъснато да ме нападаш заради едни цитирани и после изтрити списъци, дали не беше по-редно и по-добре да обясниш, понеже си модератор, т.е. част от администрацията на този форум – какво значи някой да трие, без да има правомощия за това? Как така стават тези неща? Ако имах нагласи, подобни на твоите, какво би ми попречило примерно да реша, че прикриваш някого, който е трил неправомерно. Или че, най-малкото, изобщо не те вълнува този въпрос – как така някой трие, без да има правомощия за това и администрацията въобще не реагира. Някой бил изманипулирал форума и изтрил постинга, за който толкова време говориш, въпреки че беше изтрит. Постингът – изтрит, кой го е изтрил и как не е ясно, някой е пробил технологичната защита на форума ли, що ли? Пак казвам, ако имах някои нагласи, подобни на твоите, какво би ми попречило да реша, че постингът е изтрит от някого, който има право да го прави примерно, но по-добре да се обяви, че е бил някой неизвестен...

Ако подобна хипотеза не ти харесва, и така си се устремил да съдиш други хора за едно или друго, погледни все пак първо себе си, в качеството си на модератор, който толкова усилия употреби да воюва с един изтрит постинг, но никакви не прояви, или поне въобще не е видно да е проявил, да изясни въпроса с неизвестния изтривач на постинги.

Offline Svetla

• Advanced member
« Reply #61 on: December 21, 2010, 15:25 »
Гледах го клипа,Svetla,и това гледане не ми е първото.
Чудя се на акъла на Светла Петрова-как може да пусне в национален ефир анонимна и непроверена информация?!
Чудя си е на вашия акъл-как може да хващате вяра на такива неща?
 А ти,Svetla,предполагам си наясно,че битието на обикновения български гражданин,живеещ в провинцията навсякъде е еднакво,независимо от неговото вероизповедание и етнос.И ДПС съвсем не е партията,която помаците припознават като защитничка на техните интереси........

Искаш да кажеш, че писмото е написано с цел оправдаване съществуването на "Атака", така ли? Св.Петрова изясни в предаването, че то е отзвук на предишна емисия. Търсих запис от въпросната емисия, но не я открих в архивите на БТВ.
Що се отнася до това как се живее в малките селища съм напълно наясно, че там "колят и бесят" кмета, учителя, попа/ходжата = обичайно право.
Схващам въпросното писмо като различна гледна точка. Що се отнася до приказките пред "Централна баня" и по опашките - не виждам смисъл да ги споменаваме.

Не съм адвокат на Силвия, но мисля, че тя е объркала сайта на общината.

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #62 on: December 21, 2010, 17:56 »

Аз наистина съм объркала общината.

И понеже всеки път, когато влезех в тази тема напоследък, вниманието ми беше насочено към това да доказвам, че "...нямам сестра", както се казва, да се питам също така защо една официална информация е била изтрита и защо се тълкува като манипулация, чак сега си давам сметка за това объркване.

Кой знае, може би ако човек е склонен априори да не вярва на някого, ако не е склонен да допуска, че стават и подобни елементарни грешки, той няма никакъв проблем да го обяви за манипулатор и не знам какъв, без да му хрумне да попита първо най-нормалния въпрос: "А защо си пуснала списък от Община Омургат, след като става дума за Община Антоново?". Не че това извинява разбира се моята разсеяност, но е показателно все пак в някакъв смисъл за ролята на едни или други общи предварителни нагласи.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
Ynt: Тревожни неща се случват...
« Reply #63 on: December 21, 2010, 19:03 »
 Не мисля повече да се занимавам с този въпрос.Държа само да подчертая,че този,който е изтрил списъците има право да трие.Така е преценил,това е направил. И е обяснил защо трие.Аз споделям мнението му.

Това писмо едва ли може да оправдае съществуването на Атака.Тази партия е едно съвсем закономерно явление на родния политически небосклон и едва ли се нуждае от подобно "оправдание".

