Author Topic: Тревожни неща се случват...  (Read 69575 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
Re: Тревожни неща се случват...
« Reply #75 on: December 22, 2010, 19:13 »
Една тревожна констатация в статийка за комшиите на Помаците!  ::) 8) ;)

Защо в Македония и днес продължава геноцидът над българите?
Сряда, 22 Декември 2010A+A-
Диваци и варвари, сърбомани, унищожават всичко, свързано с изконната българщина в най-българския край.  Никола Григоров, водещ на предаването "Сите българи заедно"

За най-голямо съжаление вятърът на демократичните промени в Европа не обхвана и БЮР Македония. Затова там и днес продължава безмилостният терор над българите по всички направления с една-единствена цел - доунищожаването на всичко българско. И сега по Вардарско пред очите на цяла Европа и целия свят се провежда един долнопробен, целенасочен, последователен и добре обмислен геноцид, извършван от една озверяла банда етнически сърби и сърбомани, които управляват БЮР Македония като същински варвари от най-дивите племена и времена на човечеството. И тези диваци и варвари, опирайки се на традиционния великосърбизъм и сърбокоминтерновската теория за македонизма, унищожават всичко, което е свързано с изконната българщина в този най-български край от Средновековието до наши дни - гробища, църкви, паметници, книги, списания, вестници, училища, читалища, т.е. цялостната българска история, култура, фолклор и археология. Всичко, което носи българско име, е подложено на македонизиране и унищожение. Така например съвсем наскоро в църквата в Щип бе поруган дори гробът на войводата Христо Чернопеев (един от най-славните дейци на освободителните борби на Македония), както и гробовете на негови бойни другари, родени в Македония. В този сръбски звероподобен поход срещу българите там е наложена най-зловещата античовешка цензура днес в света спрямо дадена народност. В Македония можеш да бъдеш, ако щеш аварин, илирец, викинг, даже джагатаец, но не и българин. И в тази чудовищна денационализация на българите са впрегнати полиция, съд, прокуратура, разузнаване, училище, църква, вестници, списания, радио и телевизия - цялата държавна машина, ръководена от етнически сърби и техните еничари, която тоталитарна машина работи денонощно за фалшифициране и унищожение на всичко българско и превръщането на македонските българи чрез македонизма в „прави сърби”. Този див антибългаризъм съвсем спонтанно ни подсеща за прочутото стихотворение от 1913 г. на Вазов „Па ща си ти”, от което припомняме няколко стиха: ....................
http://frognews.bg/news_29995/Zashto_v_Makedoniia_i_dnes_prodaljava_genotsidat_nad_balgarite/
http://frognews.bg/news_29961/Ujas_V_makedonski_zatvor_iztezavat_po_srednovekovnomu_balgarin/

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #76 on: December 22, 2010, 19:26 »

…чьи Нова Година се задава, а преди туй , чье и друг саборь за комшийте, а нали да се чека и, ья Дедо Коледа, ья Санта Клаус, ья Дедь Марьоз, да донесе на секой по нещо увеселително или по нещо успокоително, все тайя , но дано е по-усмирително а не тъй кать "онья списък" силно разтревожително !  ;D ;) :)

http://www.eurochicago.com/2010/12/vmesto-koleden-razkaz/

Offline Svetla

• Advanced member
« Reply #77 on: December 23, 2010, 15:26 »
Една тревожна констатация в статийка за комшиите на Помаците!  ::) 8) ;)

Защо в Македония и днес продължава геноцидът над българите?
Сряда, 22 Декември 2010A+A-
Диваци и варвари, сърбомани, унищожават всичко, свързано с изконната българщина в най-българския край.  Никола Григоров, водещ на предаването "Сите българи заедно"

Този див антибългаризъм съвсем спонтанно ни подсеща за прочутото стихотворение от 1913 г. на Вазов „Па ща си ти”, от което припомняме няколко стиха: ....................
http://frognews.bg/news_29995/Zashto_v_Makedoniia_i_dnes_prodaljava_genotsidat_nad_balgarite/
http://frognews.bg/news_29961/Ujas_V_makedonski_zatvor_iztezavat_po_srednovekovnomu_balgarin/

Евро, не знаех, че си "националист" от типа на Симеон Радев, класически искам да кажа. Темата е ужасна, признавам, че след като прочетох Анри Пози разбрах какво значат "телени мрежи" и "омраза".Влез в някой гръцки сайт да видиш какво става, за допълнение. А може и в някой руски такъв.

Весели празници и висок дух!

Offline ali m

• Senior member
« Reply #78 on: December 23, 2010, 23:06 »
Варварството е черта на всички балканци Европомак,макар че като ти чета писанията ми става абсолютно ясно че не си нито евро нито помак.Или си от контингента на попа Саръев,или си си християнин.Ако е първото то е много зле за тебе,а ако второто значи е нормално мислене за теб.Вие българите да не би да приложихте по-малък геноцид спрямо помаците.Даже мога да ти кажа че в сравнение с помаците преживяното от българите в Македония е нищо,та вие на нас ни водите сто годишен геноцид.Вие не изпочупихте ли надгробните ни камъни,не съборихте ли всичките ни джамии,не се ли гаврихте с религията и традициите и културата ни не унищожихтели ислямските ни книги не ни ли покръствахте и преименувахте насилствено?Не ни ли бихте и Убивахте.Че те македонците и една трета не са ви направили от това,което вие ни направихте на нас помаците,нито имена са ви сменяли нито религия.А тези неща за които говориш може да се дължат на някои минали ваши грехове защото май по-скоро вие правите пропаганда че македонците са българи че гораните са българи че помаците са българи даже по време на възродителния процес 84-89 година стигнахте до края на наглоста започнахте да доказвате че и турците са българи,а то май се оказа съвсем обратното ,май българите се оказаха турци и то го пише в учебниците по история за единадесети клас.Така че сигурно и македонцити ви бият с вашите камъни по вашите глави.Няма ли да разберете най-после че в крайна сметка всеки има право сам да се самоопределя и сам да развива своята култура както пожелаят.А вие българите какво,когато ние се опитаме да развием своята ислямска култура и да си създадем кадри с нечувани трудности като изгнанници по други държави ги преследвате като терористи,а ако бяхте нормална цивилизована държава трябваше вие да ни построите един ислямски университет в който нормално и легално да изучаваме,религията си,както е в нормалните цивилизовани държави като Дания,Швеция,Англия а в щатите има такива ислямски центрове,каквито няма по традиционно муслиманските държави.Така че ако искате някой да уважава и зачита културата ви първо трябва вие да се научите да уважавате неговата култура.Затова евалла на македонците че защитават своята идентичност,защото ако не беше така вие българите отдавна щяхте да ги асимилиратекакто отдавна се опитвате да го правите в пиринска Македония.Така че ако искаш да те зачитат и ти зачитай!