Ако се върнем в началото на темата,ще стане ясно защо съм против разпространяването на подобни писма.Според мен това писмо не се опитва да оправдае съществуването на Атака,но спокойно може да стане причина за пораждане на междуетническа  омраза.И в този смисъл качването му в нашия форум е в нарушение на точка първа от правилата.А въпросните списъци просто се явяват като  background на писъците на разни "онеправдани от местната власт".На всичкото отгоре общината не била същата ;D.Как човек да не си направи асоциация с онзи виц за информационното изкривяване на фактите в бившия СССР?  http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1096.new.html#new

Offline Azim

• Senior member
  • Това от което се нуждая е това което имам
« Reply #64 on: December 21, 2010, 20:09 »
Не мисля повече да се занимавам с този въпрос.Държа само да подчертая,че този,който е изтрил списъците има право да трие.Така е преценил,това е направил. И е обяснил защо трие.Аз споделям мнението му.

Това писмо едва ли може да оправдае съществуването на Атака.Тази партия е едно съвсем закономерно явление на родния политически небосклон и едва ли се нуждае от подобно "оправдание".

Ако се върнем в началото на темата,ще стане ясно защо съм против разпространяването на подобни писма.

Според мен на сайта му е нужно раздел кошче както в много сайтова със форуми и тези които трябва да трият да го правят на момента на да си влизат когато им скимне и после да се получават едни такива дълги обяснения и спамене които гостите и потребителите не искат да четат и екипа на сайта да не си мислят че са си свършили роботата а да вземат нещата по насериозно...

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #65 on: December 21, 2010, 20:20 »

Държа само да подчертая,че този,който е изтрил списъците има право да трие.Така е преценил,това е направил. И е обяснил защо трие.Аз споделям мнението му.

Интересно как се връзва това твое твърдение с едно предишно:

И накрая някой изманипулира форума,изтривайки въпросния списък  :o.

Бих искала да попитам отново, първо кой изтри въпросният постинг – някой оторизиран, някой модератор или админ т.е., или не?  (Ако е такъв, оторизиран т.е. да го прави - защо заблуди членовете на този форум, като написа, че бил някой, не е ясно кой едва ли не, някой манипулатор? Ако не е - не те ли тревожи факта, че някой, който не е оторизиран, се намесва в администрирането на този форум?)

И второ – вярваш ли, че е достатъчно човек да напише, без това изобщо да го притеснява, две подобни взаимно изключващи се твърдения - за това и други хора да му вярват?

Ако трябва да се извиня за неволната си грешка за името на общината, ето, правя го. Съмнявам се много обаче, че тази демонстрация „на правота”, която показваш с тези две взаимно изключващи се твърдения, че демонстрацията на кривда, всъщност, е била неволна. Макар че би било по-добре разбира се да е така.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #66 on: December 21, 2010, 21:10 »
 Защото по времето,когато писах,че някой изманипулира форума все още не знаех кой го е направил. Сега вече знам,ясни са ми и съображенията му.

Време е да приемеш нещата такива.Опитах се да бъда ясен и аргументиран защо е изтрит списъка.Ще повторя мисълта си с две думи:пъхнат е на неподходящо място.Просто и ясно.

А ако толкова държиш на този списък-ами направи тема и го пусни там.И този  път не го свързвай с непроверена и манипулативна информация.Тогава никой няма да мисли,че и ти участваш в манипулации.

А кой го е изтрил няма да ти кажа.И никой не е длъжен да го прави.

Offline Svetla

• Advanced member
« Reply #67 on: December 21, 2010, 21:37 »
Бих искала да попитам отново, първо кой изтри въпросният постинг – някой оторизиран, някой модератор или админ т.е., или не?  (Ако е такъв, оторизиран т.е. да го прави - защо заблуди членовете на този форум, като написа, че бил някой, не е ясно кой едва ли не, някой манипулатор? Ако не е - не те ли тревожи факта, че някой, който не е оторизиран, се намесва в администрирането на този форум?).....

Силве, изтритото е вече изтрито, ясно е, че заради твоята грешка, която се опитах да поправя, посочвайки верния сайт и община. Това е сторил някой упълномощен (или неупълномощен - говоря от многократен опит), за да се избегнат в случая недоразумения. Няма смисъл да правим от мухата слон.  ;)

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #68 on: December 21, 2010, 23:09 »
Eeeee, чак толкоз разправии и спорове за един изтрит коментар! :o
Вероятно този коментар е изтрит от някой, който има права с техническа способност да направи това.  ::)
И , язье не съм много голям привърженик на триенето, освен на обидни коментари, разни изобличаващи факти за потребителя желаещ да запази своята дискретност или ананонимност, псувни, силни кавги и тъй натам, но явно стават такива неща, защото дори и за тези написани или копирани неща се изисква умения и труд, а и по-скоро могат да бъдат пуснати в коша за боклук за да се четат от там, но такива са явно правилата и писани и неписани.   8)
За този спорният коментар, не е видно и не се знае, кой го е изтрил, но който и да е, извинявам се от негово име, ако се е засегнал автора, и ако много се е засегнал от това изтриване с гумичката, то за да му олекне и да се чувства удовлетворен, може да го копира и да го пусне още веднъж, за да има мир и спокойствие в "Тревожните неща които се случват", защото сигурно има доста по-тревожни неща от това изтриване, за да не можем да ги забележим, на фона на този толкоз незначително изтрит коментар!  :D
Голема работа, ще се изрече и ще се отсече чак толкоз, изтрит е, ама за удовлетвореност, айде пускайте го наново за да се види тревожността в него: - "Българска Турска община в България с 93 % избрани турски съветници от живеещите в общината български турци! "  ;D ;)

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #69 on: December 22, 2010, 13:04 »

Защото по времето,когато писах,че някой изманипулира форума все още не знаех кой го е направил. Сега вече знам,ясни са ми и съображенията му.

Време е да приемеш нещата такива.Опитах се да бъда ясен и аргументиран защо е изтрит списъка.Ще повторя мисълта си с две думи:пъхнат е на неподходящо място.Просто и ясно.

А ако толкова държиш на този списък-ами направи тема и го пусни там.И този  път не го свързвай с непроверена и манипулативна информация.Тогава никой няма да мисли,че и ти участваш в манипулации.

А кой го е изтрил няма да ти кажа.И никой не е длъжен да го прави.

За да бъде човек ясен, трябва да бъде все пак и достатъчно честен.
Не непрекъснато да извърта.

Не, въобще не държа на изтрития коментар.

Но на това който и да било администриращ този форум да няма доблестта да каже – коментарът бе изтрит от оторизиран за това човек, не от някой случаен; или - бе изтрит от случаен, не от отозириран; просто и ясно да го каже – ето на това държа. (Щом има такава практика или не знам как да я нарека, и някакви анонимни, хем отозириани, хем не, да трият, поне го кажете ясно.)

Вместо непрекъснато да повтаряш, впрочем, мантрата, какъв голям манипулатор съм била (стигам до извода, че би ти било по-лесно да е така), имай ако можеш простичкия кураж да се извиниш, подобно на мен. Аз – заради своята неволна грешка, ти – заради това, че не само беше груб, но и ти хареса непрекъснато да повтарящ едни и същи обиди; а пък за да ми отговориш на някои въпроси, трябваше да питам няколко пъти.

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #70 on: December 22, 2010, 13:34 »
Силве, изтритото е вече изтрито, ясно е, че заради твоята грешка, която се опитах да поправя, посочвайки верния сайт и община. Това е сторил някой упълномощен (или неупълномощен - говоря от многократен опит), за да се избегнат в случая недоразумения. Няма смисъл да правим от мухата слон.  ;)

Въпросът дали е бил упълномощен или неупълномощен, не е толкова маловажен, Светла. Той е важен по принцип.

Защото това говори за някакво скриване, за някакви не съвсем ясни неща.

Без значение дали който и да било коментар е бил изтрит с основание или не, администириращите трябва да имат доблестта да застават зад това, което правят. Ако ли пък тука има и някакви администриращи, които хем имат такива права, хем не... то какво да кажа, пълна мъгла. Така или иначе ако само триенето е това, което ви се удава, уважаеми модератори, известни или по-скоро някакви допълнителни, хем имащи право, хем не  ??? - които трият анонимно и се крият после, то доста жалко би било, ако само тази смелост ви се удава, да триете анонимно. (И после някой отозиран да го прави, за разлика от вас, да пиша разни объркващи и противоречащи си твърдения, за да ви прикрива.)