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #79 on: December 24, 2010, 00:00 »
Варварството е черта на всички балканци Европомак, макар че като ти чета писанията ми става абсолютно ясно че не си нито евро нито помак. Или си от контингента на попа Саръев, или си си християнин. Ако е първото то е много зле за тебе, а ако второто значи е нормално мислене за теб. Вие българите да не би да приложихте по-малък геноцид спрямо помаците. Даже мога да ти кажа че в сравнение с помаците преживяното от българите в Македония е нищо,та вие на нас ни водите сто годишен геноцид. ..........
"Али_М", това което казваш за геноцида спрямо Помаците е почти самата истина, само с няколкото разлики, изфилософствани от теб преди това, че съм си доста Помак и то Балкански (иначе на Помашки език "евро" или "евърь" не значи лев или стотинки, а може освен европейски, да значи и по "ербап" и по "вечен" и по "баш" помак дори и от такъв като теб силно арабизиран и карамелизиран) , защото Помаците са местното население на тази земя приели доброволно исляма, една голяма част от тях може би през 8 - 11 в. под въздействието на пътешестващите арабски мисионерски екскурзианти минали  през Родопите, с тази разлика, че са били по-възпитани и по-смирени от теб, а друга част приели исляма малко по-късно през Османско, за разлика от теб определящ се като такъв дошъл тук, като  пришълец настанил си се в земите на Помаците, които са те приели с това условие, че не можеш да определяш така самоволно някой друг като привърженик на Бояна Саръева, защото по тази твоя логика , тогава ти ще си най-вероятно един от онези ОсамаБинбашиЛаденовци, но по-вероятно е да си като от онези самобичуващи се шиитини и мислещ себе си за най-последният пророк след последният такъв който познаваш, щом така явно прозряваш и то така ясно съзираш отдалеч като врачка, кой какъв е, и затуй бъди си такъв, без никой да не ти се сърди, че си такъв с тази разлика, да не четеш това четмо което гледаш по-обратно му като пишеш на своят арабски и до го видиш още веднаж по Помашки, ако и така неможеш, погледни го и  го виж по "кяфурски" какво пише в статията и в препратката над нея !  :o 8) :o
А, и това там отгоре е само една написана интересна статия, което пък, ако и ти решеш да седнеш да напишеш една подобна статия за геноцида спрямо Помаците, ще я възприемем за също толкоз интересна, като се публикува тука за да се чете, а не само да се оплакваш от геноцида като най-общо понятие, защото книгите и статиите в тази област за Помаците наистина са съвсем малко и человечеството има нужда от осветляване на тези тъмни моменти от историята!  ???
Там пише, че става нещо тревожно за онези българи или македонци които са комшии на Помаците, които пък ги има и в Македонско и в Българско и в Гръцко и в Турско, за разлика от българите които ги има вече само в България и в Македония и почти изчезнали в Гърция, та затова, това четиво като статия  не е за теб и към теб насочено, за да не си изкривяваш мисленето, а към други, иначе това където казваш за Помаците е истина, но ти не  си откривателят на тази истина, за да се вживяваш като новият объркан пророк - Боян Саръев !!!  ::) >:(

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #80 on: December 24, 2010, 00:27 »
Евро, не знаех, че си "националист" от типа на Симеон Радев, класически искам да кажа. Темата е ужасна, признавам, че след като прочетох Анри Пози разбрах какво значат "телени мрежи" и "омраза".Влез в някой гръцки сайт да видиш какво става, за допълнение. А може и в някой руски такъв.
Весели празници и висок дух!
За зло или за добро, все още не съм станал такъв "националист", но пък съм си мислел скоро време дали да не ставам "помашки националист", само, че все още ме възпират някои мисловни и духовни прегради, че шье земьа пак без да има защо да са причисля по-погрешка към тук-таме мяркащите се наши "Помаци-шовинисти", което пък хич, ама хич не ми се нрави, отколкото от това да си бидешь адинь обикновен "Свободен Помак - Интернационалист" !  ::) 8) ;D ;)

Offline Nedim Mehmedoski

• Moderator
  • Torbesh
« Reply #81 on: December 24, 2010, 14:41 »
Uapsen sopstvenikot na najpopularnata televiziska stanica vo Makedonija A1, Velija Ramkoski od strana na bandite na VMRO i nivniot vodac i kriminalec Gruevski.

Povece citajte na sajtot na A1.. http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=132099

Offline Svetla

• Advanced member
« Reply #82 on: December 24, 2010, 16:34 »
Nedim, javno i pri vas arestite apsuvanijata sa spored tova dali si oppositiya ili ne. Този шеф на телевизия е бил преди с властта, но явно дължи данъци/пере пари също и е минал на страната на опозицията. Виж какво пише дневник.мк по въпроса, който е по-умерен.

http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=E9E2B6E1682D9F45BC83DF687CD8F555

Offline Svetla

• Advanced member
Ynt: Тревожни неща се случват...
« Reply #83 on: December 26, 2010, 17:20 »
Варварството е черта на всички балканци Европомак,макар че като ти чета писанията ми става абсолютно ясно че не си нито евро нито помак.Или си от контингента на попа Саръев,или си си християнин.Ако е първото то е много зле за тебе,а ако второто значи е нормално мислене за теб.Вие българите да не би да приложихте по-малък геноцид спрямо помаците.Даже мога да ти кажа че в сравнение с помаците преживяното от българите в Македония е нищо,та вие на нас ни водите сто годишен геноцид....