Ако който и да било модератор имаше нормалната реакция да попита: "Абе защо си пуснала списъци от една обищна, като става въпрос за друга", сама щях да изтрия този постинг разбира се. Аз не се боря, не споря за него, както някои непрекъснато се стремят да го изкарат. А за различни, важни по принцип неща.

Offline Svetla

• Advanced member
« Reply #71 on: December 22, 2010, 15:15 »
Въпросът дали е бил упълномощен или неупълномощен, не е толкова маловажен, Светла. Той е важен по принцип....
Силви, виждаш че има поне 3 гледни точки в случая. Мисля, че най-разумно и самоуважително е да спрем дотук. Да покажем християнско смирение и лично желание за взаимно опознаване, вместо да си "чешем егото и клавиатурите". ;)

Желая на всички здраве (физическо и психическо) и радост, радост от живота!
 Светла  ;)

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
« Reply #72 on: December 22, 2010, 15:43 »
Не е необходимо толкова да се прувеличават нещата. Преценено е от правоимащи, че трябва и е изтрито. Вашите критики събудиха съмнение, че трябва да преобмислим дали не сме прекалено толерантни към непомаците членове в нашият помашки форум . Всяка толерантност си има граници. Предупреждавам ви. Втори път няма да има предупреждение!

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #73 on: December 22, 2010, 17:14 »

Вашите критики събудиха съмнение, че трябва да преобмислим дали не сме прекалено толерантни към не-помаците членове в нашият помашки форум . Всяка толерантност си има граници. Предупреждавам ви. Втори път няма да има предупреждение!

Хубав извод сте си извадили, Тоска.
Според него човек е прав или не според това дали е помак или не.
Така горе-долу се получава.

Ако много държите да размахвате пръст и да гоните според този принцип все пак, ще покажете не друго, е неразбиране и страх. Страх или неразбиране, които са лични, не на цялата помашка общност, с която се оправдавате.

Ако искате да ви приемат, трябва и вие да можете да приемате. Ако искате да ви приемат, като личности, персонално, трябва и вие да можете да съдите и отговаряте лично и персонално. И не бива само заради мен да се заканвате на всички не-помаци тук, както ги наричате. (Поне това не правете, да размахвате пръст на всички, които не са помаци, заради мен.)

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
Ynt: Тревожни неща се случват...
« Reply #74 on: December 22, 2010, 17:57 »
Чьии, толкоз разправии и писания за едно изтирване бива ли, брье , друзья и товарищьи?  :o
Ееееее, чак път толкоз: - Та, кой бил, па отьи бил, та защо така, та отьи аь сьъй, та неможе ли онъй, може би по-добре така, или пък съвсем онака и т.н. и т.н. ... !  :D
Който бил и защото бил, щом е преценил, значи така е решил и добре е направил, щом го  е сторил!  8)
Сега, да ньи земем пък набърже да го осъдим или да го пообесим малко за туй нещо що е направил, щото некой хептень се е разсърдил.  :-[
Амь, че ако се окаже после, че е бил прав, тогазье що щье правим след осъждането и наказването, нали знаймь и да сьа водимь от малката демократска баснья - "По-убавье 100 виновни на свобода, отколкотоз  1 невинен в зандана" ?  :( ::)
Щом, така е преценил надзорника, значи е ПРАВ, дори и да е седнал на стола до компотера, пак е ПРАВ, тъй дьа сопремь сь това !  :-X
Айдье на обидените, "екскюзье моьа" , и от туй натам, секой кой що му слади, да си пий на воля и по неволя , едни джибровицьта , а други лангьюра, чьи Нова Година се задава, а преди туй , чье и друг саборь за комшийте, а нали да се чека и, ья Дедо Коледа, ья Санта Клаус, ья Дедь Марьоз, да донесе на секой по нещо увеселително или по нещо успокоително, все тайя , но дано е по-усмирително а не тъй кать "онья списък" силно разтревожително !  ;D ;) :)