Али-м, като ги пишеш тия редове изчиташ ли ги как звучат отстрани? Ти си се "саморазпнал" като един страдалец великомъченик, сиреч жертва в собствените ти очи...Само паметник липсва на холокоста "мейд ин али-м".

asakov

• Guest
« Reply #84 on: December 26, 2010, 21:35 »
има нещо верно :o

Offline Azim

• Senior member
  • Това от което се нуждая е това което имам
« Reply #85 on: December 26, 2010, 22:03 »

Не знам защо,поправете ме ако греша,но на последно време се наблюдава тенденция на отлив от постоянните членове на сайта.Както казва един мой приятел "няма ги вече "кръводарителите" на снимки и клипове заснети от тях".Не знам защо,но опасенията от засилване на антипомашките и националистически настроения се увеличава и,може би,заплахи от чата или на лични отблъскват някои от сайта на ПОМАЦИТЕ.Не знам защо, но и някои от екипа също си правят своето и си затварят очине като се опитват да бъдат толерантни,само че тази толерантност се превръща в слабото ни място за някои националисти,расисти и помашки ренегати.

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #86 on: December 27, 2010, 20:14 »

Не знам защо,поправете ме ако греша,но на последно време се наблюдава тенденция на отлив от постоянните членове на сайта.Както казва един мой приятел "няма ги вече "кръводарителите" на снимки и клипове заснети от тях".Не знам защо,но опасенията от засилване на антипомашките и националистически настроения се увеличава и,може би,заплахи от чата или на лични отблъскват някои от сайта на ПОМАЦИТЕ.Не знам защо, но и някои от екипа също си правят своето и си затварят очине като се опитват да бъдат толерантни,само че тази толерантност се превръща в слабото ни място за някои националисти,расисти и помашки ренегати.

Националисти, расисти, помашки ренегати...

Врагове, с една дума, дето пречели на „кръводарителите” да качват снимки и клипове, заснети от тях  ???

Няма по-голям враг понякога за човека от него самия.
Няма как друг човек, който и да било той, да спаси когото и да било от някакви негови страхове или представи, които може да не са достатъчно обективни и оправдани. А понякога може въобще да не са, може да идват отвътре, не отвън, от някакво лично желание или представа да се изживява човек непрекъснато като "жертва". Или да смята, че личната му вътрешна свобода който и да било друг може да му я създаде или да му я отнеме

Ако толкова искате този сайт да се посещава само от помаци (навярно и от помаци, които всички до един са на едно и също мнение за всичко - не знам), напишете това в правилата, изгонете всички не помаци и т.н. Тогава може би светът ще „стане” по-малко сложен; тогава може би  отношенията между различни хора и общности ще „станат” по-прости... („Те тва е черно, те тва е бело”, както казал шопът според вицовете за него.)

Не достатъчно свободният сам за себе си човек, впрочем, който и да било е той, няма как да бъде наистина толерантен. Най-малкото защото той априори ще смята за лична обида всяко различно от неговото мнение, ще търси (какво от това, че най-често ще го прави несъзнателно) всякакви телета под вола; и не само, че ще ги търси, но и ще ги намира. И дори може да реши, че отблъсквайки всеки, който не е от неговата общност (или пък, и да е от неговата общност, не е на неговото мнение за едно или друго), виновни са отблъснатите - онези, към които той самият не може да се отвори (и да започне по-добре да различава кой шовинист, кой не, кой ренегат, кой не и т.н.) – за това, че го отделяли или не го приемали.

Offline Azim

• Senior member
« Reply #87 on: December 27, 2010, 21:53 »
Мога да те уверя че истинските помаци не се плашат от никакви врагове,истинските помаци не считат никого за враг,истинските помаци са широко скроени хора,пълна глупост е че помаците са затворено общество.Това което казваш за врагове и т.н.,то ти предварително вече си отсъдила и мисля че вече нищо не може да те провокира да мислиш другояче.Говориш за разделение, аз ще ти кажа винаги непомаците сте искали да ни отделите да ни махнете но така не става освен ако България не стане щат на Израел и да постройте разделителна стена защото повсичко личи че не може да се управлява сама. Никoй никъде не е гонен за това че не е помак за разлика от вас непомаците,публикувайки че някъде имало много турци или помаци във властта и трябва да бъдат изгонени

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #88 on: December 28, 2010, 16:54 »

Мога да те уверя че истинските помаци не се плашат от никакви врагове,истинските помаци не считат никого за враг,истинските помаци са широко скроени хора,пълна глупост е че помаците са затворено общество.Това което казваш за врагове и т.н.,то ти предварително вече си отсъдила и мисля че вече нищо не може да те провокира да мислиш другояче.Говориш за разделение, аз ще ти кажа винаги непомаците сте искали да ни отделите да ни махнете но така не става освен ако България не стане щат на Израел и да постройте разделителна стена защото повсичко личи че не може да се управлява сама. Никoй никъде не е гонен за това че не е помак за разлика от вас непомаците,публикувайки че някъде имало много турци или помаци във властта и трябва да бъдат изгонени

Ти провидя врагове, не аз. Или поне такова впечатление остави.
Трябва ли да ти припомням част от предпоследния ти постинг?

Не знам защо,но опасенията от засилване на антипомашките и националистически настроения се увеличава и,може би,заплахи от чата или на лични отблъскват някои от сайта на ПОМАЦИТЕ.Не знам защо, но и някои от екипа също си правят своето и си затварят очине като се опитват да бъдат толерантни,само че тази толерантност се превръща в слабото ни място за някои националисти,расисти и помашки ренегати.

А това, което ти написах аз беше в началото иронично – в смисъл да не търсиш врагове, да не ти се провиждат чак такива „националисти, расисти и помашки ренегати”, както си се изразил. И хич не беше трудно, мисля, да се разбере какво имам предвид. Стига човек, както има един израз, „да не чете, както дяволът чете евангелието”.

И не за разделение говорех, за нещо съвършено друго. Нима наистина не си разбрал или пък не би искал да разбереш? (Освен, че пак говориш с общи категории: вие, нали винаги „непомаците сте искали да ни отделите да ни махнете...”.)

Съдейки само от два твои постинга, без нищо да знам за тебе, ще ти кажа все пак, че това, което показваш от себе си (така то изглежда отстрани, в очите на един друг човек, бил той и непомак, хайде така да ти го кажа) е висока, изначална степен на недоверие към всички непомаци; увереност или нагласа, че всички винаги са те мразили или отделяли – тебе и твоята общност; увереност или нагласа, че те просто няма как да са искрени, никой от тях, няма как да са добронамерени, няма как да са някакви хора, не чак толкова различни от тебе и пр. Понеже са нали непомаци, а щом са непомаци, значи са шовинисти, расисти, имат лоши намерения - абе изначално помаците, всеки един помак, трябва да се пази от тях. Това е впечатлението, което някак си оставяш като цяло, Азим. На човек, който търси лошото, и само и единствено него търси или очаква в хората, които не са от неговата общност.

Offline Azim

• Senior member
« Reply #89 on: December 28, 2010, 22:56 »
Да те питам ти да не си профайлар та набързо ми направи профил достоен за Ф.Б.Р.Да,явно не ме познаваш но аз няма да говоря за себе си защото това трябва да го направят тези които ме познават,така че кръгът се затваря и ще се лутаме доста дълго докато се опознаем.Ти, отново "съдейки"затвърждаваш позицията ми не може от два постта да "отсъдиш"каквото и да било или това е кръгозора ти недей така вдигни летвата,тези два постта са само за сайта иза противниците на помашкото повтарям се но пак ще го кажа,никoй никого не иска да гони или ограничава,но не мислиш ли че много се злоупотребява именно и само заради това че сме помаци и постоянно ни обиждат тук в сайта като ни наричат с тази грозна дума българо мохамедани,грозна от страна на това че не искаме да ни казват българи,от друга по лоша и обидна страна мохамедани,подиграват се и с Пророка(С.А.С.).Как ли би се чуствала ако ти живееше в Помакия и ти кажат че ти си помакиня христоскова от българска етно група и че българите никога не са съществували а са произлезли от помаците.